Svakodnevne duhovne spoznaje (uvidi)
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » PLAVI ZRAK
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 15 Feb, 2011 11:43 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

29) Bavljenje istorijom i duhovni problemi ovog vremena.

Mi se u svakodnevnom životu suočavamo sa mukama i problemima za koje, radi snalaženja u njima, orijentire možemo naći samo u dobrim duhovnim učenjima. Njih treba, uslovno rečeno, opsesivno da izučavamo, a ne neku, posebno ne daleku istoriju. Da ih izučavamo, i da ih primenjujemo u životnoj duhovnoj praksi.

Jednostavno, IMPERATIV VREMENA je takav, treba doslovno koristiti svaki trenutak za posvećivanje duhovnosti. U nekim ranijim vremenima ovakvo bavljenje istorijom je imalo svoj smisao. Danas ga sigurno nema. Oni, kojima se čini da ga ima - suočavaju se sa testom oslobađanja od te vrste iluzije; naravno, na njima je da se sa tom iluzijom suoče...

KAO ŠTO SVA DUHOVNA KRETANJA U NOVOM DOBU IDU KA STVARANJU JEDNE PLANETARNE DUHOVNOSTI, KOJA JE IZNAD POSEBNIH RELIGIJA I DUHOVNIH UČENJA, TAKO I DRUŠTVENA I CIVILIZACIJSKA KRETANJA TREBA DA IDU (TJ. LJUDI BI TREBALO DA IH PRATE, ONA ĆE KA TOME BOŽANSKIM PLANOM SVAKAKO IĆI) - KA NADNACIONALNIM POVEZIVANJIMA, KA FORMIRANJU TZV. ZAJEDNICA SVETOG DUHA.

Dakle, sve nacionalne istorije su osuđene da postanu prah i pepeo u fizičkoj ravni (valjda će ostati sačuvane u akaškim zapisima, ako oni postoje i za nacionalne zajednice), što bi začilo da je ulaganje energije u tu vrstu izučavanja - ulaganje energije u svet iluzija, koji je u ovom svom najgrubljem vidu osuđen na propadanje (pošto nije bio "raspoložen" za postupnu evoluciju).

Pouka, koju možemo da izvučemo iz dobrih duhovnih učenja, ali i iz naših sagledavanja na osnovu tih učenja, je: da prestanemo da se bavimo istorijom, a da se maksimalno fokusiramo na svakodnevne žive životne i duhovne probleme.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 15 Feb, 2011 14:54 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

30) Bbrozin citat odlično pokazuje kako se u svakodnevnim životnim situacijama sasvim konkretno suočavamo sa mukama, problemima, izazovima – koji sami po sebi predstavljaju mogućnosti za duhovni rast, ukoliko se na ispravan način prema njima postavljamo.

Sa tog stanovišta su skoro komične neke od primedbi na račun Učenja BHS, koje su se mogle povremeno pročitati – da iza ovog Učenja ne stoji prava praksa. Ne stoji „prava praksa“ iza Učenja koje nas najkonkretnije i najživlje upućuje, DAKLE, NAS SAME, na stalnu životnu duhovnu praksu?!

I ovde, praktično, nema nikakvih duhovnih misterija! Mi koristimo sve metode „kabinetske“ duhovne prakse (molitva, meditacija, vizualizacija, kontemplacija, itd.), kao i čitanje duhovne literature. Oni su nam korisni, jer preko njih usmeravamo pažnju na duhovne, pozitivne, ili, kao što se kaže u Učenju BHS – na božanske sadržaje. Pritom mi uopšte ne moramo da pravimo nekakve planove o izvođenju životne duhovne prakse. Onda, kada ustanemo, i zakoračimo u život van tog svog duhovnog „kabineta“ – ŽIVOT NAS SAM PO SEBI GURA ILI UVLAČI U ŽIVOTNU DUHOVNU PRAKSU. Tj. u hiljadu situacija, u raznim varijacijama, sličnih onima koje je Bbrozo opisala.

Dakle, treba da imamo u vidu da se svako, ko ovde ili na drugim sličnim mestima ispisuje svoja duhovna razmišljanja, ima ŽIVOTNE MEHANIZME koji ga spontano uvlače u životnu duhovnu praksu. To pisanje-čitanje duhovnih tekstova je vreme njegovog uranjanja pažnje u duhovne teme, pitanje – da li iza toga stoji i duhovna praksa, skoro je bez osnova. Njega, kao i svakoga od nas, sam život uvlači u životnu duhovnu praksu. Pravo je pitanje: kako se on suočava sa problemima u životu, dakle, u kojoj meri se ispravno postavlja, u kojoj meri izvlači koristi od te prakse.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 15 Feb, 2011 20:53 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

31) Hrana, upućena anđelima i Bogu.

Bićemo precizniji ako pojam HRANE uzmemo u njenom pravom ili dubinskom značenju: ENERGIJA.

U redu je: procedura nuđenja-davanje hrane anđelima (i to uzimam u smislu Svedenborgovih vizija, kao simboliku za Bića iz Viših svetova) i Bogu, KAO UPROŠĆENA SIMBOLIKA DAVANJA ENERGIJE NJIMA.

I taj motiv-namera su u redu, kao opredeljenje da im se upućuje energija.

U smislu u kojem su ustanovljene i druge ceremonije i obredi, u religijama, kada materijalni, fizički čin, ima duhovnu osnovu, suštinu. I, onaj, ko izvodi obred, ceremoniju, na podsvesnom nivou izvodi nematerijalni duhovni čin.

MEĐUTIM, DUHOVNI ČIN SE MOŽE IZVODITI I BEZ OBREDA I CEREMONIJA, ako u svesti imamo izgrađene koncepte duhovne suštine onoga čiji su obred i ceremonija simbolika.

Dakle, u tom smislu je jedan nivo - nuđenje-davanje hrane anđelima i Bogu, a drugi je nivo - duhovna suština: direktno upućivanje naše energije anđelima i Bogu.

Na koji način?

Na osnovu jednog od temeljnih duhovnih principa: KUDA JE USMERENA NAŠA PAŽNJA - TAMO NAM OTIČE ENERGIJA.

DAKLE, KADA ČITAMO MOLITVE ILI SE NA BILO KOJI NAČIN FOKUSIRAMO NA TZV. BOŽANSKE, POZITIVNE SADRŽAJE, NA UZVIŠENE IDEJE, MI UPUĆUJEMO SVOJU ENERGIJU U VIŠE SVETOVE (DIMENZIJE).

I to je način razmene energija, o kojem se govori i u Učenju BHS: ONI NAMA UPUĆUJU SVOJU PAŽNJU-ENERGIJU, IZMEĐU OSTALOG I KROZ UPUĆIVANJE OVAKVIH PORUKA; MI UZVRAĆAMO, UPUĆUJEMO IM SVOJU PAŽNJU-ENERGIJU ČITANJEM NJIHOVIH PORUKA, KONCENTRISANJEM NA NJIH. Između ostalog, i na taj način.

Upućivanje naše energije (hrane) Bogu-Izvoru - naravno da se ne može dešavati direktno, kao što mi, na osnovu našeg postojanja u fizičkom svetu, zamišljamo. Bog-Izvor je na neshvatljivo visokom nivou postojanja (dimenziji), I NAJSUPTILNIJA NAŠA ENERGIJA JEDVA DA MOŽE DOPRETI DO NEKE NEŠTO VIŠE DIMENZIJE KOJA JE IZNAD NAŠE, A DA SAMA PO SEBI DIREKTNO DOPRE DO BOGA-IZVORA - PRAVA JE ILUZIJA. TU MORAMO IMATI U VIDU PRINCIP KRVOTOKA... Mi svojom energijom možemo hraniti Bića Svetlosti na višim dimenzijama. Bića Svetlosti na višim dimenzijama hrane Bića Svetlosti na još višim dimenzijama, i tako - do Boga-Izvora. Jer, što se ide naviše, energije su tako visokih vibracija, da mi tu ne možemo ni svojim zamišljanjem da se snađemo.

U OVIM, UNIKATNIM, SPECIJALNIM VREMENIMA I TO HRANJENJE ENERGIJOM BIĆA SVETLOSTI I BOGA - MORA SE DRUGAČIJE SAGLEDAVATI.

Kada se nalazimo u situaciji u kojoj treba da se izvedu revolucionarne promene na Zemlji, u situaciji u kojoj su energetska naprezanja izuzetno velika, pritisci sila iluzija izuzetno veliki, JER I NJIMA SVE VIŠE NEDOSTAJE ENERGIJE - ONDA POSTAJE NAŠA MISIJA DA ULAŽEMO ENERGIJU U PROMENE KOJE SE DEŠAVAJU.

POSTOJEĆI FIZIČKI SVET JE KAO KANCEROGENO TKIVO U TELU BOGA. AKO SMO MI U TOM „KANCEROGENOM TKIVU“ - ONDA SE PODRAZUMEVA DA JE NAŠA MISIJA DA ULAŽEMO ENERGIJU U OZDRAVLJENJE TOG TKIVA, A NE U TO DA NAVIŠE, KA "MOZGU", BOGU-IZVORU, ŠALJEMO SVOJU ENERGIJU. Odnosno, sve to je, naravno, povezano na načine koji su nam daleko od zone shvatljivosti. Kaže se: činjenjem dobrih dela, ispravnih postupaka, usmeravanjem pažnje ka uzvišenim idejama – mi akumliramo dobru karmu, energiju visokih vibracija u svojim višim telima, MI MOŽEMO TU ENERGIJU DA STAVLJAMO NA RASPOLAGANJE BOGU-IZVORU, TJ. BIĆIMA SVETLOSTI, DA JE KORISTE ZA DOBROBIT EVOLUCIJE NA ZEMLJI. Za ozdravljenje „kancerogenog tkiva“ u „Telu“ Boga.

DAKLE, OVOLIKO POSVEĆIVANJE PAŽNJE UZVIŠENIM SADRŽAJIMA, IZMEĐU OSTALOG I KROZ ČITANJE I PISANJE OVAKVIH PORUKA – UPRAVO JE HRANJENJE ENERGIJOM BIĆA SVETLOSTI (BOGA-IZVORA).

KAO ŠTO JE JASNO I SUPROTNO: NAŠIM FOKUSIRANJEM NA NEGATIVNE SADRŽAJE, PROMIŠLJANJEM NEGATIVNIH SADRŽAJA, POSVEĆIVANJEM PAŽNJE TELEVIZIJI, ITD. – MI SVOJOM ENERGIJOM HRANIMO BIĆA TAME-ILUZIJE.

Da se vratim početku: kada nudimo hranom anđele, Boga – izvodimo jednu ceremoniju, koja je svakako korisna svojom simbolikom. Ipak se radi, suštinski, o ceremoniji, jer svejedno mi tu hranu posle toga pojedemo, dakle, nismo je „odvojili od svojih usta“ i bukvalno dali anđelima i Bogu. AKO MI POSLE TOGA SATE I SATE PROVEDEMO FOKUSIRANI NA SADRŽAJE PREKO KOJIH ENERGETSKI HRANIMO SILE TAME-ILUZIJA, ONDA NAŠOM CEREMONIJOM NUĐENJA HRANE NIŠTA SUŠTINSKI NISMO UČINILI.

DAKLE, NAŠIM FOKUSIRANJEM NA UZVIŠENE SADRŽAJE, NA DUHOVNE SADRŽAJE, NAŠIM SUOČAVANJEM-PRERADOM NEGATIVNE KARME, ČINJENJEM ISPRAVNIH DELA – MI DAJEMO OBILJE HRANE-ENERGIJE VISOKIM BIĆIMA SVETLOSTI I BOGU-IZVORU. Bez ikakvih ceremonija, već suštinski.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 17 Feb, 2011 18:05 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

32) Naše čitanje duhovnih tema i tekstova (knjiga) - kao upoznavanje sa duhovnim idejama. To su trenuci kada pozitivne ideje (uzmimo da se radi o dobrim duhovnim delima) prolaze kroz našu svest, ili ih orima naša svest.

Naša razmišljanja o duhovnim pitanjima-temama, kao aktivno preispitivanje, povezivanje sa našim iskustvom, kao kontemplacija, zamišljenost nad onim idejama do kojih smo došli u literaturi, ili koje su nam se same od sebe pojavile u našim uvidima.

Idealno bi bilo da mi sve to što smo čitali, ili do čega smo u svojim razmišljanjima došli - primenjujemo u praksi. To može da se odnosi na naše ponašanje i reagovanje, na naše postupke i delovanja, može da se odnosi na akcije koje preduzimamo u svetu koji nas okružuje, akcije na preobražavanju tog sveta.

"Idealno bi bilo" - jer znamo da živimo u fizičkoj ravni, u kojoj moramo preduzimati praktične korake, da bi se neka ideja realizovala. Mi možemo da čitamo o procesu pravljenja nekog predmeta, možemo da posmatramo slike tog predmeta, time ga nećemo napraviti, dok ne preduzmemo konkretne korake u fizičkoj realnosti, da te ideje ostvarimo.

Duhovne ideje mi možemo praktično da realizujemo u našem sopstvenom životu i na našoj sopstvenoj svesti. Na primer: princip smirenog suočavanja sa problemima, princip usmeravanja misli, kada to uslovi dozvoljavaju, ka pozitivnim sadržajima...

Znamo da nam ne može na isti način poći za rukom i namera da primenjujemo dobre duhovne ideje u preobražavanju sveta oko nas. Jer to ne možemo sami da izvodimo, to bismo mogli da izvodimo povezano sa drugim ljudima, koji imaju iste namere.

Dakle, silom prilika - mi ne možemo, čak i kad bismo hteli, da u fizičkoj relanosti ostvarujemo dobre duhovne ideje o preobražavaju sveta oko sebe. Ostaje nam da se sa tim idejama samo upoznajemo, da se na njih fokusiramo. Jer je to maksimum koji i možemo u datim okolnostima da preduzimamo.

Da, mi tim fokusiranjem ne menjamo stvarnost. Ali, to svakako mora da ima makar kakav svoj pozitivni efekat na suptilnijim planovima. PRODUKCIJA POZITIVNIH MISLI O SMEROVIMA MENJANJA STVARNOSTI. Tačnije: o principima menjanja stvarnosti. Ili: podržavanje u svesti tih ideja, misli, slika, principa... I inače se kaže da se najpre na suptilnijim nivoima Postojanja formiraju vizije nečega novog, pa onda one "odsedaju", prenose se, spuštaju na fizički plan.

Ako već, zbog sputavajućih okolnosti, nismo u mogućnosti da preduzimamo konkretne korake na preobražavanju stvarnosti (učestvovanje u formiranju humanijeg školstva, u formiranju humanije organizovanih odnosa u proizvodnji i prometu materijalnih sredstava, itd.), onda bar da se fokusiramo na te ideje, da ih prihvatamo u svoju svest, da im dajemo svoju energiju - a kad "kucne čas", imaćemo i prilike da pokušavamo da sve to i primenimo, realizujemo na fizičkom planu.

U tome može biti još jedna od funkcija ovakvih foruma u ovim vremenima. Ovim našim, svakako nastojimo da budu duhovno ispravna, razmišljanjima - mi ne menjamo svet oko sebe, ali - ona nisu ni beznačajna, kao što nam se čini, na osnovu toga što vidimo da pomoću njih ne utičemo, za sada, direktno, na svet oko sebe. Ali, bar da znamo da nisu ni nepotrebno trošenje energije naših misli.

Naravno, praktična primena svih ovih sagledavanja i ideja na nas same - podrazumeva se.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 17 Feb, 2011 18:53 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

33)
Bbrozo
Stewen Norquist: O prosvjetljenju- časopis Nexus

Citat:
Moguće je biti prosvjetljen i još uvijek zadržati određenu razinu nesvjesnosti kako biste se mogli baviti ljudskim poslovima. Kako vrijeme prolazi, bit će sve teže održati to stanje.
To je slično privremenom isključivanju vašeg vjerovanja dok gledate film. Pretvarate se da vjerujete u stvarnost onoga što se događa. Plačete s likovima, smijete se s njima, nadate se s njima itd. Radite to zbog zabave, da uživate kad ste već platili. Tako izgleda stvaran život uz prosvjetljenje. Znate da zapravo nema nikoga. Znate da je to samo predstava, automatu slična pojava iz svijesti i kao svijest. Ipak, morate u nju vjerovati na nekoj razini, inače ćete jednostavno izgubiti sposobnost interakcije u svijetu.
"Kad sam rekao da prosvjetljena osoba nikad ne djeluje, nisam mislio da takvi ljudi sjede u pećini i umiru od gladi i hladnoće. Hoću reći, tijelo može biti prilično aktivno i manifestirati najrazličitija dobra ili loša ponašanja, um može biti zahuktan od misli i osjećaja, ali svijest, sada prosvjetljena, zna da nitko ne djeluje. To je samo svemir koji cvjeta, spontano i savršeno.
Kao svijest, svjesniji ste osjećaja tijela, fizički i emocionalno. Ne osjećate te stvari, ali svjesni ste ih, jer nema podjele između njih i svijesti. Svemir i Svijest su ekvivalentni; sjetite se formule U=C. Također, stvar koju zovemo ličnost ili ego ne nestaje u potpunosti. Ona može ostati nedirnuta zajedno s tijelom. Ponaša se, u interakciji je i mijenja se s vremenom kao i bilo koja druga osoba, ali prosvjetljeni zna da on nije taj ego.
Neke škole naglašavaju razaranje ega kao jedino sredstvo oslobođenja. Sve što je potrebno jest uviđanje da vi niste taj ego. Da ego zapravo ne postoji, da je neka vrsta opsjene koju možete prepustiti samu sebi. Zapravo nije tamo, ali čini se kao da je tamo i to je sasvim u redu, ne trebate brinuti. Ako ego počne nestajati, to je u redu. Sjetite se, ne postoji iskusitelj.


Svaki, pa i ovaj opis stanja prosvetljenosti je koristan. Kao nekakvo davanje orijentira za snalaženje, kao NADAHNUĆE, kao usmeravanje misli ka pozitivnim sadržajima.

IPAK, ONI SU NAM OD SLABE DUHOVNO PRAKTIČNE KORISTI.

Iz opisa nekog cilja kojem težimo mi ne možemo jasno da sagledamo i - puteve i načine pomoću kojih možemo doći do tog cilja.

Dakle, nama su neophodniji pokazatelji na duhovnom Putu, usmerenja i preporuke o tome šta i kako da činimo, da bismo duhovno napredovali najviše što je moguće.

I to, u stvari, može da nam bude pravi cilj: DA DUHOVNO NAPREDUJEMO NAJVIŠE ŠTO MOŽEMO.

MOŽDA NAM I NIJE DATO, ZBOG VELIKIH KARMIČKIH OPTEREĆENJA, DA POSTIGNEMO PROSVETLJENJE U OVOJ INKARNACIJI.

Ako nam nije dato - onda nas ovi opisi stanja prosvetljenosti čak mogu smućivati: mi ćemo se i nesvesno truditi da se prepoznajemo u nekim karakteristikama. I, zavisno od toga kako te opise i karakteristike shvatimo, možda se i prepoznamo. A to nam bukvalno ništa ne znači u našim duhovnim naporima. Samo nam može jačati sujetu.

Dodatno se ovde pojavljuje i pitanje, koliko je neko, ko ovako opisuje prosvetljenje , baš jasno razgraničio šta je refleks prosvetljenja, a šta refleks dobrog ponašanja i stava osobe koja duhovno napreduje, ali nije još postigla nekakvo prosvetljenje.

Onda, kao što se dobro kaže u Učenju BHS: mnoge visoke duše sa inkarniranjem preuzimaju na sebe veliki karmički teret, kako bi time pomogle ljudima zemlje u kojoj se inkarniraju, ili planeti, čovečanstvu. DA JE PROSVETLJENJE VRHUNSKA ("PRESTIŽNA") DUHOVNA TEŽNJA NA ZEMLJI, VISOKO RAZVIJENE DUŠE BI SE INKARNIRALE UPRAVO SA NAJMANJIM MOGUĆEM OPTEREĆENJEM, DA BI SE ŠTO PRE PROSVETLILE.

PROSVETLJENJE ILI MAKSIMALNI DUHOVNI RAST NA ZEMLJI JESTE JEDAN OD NAJVIŠIH CILJEVA, ALI - OČIGLEDNO JE DA JE VAŽNIJI OD NJEGA: POMAGANJE SVIMA I SVEMU NA ZEMLJI DA EVOLUIRAJU. Zato se mnoge visoke duše i inkarniraju sa velikim karmičkim opterećenjem. I to je svakako primarnije od prosvetljenja, jer se evoluciji može pomagati i bez prosvetljenosti. Da, itekako se može pomagati i uz postignutu prosvetljenost, ali - ko ispravno shvata vrhunske duhovne težnje, pomaganje evoluciji, neće primarno postavljati kao svoj primarni cilj prosvetljenje.

U ovim KONFUZNIM VREMENIMA pitanje je, na strani autora ovog zapisa: da li on to govori na osnovu svog iskustva? Svedoci smo u ovim vremenima da se ljudi olako prepoznaju u prosvetljenim idealima. Oni svakako jesu odmakli na duhovnom Putu, ako navode neke od karakteristika većih duhovnih postignuća, ali - da li se baš u pravom smislu radi o PROSVETLJENJU? Da li to osoba sama može da proceni, ILI BI TO MOGLA JEDINO POUZDANO DA UČINI DRUGA, UISTINU PROSVETLJENA OSOBA?

Pouka je jednostavna: MI TREBA DA TEŽIMO, PO USMERENJIMA IZ DOBRIH DUHOVNIH UČENJA, MAKSIMALNOM DUHOVNOM RASTU, KOJI JE NAMA, U NAŠOJ KARMIČKOJ I ŽIVOTNOJ SITUACIJI MOGUĆ, DA TEŽIMO DA PRIMENJUJEMO PRINCIPE IZ TIH UČENJA, DA POMOĆU NJIH PROVERAVAMO DA LI IDEMO DOBRIM PRAVCEM ILI ZALAZIMO NA STRAMPUTICE, A DA SE UOPŠTE NE ZAMARAMO PITANJEM DOKLE SMO STIGLI NA DUHOVNOM PUTU, DA LI SMO NADOMAK PROSVETLJENJA ILI NE.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 17 Feb, 2011 20:59 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

34)
Bbrozo
Stewen Norquist: O prosvjetljenju- časopis Nexus

Citat:
Također, stvar koju zovemo ličnost ili ego ne nestaje u potpunosti. Ona može ostati nedirnuta zajedno s tijelom. Ponaša se, u interakciji je i mijenja se s vremenom kao i bilo koja druga osoba, ali prosvjetljeni zna da on nije taj ego.
Neke škole naglašavaju razaranje ega kao jedino sredstvo oslobođenja. Sve što je potrebno jest uviđanje da vi niste taj ego. Da ego zapravo ne postoji, da je neka vrsta opsjene koju možete prepustiti samu sebi. Zapravo nije tamo, ali čini se kao da je tamo i to je sasvim u redu, ne trebate brinuti. Ako ego počne nestajati, to je u redu. Sjetite se, ne postoji iskusitelj.


I u Učenju BHS se naglašava da jedan od naših suštinskih duhovnih napora treba da bude usmeren ka ukidanju, svrgavanju ega.

Ego se postavlja kao naše delovanje usmereno ka našoj ličnosti, nasuprot delovanju usmerenom ka dobrobiti svega što postoji.

Kako nam se svest izdiže na više nivoe, sopstveni interes počinjemo da sagledavamo u sklopu interesa celina kojima pripadamo: porodica, država, čovečanstvo.

Tada su naš interes i interesi tih celina - isto.

Mi dobro vidimo da je ego osnova postojeće civlizacije, što se, između ostalog vidi i u TAKMIČARSKOM DUHU ove civilizacije: biti najbolji u svim domenima u kojima delujemo - na poslu, u bogatstvu, u stvarima koje imamo, u sportu, itd. TAJ STATUS KAO DA NAM DAJE POTVRDU LIČNE VREDNOSTI.

U budućoj civilizaciji imaćemo princip saradnje. Pomoći svima da budu što bolji. Dakle, na primer, sportovi u ovakvom smislu u budućnosti ne mogu postojati.

NAGLAŠAVANJE UKIDANJA EGA U POSTOJEĆOJ HIJERARHIJI VREDNOSTI STOGA JE - NEOPHODNO.

Zato je i nepotrebno teorijsko razgraničavanje u vezi sa tim: da li nam je i koliko ego ipak neophodan, da li i prosvetljena osoba ima bar neki nivo ega, itd.

Postoje granice i situacije u kojima se ZDRAVORAZUMSKI podrazumeva koji stav je duhovno ispravan, bez teorijskih razgraničavanja dokle nam je ego potreban, a odakle ga treba ukidati, u kojem procentu nam je ego potreban, itd. Ako jedva imamo para za hleb, za sopstvenu porodicu - podrazumeva se da nećemo poklanjati novac drugima. Uopšte u svakoj situaciji je to dovoljno jasno samo po sebi. Da li nastojimo da ostvarimo neki svoj cilj, ili imamo u vidu i da li naše težnje tom cilju smetaju drugima? Itd.

S obzirom na civilizacijsku situaciju koja se ubedljivo zasniva na egu (uostalom, da nije tako, na nivou čovečanstva, ne bi planeta bila opustošena): UPUTNIJA I PRAKTIČNIJA JE PREPORUKA IZ UČENJA BHS, DA NASTOJIMO DA UKINEMO SVOJ EGO, od razmatranja sličnih prethodno citiranim, kada trošimo energiju na teorijska ragraničavanja da li nam je i koliko u duhovnim nastojanjima ego potreban ili ne.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 17 Feb, 2011 21:37 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

35) K. G. Jung: "TEK NAKON SVOJE BOLESTI SHVATIO SAM KOLIKO JE VAŽNO NE ODUPIRATI SE VLASTITOJ SUDBINI."
_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"


Poslednji izmenio plavizrak dana 18 Feb, 2011 14:40 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 18 Feb, 2011 14:40 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

36) Jasna: "Iz ovog ugla gledano, sve naše rasprave i sitne razmirice zaista postaju smiješne, totalno nepotrebne i jalove. Bitno je usmjeriti se na rad na sebi i čišćenje preostalih blokada u svim našim tijelima, što će u krajnjem rezultirati podizanjem vlastite vibracije. Upravo to je jedini izlaz za sve nas i preživljavanje vrlo vjerovatnih kataklizmičkih događaja kojima ćemo biti živi svjedoci i učesnici."
_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 18 Feb, 2011 23:53 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

37) Zvončica: "Ah... život samo ode u jednoj sekundi, i šta vrijedi sve ovo što mi tu drvimo, radimo, ljutimo se, želimo...?! Ne znam, u ovakvim trenucima mi se čini da samo treba pustit da emocije idu kroz tebe, a ne mislit..."
_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 19 Feb, 2011 14:48 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

38) SPOLJAŠNJI pogled na dešavanja na Zemlji, na Suncu, u Galaksiji, te na osnovu njih izvedene pretpostavke o daljim dešavanjima - mogu biti atraktivni i inspirativni za one koji su na granici da zađu u duhovnost, pa ih ove informacije navedu na neka preispitivanja i pomognu im da njihovo interesovanje prevagne ka duhovnosti.

ZA ONE KOJI VEĆ JESU U DUHOVNOSTI - SVE OVE INFORMACIJE SU BESKORISNE. ČAK, SUVIŠE FOKUSIRANOSTI NA NJIH MOŽE DA ZNAČI UDALJAVANJE OD DUHOVNOG PUTA.

JER OVE INFORMACIJE, SVEJEDNO ŠTO ONE SVEDOČE O VELIKIM PROMENAMA KOJE NAM PREDSTOJE, ODVLAČE NAŠU PAŽNJU NA - SPOLJAŠNJOST, NA SPOLJAŠNJE DIMENZIJE DEŠAVANJA. ZABORAVLJA SE DA SU SPOLJAŠNJE DIMENZIJE DEŠAVANJA - ODRAZI UNUTRAŠNJIH ILI DUHOVNIH DEŠAVANJA, KAKO U NAMA SAMIMA, TAKO I U KOSMOSU. A NE SUPROTNO, KAO ŠTO ISPADA PO OVAKVIM OPISIMA I TUMAČENJIMA.

Čovečanstvo je, uopšte, na velikoj stramputici, koncentrisanošću na spoljašnju ravan svega što postoji. Između ostalog, ta pogrešna načelna orijentacija se vrlo lepo uočava u astronomskim otkrićima poslednjih godina. Nauka tobože zalazi sve dublje u kosmos, sa iluzijom da će tako doći do odgonetanja zagonetki nastanka svega što postoji. Pa i u onaj švajcarski ekspriment je upravo iz tih razloga uložen toliki novac. Tako ova, kao i sve druge nauke, potpomažu i učvršćuju pogrešnu fokusiranost celog čovečanstva, na spoljašnjost, POSTAVLJAJUĆI SE DA JE U TOJ SPOLJAŠNJOSTI UZROK SVEGA ŠTO POSTOJI.

U jednoj od poslanica BHS iz poslednjeg ciklusa (decembar-januar) kaže se: da je u Eterisčnim oktavama razmotrena situacija na Zemlji i u čovečanstvu, da je doneta odluka o sledećim koracima, ALI TE INFORMACIJE NEĆE BITI DONETE DO INKARNIRANOG ČOVEČANSTVA. Ne objašnjava se zašto, ali, već i na osnovu ovih i mnoštva sličnih informacija koje se slivaju sa raznih strana, to postaje mnogo jasnije: ČOVEČANSTVO SE POGREŠNO POSTAVLJA, FOKUSIRANJEM NA BUDUĆNOST I FOKUSIRANJEM NA SPOLJAŠNJOST. A U SVIM DOBRIM DUHOVNIM UČENJIMA SE STALNO I STALNO PONAVLJA POTREBA ZA OKRETANJEM NAŠOJ UNUTRAŠNJOSTI, ZA SUOČAVANJE SA ENERGIJAMA KOJE SE KRIJU U TOJ NAŠOJ UNUTRAŠNJOSTI, ZA TRAGANJE ZA ODGOVORIMA U TOJ UNUTRAŠNJOSTI. Dodatno se u Učenju BHS objašnjava: da je celokupna spoljašnjost sveta u kojem živimo nastala postupnim „izlivanjem“ onoga što iznutra nosimo u sebi, do sada su bile negativnosti, te i imamo loš svet oko sebe. Harmonizovanjem naše unutrašnjosti, postupno će se harmonizovati i spoljašnjost u kojoj živimo. A NIKAKO NE MOŽE, NEĆE SE DESITI SUPROTNO!

Dakle, u vezi sa svim mnogobrojnim informacijama kojima smo zasuti posebno u poslednje vreme – prava preporuka, sa stanovišta dobrih duhovnih učenja bi bila: mi možemo da pogledamo, da se ovlaš upoznamo sa tim informacijama, ali – one nam nikako ne mogu biti duhovni orijentiri, ili teme za dublja razmišljanja; mi treba da se maksimalno usredsredimo na svoj duhovni razvoj, na svoje oslobađanje od teških energija, energija emocija koje nosimo u sebi, na formiranje ispravnog odnosa prema drugima, prema svetu koji nas okružuje, A DOPUSTIMO DA SPOLJAŠNJA DEŠAVANJA IDU ONIM TOKOM KOJIM ĆE IĆI, SPOLJAŠNJA RAVAN JE I INAČE SAMO FON NA KOJEM SE DEŠAVAJU VEŽBE NAŠE DUŠE, KOJE, ČAK I UZ NAJKATASTROFALNIJI SCENARIO, NASTAVLJAJU SVOJ ŽIVOT U VIŠIM SFERAMA. DAKLE – OPSEDNUTOST SPOLJAŠNJIM SCENARIJIMA NIKAKO NAM NE MOŽE BITI OD POMOĆI.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 24 Feb, 2011 17:45 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

39) Dreammer
Citat:
znaći - mi se sladjemo... ja osobno nikada nisam bio pristalica "posvećene kulture hramova" dje može se povuknuti u najdubljije mistićnosto kozmosa, nego za normalan prirodan rad u normalnoj kulturnoj zajednici.
Ali to ne znaći, da mi je duhovna kultura hramova neinteresantna: za mene kad sam imao 20-21 g. radila je jedna kod nama tada (bila je jako stara i onda otišla je preko) vrlo poznata intelektualna i visoko probudjena žena (imala je Dr. titulo iz ruske mistićke literature), da me je privukla nazad medju normalne ljudi (civilizaciju) - pošto sva moja duša željela je jedno: živjeti u hramu. To mi je bio jedan velikoh psiholoških konflikata o mom životu, ćak na našome faxu je jednom napravila lekciju študentima iz tog psihološkog konflikta. što znaći dualnu razcepanost duše (psihe) i duha (logos).
Tako da nije ništa neobićno, da sam godinama nakon tog razdvajanja sanjao san, da sam bio u svevišnjoj božanski sferi sa Bogom i ućio se od njega direktnim putem, a onda se vratio nazad u moju normalno funkcioniranje.
Kad sam imao 14 - 15. g. su me prvi put privukli sveti hramovi; ova želja.
Ali ok, to je prošlost, sada mi ovdje razgovaramo i okej mi je to.


1) Odlazak u hram, manastir ili na neko drugo mesto, radi posvećivanja celog života duhovnosti, ili ostanak u običnoj porodičnoj i društvenoj situaciji - odgovor na ovo pitanje zavisi od odluke naše duše. Onda kada naša tzv. spoljašnja svest nema bliži kontakt sa dušom, sa Višim Ja - javljaju se velike životne dileme, kao u opisanom slučaju. Ne možemo univerzalno reći: treba ići u hram (manastir) ili treba ostati u porodici. To zavisi od odluke duše i od karmičkih opterećenja sa kojima smo se inkarnirali. Dakle, može biti dobro i jedno i drugo. Greška je, ako ne umemo da dopremo do odluke naše duše, pa činimo ono što nam nije po planu za ovu inkarnaciju, na primer - ako imamo plan raspetljavanje karmičkih čvorova sa članovima porodice, a mi, zato što ne možemo da podnesemo terete, pritiske i probleme, ostavimo sve i odemo negde da se posvetimo duhovnosti.

2) Već je objašnjavano u nekim ranijim poslanicama BHS - u ovo vreme uslovi života na Zemlji su po mnogo čemu atipični i specijalni, između ostalog i po tome što svako u ovo vreme može da prođe kurs Puta posvećenja, dakle - Put ubrzane prerade karme i ubrzanog duhovnog rasta. JER SAM ŽIVOT SADRŽI TE MEHANIZME, U OVO VREME TI MEHANIZMI INTENZIVIRAJU SVOJE DELOVANJE DO MAKSIMUMA. A O NJIMA SE NAŠIROKO GOVORI U PORUKAMA IZ UČENJA BHS IZ POSLEDNJEG PERIODA. Dakle, ako se ispravno postavimo - u običnom životu možemo vrlo uspešno da prođemo Put posvećenja, ČAK I BEZ NEKE INTENZIVNE PRIMENE TZV. KABINETSKE DUHOVNE PRAKSE. U nekim drugim vremenima, kada nisu ovako jaka energetska naprezanja, obična životna situacija ne pruža takve mogućnosti, što možemo i sami da uporedimo, ako se setimo koliko je lagodniji, lakši, smireniji život bio u nekim vremenima pre dvadesetak i više godina. ONDA, KADA NAM ŽIVOT NE DONOSI VELIKA NAPREZANJA U VEZI SA MUKAMA, PROBLEMIMA, TESTOVIMA - NEMA NI USLOVA ZA NEKO POSEBNO DUHOVNO NAPREDOVANJE, BEZ KABINETSKE DUHOVNE PRAKSE.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 24 Feb, 2011 23:37 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

40) Jedan od važnih znakova našeg značajnijeg napredovanja na duhovnom Putu je ulazak u zonu u kojoj postajemo usmereni ka interesu, dobrobiti i razvoju svega što nas okružuje.

41) Kao što je objašnjeno u Učenju BHS - mi tu odluku o pomaganju svemu što postoji donosimo na nivou svoje duše. U svojoj okrenutosti ka fizičkom svetu, mi toga možemo i da ne budemo svesni.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 24 Feb, 2011 23:40 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

42) Naše lično karmičko čišćenje i duhovni rast, koji je posledica tog karmičkog čišćenja, bili su propraćeni spoljašnjim i unutrašnjim mukama i problemima. Kako nam se svest razvija, tako se povećava raskorak između nivoa naše svesti, nivoa naših vibracija, i nivoa svesti ljudi koji nas okružuju, nivoa vibracija uopšte okruženja u kojem se nalazimo.

Sve to je NOVI IZVOR NAŠIH MUKA. Sličnih onima koje i Zemlja preživljava: podiže joj se nivo vibracija, a pritešnjena je „korom“ energije niskih vibracija, koje čovečanstvo neprestano produkuje.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 26 Feb, 2011 12:51 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

43) Bbrozo
Citat:
Petar: nemoj misliti!

Ja: misli! kontempliraj! Odredi si vrijeme za kontemplaciju:
-Pola sata ću razmišljati o svemu što mi padne na pamet.
Uvijek zaspiš prije nego što prođe tih pola sata, jer prevariš svoj um.


Tek sada mi je „sinulo“ o kojem duhovno-psihološkom mehanizmu se radi!

Po mom iskustvu i sagledavanjima, povezanim sa objašnjenjima iz Učenja BHS: OVO NE TREBA DA UZIMAŠ KAO METOD I CILJ, VEĆ KAO PRIVREMENU FAZU U SVOM DUHOVNOM RAZVOJU.

Koloplet misli, slika, ideja koji u stanju opuštenosti izviru iz neke dubine našeg bića – proizilaze iz NABOJA KOJI NOSIMO U SEBI.

TO JE PROCES RAZGRADNJE TOG NABOJA!

ALI, MORAMO U SVESTI DA IMAMO JASAN STAV U VEZI SA NJIM, KAO ŠTO REKOH – DA GA SHVATAMO KAO PRIVREMENU FAZU.

Nikako nam ne može biti pravi cilj u duhovno-psihološkim nastojanjima da se KONCENTRIŠEMO NA TAJ KOLOPLET MISLI, SLIKA, IDEJA. NAPROTIV, CILJ NAM MOŽE BITI – OSLOBAĐANJE OD NJIH. CILJ NAM MOŽE BITI: STANJE SVESTI U KOJEM NEMA TOG KOLOPLETA. PRAZNINA.

U ovoj fazi unutrašnji naboj se ispoljava kroz taj koloplet. KOLOPLET MISLI, SLIKA IDEJA... ZAMAGLJUJE ČISTE ENERGIJE NABOJA. ONDA, KAD SE TE ENERGIJE RAZGRADE, NA NAČIN NA KOJI SI OPISALA, TE ENERGIJE NABOJA POČEĆE DA IZBIJAJU U ČISTIJEM VIDU, A TO SU ČISTE ENERGIJE TEŠKIH EMOCIJA. TA FAZA JE MNOGO TEŽA.

Možda će ovo biti malo jasnije ako prepričam jedno objašnjenje-sliku iz Učenja BHS.

Buda sedi na obali reke i posmatra. Vidi vodu koja je prljava, voda pronosi neko drvo, prolazi čamac sa ljudima koji o nečemu razgovaraju, itd.

BUDA SVE TO KONSTATUJE, KAO SLIKU KOJA JE PRED NJIM I KOJU NE MOŽE, A DA NE VIDI. MEĐUTIM, ON NE UVLAČI PAŽNJU NI U JEDAN SADRŽAJ. SVI TI SADRŽAJI SU SAMO PROSTRUJALI NJEGOVIM VIDNIM POLJEM I – NESTALI, NE OSTAVIVŠI NIKAKVOG TRAGA.

Čovek koji nije daleko odmakao na duhovnom Putu: POSVEĆIVAĆE SVOJU PAŽNJU SVAKOM OD SADRŽAJA, UVLAČIĆE PAŽNJU U NJIH. Svaki od ovih sadržaja pokrenuće makar neki kratki misaoni proces u njemu: voda je prljava, jer...; ko li je odvalio ovo drvo, za šta bi ono moglo da se iskoristi; procena ljudi u čamcu, o čemu li razgovaraju; itd.


MISLIM DA TI OVA SLIKA MOŽE DATI PRAVI STAV (pravi stav po mom iskustvu i po preporukama iz Učenja BHS) U VEZI SA TIM VIDOM KONTEMPLACIJE O KOJEM GOVORIŠ: SUŠTINA JE DA NASTOJIŠ DA BUDEŠ NEUTRALNI POSMATRAČ MISLI, SLIKA, IDEJA KOJE ISKRSAVAJU,KAO BUDA NA OBALI REKE, NASTOJIŠ DA IZVLAČIŠ PAŽNJU IZ NJIH, TJ. DA TE ONI NE UVLAČE U PROCES ANALIZE, PROUČAVANJA, ITD. NASTOJIŠ DA U SVESTI ODRŽAVAŠ PRAVI CILJ U VEZI SA OVOM PRAKSOM: CILJ JE – DA TAJ KOLOPLET BUDE ŠTO SLABIJI, DA SVE MANJE SLIKA, MISLI, IDEJA STRUJI SVEŠĆU. A NE DA IH TI SVESNO TRAŽIŠ I PROVOCIRAŠ. DO MIRA U KOJEM MOGNU DA POČNU DA ISKRSAVAJU TEŠKE ENERGIJE IZ PODSVESTI - U SVOM ČISTOM VIDU, BEZ KOLOPLETA MISLI, SLIKA, IDEJA...

Uostalom, to je put kojim se prolazi u praksi meditacije, ali, ovde je to povezano sa teškim energetskim dešavanjima o kojima je bilo dovoljno reči na ovim temama, TAKO DA SE, SUŠTINSKI, OVA KONTEMPLACIJA O KOJOJ GOVORIŠ, MOŽE POSMATRATI KAO POSEBAN VID MEDITACIJE, KAO VID RAZGRADNJE ENERGIJE TIH MISLI, SLIKA, IDEJA...

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 26 Feb, 2011 16:10 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

44) Jedna od dilema sa kojima se u svojim teorijskim duhovnim razmatranjima suočavamo: da li je i kako i sve ono što je zlo - deo Boga, ako je Bog apsolut.

(Dilema čije nam rešenje nije od neke praktične koristi, ali - ponekad nam iskrsne, pa... nije štetno da se suočimo da njom. Uostalom, nema ničeg lošeg u bilo čemu čime je naš ljubopitljiv um zainteresovan.)

Ako bismo pratili nekakvu duhovnu logiku...

Bog-Izvor deluje preko svih bića koja se drže Božanskih Principa i Zakona.

Ako Bog-Izvor određenim bićima da slobodnu volju i dopusti im da deluju mimo i protiv tih Principa i Zakona, znači da on više ne deluje preko njih. Bar ne direktno.

Tako imamo formiranje mehanizma ega.

Ta bića dobijaju od Boga-Izvora energiju za svoje postojanje, ali im je Božanskim Planom data sloboda korišćenja te energije i protiv Njega.

Ta energija se ne može izgubiti, ona se zamrzava u vidu karme.

Energija karme je energija fizičkog sveta. Materija.

Ona i jeste i nije deo Tela Boga-Sveprisutnosti. Jeste, jer ništa ne može postojati van Boga-Sveprisutnosti.

Nije, jer je cela ta zona slobodne volje, zona nebožanski upotrebljene Božanske energije - ZONA KANCEROGENOSG TKIVA U TELU BOGA-SVEPRISUTNOSTI.

Da li je kacerogeno tkivo - deo nečijeg tela? I jeste i nije. Ono je faktički u nečijem telu, ali - NARASTA SAMOSTALNO, TEŽI DA "ŽIVI SVOJ ŽIVOT", DA PARAZITIRA NA TELU DOMAĆINA.

Ako bi se dopustilo kancerogenom tkivu da narasta u nedogled - ono bi time i sebe i domaćina uvuklo u nepostojanje. Jer ono dobija energiju od domaćina, uništavajući domaćina - ono uništava i svoj izvor energije, uništava i sebe. Tu je težnja ka rastu i napredovanju - težnja ka samonuištenju.

Paradoks!

Isto je i sa svetom materije i zonom slobodne volje, u Telu Boga-Sveptisutnosti: kroz kosmičke cikluse "kancerogenom tkivu", zoni slobodne volje daju se granice i rokovi, u kojima se njegov život može odvijati.

Mi smo upravo na granici, na kraju jednog takvog ciklusa kraja "kancerogenog tkiva" u Telu Boga-Sveprisutnosti.

Kancerogeno tkivo se može hirurškim putem odstraniti, uništiti.

Može se lečiiti, tako da se ćelije postupno vraćaju FUNKCIONISANJU U INTERESU CELINE TELA. Onda je to postupni preobražaj bolesnih u zdrave ćeije. Onda je to preobražaj kancerogenog u zdravo tkivo.

To je grandiozna kosmička drama čiji smo živi akteri, mi smo te bolesne ćelije u Telu Boga-Sveprisutnosti, pred kojima je izbor: da ozdravljuju svoju svest, čišćenjem od svega što je bolesno u njoj, ili da istrajavaju sa svojim "kancerogenim" smerom, uvlačeći sebe u zonu "nepostojanja" (sa naovdnicima, jer se energija koju čini bilo koje biće ne može izgubiti), tj. brisanja individualiteta.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » PLAVI ZRAK
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Strana 47 od 47

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka JAHAČI APOKALIPSE 583 ENEMOON 288186 23 Avg, 2011 19:53 pm
ENEMOON Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Inuraki Reptil Koji Zivi U Meni 0 Branovic 14789 24 Jul, 2011 17:53 pm
Branovic Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka RECEPTI KOJI ŽIVOT ZNAČE 13 Vera Bojičić 31002 12 Jun, 2011 16:58 pm
Bojan71 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka DUHOVNOST za početnike..a i one koji misle da to nisu 111 5.element 66504 16 Dec, 2010 06:55 am
Sara Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Seminari i kurseviPozdrav. Da li neko zna koji sajtovi prat 1 krang 15009 18 Jan, 2010 01:39 am
uspensky Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka KYMATICA - KIMATIKA - film koji treba obavezno pogledati!!! 3 ENEMOON 21026 21 Sep, 2009 18:50 pm
Giba Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zimski začini koji griju tijelo i duh 0 Vakan Tanka 17755 22 Jan, 2008 10:08 am
Vakan Tanka Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom