NEKTAR BOŽANSKE MUDROSTI
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » PLAVI ZRAK
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 06 Jul, 2008 23:35 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomTREBA IĆI I RADITI POSLOVE BRATSTVA VEĆ SADA
Voljeni El Morija
1. jula 2008. godine
(Napomena: "poslove Bratstva", tj. sprovoditi u delo planove Velikog Belog Bratstva)

Mi nećemo čekati da se probude sve svetlonoše, mi ćemo odmah raditi sa onima koji su probuđeni i koji su spremni da deluju pod našim neposrednim rukovodstvom. Nema vremena da se čekaju oni koji zaostaju. Treba ići i raditi poslove Bratstva već sada. A one, koji još nisu spremni, koji ne mogu da se oslobode od starog prtljaga neka se ljute na same sebe.

Mi smo naširoko obaveštavali o našim planovima i o našim dnevnim potrebama. I oni, koji su spremni, koji su se na naš prvi poziv sakupili i stali pod naša znamenja, već su počeli svoj pobedonosni hod ka svojoj ličnoj Pobedi i ka našoj opštoj Pobedi. Zato što za njih nema razlike između naših dela i njihovih dela. Mi svi radimo jedan opšti posao za planetu, za budući Život.

I ako mi to ne uradimo sada, to ja ne želim ni da pomislim na kakva se strašna perspektiva otkriva za planetu.

Mi smo obavezni da iskoristimo tu kosmičku mogućnost koja je dopuštena.

Blagonaklonost Karmičke Uprave i Velikog Centralnog Sunca - na našoj su strani. I nas začuđuje, zašto neki od vas još uvek oklevaju i tako su neodlučni u svemu? Mi smo objavili zadatke koje je neophodno ostvariti u bližoj budućnosti. Nama je neophodan fokus na fizičkom planu, koji će služiti kao uzor za svakoga, ko ima namere da ostvaruje poslove Vladika na fizičkom planu.

Mi nećemo čekati da vi ostavite sve svoje stare navike i da se rastanete od svojih starih sklonosti (privrženosti). Nema u vojnika Svetlosti, i ne može biti nikakvih sklonosti.

Svejedno, dužan sam da vas upozorim da tada, kada vi sve odbacujete i okrećući glavu odazivate se našem pozivu - neophodno je da se zaustavite na trenutak i upitate svoje srce, ne bežite li od svojih muka? Ne trudite li se da se "prikrijete" interesima Bratstva i odgurnete na stranu vaše karmičke dugove.

Verujte meni i mom iskustvu rada sa čovečanstvom Zemlje. Nikome od vas neće poći za rukom da obmane Veliki Zakon Karme. I sve dotle, dok vi ne uravnotežite neophodan procenat vaše karme, vi nećete biti sposobni da ostvarujete vaše služenje Bratstvu.Zato što će svaki vaš korak na našu stranu biti
povezan sa neophodnošću da se oslobodite karmičkog bremena. U početku vi pobegnete vrlo brzo od vaših karmičkih problema, ali tada, kada vi počnete vaše služenje pod našim rukovodstvom, vaša karma tako brzo počinje da vam se vraća, da vi ne uspevate da susretnete ("ispratite") jednu karmičku situaciju za drugom. I ako je karmički prtljag koji vas opterećuje suviše težak, to vi, za kratko vreme, glavom bez obzira vraćate se nazad i do kraja utelovljenja se pitate, šta se to sa vama desilo?
Zato, potrebno je da se požuri, ali je takođe potrebno da se pažljivo proanalizira stepen sopstvene spremnosti. Ponekad su odmerenost i promišljenost delovanja mnogo važniji od brzine i užurbanosti.

Sve vreme treba odmeravati situaciju. Nema jedinstvenih recepata za sve. Svako ima svoju karmičku situaciju i zato svako ima svoje preporuke. Dakle, požurite bez žurbe. To je pravilno usmerenje, kojim ste dužni da se rukovodite u vašim životima.
Naši stari i predani učenici suviše dobro znaju i shvataju, o čemu govorim. Zato što je ponekad bolje sve pažljivo razmotriti, nego juriti glavom bez obzira, a u drugoj situaciji baš sve treba ostaviti i potrčati na prvi poziv, jer drugog neće ni biti.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 07 Jul, 2008 15:46 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

(Objašnjenje uz odlomke iz objave Isusa: "Obraćam se onima od vas koji osećaju posebnu bliskost sa mnom")

1) Ovu objavu Isusa dajem prevnstveno zbog oni koji su u svom duhovnom stanovištu (nešto) više vezani za našu zvaničnu religiju, a i kao ilustraciju za planetarni duhovni smer - objedinjavanje svih religija, ili, rečeno jezikom nove duhovnosti - objedinjavanje svih duhovnih stremljenja.

2) Dakle, vidi se da poslanik Tatjana Mikušina prima poruke od Uzvišenih Bića ili svetaca iz mnogih (zvaničnih) svetskih religija, a koji pripadaju Velikom Belom Bratstvu.

3) Mnoštvo religija na Zemlji trebalo je da se ustanovi zbog raznovrsnosti duhovnih iskustava, a ne zbog duhovnog razdvajanja, ne zbog izazivanja sukoba i netrpeljivosti kod ljudi, u šta se delovanje mnogih religija kroz istoriju izrodilo.

4) Širenje svesti ljudi na jednoj strani znači u pravom smislu, ne u smislu fraze koja se nalazi u mnogim svetskim dokumentima - prevazilaženje svih nacionalnih, državnih, rasnih i religioznih ograničenja.OBRAĆAM SE ONIMA OD VAS, KOJI OSEĆAJU POSEBNU BLISKOST SA MNOM
Isus
21. marta 2005. godine

Postoji velika provalija između učenja koja sam ja doneo na svet u vreme svog utelovljenja, i onih učenja koja se danas daju u hrišćanskim crkvama. Mada su najrazvijenije duše u toku ove 2 000 godina shvatale tu razliku i rukovodile se shvatanjem mojih učenja, koje je orizilazilo iz njihovih srca, a ne iz mrtvih slova izobličenih zapisa.

Zato se obraćam onima od vas koji osećaju posebnu bliskost sa mnom, da sam otvoren za kontakt sa vama u vašem srcu. Ja dolazim svakome ko me pozove, i ko je spremio svoj hram za moj dolazak. Ne plašite se i ne očajavajte ako se naše opštenje ne izvede odmah. Meni je neophodno da vaše vibracije dostignu određeni stepen čistote, tada ja mogu da budem u vama i da opštim sa vama.
Vaša ustremljenost ka našem opštenju stvoriće određeni magnet težnje i ja ću dobiti priliku da siđem u vaše srce za unutrašnje opštenje.

Ako pažljivo pročitate čak tu varijantu Jevanđelja, koja je sada dostupna za čitanje, shvatićete da ja nikada nisam pozivao pridržavanju spoljašnjeg rituala. Ja sam pozivao da se sledi Put, koji leži u vašim srcima.

Kada vi postignete određeni stepen čistote vaših nižih tela, vaše duše, vi dobijate mogućnost da opštite sa vašim Ja-Hrista, sa višim delom vas samih, a kroz vaše Ja-Hrista vi dobijate mogućnost opštenja sa svim Uzvišenim Bićima. Vama, ustvari, nije potreban nikakav spoljašnji poslanik za to da se naše opštenje izvede.

CarstvoBožije je stanje vaše svesti. I kada vi postignete određeni stepen razvoja vaše svesti, vi dobijate pristup tom Carstvu Božijem.

Samo ste vi najpre dužni da se svojevoljno rastanete sa tim karakteristikama koje opterećuju vaša srca i smetaju vam da me vidite, čak i tada kada dolazim k vama i stojim pravo pred vašim očima.
Vi me nećete videti sve dotle dok ne budete mogli da se oslobodite od prtljaga koji leži na vašim ramenima. To je teret od vaših vezanosti za svet koji vas okružuje.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 07 Jul, 2008 20:05 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

( O slikama u temi "Nektar Božanske Mudrosti", sa ilustracijom iz objave Gospoda Šive: "Budućnost Rusije je povezana sa uspostavljanjem tradicije prave vere")

1) Nadam se da slike, kojima pokušavam, odmereno, da ukrasim svoju temu - ne smetaju.
Ne radi se samo o želji za pukim ukrašavanjem, već i ova ideja treba da ima nešto malo dublje značenje, koje proizilazi iz samih objava koje su u ovoj temi.

2) Već sam i na drugim mestima spominjao neke od, za nas u preobražajnoj situaciji u kojoj se nalazimo, ključnih kosmičkih principa. Usmeravanjem pažnje, tj. svoje energije ka svemu onome što je pozitivno i lepo - mi doprinosimo povišavanju vibracija svoje svesti i privlačimo u svoj život sve više takvih sadržaja. Što više dnevnog vremena posvetimo takvoj koncentrisanosti - to je efekat veći. .

3) Jedan od načina je i da se okružimo slikama likova povišenih vibracija, tj. likova onih Uzvišenih Bića koji za nas imaju poseban značaj. Pri čemu imamo višestruko dejstvo: usmeravanje pažnje ka fizičkom odrazu Bića koja poštujemo, nezavisno od estetske strane samih slika, zatim delovanje estetske strane nezavisno od toga da li prema tim Bićima imamo poseban emocionalni stav, ili, delovanje slika na osnovu posebnog duhovnog stava umetnika u činu stvaranja slika (što je upravo slučaj sa slikama ruskog umetnika Suvorova, koje dajem na ovom sajtu).

4) Dakle, okružimo se i u prostorijama u kojima boravimo - lepim slikama prirode, slikama Uzvišenih Bića.

5) Nije li to nojevo zavlačenje glave u pesak, pred problemima i onim što je negativno u životu oko nas?
Mudar postupak je da konstatujemo šta je i zašto loše, napravimo viziju kako to da popravimo i kako sve to izgleda u lepšem "izdanju" i onda - koncentrišemo se na tu viziju. Ako promena zavisi od nas - preduzimamo korake da nešto menjamo. Ako ne zavisi od nas - tim manje razloga ima da držimo u svesti sve takve loše, obeshrabrujuće, itd. sadržaje.

6) Da bi deo o slikama bio jasan - Gospod Šiva u prvom delu objave objašnjava: da svi mi predstavljamo manifestaciju Boga u materiji, čestice koje je Bog poslao u materiju. Mi kao te čestice zagnjurili smo se do krajnje faze u materiju, tačka promene kosmičkih ciklusa, u kojoj se nalazimo, znači početak dugog vraćanja ka Bogu.
To je značenje rečenice: da mi treba sebe i ljude oko sebe da vidimo kao bogove, tj. kao čestice Boga.BUDUĆNOST RUSIJE POVEZANA JE SA USPOSTAVLJANJEM TRADICIJE PRAVE VERE
Gospod Šiva
2. aprila 2005. godine

Složićete se, ako se vi budete odnosili prema sebi kao prema Bogu, i ako se budete odnosili prema svim ljudima koji vas okružuju, kao prema Bogu, to će se vaš život promeniti. I promeniće se toliko brzo koliko dugo i potpuno vi možete da zadržite u svojoj svesti lik Božanstva.
Eto zašto je neophodno da imate likove Božanstava u svojoj kući, na mestu gde radite.
Vrlo je važno da stalno imate pred očima uzor za podražavanje. Vaš svet predstavlja sam po sebi svet formi, zato je za vas vrlo važno sa pred sobom stalno imate vizuelnu predstavu Božanstva, kojem se vi javljate.
Slažete se sa mnom? Vi postajete ono ka čemu stremite, zato je važno kakve likove postojano imate u svojoj svesti.

Pogledajte šta vas okružuje kod kuće, na ulici, pažljivo se odnosite prema obrascima (likovima), koje gledate u vidu reklama, kojima su ispunjene vaše televizijske emisije. Po čemu je, to što vas okružuje, slično Božanskoj realnosti?
Ja vam predlažem najjeftiniji način da postanete Bogom. Prosto vam je neophodno da se ogradite od nesavršenih obrazaca i da se okružite savršenim Božanskim obrascima (likovima). I nema nikakvog značaja na koju religiju ili veru se odnosi taj lik. Neophodno je da to budu likovi koji uzdižu vašu svest, daju vam moguićnost da boravite u što je moguće savršenijem stanju svesti, maksimalno, koliko je moguće, približnom Božanskim vibracijama savršenstva.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 07 Jul, 2008 22:56 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...

Pozdrav Plavi Zrače,
Meni su slike OK.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dušan
Hodočasnik


Pridružio: 02 Feb 2008
Poruke: 523
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 07 Jul, 2008 22:57 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Smile


O K


Wink
_________________
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 08 Jul, 2008 23:41 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Moj individualni talas mini-kosmičkog ciklusa sledećih desetak dana nosi me u Prirodu, u kojoj nema kompjutera...

 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 17 Jul, 2008 16:06 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

(Uz objavu Jovana Bogoslova: "DVA CIKLUSA KOJA SAM IZLOŽIO U APOKALIPSI. CIKLUS SILASKA U MATERIJU I CIKLUS IZLASKA IZ MATERIJE")

1) Logika i vizije iz "Otkrovenja Jovanovog" (Novi zavet) teško se uklapaju u ono što nam se otkriva u novim objavama.

2) Na primer: kao da je suština celog "Otkrovenja" u gnevu Božjem i u Njegovim kažnjavanjima, i kao da je suština u izazivanju straha kod čitalaca.

3) Treba imati u vidu da su proroci (ili: "kanali", "poslanici"...) govorili logikom, jezikom i slikama koji su bili primereni svesti ljudi njihovog vremena, odnosno mogućnostima ljudi da shvate i prihvate takve poruke. Ljudima njihovog vremena, odnosno vremena koja su im sledila.

4) I treba imati na umu objašnjenje koje je već dato u novim objavama: da se poruke koje "kanali" primaju često višestruko prelamaju, deformišu, i zbog gustine vibracija Zemlje, i zbog ograničenja u samom "prijemniku", i zbog delovanja nedobronamernih sila, koje baš posebno nastoje da ometaju sve takve kontakte.

5) Poruka koja izvorno ima svoju savršenu svetlosnu logiku, celovitost i moć, primljena i zapisana može da deluje čak grubo i konfuzno.

6) Meni "Otkrovenje Jovanovo" upravo tako deluje.
Ono što Jovan Bogoslov u sadašnjoj objavi objašnjava - upravo bi bilo potpunije značenje koje, ili nije kao takvo primio dok je bio utelovljen, iz navedenih razloga, ili nije hteo da kao takvo prenese, jer ga svest ljudi tog vremena ne bi primila. Na primer: u Otkrovenju se jasno poistovećuju aždaja (tj. zmaj, koristio sam izraz iz našeg prevoda "Novog zaveta") i zver: "I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina" (20-2). Odnosno, arhangel Mihail se bori protiv "aždahe" i zbacuje je na zemlju (12-7). A Jovan u ovoj objavi objašnjava da je aždaja (zmaj) "Božanska mudrost koja je ušla u čoveka". I u "Tajnoj doktrini", kao i u nekim religijama, zmaj se vezuje za znanje i spoznaju (istočnjačka Majka Marija, Guan In, pojavljuje se na zmaju). U razmatranju objašnjenja "Pada" u "Tajnoj doktrini", Tatjana Mikušina zaključuje na jednom mestu: "Zato, kada Arhangel Mihail pobeđuje Zmaja (Aždaju), to može da se posmatra kao svrgavanje Vladika Mudrosti iz nebeskih sfera u materiju, na duge cikluse utelovljenja u telima ljudi".

7) Naglašavanje gneva Božijeg i momenta kažnjavanja - takođe može imati uzrok u svesti ljudi tog vremena: ljude sa svešću zamagljenom tamom i iluzijama nikako od svega toga ne mogu otrgnuti fine i komplikovane priče o karmi, njih je trebalo na pomalo grub i njihovoj svesti primeren način otrgnuti od tame sveta iluzija i usmeriti ka Svetlosti.

8) A evo i dve zanimljivosti u vezi sa "Otkrivenjem"...
Jedno objašnjenje iz "Otkrivenja" predstavlja, doduše "sirovo" i pojednostavljeno, objašnjenje zakona karme, KOJI HRIŠĆANSKA CRKVA NE PRIZNAJE: "Ko u ropstvo vodi, biće u ropstvo odveden, ko nožem ubije valja da on nožem bude ubijen." (13-10).

9) Takođe, aluzija na broj 144.000: "I vidjeh, i gle, jagnje stajaše na gori Sionskoj i s njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime oca njegova napisano na čelima svojima. (...) ...I niko ne mogaše naučiti pjesme, osim onijeh sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje." (14-1 i 3).

10) U jednoj objavi (koju je primila Tatjana Mikušina) objašnjava se da na Zemlji već ima 144.000 onih koji su okrenuti ka Svetlosti i preko kojih Sile Svetlosti mogu da deluju. Nema potpunijeg objašnjenja o kojem nivou svesti ovih Radnika Svetlosti se radi, niti u kojem smislu se manifestuje ta "okrenutost ka Svetlosti", tek - ovaj novozavetni broj se i tu pojavljuje.
Taj deo iz Rozarija "Cilj" glasi: " Svejedno, mi smo proglasili pobedu. I postignuta pobeda na samom delu je značajna. 144.000 bića, koja se nalaze u utelovljenju na Zemlji, postigli su nivo Hristove svesti. To znači da kroz ta bića mi možemo da pojačamo naše prisustvo na planeti Zemlji."DVA CIKLUSA KOJA SAM IZLOŽIO U APOKALIPSI. CIKLUS SILASKA U MATERIJU I CIKLUS IZLASKA IZ MATERIJE
Jovan Voljeni
4. aprila 2005.
...Ja sam koristio obrasce koji imaju odrični smisao, ali se javljaju kao potvrdni, i ja sam koristio hronologiju koja se ne može tumačiti pomoću zemaljskog sistema računanja godina. Ja sam govorio o događajima koji se odnose ne na ovu hiljadu godina, i ne na prethodnih giljadu godina, i ne na budućih hiljadu godina. Ja sam govorio o dešavanjima na Zemlji u toku celog perioda čovekovog razvoja na Zemlji. Jer hiljadu godina za čoveka ima to isto značenje kao milion godina, ako je posmatramo u odnosu na dužinu čovekovog života.
Ja sam govorio o periodu razvoja čovečanstva i ja sam imao u vidu ceo ciklus postojanja čoveka u fizičkom telu.
Aždaja (zmaj) i zver imaju u mojoj alegoriji različito značenje. Aždaja je u značenju Dobra, a zver u značenju zla. Aždaja silazi na Zemlju sa Nebesa i u besu progoni ženu, koja je začela mladenca muškog roda.
Žena - to je čovečanstvo. Aždaja - to je Božanska mudrost, koja je ušla u čoveka. Mladenac je plod te mudrosti, Više Ja čovekovo, koje će biti sakriveno hiljadu godina, i još više. Shvatite - to je milion godina zemaljskog čovečanstva. A u to vreme besni zver. Zver, koja predstavlja strasti čoveka, njegov ego.
Zver će morati da bude pobeđena, baš kao što je bila u početku vremena pobeđena aždaja, te je sa Nebesa sišla u materiju, majku, ženu.
Dva ciklusa sam izložio u Apokalipsi. Ciklus silaska u materiju i ciklus izlaska iz materije.
I u vreme boravka u materiji prolazi još sedam ciklusa, koji su označeni zvucima anđeoskih truba.
Svaki ciklus donosi bede i nesreće, kroz koje čovečanstvo prolazi zato da bi se oslobodilo od zveri, životinjskog, koje se pomešalo sa čovekom i smeta ispoljavanju Božanske prirode čoveka.
I sve bede, i sve nesreće, kroz koje prolazi čovečanstvo, potrebni su mu zbog spoznaje svoje Božanske prirode, zbog oslobođenja od zveri plotskih želja, i izdizanja svoje svesti na nivo Božanske Mudrosti, koji je simbolizovan silaskom četvorougaonog grada na kraju ciklusa.
Sedam ciklusa simbolizuju sedam ljudskih Rasa, i sedam glava aždaje simbolizuju sedam ljudskih Rasa.
I kada prođe kroz tih sedam ciklusa, čovek se mora očistiti od životinjske svesti i mora postati Božanskim čovekom.
Ja sam dao alegoriju koja simbolizuje silazak Viših Duhova u materiju, i dao sam alegoriju izlaska tih Duhova iz materije, zajedno sa podizanjem svesti celog čovečanstva. Meni je veoma žao što likovi i simboli, koje sam primenio, bili neshvaćeni i iskrivljeni.
I ako vi pročitate ovu moju objavu zajedno sa objavama Mojsija i Zaratustre, to će smisao drevne Istine da se otkrije onima od vas koji žele da saznaju Istinu i onima od vas koji su spremni za spoznaju te Istine.
Mnogo će godina proći, dok ta Istina ovlada umovima mnogih ljudi. I mnogo će godina proći dok svest mnogih dobije prozračnost kristala, i bude sposobna da propušta kroz sebe svu punoću Božanske Istine.
Sada je vaša svest slična mutnom staklu, vi gledate kroz njega i ne možete da vidite Istinu, čak i ako se trudite. Neko vidi samo opšte konture Istine, neko uopšte ništa ne vidi i prinuđen je da se oslanja na utisak onih koji nešto vide.
A dešava se da čovek, koji ništa ne vidi, ne veruje onome ko nešto vidi i osuđuje tog čoveka za laž ili mu nepotrebno zavidi.
Još dugo će zver ljudskog neznanja vladati umovima ljudi. I mnogi ljudi podsećaju na zveri i ne slušaju glas Razuma ni u sebi, ni u drugima, i samo su beda, nesreće i stradanja sposobni da te ljude nauče da budu ljudi. I te nevolje oni sami prizivaju na sebe, onim što rade, svojim delovanjem u odnosima jednih prema drugima, prema prirodi i prema Majci Zemlji.
Strašno je vreme u kojem živite. Najtamnije strasti besne u ljudima. I neće oni da čuju glas Razuma, i neće oni da se okrenu na Put spoznaje Božanske Istine.
I sve će biti tako kako sam opisao. I nijedna čaša neće minuti ljude.
Tako je bilo, i tako će biti.
Ali, pre ili kasnije ciklusi će se završiti, i čovek će se izbaviti od svoje životinjske, zverske prirode i biće nagrađen prebivanjem u carstvu Božijem, koje je on zaslužio i koje će on bespogovorno dostići u svojoj svesti.
Biće tako kako sam opisao. Pročitaj.
Ja sam vam danas dao ključeve, neophodne za shvatanje mog Otkrovenja.
I ja sam vam rekao toliko, koliko sam bio dužan da kažem. I za one, koji shvataju, ja sam rekao veoma mnogo, a za one, koji nisu sposobni da shvate, ja ništa nisam rekao.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 19 Jul, 2008 13:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom


UČENJE O ZAMENI STRAHA BOŽANSKOM LJUBAVLJU
Sveti Arhangel Mihail
5. januara 2007. godine
Ja jesam Sveti Mihail Arhangel, došao sam vam ovog dana!
Ja jesam došao! Ja sam došao zato da vas obavestim o početku Novog Dana! U Novi Dan stupa vaša planeta. I Novi Dan nastupa u vašoj svesti. Sumrak se završava, i vaša svest se čisti od svih tih noćnih strahova u kojima je ona prebivala duge hiljade godina.
Vi ste stvorili cele mase strahova vašom nesavršenom svešću, i sada te mase lutaju po astralnom i mentalnom planu nezavisno od vas. I onda, kada se suočite sa plodovima vaše sopstvene svesti, to osećate strah i užas, kojima, čini se, nema granice i nema kontrole.
Došao sam, da bih učinio kraj vašim strahovima. Došao sam da vas obavestim o tome da sa nastupanjem Novog Dana svi vaši strahovi blede i gube snagu. Vi i vaša svest ste izvori straha i ispoljavanja njegove snage. Zato tada, kada vi uklonite strahove iz vaše svesti, oni prestaju da postoje u svetu koji vas okružuje, zato što se lišavaju vaše energije, kojom ih vi pothranjujete.
Veoma veliki broj ljudi oseća strahove. I strahovi se faktički javljaju kao pošast vašeg vremena. Strah postoji tamo gde nedostaje Božanske Ljubavi, a te Ljubavi u vašem svetu uopšte nedostaje (tj. sveopšti je nedostatak te Ljubavi).
Vi se ne možete boriti sa vašim strahovima. Ta energija koju vi usmerite na borbu, samo će ojačati vaše strahove. Ali vi možete rastvoriti vaše strahove univerzalnim vaseljenskim rastvaračem, a to je Ljubav vaših srca. Zato je sve, što je neophodno u najskorije vreme da uradite, da otvorite vaša srca Ljubavi, Božanskoj Ljubavi. I tada, kada se vaš svet napuni Božanskom Ljubavlju, vaši strahovi će se rastvoriti tačno tako, kao što se rastvara sumrak sa nastupanjem dana. Vaše stanje određuje se time koliko ste sposobni da propustite Božansku energiju. I tada, kada vam nedostaje Božanske energije, vi osećate različita negativna stanja, uključujući i strahove.
Strah od smrti se javlja kao dominantan strah u vašem svetu. Vi se plašite baš onoga čega nema u prirodi. Vi se plašite onoga što ste stvorili vašom nesavršenom svešću. Vi se plašite smrti, a smrti nema. Smrt postoji samo u vašoj svesti. U Božanskom svetu postoji samo večni život i večno blaženstvo sreće. I smrt se, ustvari, javlja samo kao proces prelaska vaše duše iz jedne forme postojanja u drugu.
Vi bolno primate stanja, vezana za smrt, samo zato što se plašite smrti. I onda, kada vi budete upravljali vašim strahom, smrt će biti manje uznemirujući proces za vas. I stanje rođenja, i stanje prelaska (smrti), neće biti toliko bolni i užasni, kao što su sada u vašem svetu. Promenite vašu svest, i mnogi problemi vašeg sveta ponovo će postati manji, zatim će se rastvoriti slično tami u podne. Ostaće samo senke prošlosti, ali će one sve manje i manje zaokupljati vašu pažnju.
Ja sam došao da vam kažem da smrti nema, i ja sam došao da vam kažem da je sve vaše strahove rodila vaša svest. I tada, kada vi pustite u vašu svest Ljubav, ona će rastvoriti sve vaše strahove, uključujući i strah od smrti.
Kako da pustite Ljubav u vaše srce? Na delu to je vrlo prosto. Potrebno je da jednostavno oslobodite vaše srce od svega što ga opterećuje, kao što su uznemirenost, mržnja, zloba, ljubomora...Posebno vam smeta mržnja. Mržnja se javlja kao rođena sestra neznanja. I mržnja smeta u vašem srcu Božanskoj Ljubavi i ne daje joj da se ispolji. Zato tada, kada vi spoznate neprijatelje koji su zauzeli vaše srce, vi možete postepeno, korak po korak, da počnete da se oslobađate od svojih neprijatelja.
Ja ću vam dati univerzalnu metodiku koja će vam pomoći da očistite vaše srce od svega nebožanskog, od svake osobine koja vam je stala na put i smeta vam. I tako, kada imate minut slobodnog vremena, zamislite da uzimate čisto parče tkanine i umačete ga u iskričavu, apsolutno čistu vodu, koja se talasa oko vaših nogu. Sagnite se i zahvatite tu vodu vašim rukama. Umočite u nju tkaninu i zamislite da držite vaše srce u vašim rukama. Vaše srce je slično kristalnoj posudi. Ali se ta posuda za vreme vaših utelovljenja na Zemlji zaprljala i prestala da propušta Božansku Svetlost. Uzmite vašu posudu, vaše srce, i zamislite kako ispirate sa njega sloj po sloj sve nakupljene negativne osobine i osećanja. Mržnju, neprijateljstvo, strah, zlobu, neznanje, lenjost, ljubomoru.Kod svakoga od vas biće nekoliko svojstava od kojih vam je neophodno da se oslobodite u prvi mah. Sperite sa vašeg srca slojeve ovih negativnih svojstava i ispoljavanja.
Ponavljajte ovu proceduru svakog dana. Nemojte misliti da ćete odjednom završiti sa vašim poslom i očistiti vaše srce od mnogovekovnih slojeva negativne energije. Stremite tome da postojano držite u vašoj svesti sliku toga kako se rastajete sa vašim negativnim svojstvima. Zamislite da je vaše srce svaki put sposobno da propusti sve više i više Božanske energije kroz sebe.Proći će određena količina vremena i vaše srce će se u potpunosti očistiti od svih naslaga prošlosti, i vi ćete moći u punoj meri da primate vibracije Božanske Ljubavi, kojima je prožet sav svet, celo Stvaranje, ali sada vi jednostavno ne možete da primite ove vibracije zbog vašeg sopstvenog nesavršenstva i zbog odsustva želje da se rastanete sa tim nesavršenstvom.
Ali, ja sam uveren u to, da će se svako od vas zamisliti i rešiti da izmeni svoj pristup životu i da će prestati da se mrgodi, pružajući radosno Novom Danu svoje nasmejano lice. Zamislite da sedite na obali reke, jezera ili potoka i jarko sunce sija vam pravo u lice. Vama je prijatan nežan dodir zrakova sunca. Sa svakim danom sunce sve dublje i dublje prodire u vas, i vi sami jednog lepog dana postajete Sunce i darujete svoju Svetlost, svoju Ljubav svemu što žudi za Svetlošću i Ljubavlju.
Doći će dan kada će Sunce vaše Božanske svesti moći da sija kroz vas i da daruje svoju toplinu svim ljudima, koji još ne mogu da se oslobode od svega što im smeta da se sunce Božanskog prisustva probije do njih.
Vi ste slični Suncu.I vama je neophodno jednostavno da očistite mnogovekovne naslage prljavštine sa vaše posude, da bi ona ponovo dobila svoju čistotu i prozračnost. I vi ćete napuniti vašu posudu Božanskom energijom i daćete svakome, ko žudi, mogućnost da pije iz vaše posude.
Božanska energija je neiscrpna. Samo čovekova svest ograničava protok Božanske energije u vašem svetu.
Novi Dan nastupa, i za taj Dan je karakteristično odsustvo ograničenja, postoje samo Božanska Sloboda i Božanska Ljubav.
Ja sam Arhangel Mihail, sa beskonačnom Ljubavlju prema vama.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 21 Jul, 2008 22:22 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

JOŠ JEDNOM: O SNALAŽENJU U MNOŠTVU ONOSTRANIH INFORMACIJA (na primeru nekih poređenja "Semena kosmičkog znanja" i objava Uzvišenih Vladika)

1) Nedavno je jedan član foruma spomenuo kako je sve obazriviji prema raznim objavama (pa i prema objavama "nekakvih tamo Vladika"), jer neke od njih šalju i "prerušena" nedobronamerna bića.

2) Do trenutka dok ne izgradimo jasne unutrašnje orijentire ili kriterijume, zaista možemo osećati zbrku u glavi, dok čitamo brojne objave, jer jeste očigledno da mnoge objave šalju bića koja jednostavno žele da nas zaplaše ili zbune. Bez tih jasnih orijentira neko se zaista može plašiti da uopšte zalazi u objave.

3) Kada izgradimo te unutrašnje orijentire, a verovatno je to u situaciji kada uspostavimo kakav-takav kontakt sa svojim Višim Ja, mi ćemo se u moru onostranih informacija plivati kao, tj. snalaziti se bez problema i strahovanja.

4) I TADA KOD NAS NEĆE BITI STRAHA ILI PODOZRENJA PREMA OBJAVAMA: U PRVOM KONTAKTU MI ĆEMO OSETITI DA LI JE NEKA OBJAVA SVETLOSNA ILI MUTNA. Prvu ćemo sa radošću prihvatiti, drugu ćemo već nakon 2-3 "koraka" odbaciti.

5) I kada se stabilizujemo u svom izboru objava, formiraćemo jedan svoj korpus objava i njega ćemo se držati. To ne znači da ne treba ništa više da čitamo, već da nam traganje za novim informacijama nije samo po sebi cilj, nove informacije su nam onda samo neobavezna i slučajna dopuna našeg korpusa objava.

6) JER TU SE JAVLJA KAO VRLO VAŽNO PITANJE: SA KOJIM CILJEM, SA KOJIM NAMERAMA ČITAMO OBJAVE.

7) Da li zato da bismo se upoznali sa zanimljivim onostranim informacijama, sa onostranim tumačenjem kosmosa, Zemlje i nas samih...

8) ...Ili tragamo za informacijama koje možemo sasvim praktično u životu da upotrebimo, radi duhovnog rasta.
Podrazumeva se: ovo drugo je viši nivo upotrebe objava.

9) U vezi sa snalaženjem u moru informacija...
U nekim slučajevima (ili: u vezi sa nekim elementima) i ne moramo da imamo posebno razvijeno duhovno čulo ili uspostavljenu vezu sa Višim Ja, već da se koristimo običnom ovozemaljskom mentalnom aparaturom.
Imamo objave, knjige ili tekstove, sa skladno međusobno povezanim delovima i idejama, i one u kojima toga nema.

10) Na primer... Ako se u objavi "Postajete galaktički čovek" na jednom mestu govori o duhovnom rastu, koji znači i karmičko čišćenje i oslobađanje od svog ega, a na drugom mestu o tome kako će se u jednom trenutku svi ljudi na Zemlji, nakon prolaska kroz fotonski pojas, izdići na viši nivo svesti (dakle, i oni koji se nisu oslobodili svog ega i karmički očistili) - onda imamo očiglednu protivurečnost.

11) Takođe, i objave međusobno mogu biti u skladu ili u protivurečnosti.
Podrazumeva se da mi treba da formiramo svoj korpus objava koje daju međusobno usklađena, ista ili slična tumačenja.

12) Već sam spominjao svoj izbor takvih objava, ne smeta da ih još jednom spomenem: os onih koje sam ranije čitao - "Kusr o čudima", "Novo učenje za čovečanstvo koje se budi", "SilazakGoluba", "Kosmičko otkrovenje", "Vizija", "Prenosi zvezdanog semena", pre nekoliko meseci njima sam dodao "Objavu sa Plejada", i, konačno, tu su objave za koje smatram da su sa najčistijim svetlosnim informacijama , ruske objave Uzvišenih Bića iz Velikog Belog Bratstva, koje prima Tatjana Mikušina.

13) Izgleda da se i dve knjige objava, koje su primljene na našim prostorima, "Seme kosmičkog znanja", mogu dodati ovom korpusu. "Izgleda", jer sam samo pregledao neke strane iz druge knjige ovih objava, i upravo bih iz nje uzeo dva mala primera za sklad između različitih objava.

14) I u "Semenu kosmičkog znanja" (II knjiga, poglavlje "Pozorište"), i u objavama Uzvišenih Vladika - na vrlo sličan način se daje preporuka da ovaj život shvatimo kao igranje uloga u pozorištu, te da do duhovnog rasta dolazi kada prestanemo da sami igramo svoju ulogu i da improvizujemo, i kada se postupno povezujemo sa onim što je Zamisao Režisera.

15) Ili, temeljnija podudarnost...
Već sam navodio objašnjenje Vladika: tamo gde je usmerena naša pažnja, tamo nam otiče energija, to hranimo svojom energijom i sve više toga "prizivamo" u svoj život. Ako smo u stalnim strahovima ili u hroničnoj obazrivosti od nedobronamernih bića ili uticaja, mi ih tom svojom pažnjom hranimo i "prizivamo", kao i suprotno - za "hroničnu"okrenutost Svetlosti.

16) A u "Semenu kosmičkog znanja" imamo sledeću varijaciju: "Neka svaki od vas veruje da postoje samo sile dobra i da se samo sa njima može stupiti u kontakt. Ne verujte u sile mraka i ne dajte im snagu i mogućnost za realizaciju kroz vaš strah ili vaše zablude. Znajte, vama se dozvoljava da realizujete svoje želje, strahove ili ubeđenja. Vi treba da proživite svoja ubeđenja ili svoje istine, jer se to tek tada može nazvati "stečeno iskustvo". Neka svi misle samo saglasno ljubavi, pa će se i "sada" i "kasnije" (sa gledišta vašeg shvatanja vremena), događati samo ono što je u duhu Hristovih načela i što je za vas dobro, sada i ovde".

17) Tek to je prava potvrda prave vrednosti objava: kada imamo suštinsku podudarnost ideja u objavama koje su primila tri različita "kanala" na tri različita prostora (SAD, Rusija, Srbija).

18) Dakle, sve objave koje sam nabrojao za mene su, sa duhovnog stanovišta, dobre i korisne, ipak - ruske objave Uzvišenih Vladika imaju kvalitete koji ih stavljaju iznad ostalih...

19) U OBJAVAMA UZVIŠENIH VLADIKA SA PUNO EMOCIJA I NEKE UNUTRAŠNJE ENERGIJE OBJAŠNJAVA NAM SE ONO ŠTO NAM SE, AKTUELNO, OVDE I SADA, DEŠAVA, I DAJU NAM SE SASVIM PRAKTIČNA UPUTSTVA ZA SNALAŽENJE U POSTOJEĆIM OKOLNOSTIMA I ZA NAJEFIKASNIJI DUHOVNI RAD.
TAKVOG BOGATSTVA AKTUELNIH PITANJA I PRAKTIČNIH UPUTSTAVA NEMA U DRUGIM OBJAVAMA. Ne kažem da nema dobrih pojedinačnih objašnjenja i uputstava i na drugim mestima, u drugim objavama ili u knjigama ovozemaljskih učitelja, ali ovako široko i kompletno izloženog Učenja (u formi i u obimu koji naša sadašnja svest može da primi) - nema na drugim mestima.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 22 Jul, 2008 22:09 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

(Uz objavu Babadžija: "Put na Nebu je u vama")
Babaždi se u prvom delu teksta priseća svog poslednjeg utelovljenja u Indiji, krajem 20. veka.
Ovo prisećanje je zanimljivo, ali je za nas mnogo značajnije i praktično vrednije objašnjenje iz drugog dela. ČAK, U DRUGOM DELU IMA DOSTA VRLO VAŽNIH OBJAŠNJENJA U VEZI SA TEŠKIM KARMIČKIM RASTEREĆENJEM KOJE SAMI MORAMO IZVESTI, I O PRAVILNOM ODNOSU PREMA UTELOVLJENIM UČITELJIMA.
Radi se o onome što je svima koji su se uključili u proces duhovnog preobražavanja - aktuelno: nakon iskazane želje za duhovnim napredovanjem svako dobija situacije koje mu to omogućavaju. Prvenstveno je to vezano za karmičko rasterećivanje, što često može biti vrlo težak i bolan proces. U nekim "laičkim"predstavama duhovno napredovanje se ne vezuje za taj tip poteškoća, čak treba biti vrlo oprezan (o čemu se opširnije govori u drugim objavama) prema duhovnim "školama" i učiteljima koji nas u vezi sa njihovim shvatanjem duhovnog rasta usmeravaju na postizanje mira, zadovoljstva i blaženstva, kao cilja duhovnih težnji. SVE TO MOŽEMO DOSTIĆI TEK U NEKOJ PERSPEKTIVI NAKON VELIKIH, PRVENSTVENO PSIHOLOŠKIH MUKA SA RASTVARANJEM NEGATIVNIH KARMIČKIH ZAPISA.
(Uzgredna napomena: u hrvatskom prevodu, koji za ovu objavu postoji na "Siriusu", data je sledeća rečenica: "Rodio sam se kao i sva obična druga djeca". Ako nije u pitanju slučajna greška, onda je ovakav prevod sa značenjem suprotnim od onoga koje ima u originalu - zbog toga što se to pravo značenje ne uklapa u zapadnjačko shvatanje.
Verovatno iz istog razloga u tom prevodu se kaže da Uzvišena Bića koriste svaku priliku da borave MEĐU ljudima, a u originalu stoji ono što je u skladu sa objašnjenjima na drugim mestima u objavama: radi se o boravku U ljudima, koji prethodno očiste svoj hram, tj. sva tela, tela i svest, od karmičkih tereta.)


PUT NA NEBO LEŽI U VAMA
Babadži
8. april 2005. godine

Moguće je da me ne znate. Ja sam primio utelovljenje na kraju prošlog, 20. veka u Indiji. I ja nisam bio rođen u tom smislu, kao što se obično rađaju deca. Ja sam bio stvoren snagom misli. Ja sam došao, da bih obnovio tradiciju prave vere u Indiji. Ja sam bio utelovljenjem Šive.
O, to je vrlo složeno da se shvati, kako jedan isti Vladika može da dolazi kroz razne ljude, raznim putevima u utelovljenje. Svejedno, dužan sam da kažem, da Vladike, Visoka Bića, koja dolaze da pomognu Zemlji i njenom čovečanstvu, traže svaku mogućnost, da bi boravili u fizičkom svetu.
Sada je vaš svet vrlo gust i dozvoljava Visokim Bićima Svetlosti da borave među vama duže vreme. Zato mi koristimo delimične inkarnacije ili privremene boravke u ljudima, koji su se na odgovarajući način pobrinuli o svojim telesnim hramovima, da bi nam dali mogućnost da boravimo u njima.
Kada vi pozivate goste u svoj dom, vi se trudite da u njemu sve dovedete u red. Vi sklanjate nepotrebne stvari, istresate prašinu, čistite pod.
Veoma je čudno pratiti kako mnogi od vas očekuju ispoljavanje čuda, očekuju u sebi prisustvo Visokih Vladika ili žele da opšte sa višim delom sebe samih, a pritom čak ne preduzimaju nikakve napore, da makar očiste prašinu svojih plotskih misli (nižeg uma) i nepotrebne stvari ljudskih želja.
Naši svetovi su mnogo bliži jedan drugome, nego što izgleda. I naš svet je uvek otvoren za opštenje za vama. Vama je samo potrebno da se usmerite na potrebnu frekvenciju naših vibracija. Mi smo spremni za opštenje sa ljudima, pitanje je da li ste vi spremni?
Mada ja ne krijem, da ta mesta, gde vi boravite, nisu sasvim pogodna za naše prisustvo. U vreme svog poslednjeg utelovljenja, bez obzira na to što ja skoro uopšte nisam posećivao velike gradove, meni su bili potrebni veliki napori, da bih obnovio svoje energije, da bih doveo u red svoj hram posle boravka među ljudima, da bih omogućio Višim Bićima da opšte sa mnom.
Živeo sam u Indiji. Ali sam imao mogućnost da pratim (posmatram) ljude koji su dolazili iz Evrope i Amerike.
Njihova svest i mentalitet veoma mnogo se razlikuju od svesti ljudi koji žive u Indiji. I osnovna obuka i znanje, koje sam morao da dajem tim ljudima, bilo je Božansko osećanje, koje sam im slao u vreme svojih daršana (seansi, službi).
(...)
Čovek uvek dobija ono ka čemu se usmerava. I ako čovek veoma mnogo želi da dobije Božansko opštenje, ali nije uveo red u svom hramu, koji je neophodan za dolazak Visokih Bića, to će on dobiti opštenje sa bićima, ali samo sa onim bićima koja odgovaraju nivou njegove svesti.
Veoma je mnogo bića, koja samo i čekaju da zaposednu takvog čoveka, da upravljaju njime i da govore kroz njega. Vi već znate da slično privlači slično.
Zato je neophodno da se u svojoj svesti u potpunosti odreknete od svih ljudskih želja, od svih misli, vezanih za dobijanje bilo kakvih preimućstava za sebe lično.
Vi prosto predajete sve svoje nedostatke, sva svoja nesavršenstva Bogu i izgovarate:
"Gospode, da, ja sam nesavršen, ali ja volim tebe, Gospode. Pomozi mi. Pomozi mi, Gospode. Ja sam se zaželeo Tebe, ja sam se zaželeo Tvoje Blagodati, Tvoje Ljubavi. Nema ničeg u ovom svetu, što bi me privlačilo, Gospode. Ja hoću da budem ujedinjen sa Tobom. Ja hoću da ispunim svaku Tvoju želju. Ja ću služiti svim živim bićima, u kojima Ti boraviš. Pomozi mi, Gospode. Ja sam Tvoj."
Posle ovakvog prizivanja, ako ste to uradili iskreno, od sveg srca, vi ćete dobiti našu pomoć.
Svejedno, zabluda ljudi je povezana sa tim što oni misle da će odmah dobiti Blagodat i da će postati najsavršeniji u mesu (tj. kao utelovljeni). Nažalost, od tog prizivanja, vaš put ka Bogu tek počinje.
Reći ću vam šta sledi za tim vašim prizivanjem. Vi ćete dobiti ubrzanje vraćanja vaše karme. Vi ćete se susretati sa situacijama van vas, u svetu koji vas okružuje, i sa situacijama u vama, u vidu vaših priholoških problema koje će iskrsavati pred vas bez umora (neprekidno), svakog dana.
Vi ćete dobiti mogućnost da dokažete Bogu, da ste na samom delu spremni da ispunite ono što ste obećali.
I vaša usmerenost ka Bogu mora vam pomoći nadvladate sve ove testove i poteškoće, nezavisno od toga koliko oni bili teški.
To je učenička etapa. I ovu etapu je moguće proći bez prisustva utelovljenog Učitelja pored vas. Vaše energije, koje sadrži vaša aura, biće za vas najboljim učiteljem. Te energije će vam privući one situacije, kroz koje vam je neophodno da prođete, da biste dokazali da ste na samom delu spremni da se rastanete sa svim što vas vezuje za ovaj svet.
Vama nije neophodno da napuštate sve: porodicu, posao, dom, bogatstvo. Ali vam je neophodno da se oslobodite od vezanosti za svaku stvar ovog sveta. I ne samo od realnih stvari, koje je moguće dotaći rukama, no i od onih unutrašnjih problema, koje su prisutne u vama i koje vas prate iz života u život. Za nekoga je to ljubomora, za nekoga kriticizam, osuda, za nekoga samosažaljenje. Veoma je mnogo osobina od kojih vam predstoji da se oslobodite. I to je vrlo bolan proces. Zato što ste vi za vreme boravka na Zemlji bukvalno srasli sa tim osobinama. I vama prestoji da otrgnete od sebe. I to je moguće uporediti sa tim kao da vam predstoji da uistinu odrežete od sebe delove kože. Samo što je to drugačiji bol. Bol duševna, ali ona ponekad biva savršeno nepodnošljiva.
I ako vi sretnete učitelja, koji vam kaže da će vas izbaviti od vaše karme, od vaših problema, da će sve to uzeti na sebe, nikada ne verujte takvom učitelju. Nezavisno od toga da li će on uzeti za to od vas novac ili ne.
Od vaših problema i od vašeg karmičkog tereta možete se osloboditi jedino sami. Spoljašnji učitelj samo može da vam otkrije vaše probleme, ali ih ne može rešiti umesto vas. Zato ja dolazim, da bih vas upozorio na složenost vašeg puta i da bih pomogao svojim savetima.
Ja shvatam svu složenost situacije u kojoj se nalazite, ne imajući ponekad mogućnosti da dobijete savet od pravog Gurua, koji se nalazi u utelovljenju. A vaše duše žude za savetima i pomoći. A mi sa svoje strane težimo da vam damo takvu pomoć i takav savet.
Pre ili kasnije mi ćemo se sresti.
Nebo i Zemlja će se sresti. I to će se desiti u unutrašnjosti vašeg hrama. Zato što Put na Nebo leži u vama. I vi možete obići celu Zemlju, tražeći pravog Gurua, vi možete potrošiti na to sve zarađeno i da ipak ništa ne nađete.
A vrata za Nebo se ustvari nalaze u vašoj unutrašnjosti.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dušan
Hodočasnik


Pridružio: 02 Feb 2008
Poruke: 523
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 23 Jul, 2008 21:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

plavizrak ::
12) Već sam spominjao svoj izbor takvih objava, ne smeta da ih još jednom spomenem: os onih koje sam ranije čitao - "Kurs o čudima" ...


Kako plavi zrace da dodjem do knjige KURS O CUDIMA ,
rado bih je procitao - vidim da si je ti citao.
pozzzzzzzzzzzzz
Very Happy
_________________
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
aragornPridružio: 18 Apr 2008
Poruke: 14
Lokacija: Banja Luka

 Poruka Poslao: 24 Jul, 2008 10:56 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

plavizrak ::


1) Nedavno je jedan član foruma spomenuo kako je sve obazriviji prema raznim objavama (pa i prema objavama "nekakvih tamo Vladika"), jer neke od njih šalju i "prerušena" nedobronamerna bića.

2) Do trenutka dok ne izgradimo jasne unutrašnje orijentire ili kriterijume, zaista možemo osećati zbrku u glavi, dok čitamo brojne objave, jer jeste očigledno da mnoge objave šalju bića koja jednostavno žele da nas zaplaše ili zbune. Bez tih jasnih orijentira neko se zaista može plašiti da uopšte zalazi u objave.Molim samo da se shvati da ono što sam govorio i na što sam skretao pažnju nije da negativne sile žele da nas zbune i zaplaše (iako to jeste njihov stari metod rada ali nije ništa novo i ne bih ni skretao pažnju na to jer to svi znamo).
Ono što sam primijetio je da su i oni nešto naučili od djelovanja pozitivnih sila i počeli primjenjivati istovjetan metod za svoje namjere.
Naime, svi majstori istočnjačkih borilačkih vještina znaju staru mudrost da je u borbi sa onim ko te napada umjesto da se silom suprotstavlja sili, mnogo mudrije koristiti silu protivnika i preusmjeriti je tako da protivnik svoju silu koju je usmjerio na tebe u stvari upotrijebi protiv samoga sebe. Npr. aikido baš tako funkcioniše.
I to je princip koji su sile svjetlosti odavno primjenjivale ali sada su isti princip počele da primjenjuju i opiruće sile.
Naime, svima pa i njima sasvim je jasno da je doba buđenja, i da se koprene kojim je bila omotana Zemlja kidaju i da je dotok pozitivnog kosmičkog zračenja sada svima mnogo "bliži" i dostupniji, i samim tim postoje mnogo bolji uslovi za svestran duhovni razvoj i ispoljavanje onog što je do sada bilo zaspalo i neispoljeno. Opirati se tom veliko talasu bilo bi uzaludno (i to im je jasno koliko god sebe smatrali moćnima) i zato su odlučili da ga umjesto toga uzjašu i upregnu u svoje ciljeve.
Dakle, daleko od toga da sam pozvao na duhovnu neaktivnost ili mlitavost (jao onom ko je sada mlitav, ili kako Sveto Pismo kaže: ko je ni studen ni vruć): naprotiv treba raditi i te kako, ali NE UDADRATI TAJ RAD NA SVA ZVONA i ne objavljivati šta se gdje i kako radi.
Što su te aktivnosti više objavljene na fizičkom planu, to su dostupnije za ometanje i preusmjeravanje.
Treba koristiti "tajne kanale" koji su nedostupni za to.
I treba raditi na tome da "tajni kanali" postanu dostupni nama, odnosno da možemo da ih čujemo i RAZUMIJEMO. To je tihi glas.
Na jednom mjestu u Svetom Pismu, štaviše u Starom Zavjetu jasno govori o ovom,pa hoće može da pronađe gdje: tu se vrlo precizno kaže sve što treba.
Budimo slobodni i hrabri, ne dajtmo se NI OD KOGA zaplašiti.
ON voli hrabre i odvažne čak i kad nisu "u pravu".
Jer čisto srce je ključ svega, glava puna znanja ne vrijedi ništa ako srce nije čisto. Mi smo na ovoj planeti da čistimo srca a ne da punimo glave informacijama ma kako spektakularne i privlačne bile.
Mi smo ovdje da učimo o smislu, a ne o sredstvima.
Imao sam još mnogo toga da kažem na ovu temu, ali mi unutra zvoni da sada stanem.
Svako dobro svima, držite se, svojski radite ono što vam se kaže iznutra ali i čuvajte se.
_________________
UIOSDSAHA
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 26 Jul, 2008 13:09 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

"KURS O ČUDIMA"
Dušane, situacija sa "Kursom o čudima" je malo komplikovanija...
Za mene je to najstarija novija objava ("novija", tj. iz poslednje četvrtine 20. veka) koju imam, do nje sam došao 1990. godine. ALI, NE RADI SE O KNJIZI, VEĆ O SKRIPTAMA KOJE PREDSTAVLJAJU FOTOKOPIJE RUKOPISA PREVODA.
Ja se ne sećam zašto ova objava nije štampana kao knjiga (da li u to vreme kod nas nije bilo moguće naći izdavača za ovakve knjige, ili iz nekog drugog razloga - ne znam). Ako neko zna nešto više o ovome, kao i nešto više o prijemu "Kursa..." - neka nam objasni.
Objavu je preveo dr Petar Vasiljević (čini mi se - profesor psihologije), skripte je bilo moguće nabaviti preko Agencije "Kristal" (koja je postojala, čini mi se, u Rijeci). Ja imam drugi i treći tom (u desetak skripti).Po jednoj karakteristici ova objava je slična objavama Uzvišenih Vladika - PO DUHOVNO PRAKTIČNOJ UPOTREBLJIVOSTI.
Upravo drugi tom "Kursa...", sa nazivom "Radna knjiga za učenike", ČINE DUHOVNE VEŽBE (ima ih 365, po jedna za svaki dan u godini), pomoću kojih možemo da korigujemo našu percepciju, tj. viđenje, doživljavanje svega što nas okružuje. Takođe, pomoću ovih vežbi u pravom smislu shvatamo u kojoj meri je svet koji nas okružuje - svet iluzija, i počinjemo da se oslobađamo tih iluzija. Pomoću njih možemo oslabiti naš ego, itd.
Ne znam da li je "Kurs..." u međuvremenu štampan kao posebna knjiga. U toku 1990. godine neki odlomci iz ove objave štampani su u časopisu "Treće oko".
Ukoliko ne budeš došao ni do knjige, ni do bilo kakvih odlomaka iz nje - mogu da u okviru posebne teme prenesem neke odlomke i vežbe iz nje.
Radi se o stilu izlaganja koji je dosta drugačiji od stila drugih objava. Za ilustraciju: evo jednog poglavlja iz trećeg dela, "Priručnika za učitelje", i jedne lekcije iz drugog dela, "Radne knjige za učenike". Ideje se, inače, uklapaju u temu "Nektar Božanske Mudrosti", iako se radi o drugom poslaniku ("kanalu"). (Prevod je sa neznatnim stilskim korekcijama.)
*

"ŠTA JE BOŽIJI MIR?

Rečeno je da postoji vrsta mira koja nije od ovog sveta. Kako se to prepoznaje? Kako se dolazi do takvog mira? A kad ga se nađe, kako ga se može zadržati? Razmotrimo svako od ovih pitanja odvojeno, pošto svako od njih odražava različit korak duž puta.
Prvo: kako se može prepoznati Božiji mir?
Božiji mir se odmah prepoznaje samo pomoću jedne stvari - na svaki način on se razlikuje od svih ranijih iskustava. On ne priziva u um ništa od onoga što se tim umom kretalo ranije. On ne nosi sa sobom nikakve asocijacije iz prošlosti. On je potpuno nova "stvar". Da, postoji kontrast između ove "stvari" i svega iz prošlosti. Ali, čudno, to nije kontrast istinskih razlika. Prošlost jednostavno izmiče i na njeno mesto dolazi trajno spokojstvo. Samo to. Suprotnost koja se prva opažala jednostavno je nestala. Spokojstvo prekriva sve.
Kako se pronalazi to spokojstvo?
Niko ne može, a da ne uspe da ga nađe, samo ako traži preduslove potrebne za njega. Božiji mir nikada ne može doći tamo gde postoji bes, zato što bes mora negirati i samo postojanje spokojstva. Ko vidi da je bes opravdan, na bilo koji način i u bilo kojim okolnostima, proglašava mir beznačajnim i mora verovati da mir i ne može postojati. Pod ovim uslovima mir se i ne može naći. Prema tome, opraštanje je neophodan preduslov za pronalaženje Božijeg mira. I više od toga, posle datog opraštanja mora biti mir. Osim napada, šta bi drugo vodilo ratu? A šta je, osim mira, suprotno ratu? Ovde se ovaj početni kontrast jasno ističe i vidljiv je. Kad se pronađe mir, tada rat postaje beznačajan. I tada se sukob opaža kao nepostojeći i nerealan.
Kako se zadržava Božiji mir, pošto ga se jednom pronađe?
Vraćanje ljutnje, u bilo kom obliku, ponovo će nabaciti tešku zavesu i sigurno će vratiti verovanje da mir ne može postojati. Rat se ponovo prihvata kao jedina realnost. Sada moraš ponovo odložiti svoj mač, iako ti nije jasno da si ga ponovo podigao. Ali ćeš naučiti, makar se sada i slabo sećao, kako si bio srećan bez mača, da mora da si ga ponovo uzeo kao svoju odbranu. Zastani za trenutak i razmisli o ovome: da li želiš sukob, ili je Božiji mir bolji izbor? Šta ti daje više od ovoga dvoga? Smireni um nije mali dar. Zar ne bi radije živeo, nego se odlučio za smrt?
Življenje je radost, a smrt samo može plakati. U smrti vidiš izlaz za ono što si napravio. Ali ovo ti ne vidiš: ti si sam napravio smrt, a ona je samo iluzija kraja. Smrt ne može biti izlaz, zato što život nije mesto gde leži problem. Život nema suprotnosti, zato što je život Bog. Život i smrt izgledaju kao suprotnosti, zato što si sam odlučio da smrt završava život. Oprosti svetu i razumećeš da svaka stvar koju je Bog stvorio ne može imati kraja, a ništa što On nije stvorio i nije realno. U ovoj jednoj jedinoj rečenici objašnjava se naš kurs. Ova jedna jedina rečenica daje smer našem vežbanju. I u ovoj jedinoj rečenici je čitav nastavni program Svetog Duha, tačno preciziran onakav kakav jeste.
Šta je Božiji mir? Ništa više od ovoga: jednostavno razumevanje da je Njegova Volja potpuno bez suprotnosti. Nema misli koja bi se suprotstavljala Njegovoj Volji, a koja bi mogla biti istinita. Kontrast između Njegove volje i tvoje samo izgleda da je realan. Uistinu nema nikakvog sukoba, zato što je Njegova Volja istovremeno i tvoja. Sada je moćna Božija Volja sama Njegov dar tebi. On ne teži da je zadrži za sebe. Zašto bi onda ti težio da za sebe zadržiš svoje sićušno slabašno fantaziranje, odvojeno od Njega? Božija je Volja jedna i Ona je sve što postoji. To je tvoje nasledstvo. Svemir izvsan područja Sunca i zvezda, i sve misli koje možeš zamisliti, sve to pripada tebi. Božiji mir je preduslov za Njegovu Volju. Postigni Njegov mir, jer ti Ga se sećaš."
*
"48. lekcija
NEMA NIČEGA ČEGA SE TREBA PLAŠITI

Današnja ideja jednostavno iskazuje jednu činjenicu. To nije činjenica za one koji veruju u iluzije, jer iluzije nisu činjenice. Uistinu, nema ničeg čega se treba bojati. Vrlo je lako to prepoznati. Ali to vrlo teško prepoznaju oni koji žele da iluzije budu istinite.
Današnje će vežbe biti vrlo kratke, vrlo jednostavne i vrlo česte. Jednostavno, što češće ponavljaj današnju ideju. Možeš je koristiti otvorenih očiju u bilo koje vreme i u bilo kojoj situaciji. Ipak, posebno preporučujem da utrošiš oko jednog minuta, kad god je to moguće, i da zatvorenih očiju nekoliko puta polako ponoviš ovu ideju u sebi.Posebno je važno da odmah koristiš ovu ideju ako bi ti išta poremetilo duševni mir.
Prisustvo straha siguran je znak da veruješ u svoju vlastitu snagu. Svesnost činjenice da nema ničega čega bi se trebalo plašiti - pokazuje da negde u tvom umu, iako ne nužno na mestu koje si do sada prepoznavao, postoji mesto na kome pamtiš Boga. Dozvoli da Njegova snaga preuzme mesto tvoje slabosti. U trenutku kada budeš voljan da to učiniš, zaista neće biti ničega čega bi se trebalo plašiti."
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » PLAVI ZRAK
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Strana 3 od 3

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka Download knjiga, brošura, publikacija ... linkovi 116 segrt 93331 21 Avg, 2011 05:31 am
segrt Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka DOWNLOAD MATERIJALA 575 Vesna 533521 29 Maj, 2011 17:38 pm
Šomika Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka REKONEKCIJA 641 TATA SINANA 268791 09 Mar, 2011 09:20 am
Sagitarius Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VELESOVA KNJIGA 26 Vesna 17366 12 Jan, 2011 14:53 pm
Return to Innocence Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka URINOTERAPIJA 17 dadaji 19373 02 Dec, 2009 18:11 pm
Grishka Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Nova forma "Učenja..." (3. knjiga) 3 plavizrak 4869 02 Apr, 2009 10:31 am
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka 52 PRINCIPA KOSMIČKE ISTORIJE : KNJIGA TRONA po Mayama 1 Mirko 4100 23 Jan, 2009 14:29 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom