ETIRI
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » ČUDESNA BIĆA I SVETOVI
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
talerman
Glavni urednik


Pridružio: 11 Jun 2008
Poruke: 4822
Lokacija: Kina

 Poruka Poslao: 11 Jul, 2011 15:07 pm    Naslov: ETIRI
Odgovoriti sa citatom

Hajde, sada, da krenemo, jedan po jedan...od poslednjeg TEX-a do prvog LIL-a. Hajde da vidimo ko je šta rekao o njima. Šta je to etir? Ranije sam povremeno pisao o njima, ali još uvek nikako da im posvetim punu pažnju. Pitanje je da li to ikoga interesuje? Mislim da bi trebalo da interesuje svakoga koga interesuje Bog i njegovi različiti svetovi i čudesna bića koja proizlaze iz tih svetova....

Nisam u fazonu da držim monolog.

U svakom slučaju. Počinjem od TEX-a, 30. etira.

Prema Džonu Diju i Edvardu Keliju
Deli se na četiri područja:
1. Afran. Edvard Keli je tamo video ljudi sa jednim okom u glavi.
2. Phrygia.
3. Creta.
4. Mauritania.


Prema Krouliju

Poziv se piše mastilom mešanih boja. Krouli je najpre video prostranu veliku kocku u obliku Velikog Boga Harpokrata koju obavija sfera. Potom je ugledao zlatno Sunce sa okom iz kojeg dopire velika svetlost. Sa četiri strane sveta pojavljuju se anđeli sa knjigom u ruci.


[b]Prema Izraelu Regardiju[/b]Četiri strane sveta TEX-a odgovaraju obredu Zlatne Zore i to:
- Sever: Uništenje – Stara formula se poništava – Mesto Stolista, Peharnika na Severu, što simbolizuje hladnoću i vlagu.
- Istok: Mesto Hijerofanta u Neofitskom ritualu koji drži barjak jutarnje rose - barjak Istoka.
- Jug: Mesto Dadoučosa koji nosi vatru.
- Zapad: sudbina koja se opire pokretanju. U Neofitskom obredu, Zapad je mesto Hireusa.

Prema Zelevskom

Zelevski se podigao iznad tamnih sivih oblaka i ugledao zvezdu kako sija na oblacima i kako im manipuliše. Ušao je u oblak i ugledao veliko oko iz koga kaplje suza, što ga je podsetiolo na kartu Suđenje. Zelevski kaže da je imao problema da uđe u TEX i da je Krouli istražio bolje od njega.


Prema Schueler-u

Strujanje etira je i muško i žensko. Šueler navodi da se TEX nalazi na eteričnom planu i da se podudara sa regijama koje su pod kosmičkim elementom Zemlje. TEX se deli na četiri strane sveta i to:
- Karma i snažne kosmičke sile - Sever.
- Žudnja i snažne emotivne sile - Istok.
- Tišina i snažne sile inercije - Jug.
- Ograničenje i restriktivne snage - Zapad.


[b]Prema Tom de Lisu[/b] Tex je prva stanica na lestvama etira. Nalazi se u regiji Malkuta na Drvetu života. Predstavlja ulazak u prostor eteričnog plana koji je iznad fizičkog. Putovanje se započinje u centru gde se mogu videti velike bašte ili dugačke plaže. Tom de Liso, takođe, deli TEX na četiri strane sveta. Ako se krene prema Severu, osećaju se karmičke sile i ubrzo se posvećenik upušta u avanturu koja mu otkriva karmičku snagu koju trenutno mora da obradi. Šetnja prema Istoku otkriva požudu koja se mora nadvladati. Šetnja prema Jugu obeležena je stvarima koje posvećenika drže na putu i koje sprečavaju da olako promeni taj puta. Hod prema zapadu govori o stvarima koje posvećenika sputavaju na putu (strahovi, uverenja, predubeđenja isl).[b]Prema Sa To Ga[/b] Ima viziju kako je živ zakopan ispod lave. Onda je u pustinji na belom pesku. Podiže se uvis i vidi ostrvo sa palminim drvećem. Nalazi se u starom podrumu i vidi svetlost. Ulazi u tu svetlost. Glas mu kaže da je on ta svetlost, ali još uvek ograničena. On oseća toplotu. Potom se podiže prema nebu gde vidi zvezde i nebeska tela. Posle toga se šeta po tabli igre Monopola. Ulazi u pećinu. Odatle vidi krater vulkana. Sa anđelom leti brzo. Nalazi se na plaži. Nema peska, samo crni kamen i šljunak. Vidi oborene solitere i propale zgrade. Čuje glas: Ledeno doba. Potom vidi staru Englesku i stanovnike kako su bili odeveni osamdesetih godina XIX veka. Sa To Ga nije nikada bio u Engleskoj, ali zna da je to Engleska. Potom vidi primitivne ljude, čuje glas BARMUDA, ponovo čuje Ledeno doba, potom vidi dinosauruse, mrak i fotografiju big banga. Potom se vraća u naše doba linearno. Ponovo viđa pećinske ljude. Jedan od njih ima telo od vode. Izvlači ribu iz vode. Otvara ribu koju je upecao i iz nje izvlači mobilni telefon. Sa To Ga gleda prema nebu i vidi Lunu.


Anđeli, guverneri i stanovnici
Prema Džonu Diju i Edvardu Keliju

U etiru RII vladaju treći, četvrti, šesti i dvanaesti anđeo plemena Izraela. Treći vlada nad trećim, četvrti nad drugim, šesti nad četvrtim, a prvi nad dvanaestim.

Prema Džonu Diju i Edvardu Keliju
Četiri guvernera TEX-a

92. DOZIAAL

Vlada nad četvrtim delom etira TEX.


91. ADUORPT
Vlada nad trećim delom etira TEX.

90. GEMNIMB
Vlada nad drugim delom etira TEX.

89. TAOAGLA
Vlada nad prvim delom etira TEX


Donald Tyson: - TAOAGLA vlada nad regijom antičkog Asnan-a, dok nad njim vlada anđeo Arlaog plemena Izraela Ephraim. Pod anđelom Arlaogom je 4512 dobrih ministara. Pravac na kompasu je S-SI. Ime Boga na zastavi za taj pravac je MPH.
- GEMNIMB vlada nad regijom antičke Fribije, dok nad njim vlada anđeo Arlaog plemena Izraela Ephraim. Pod anđelom Arlaogom je 4512 dobrih ministara. Pravac na kompasu je S-SI. Ime Boga na zastavi za taj pravac je MPH.

Prema Krouliju
– Četiri arhanđela u crnim odorama
– Mnoštvo odevenih u belo iz kojih kaplje velika kiša krvi.

Prema Tom de LisuTEX ima više vodiča. Glavni vodič je jedna od formi arhanđela Sandalfona. On se pojavljuje kako bi posvećeniku objasnio novi svet u koji je zašao. Sandalfon može da uruči poklon posvećeniku ili da zatraži od njega ispunjenje nekog zadatka.

Prema Sa To Ga:

- Dok je bio u pustinji prilazi mu Alister Krouli, odeven kao Arapin.
- Kasnije mu prilazi lik iz crtanih filmova. Prepoznaje u njemu Milton Bradley-ja iz igre Monopol. Sa To Ga kaže da je igrao samo jednom Monopol kao dete pre 40 godina i da je mrzeo tu igru. Tumači da to sigurno nije bila u pitanju neki njegov sveži mentalni zapis.
- Primećuje neku žensku priliku sa dugim lakiranim noktima kako baca kocku i igra monopol. Iznenada se Sa To Ga nalazi u voziću na tabli monopola koji ga vodi u jednu pećinu.
- Prilazi mu Lav. Sa To Ga se nalazi u blizini njegovih čeljusti. Gleda u lava koji se igra i koji mu pokazuje svoj trbuh.
- Prilazi mu anđeo. Podiže ga i kaže mu da imaju puno posla da obave.
4. Objekti i simboli

Prema Krouliju
- Na Severu je knjiga na čijem je prednjim i zadnjim koricama enohijanskim znacima napisano A.M.B.Z.
- Anđeo Istoka ima crvenu knjigu na kojoj je plavim slovima ispisano: A.B.F.M.A. Knjiga je rasla pred Kroulijevim očima dok nije ispunila čitavo nebo. U njoj je zapisano: „Ne izazivaj gospoda svoga Boga“.
- Knjiga na Jugu u kojoj je napisano da treba zapečatiti knjigu i da se ne govori o tome šta se vidi.
- Anđeo Zapada nosi vatrenu knjigu na kojoj je bilo napisano AN. U njoj je bio nacrtan vatreni škorpion koji je ipak bio hladan.
Veliki kukasti krst se pokazuje Krouliju iza anđela sa knjigom.

Prema Regardiju
- Knjiga A.M.B.Z. je skraćenica za Bik, Vodolija, Ovan, Lav i
predznak je novog eona.
- Knjiga A.B.F.M.A je skraćenica za Bik, Ovan, Cauda Draconis, Vodolija i Bik – označavaju otvaranje novog eona.
- Knjiga AN na enohijanskom znači: Bik i Škorpija.


[b]5. Lekcije[/b]
Prema Schueler-u
Ovladavanjem napuštanja tela i mentalnog lutanja po RII-ju.

Prema Tom de Lisu
Spoznaja ograničenja reči. Uspešnim ovladavanjem TEX-a, mag dobija titulu zelatora. Iskusni istraživači etira treba redovno da obilaze TEX jer se tamo nalaze izuzetno važne lekcije. Arhanđeo Sandalfon je kao vodič predložio Tom de Lisu da se posveti velikim arkanama tarota.
_________________
Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
talerman
Glavni urednik


Pridružio: 11 Jun 2008
Poruke: 4822
Lokacija: Kina

 Poruka Poslao: 11 Jul, 2011 15:13 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mislim da sam pokrenuo par pitanja.
Hajde, da vidimo o čemu se to ovde radi?
_________________
Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
talerman
Glavni urednik


Pridružio: 11 Jun 2008
Poruke: 4822
Lokacija: Kina

 Poruka Poslao: 15 Jul, 2011 03:41 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

RII


1. Tehnike ulaska u RII

Poziv prema Džonu Diju i Edvardu Keliju, a po diktatu anđela Nalvage:
Madriaax ds praf RII chis micaolz saanir caosgo, od fifis balzizras iaida! Nonca gohulim: micma adoian mad, iaod bliorb, soba ooaona chis luciftias piripsol; ds abraasa noncf netaaib caosgi, od tilb adphaht damploz. Tooat noncf gmicalz oma, lrasd tofglo marb yarry idoigo; od torzulp iaodaf, gohul: caosga, tabaord saanir, od christeos yrpoil tiobl, busdir tilb noaln paid orsba od dodrmni zylna. Elzap tilb, parm gi peripsax, od ta qurlst booapis. L nibm, ovcho symp; od christeos ag toltorn mirc q tiobl lel. Ton paombd, dilzmo aspian; od christeos ag l tortorn parach asymp. Cordziz, dodpal od fifalz l smnad; od fargt, bams omaoas. Conisbra od avavox tonug. Orsca tbl, noasmi tabges levithmong; unchi omp tilb ors. Bagle? Moooah ol cordziz. L capimao ixomaxip od ca cocasb gosaa; baglen pi tianta a babalond, od faorgt teloc vovim. Madriaax, torzu! Oadriax orocha, aboapri. Tabaori priaz ar tabas; adrpan cors ta dobix; yolcam priazi ar coazior, od quasb qting. Ripir paaoxt saga cor; uml od prdzar, cacrg aoiveae cormpt. Torzu, zacar od zamran aspt sibsi butmonah, ds surzas tia baltan; odo cicle qaa, od ozazma plapli iadnamad.

Prema Krouliju: Poziv se piše mastilom plavičasto-zelene boje.

Moderna tumačenja i neka lična iskustva
Kao i u slučaju TEX-a, sve što potmomaže prilikom ulaska u Malkut, pripomaže i pri ulasku u RII. Ukoliko se koriste pozivi na enohijanskom, neophodno je umesto TEX-a naglasiti RII, dok je ostatak teksta nepromenjen. Sigili, koncnetracija ili vibriranje imena guvernera RII-ja mogu pomoći prilikom ulaska u RII. Za razliku od TEX-a, RII ima tri guvernera, a to su: Vastrim, Odraxti i Gmotziam.

2. Ambijent

Prema Džonu Diju i Edvardu Keliju
Deli se na tri područja:
1. Assyria.
2. Africa.
3. Bactriani.

Moderna tumačenja:
1. Asiriju ne pominje Ptolomej. Pominje je Agripa kao područje kojim vlada Merkur sa Devicom. Asirija je bila drevna civilizacija čije se središte prostiralo na teritoriji današnjeg Iraka. Asirija korespondira sa malom arkanom Desetkom pentakla koja u osnovnom značenju govori o porodičnim stvarima, dobicima i bogatstvima. Desetka pentakla, pored Asirije, pokriva i područje Krita koje predstavlja mundanu tačku treće oblasti etira TEX.
2. Nalvage je najverovatnije mislio na unutrašnjost Afrike, s obzirom da je druge delove ovog kontinenta pokrio drugim nazivima. Evropljani su slabo poznavali unutrašnjost Afrike pre započetih istraživanja u XIX veku. Prema Ptolomeju, glavne odlike centralne Afrike su bile dva jezera koja se nalaze ispod ekvatora a koja se identifikuju kao jezera Viktorija i Albert odakle izvire Beli Nil. Agripa povezuje Afriku sa Mesecom u Raku. U tom smislu, ovo područje koresponira sa malom arkanom Četvorkom pehara koja u osnovi govori o dosadi i predstavlja kartu “pomešanih osećanja” i nezadovoljstva postojećom situacijom i okruženjem. Sa Četvorkom pehara, takođe, korespondira Frigija, koja se povezuje sa drugim delom TEX-a.
3. Bactriani ne pominju ni Ptolomej ni Agripa. Reč je o stanovnicima antičke Baktrije čiji se glavni grad zvao Bactra, čuven po tome što se tamo rodio prorork Zoroaster. Bactra se danas zove Balkh i nalazi se u severnom Avganistanu. Baktrija se prostirala na području istočne Persije i severnog Avganistana.

3. Duhovni ambijent

Krouli
Nebo je pokriveno zlatnim zvezdama. Pozadina je zelena. Krouli ima utisak da vlada tama. Ponovo se pominju četiri strane sveta. Kada je veliki bik mačem rascepio nebo, među srebrnim odsjajima čelika izrastoše munje i duboki plavoljubičasti oblaci. Kada mu je veliki čovek sa severa rekao da pogleda dole, ugledao je veliki ponor i mračni levak uskovitlalih voda ili zgusnutog vazduha, gde su bili gradovi, čudovišta, drveće, atomi, planine i mali plamenovi (duše).

Regardi
Četiri strane sveta: - Istok, Sever, Jug - mesto koje odgovara Suncu u naponu snage; Zapad – onaj koji je na Zapadu, odlazi u zaborav jer je to mesto zalaska Sunca.

Schueler
Strujanje etira je i muško i žensko. RII uključuje nebesa svetskih religija. Obično se deli na sledeće četiri regije:
1) Suočavanje sa karmičkim teretima i neophodnostima je na
Severu.
2) Suočavanje sa žudnjama za nagradama i kaznama je na Istoku.
3) Suočavanje sa poimanjem života van fizičkog tela je na Jugu.
4) Suočavanje sa osećajem bespomoćnosti i ljudske ranjivosti je na Zapadu.

Tom de Liso
RII deluje božanstveno, ali u zemaljskom smislu, zato što je veoma blizu Zemlje.

Sa To Ga
Sve se odigralo velikom brzinom. Nalazi se pod pustinjom. Podiže se na površinu i vidi glečer. Ulazi u vodu. Posmatra RII iz perspektive vode. Sa To Ga nije siguran da li je tom prilikom ušao u TEX ili BAG ili istražuje suptilnije sfere RII-ja. Sa To Ga se čini da je preuzeo telo pterodaktila. Ugledao je Mesec, samo što nije bio siguran čiji je to bio mesec. Više puta je bio zakopan tokom ove vizije: ispod pustinje, ispod glečera, ispod peska i ispod zamka. Video je tri zamka. Jedan je od ogledala, drugi od leda, dok je trećem video samo profil. Ušao je u jedan zamak otvorivši velika vrata od hrasta. Tamo je ugledao veliki krevet sa crvenim jastucima. Video je puno zastava trouglastog oblika i crveno-bele boje. Rečeno mu je da izbriše sećanja na izvesne događaje i razgovore. Sećanja na RII su mu kao iz snova. Pokušava da napravi sadržaj od različitih sekvenci.

Stefan Neil Klemenc
RII je etir milosti neba. Nalazi se u višem eteričnom planu. To je mesto našeg sveta snova i fantazija. Tu se nalaze i nebesa religija. Poput TEX-a, i RII je podeljen na četiri različite regije. Na jugu je locirano preživljavanje svesti posle smrti, što teozofi nazivaju kama-loka. Istok je regija koja pokazuje želju za osvetom. Osećaj ispravnog i pogrešnog je snažan u RII. Zapad RII otkriva neminovnosti. U tom delu je snažan osećaj stagnacije i kraja razvoja. Sever je suđenje, karmička neophodnost, lanac uzroka i posledica. Energetske stvari samo retko mogu da prođu granicu fizičkog i eteričnog sveta i obratno. Isto tako je i sa telima između eteričnog i astralnog sveta. Eterični planovi se povezuju sa elementom zemlje i sa gravitacijom.

Komentar i neka lična iskustva
Često se u RII-ju krećemo u svojstvu neke druge osobe, kao vitezovi, kovači, rudari ili fudbaleri i to u obliku koji deluje kao da ne pripada nama. Nije neuobičajena pojava da da se u toj sferi zateknemo u suprotnom polu. Jedna od lekcija ove sfere je da naučimo kako je biti čovek u širem smislu reči od onoga što je naše telo i život koji posedujemo. Može čak da nam se dogodi da se zateknemo i u telu različitih životinja: tigra, orla, kameleona, geparda, ježa i dr. Niti jedan oblik u kome se ovde možemo pojaviti nije slučajan, već ima neko dublje simbolično i psihološko značenje u koje treba sami da proniknemo. Hermetista Gerald J. Šuler svedoči da je i promenio oblik tokom svoje posete RII-ju. Napisao je da je bio odeven u belo i da je imao na sebi duga pernata krila.
Najveći broj rajskih predstava, poput egipatskih polja Aaru, grčkih Jelisejskih polja, Irske Mag Mell-e, nordijske Valhale i biblijskog Edena, odnosi se na vizije središnjeg i istočnog dela RII-ja. Na tim područjima, RII ima izgled zemljolikog raja. Tamo prolazimo kroz rajske vrtove i livade posute cvećem "nestvarnih" boja i uživamo u prirodi koja nam se otvara i pokazuje svoju bit koju sakriva u fizičkom svetu. Po tom području možemo da letimo ili da hodamo, po našoj volji, kako nam se prohte. Predstave o tome kako raj sve može da izgleda počeće, ipak, neminovno da se menjaju kada se jednom zakorači u ostala rajolika ili manje rajolika područja koja se podižu iznad RII-ja.
Na Istoku RII-ja se, primera radi, kao u slučaju balkanskih hermetista, može leteti iznad eteričnih krajeva Stare Planine i uživati u njenom eteričnom krajoliku u kome se jasnije nego u ovostranoj realnosti može doživeti kako reke, brda, kuće i stenje predstavljaju živuće entitete jedinstvene Božanske celine. Većina astralnih vizija planine Rtanj odvija se kroz sferu RII-ja. Zanimljive su i brojne seoske gostionice koje sam tamo viđao. Iako su neke od njih bez gostiju, uvek su spremne da usluže putnika koji bi se tu slučajno namerio. Stolovi sa postavljeni sa priborom za jelo i zategnuti crveno-belim stolnjacima. Čini se da su nekorišćeni, ali da tu za svaki slučaj i da tu mogu da stoje čitavu večnost.
No, nisu sva područja RII-ja rajolika. Sever RII-ja je područje karme, pa se tamo često susrećemo sa potresnim prizorima iz naše mladosti, detinjstva ili ranijih života. U RII-ju se od nas može zatražiti da ponovo proživimo određenu situaciju iz prošlosti kako bi ispravili grešku koja je bila takvog intenziteta da je predstavljala i još uvek predstavlja teret na našem karmičkom bilansu. Vrlo često bi put mogao na Severu RII-ja da nas odvede u zavičaj. Moguće je da će tamo u središtu pažnje biti naši odnosi sa pokojnom babom i dedom. Ukoliko ti odnosi nisu u fizičkoj realnosti bili proživljeni na odgovarajući način, oni bi mogli da predstavljaju karmički teret, kako za pokojnu babu i dedu, tako i za unuke. Iz Severa RII-ja relativno je lako pronaći portal kojim se posvećenik može vinuti u neku od povišenih astralnih ili mentalnih sfera, što bi bio ujedno i znak da je uspešno u tom trenutku savladao zadatu karmičku lekciju. Ukoliko nije, umesto u viši astral, vratiće se u materijalnu stvarnost. Neuspeli pokušaj ne sme da ga obeshrabri. Pokušaće ponovo. Karmičku priču iz RII-ja nastaviće iz istih pozicija. Priče se u sefirotima, tarotu i etirima se neretko nastavljaju tamo gde su stale, kao u epizodama.
Moj prvi boravak u RII-ju nije delovao rajoliko, jer sam se zatekao u njegovom zapadnom delu, tamo gde nam se jasno predočavaju naše mane i ograničenja. Zatekao sam se na jednoj gradskoj platformi, osvrnuo oko sebe i ugledao duhovnog vodiča kako mi prilazi i preuzima lik moje žene, a to je sa njegove strane bio veoma pažljiv i uviđavan izbor. Izvrgnuo me je oštroj kritici. Da je to uradio u liku neke nepoznate osobe, ta kritika bi me možda prestrašila i delovala kontraproduktivno. Ovako je delovalo kao da me sopstvena supruga kritikuje, a na njene kritike sam navikao, tako da mi to ni ovaj put nije delovalo neuobičajeno. Imala je duboko plave oči, dok moja supruga ima zelene i u tome je bila jedina razlika. Bila je jako ljuta, govorila mi je polako i odsečno, jer joj je očigledno bilo stalo da zapamtim njenu poruku: - Kako ti uopšte misliš da ćeš moći da nastaviš sa duhovnim razvojem kada se svake noći provodiš u gradu? Kada ćeš se ti dovesti u red? Kada ćeš povesti više računa o svom zdravlju? Kada ćeš početi da se baviš sportom? Da li si napisao knjigu? – Bilo je strašno sve to što je rekla, ali je bila u pravu. Prethodnih dana su se zaređale proslave i veselja. Počeo sam da zanemarujem duhovnost. Izgledalo je kao da sam polako počeo da odustajem od staze prosvetljenja.


4. Guverneri

Prema Džonu Diju i Edvardu Keliju
U etiru RII vladaju treći, četvrti i peti anđeo plemena Izraela. Treći vlada nad prvim, četvrti nad drugim, a treći nad petim.

Tri guvernera etira RII sa njihovim sigilima:

88. GMOTZIAM
Vlada nad trećim delom etira RII. Regija: Bactriani. Pleme Ephraim. Anđeo Arfaolg. Ministara: 7635. Pravac: Sever-Severozapad. Božje ime MPH.


87. ODRAXTI
Vlada nad drugim delom etira RII. Regija: Africa. Pleme Manasseh. Anđeo Zamaah. Ministara: 4236. Pravac: Sever. Božje ime ARSL.


86. Vastrim
Vlada nad prvim delom etira RII. X. Regija: Assyria. Pleme Judah. Anđeo Hononol. Ministara: 9632. Pravac: Zapad. Božje ime TEAA.

Komentar:
Njihova dekodirana imena imaju sledeće značenje: Vastrim (Milostivi), Odraxti (Onaj koji otvara Istok) i Gmotziam (Ona koja zna samo za sebe). Navedeni guverneri imaju običaj da posvećenike dočekuju dobrodošlicom u RII. S obzirom da se u objavljenoj literaturi o njima može pronaći još manje podataka nego što je slučaj sa guvernerima TEX-a, budući posvećenici bi trebalo da im posvete mnogo više pažnje nego što je to do danas bio slučaj.

5. Anđeli, vodiči i stanovnici

Prema Krouliju:
- Ogromni anđeo sa likom orla je na istoku. Njegova krila kao da sakrivaju čitavo nebo.
- Veliki lav je na jugu, kao da je ranjen i zbunjen.
- Veliki bik je na zapadu. Beo sa rogovima belim, crnim i zlatnim.
Njegova su usta skerletna, a oči kao safir kamenovi.
- Veliki čovok je na severu. Drži bič i vagu u ruci. Odeven je u crni somot i njegovo lice je smrknuto i strašno.

Stanovnici i vodiči prema Regardiju:
- Anđeo sa likom orla predstavlja neposrednu budućnost koja je
mračna, zbunjujuća i zastrašujuća.
- Lav je zver 666. Nepripremljen za svoje delo, ali koje je u Kroulijevo vreme još uvek izaziva strah kod magičara.
- Bik je Oziris ili Isus. On se žali na slobodu žena. Ne razume novi Eon. Ne razume da će on biti uništen.
- Čovek je najstrožiji aspekt pravde. Predstavlja Saturna, crnog i neumoljivog, koji je egzaltiran u Vagi.

Prema Zelevskom:
Susreo se sa ženom čije je ima Athor on Hathor. Imala je rogove bika na licu. Pokazala mu je zelene doline i rekla mu je da upravlja oblacima kako bi dala vodu pojedinim područjima kako bi stimulisala rast.

Prema Sa To Ga
- Video je žabolika stvorenja sa zaštitnim naočarima.
- Brojni enohijanski entiteti. Puše cigare i ostavljaju dimne znakove iznad njih. Među njima je i jedan slepi miš sa likom mačke.

Prema Stefan Neil Klemencu
U RII čovek može da upadne u sanoliko stanje, a da čak ni ne shvati da je umro. Ako čovek očekuje da će živeti u ovakvom predolu posle smrti, tu će i doći. Obićno se umrli mogu pronaći i u regiji TEX.

Simboli:

Prema Krouliju: Hebrejsko slovo Delet, koje na hebrejskom znače vrata ili prolaz. Bio je izuzetno sjajan, u obliku protoka reke, u jajetu bele svetlosti. Bilo je izuzetno živopisno i očigledno materijalno.

Prema Regardiju: Hebrejsko slovo Delet se odnosi na Veneru.

Lekcije

Prema Schueler-u: Ovladavanjem napuštanja tela i mentalnog lutanja po RII-ju.

Prema Tom de Lisu: U RII ima puno toga da se istraži. Potrebno je provesti što više vremena u izučavanju ovog etira. Što više se on izučava, tim će biti jednostavniji obilasci etira koji su iznad RII.
_________________
Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » ČUDESNA BIĆA I SVETOVI
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 46855 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 44396 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 32102 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 37474 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 44579 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Uticaj Fotonskog Pojasa na ljudsko telo 2 adminfob 12389 11 Apr, 2008 02:22 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Virdžinijin Pogovor 1 adminfob 10782 22 Jan, 2008 22:49 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom