ULTRAZVUK- UDARAC NA GENE
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » NAUČNA ISTRAŽIVANJA I SLUŽBENA MEDICINA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 17 Dec, 2008 21:16 pm    Naslov: ULTRAZVUK- UDARAC NA GENE
Odgovoriti sa citatom

...


ULTRAZVUK - UDARAC NA GENE


Pregled ultrazvukom je potencijalno OPASAN po zdravlje bebe u utrobi!
Ova vest, rezultat istraživanja naučnika sa Jejla, odjeknula je prošle nedelje u naučnim, ali i laičkim krugovima širom sveta. Jeste da je ispitivanje bilo rađeno na miševima, ali tim stručnjaka s renomiranog američkog univerziteta Jejl došao je do nespornih rezultata: produženo izlaganje gravidnih mišica ultrazvuku ispostavilo je račun u vidu poremećaja u strukturi MOZGA njihovih potomaka.

Na ove rezultate odmah su reagovali eminetni neurobiolozi širom sveta, a zajedničko za njihova saopštenja je bilo, slagali se ili ne sa nekim zaključcima Amerikanaca, da su utvrđene činjenice nesumnjive.

Ultrazvuk, koji se smatra neškodljivim, može oštetiti genetski aparat. Do tako nepovoljnog zaključka došli su Moskovski istraživači pod rukovodstvom višeg naučnog saradnika Odeljenja za teoretske probleme Ruske akademije nauka Petra Petroviča Garjajeva.

Podsetiću Vas na naslove iz «Politike» iz juna 2006: Sastavljanje genske karte čoveka, Sricanje slova iz «Knjige života» itd. Međutim, u tekstu sitnim slovima piše da su američki naučnici dešifrovali tek desetak posto, dok (po njima) 90% naslednog materijala predstavlja svojevrsnu zalihu, groblje izumrlih gena koji su odigrali ulogu u evoluciji... Prevedeno na srpski: OSTATAK NISU PROČITALI.

Odmah sam se setila knjige “Talasni genom” Dr. Petara Petroviča Garjajeva (Moskva, 1994) u kojoj autor, na osnovu sopstvenog eksperimentalnog materijala, radova M.M. Makovskog o lingvističkoj genetici i niza drugih podataka, razvija hipotezu Žakoba i R. Jakobsona o istovetnosti znakovne strukture ljudskog govora i redosleda u DNK i, štaviše, pretpostavlja mogućnost novih “metodoloških prilaza mekom regulativnom ulasku u ranije nepoznate semiološke areale genetskog aparata najviših biosistema”. Na kraju je i upozorenje P. Garjajeva. Autor piše: “Novi informacioni kanal što se otvorio, a koji spaja Reč i Genom, zahteva moralno i etički uravnoteženi prilaz, pošto su manipulacije te vrste s aparatom naslednosti nepredvidive po svojim potencijalnim negativnim posledicama. Ako podaci (...) budu potvrđeni u nezavisnim istraživanjima, potreban je sistem strogo definisanih zabrana sličan već postojećem u genetskom inženjeringu”.

Na tom tzv. «genskom groblju» P.P. Garjajev je otkrio i program za Hologramsku projekciju čitavog organizma, koji nosimo u svakom svom GENU ! Na kraju knjige P.P. Garjajev zaključuje da bi, posle svih navedenih saznanja, tvrdnja da je čovek nastao slučajnom kombinacijom iz «pračorbe» itd. preko majmuna isto što i tvrditi da bi slučajni nalet vihora na smetlište mogao sklopiti nadzvučni avion.


UDARAC NA GENOM

- Moram priznati - priča Garjajev - ranije smo se veoma pribojavali mogućnosti da se zakoni genetike mogu koristiti na štetu ljudima. A ispostavilo se da to već odavno čine... LEKARI. Ne znajući šta čine, oni utiču na čovekov genetski aparat. I sada je teško čak i zamisliti do kakvih posledica taj opsežan eksperiment nad ljudima može dovesti.
Do prozrenja je došlo početkom ove godine. Sponzori su, da bi nastavili finansiranje, zahtevali od naučnika ništa manje do principijelno nov efekat. Ako ne dođete do otkrića, sedite u besparici. Šta se drugo moglo - naučnici su im pružili efekat.

Magistar bioloških nauka Petar Petrovič Garjajev i magistar fizičko-matematičkih nauka Andrej Aleksandrovič Berjozin postavili su sebi drzak cilj: prodiranje u svetinju nad svetinjama žive materije - „talasni genom“ koji upravlja razvojem organizma. Priroda brižljivo štiti genom od svakog upada da bi nasledne programe sačuvala za buduća pokolenja. Ali, naučnici su odlučili da u njih unesu svoje ispravke - da upišu nove informacije u “tekstove” DNK.
Poznato je da molekuli DNK izdvojeni iz ćelija ispuštaju najraznovrsnije zvuke. To je prava simfonija života u kojoj, verovatno, postoje “melodije” svih tkiva, organa i sistema koji se mogu razvijati po komandama DNK. Međutim, zasad su naučnici u stanju da odrede samo spektar tih akustičkih vibracija. Njih ima tako mnogo i toliko su slabe da ih može razlikovati samo izuzetno osetljiva aparatura.
Naučnicima u izdvajanju pojedinih zvukova života iz haosa pomažu... nosioci svetlosti - fotoni. Helijum-neonski zrak lasera se usmerava na vibrirajuće molekule DNK - odbijajući se od njih, svetlost se raspršuje i njen spektar beleži osetljiv uređaj. Takav merni sistem se naziva uređaj za spektroskopiju korelacije fotona.

Garjajev i Berjozin su u epruvetu sipali vodeni rastvor molekula DNK i obradili ga generatorom ultrazvuka. Odbili su da mi kažu frekvenciju akustičkih vibracija, samo su primetili da su pojedini obertonovi bili čujni u vidu tananog zvižduka. Zato istraživači ne skrivaju rezultate eksperimenta - čak obrnuto, smatraju da su dužni da ih iznesu što većem broju ljudi.
Pre delovanja generatora molekuli DNK su ispuštali zvuke u širokom opsegu: od svega nekoliko pa do nekoliko stotina herca (Hz), dok su posle toga molekuli naročito snažno zazvučali na jednoj frekvenciji: 10 herca. Ona se održava već nekoliko nedelja koliko je od eksperimenta proteklo. I amplituda vibracija se ne smanjuje. Slikovito rečeno, u simfoniji života preovladava jedna prodorna nota.
- Rad DNK - objašnjava Garjajev - može se porediti s brzodelujućim kompjuterom koji trenutno donosi ogroman broj odluka. Ali zamislite da je neko ćuskijom lupio po kompjuteru, što ima za rezultat to da na sva, baš sva pitanja on izdaje jedan te isti odgovor. Nešto slično se desilo u talasnom genomu kada smo ga zaglušili ultrazvukom. Njegove talasne matrice su se tako izobličile da je u njima naglo pojačana jedna frekvencija.

Šta to fantom viče?

Međutim, naučnike je još više začudila druga činjenica: do izobličenja spektra nije došlo odmah. Posle delovanja su proverili kako zvuči preparat DNK, ali u njegovim “melodijama” nisu otkrili nikakve promene. Ogorčeni neuspehom, prosuli su stari rastvor, sipali novi i zamrzli ga u frižideru. A kada su ga sutradan odmrzli i ponovo izmerili, bukvalno su se zapanjili: neoštećeni preparat DNK se ponašao kao da je bio ultrazvučno zaglušen.
- Možda je čitava stvar u zamrzavanju? - pitam Petra Petroviča.
- Ne - odgovara naučnik - proveravali smo kontrolne preparate DNK. Oni su posle odmrzavanja kao i ranije ispuštali zvuke širokog spektra.
Najzad, najviše zapanjuje sledeći rezultat. Pripremili su novi preparat DNK u novoj epruveti, ali su je stavili na mesto stare. Preparat je neočekivano “prodorno zavikao” kao da je i on obrađen ultrazvukom.
- A šta ako ste tokom eksperimenta polja usmerili na spektrometar i ona su počela da deluju na DNK?
- Ultrazvuk se ne usmerava, to je svakom fizičaru poznato.

Naučnici su posle mnogobrojnih provera došli do zapanjujućeg zaključka:

ultrazvuk je “uvredio” molekule DNK i oni su to “zapamtili”. Molekuli su doživeli snažan potres posle koga su dugo dolazili sebi i, najzad, stvorili talasni fantom BOLA I STRAHA, koji je ostao na mestu za njih tako užasnog eksperimenta. Pod uticajem tog fantoma i drugi molekuli DNK su doživeli sličan potres i isto “zavikali od užasa”.
Dalja istraživanja su pokazala da se tokom ultrazvučnog zračenja dvostruke spirale DNK raspliću i čak kidaju - kao što se dešava prilikom snažnog zagrevanja tih molekula. Tokom takvih mehaničkih oštećenja formiraju se elektromagnetni talasi koji stvaraju fantoma sposobnog da razori DNK slično visokoj temperaturi i ultrazvuku. Nešto slično dešava se i kada ranjenom čoveku odstrane ruku ili nogu, a onda ga godinama boli “prazno mesto”. Po mišljenju Garjajeva, fantomski efekat se ponekad javlja i na mestu kanceroznog tumora: kada ga operacijom odstrane, ostaje talasna matrica koja potom stvara novu koloniju zloćudnih ćelija.

Naučnici smatraju da je tokom njihovog eksperimenta u formiranju fantoma učestvovala... VODA u kojoj su plivali molekuli DNK. Pod dejstvom generatora ultrazvuka u tom su se rastvoru mogle obrazovati grupe od nekoliko molekula vode - one su postale mali generatori akustičkih vibracija koje su sa svih strana neprekidno ozvučavale i oštećivale DNK. Usled toga su se na njihovim pokidanim lancima pojavili ugrušci elektromagnetnih talasa - solitoni, koji mogu da samostalno postoje napajajući se energijom iz okolne sredine. Skup tih solitona obrazovao je talasnu matricu ili fantom.
Naučnicima je čak pošlo za rukom i da fotografišu fantom DNK. Oko preparata se pojavila sjajna loptica iz koje su izlazile razgranate linije. To liči na drvo osvetljeno bleskom munje, samo što je umesto lišća obavijeno svetlim oblakom od superlakih mikročestica. Fantom je “plivao” oko preparata DNK, a kada je ovaj uklonjen, nastavio je da lebdi nad tim mestom. Lebdeće “drvo” sa svetlim oblakom u pozadini naučnici su zabeležili na mnogim fotografijama.

DNK svira pogrebni marš

- Ti eksperimenti pokazuju - kaže Garjajev - da ultrazvuk izaziva ne samo mehanička nego i izobličenja polja DNK. To znači da u naslednom programu može doći do prekida: izobličena polja će formirati oštećena tkiva - iz njih se NE MOŽE razviti zdrav organizam.
- Pa to je užasno! - prekinuo sam naučnika. - Sada je u čitavom svetu u modi ultrazvučno skeniranje. Metoda se smatra sasvim neškodljivom te se široko primenjuje u dijagnostici kod DECE. Ultrazvukom se “ozračuju” čak i TRUDNICE da bi se saznao pol budućeg deteta.
Lakomislenost i samouverenost “careva prirode” jednostavno zapanjuje. Oni znaju da pojedine životinje ultrazvuk koriste kao oružje: delfini njime zaglušuju ribe, kitovi-uljarke ošamućuju lignje i tako dalje. Ali, lekari su ponudili bolesnicima da se podvrgnu sličnom uticaju - i ovi su rado pristali, čak su i svoju decu dali na eksperimentisanje s ultrazvukom.

- A naša istraživanja su pokazala da ultrazvuk može biti izuzetno štetan za žive sisteme. Šta sve nismo radili da bismo otklonili izobličujući fantomski efekat u DNK koji je generator stvorio. Mešali smo i razblažavali preparate, po nekoliko puta ih zamrzavali i odmrzavali, zamenjivali stare DNK novima, ali su na mestu ozvučenja svejedno nastajale anomalne talasne strukture. Ta talasna matrica se zadržavala i formirala nove prekide u naslednim programima. Strašno je čak i pomisliti na to da sličan efekat nastaje u ljudskim ćelijama posle dijagnostike ultrazvukom.

Ne čudi što se u savremenim klinikama rađa toliko mnogo bolesne i nakazne dece; ultrazvuk je mogao da IZOBLIČI njihov talasni genom. A kada odraslim ljudima ultrazvukom pregledaju bolesne organe, njih je onda teško lečiti. Ispada da lekari i ne znajući to, EKSPERIMENTIŠU na ljudima. I ti ogledi mogu imati katastrofalne posledice na buduća pokolenja. Nije isključeno da se ultrazvučnom tehnikom vrši vivisekcija “civilizovanih” naroda. Oni sami sebe brišu sa lica Zemlje, da bi očistili mesto za “divlja” plemena.

...Vrlo se nadam da Garjajev greši. Međutim, već godinama mi ne da mira čudno zvonjenje koje mi stalno odjekuje u ušima još od ultrazvučnog pregleda u jednoj od najboljih klinika u zemlji gde su me “ozračili” od glave do pete. Nešto mi mnogo to zvonjenje liči na zvižduk generatora ultrazvuka. Nije valjda da to u meni “viču uvređeni” DNK? Voleo bih da znam kako se osećaju drugi pacijenti koji su bili na ultrazvučnom pregledu. Možda će oni moći da me navedu da promenim mišljenje.

Preuzeto iz ruskog naučnog biltena
prevela Sava Rosić

http://www.ivantic.net/ultrazvuk.htm
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
TATA SINANA
Duhovni učitelj


Pridružio: 24 Jun 2008
Poruke: 2805
Lokacija: Negde oko duge

 Poruka Poslao: 17 Dec, 2008 22:04 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Da je ultra zvuk stetan saznao sam prilikom jedinog ultrazvucnog pregleda mog tada jos uvek nerodjenog prvog sina.
Trudnoca je bila ja mislim 5 ili 6 mesec i na ekranu za ultrazvuk te 1992 godine u Klinickom centru se lepo video muski plod.
U jednom trenutku kada je lekar prineo sonar kicmi deteta mali fetus se naglo izvio kao da mu je neko zario noz u ledja, a ja sam istog trenutka spoznao da smo mu uradili nesto lose i odmah prekinuo taj pregled....
Posle toga pregleda vise nismo dopustili ni jedan ultrazvucni pregled nase bebe, a to sam ubuducih 15 godina preporucivao i svim prijateljima...

Drago mi je da je nauka najzad dosla do istih takvih otkrica,
za koje sam sasvim siguran da ih svaki lekar koji duze radi ultra zvuk-donekle svestan, jer su sigurno mnogo, mnogo puta vidjali onakve bolne reakcije fetusa...
_________________
Dela i jedino dela su ona koja dele bica ...
Na ona koja imaju znanje i ona koja ga jos uvek nemaju...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » NAUČNA ISTRAŽIVANJA I SLUŽBENA MEDICINA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 99961 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 44300 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 31967 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 37347 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 33393 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 44492 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26889 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom