ZAGONETKA ZVANA DNK
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » POTRAGA ZA SVEZNANJEM
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 31 Mar, 2009 14:04 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

D N K i covek u Krugu Meseca i Sunca

Prvi koji je dosao do zamisli da se godine racunaju od Hristovog rodjenja, i to uzeo za pocetak nove , hriscanske ere, bio je rimski monah a papski arhivar, Dionisije Mali. On je 525 godine predlozio odbrojavanje godina od Hristovog rodjenja i to je po njemu prozvano Dionisijevom erom.

Medjutim takvo racunanje vremena je pocelo da se prihvaca tek od VIII – IX veka. Bavio se izucavanjem dostignuca astronomije i matematike i shvatio je , kao i mnogi pre njega, da je za izracunavanje datuma Vaskrsa bitno pracenje kretanja Mesecevih Mena. Utvrdio je da svakih 19 godina Meseceve Mene padaju u isti dan i cas. To je Mesecev Krug koji se stalno ponavlja. Takodje je izracunao da Suncev Krug traje 28 godina, posle cega godina pocinje u isti dan.

Dionisije je pomnozio broj godina Mesecevog Kruga ( 19 ) sa brojem godina Suncevog Kruga ( 28 ) i dobio broj od 532 godine. To je Veliki Indiktion , vremenski period posle kojeg se ponavljaju meseceve mene i suncev krug godina.To je i Pashalni krug posle cijeg se protoka dani Pashe vracaju na iste datume.

Svaki covek ima 46 hromozoma, nasledio je po 23 od svakog roditelja. Oni predstavljaju hromozomski kod karakteristican za svaku jedinku.

Najupadljivija, velika organela eukariotskih celija je jedro. Sam latinski naziv - nucleus [jezgro], govori o znacaju jedra za celiju. U njemu se nalazi DNK [geni] u kojoj je zapisano sve ono sto celija treba da uradi da bi se odrzala u zivotu i prilagodila na promene u okolini. Jedro regulise [upravlja] sve procese u celiji, u njemu se obavlja i sinteza DNK[replikacija] i svih vrsta RNK [transkripcija].

Jedro se sastoji od jedrove opne [nuklearnog ovoja] i jedrovog soka [nukleoplazme]. Nuklearni ovoj je izgradjen od dve membrane : spoljasnje i unutrasnje izmedju kojih se nalazi perinuklearni prostor. Nuklearni omotac sadrzi otvore [nuklearne pore] preko kojih se obavlja razmena materija izmedju nukleoplazme i citoplazme celije.Nukleoplazma je unutrasnjost jedra odvojena od citoplazme unutrasnjom jedrovom membranom. U nukleoplazmi se nalaze hromozomi - hromatin i jedarce [nukleolus].
Hromatin se uocava u interfaznom jedru [to je jedro celije koja nije u deobi, vec se nalazi u tzv. interfazi]. On je u obliku hromatinskih vlakana koja se, kada se obrade odredjenim enzimima, vide kao niska perli. Tokom celijske deobe dolazi do kondezovanja hromatinskih vlakana tako da ona postaju samostalna telasca - hromozomi. Naziv hromatina [hromozoma] potice od grc. chromos sto znaci boja, odnosno, lepo se boji odredjenim baznim bojama. Hromatin se sastoji od DNK, male kolicine RNK i dve vrste proteina: histona i nehistonskih proteiona
Hromozomi su telasca karakteristicnog oblika koja se u jedru mogu uociti za vreme deobe. Najbolje se uocavaju za vreme metafaze mitoze pa se tada i izucavaju i nazivaju metafazni hromozomi. Broj hromozoma je stalan i karakteristican za svaku biolosku vrstu i naziva se kariotip.

Telesne [somatske] celije imaju diploidan [grc. diploos = dvostruk] broj hromozoma. Telesna celija coveka ima 46 hromozoma ili dve garniture po 23 hromozoma, pri cemu jedna garnitura potice od majke, a druga od oca pa se tako obrazuje 23 para homologih hromozoma.

Polne celije ili gameti [kod coveka su to spermatozoidi i jajna celija] sadrze upola manji broj hromozoma u odnosu na telesne celije, nazvan haploidan [grc. haploos = jednostruk]. Ako telesna celija ima dve, onda ce polna celija imati jednu garnituru hromozoma. Broj hromozoma u polnim celijama coveka je 23.

Dupli broj hromozoma coveka je broj prirodnih elemenata od kojih je svet izgradjen , 92 = 46 * 2. Godina stvaranja prvog coveka - Adama, 5508 pre nove ere, povezana je sa Suncevim Krugom( 28 godina ) i brojem hromozoma.:
200 * 28 = 5508 + 2* 46

Geni su takodje nosioci naslednih osobina coveka.
U svakoj modernoj zivoj celliji na svetu se nalazi centralni kontrolni sistem, zapis na osnovu koga celija funkcionise, na osnovu koga se razmnozava, i koji kontrolise njeno ponasanje. Ovaj kontrolni sistem se sastoji od DNK, deoksiribonukleinske kiseline.DNK sadrzi informacije u vidu nizova baza: adenozina, timina, guanina i citozina, koji se najcesce oznacavaju skraceno kao A, T, G i C. Nizovi ove cetiri baze cine genetski kod, na osnovu koga zivot funkcionise. Ovaj kod, kada se napise slovima, obicno izleda kao dugacak, besmislen niz slova: ATGCCTAAATCTG...

Svaki gen u okviru DNK sadrzi informaciju o jednom odredjenom proteinu. Proteini nastaju na osnovu gena, i geni deluju tek kroz proteine napravljene na osnovu njih. Ako to razumemo, mozemo da opisemo put od DNK do proteina:

Gen prvo prolazi kroz proces transkripcije. U ovom procesu, DNK lanac se razdvaja na dva dela, i jedna strana biva iskopirana u kracu sekvencu veoma slicne kiseline, poznate kao ribonukleinska kiselina (RNK). Ovaj novostvoreni RNK lanac, za razliku od ogromnog lanca DNK, sadrzi samo jednu informaciju: kako napraviti jedan odredjeni protein. Takodje, u lancu RNK, baza timin (T) biva zamenjena jednom drugom slicnom bazom, uracilom (U).
Nakon sto je gen iskopiran u RNK, sledi proces translacije. RNK lanac odlazi do kompleksnog skupa molekula, ribozoma. Ribozom “cita” RNK lanac, i na osnovu RNK koda proizvodi novi protein. Posto RNK, isto kao i DNK, ima samo cetiri baze, potreban je odredjeni kod da bi se pomocu cetiri slova mogao izraziti proteinski niz koji, setimo se, moze imati bilo koju kombinaciju dvadeset amino-kiselina.
Zbog ovoga, genetski kod je troslovan: svake tri baze u lancu RNK oznacavaju po jednu amino-kiselinu u novom proteinu.
Tri baze mogu da formiraju 64 razlicita koda, a pritom postoji samo dvadeset amino-kiselina. Rezultat ovoga je da vise razlicitih kombinacija kodira istu amino-kiselinu.
Standardni genetski kod, koga prate skoro svi zivi organizmi na svetu, je prikazan na slici ispod.

Godina stvaranja prvog coveka ( prve zene ) povezana je i sa Mesecevim Krugom ( 19 godina ) i brojem gena:
300 * 19 =5508 +3* 64
Ciklusi Velikog Indiktiona se racunaju od 780 godine nakon stvaranja sveta, koje se odigralo prvog septembra 5509 godine pre nove ere.
Dionisije Mali je izracunao da je Hristos rodjen 753 godine po osnivanju Rima. Bilo je to devetog Indiktiona, sedamnaeste godine 25 meseca. Zivimo u 13 Indiktionu, osmoj godini devetnaestog meseca. Trinaestin Indiktion se zavrsava 2187 godine nove ere:
37 = 13*532= 247 Krugova Sunca =364 Krugova Meseca = 2187 godina nove ere.

Vizantiski Veliki Ciklus Coveka traje 7800 godina i zavrsava se 2292 godine nove ere. Vizantijci u tom ciklusu coveka ne broje 46 Krugova Meseca i 32 Kruga Sunca.
.


Poslednji izmenio Mirko dana 01 Apr, 2009 14:48 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 31 Mar, 2009 14:44 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Kao i obicno Mirko, prezadovoljna sam tekstom koji si postavio.
Evo, izvukla sam ovu recenicu, kao pokazatelj procesa kopiranja. A kako se to radi, morace mene da pitaju

Citat:
Kao što smo ranije pisali (SK 12/2001), osnovni zakon kvantne mehanike govori da se atomi ili elektroni mogu naći na dva mesta u isto vreme ili mogu postojati u dva stanja u isto vreme.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
MilicaPridružio: 23 Dec 2008
Poruke: 119

 Poruka Poslao: 31 Mar, 2009 17:36 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zašto su Milicu interesovala hemijska jedinjenja sa silicijumom? Na faksu sam imala predmet koji se zvao petrografija. Setim se ja da ono što je ugljenik za živi svet, to je silicijum za minerale i stene. Ne mislim ja da je kamenje živo, već da možda utiče energetski na nas.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 31 Mar, 2009 17:44 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

I kamenje je zivo, Milice, samo mu je puls zivota daleko duzi od nasega.
posmatrajuci kamenje i ulazeci u njegovu sustinu mozemo sagledati nasu istoriju.
To za sada radi arheologija, bavi se iskopavanjima i pronalazi razne građevine od kamena, koje pricaju povrsnu pricu.
Ako bi usli u sustinu atoma silicijuma i ocitali njegova sabrana znanja dobili bi potpunu sliku dogadjaja.
Sve je to inace vidljivo jedino treba potraziti paralelan svet.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
MilicaPridružio: 23 Dec 2008
Poruke: 119

 Poruka Poslao: 31 Mar, 2009 21:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vera, sada ste me ''zarazili neobičnim'' pojavama u fizičkom svetu koje posmatramo kao naučne činjenice.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Apr, 2009 14:43 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

DNK -BOŽANSKI NACRT U NAMA

Valja napomenuti da su mnogi sledovi uzoraka DNK postojani od samih početaka života na ovom planetu. To je stoga što su materijalno očitavanje životne sile, večnog božanskog nacrta u nama.

Šta je to DNK? To je život. To je svaki čovjek, svaka životinja i svaka biljka. DNK je u biti dugačka molekula svjetlosti na koju se životna sila vezuje kako bi organizirala novo biće koje se rađa u materijalni svet.

Životna je sila inteligentna, a neki je vide kao morfo-genetsko ili informacijsko polje u koje smo svi zajedno uronjeni. U tom je smislu tada svaka DNK poput nacrta iz kojeg niče novo zdanje. Ta živa zdanja povezana su međusobno nitima duhovne sile koja nas objedinjuje u JEDNO.

Čim se životna sila usidri na molekuli DNK, počinje skupljati druge materijalne čestice iz čega izrasta stanica, tkivo, organi, a zatim cijelo biće. U tom procesu može doći i do greške pa radi li se o stanici, ona može biti traumatizirana; preplavljenja problemima kao što je to na primjer stres, napadnuta opasnim živim mikrobima i bakterijama, zagađivačima iz okoliša…Izbjegne li sve ove opasnosti, stanica je normalna, sretna i vibrirajuća te stoga emitira svjetlost.

Postupcima aktivacije DNK djelujuje se poput katalizatora koji potiče stanicu da se vrati u čišće i zdravije stanje, što u konačnici vodi zdravijem i sretnijem tijelu. Proces čišćenja stanice počinje eliminacijom stresa nakupljenom kroz godine i godine života. Stres i emocionalne krhotine obično čine najveći dio otpada, ali se taj otpad aktivacijom lako eliminira i čisti iz tijela. Dapače, proces čišćenja i eliminacije teče automatski dalje nakon aktivacije DNK.

Većina zagađivača iz okoliša koji ulaze u telo industrijskog su porekla, društveno su prihvaćeni, a telu su strani elementi koji ugrožavaju obrambeni imunosni sastav. Telo ih upija putem kozmetičkih proizvoda, iz plastičnih ovojnica prehrambenih namirnica, zaostalih pesticida, radijacije, i naravno, iz duvanskog dima. Ne zaboravimo da opasni virusi gripe i drugih bolesti neprestano plutaju zrakom oko nas.

Loša probava, nepotpuna asimilacija hrane u tijelu, nemoć da se eliminiraju štetni mikrobi, te uz to procesiranje tjelesnog otpada i popratnih proizvoda metabolizma, velik su teret tijelu. Tijelo koje je pod stresom, te mu stoga treba detoksifikacija, najosjetljivije je na bolest. Stoga treba poduzeti sve što je moguće kako bi tijelo održali čisto i funkcionalno. Uvijek imajte na umu da svatko voli jesti, i da ulažemo beskrajan trud kako bismo pripremili što ukusnija jela, ali rijetko tko sluša liječnička upozorenja: “Ne zaboravite da hranjenje tijela zahtijeva i njegovo dobro čišćenje.”

Vratimo se na molekularnu razinu našeg bića, na genetski kod upisan na molekuli DNK. Sveukupni genetski nacrt koji daje upute prema kojima se stvaraju sve moguće varijacije živog organizma zove se genom tog organizma. Genom je sveukupni fond gena bilo kojeg živog bića, a nalazi se, cijeli, unutar svake jezgre svake stanice tog organizma.

Genom se dijeli na kromosome, a kromosomi se sastoje od DNK. Svaka stanica u vašem tijelu sadrži DNK koja ih kontrolira. U ljudskom tijelu je oko 75 bilijuna stanica koje se putem izuzetno zamršenih postupaka međusobno organiziraju u tkiva i organe te ujedno međusobno komuniciraju. Svaka stanica je svjesna sebe i drugih stanica, te svaka ima svoj specifični zadatak koji treba obaviti u suradnji sa svim drugim stanicama.

Taj genom sadrži u sebi otiske naših predaka i društva, ima kodove za boju kože i očiju, krvnu grupu, tjelesnu visinu, kosu, i svaku zamislivu osobinu; zahvaljujući genomu svatko ima otiske prstiju različite od svih drugih osoba. Odgovoran je također za razne genetske poremećaje i nasljedne bolesti. Ono što nije dovoljno poznato o genomu jest to da na svoju DNK možete utjecati svojom namjerom. A namjera se može ostvariti samo ako joj date gorivo. Gorivo? Da, svoju volju i osjećaje.

Ako kromosome usporedimo s dugim putničkim vlakom, tada je svaki vagon u toj kompoziciji duga nit DNK, a svaki putnik gen, koji čuva uputu za izradu specifične bjelančevine. Kratica DNK stoji za dezoksiribonukleinska kiselina. (Nedavna otkrića ukazuju na to da je DNK u stvari sol, a ne kiselina, ali ne mijenjajmo joj sad ime.)

DNK je najlakše zamisliti u obliku uvinutih ljestvi s prečkama. Sastoji se od dva paralelna niza molekula u kojim se naizmjenično ponavljaju molekule šećera i fosfata. Ta dva niza međusobno povezuju u jednakim razmacima tz. bazne molekule koje se zovu nukleotide (prečke ljestvi).

Ta građevina u obliku dvostruke uvojnice navijena je poput telefonske žice. Zatim je ponovno previjena, kao da je telefonska žica namotana u čvrsto klupko. Parovi četiriju baznih nukleičkih molekula (adenin, timin, citozin i gvanin) nalaze se u svakoj prečki te strukture DNK, dvostruke spirale, nalik na ljestve u kombinacijama adenin+timin, citozin+gvanin.

Te bazne nukleotide (prečke ljestvi) čine kod DNK, a svaka je precizno postavljena u skladu s božanskim nacrtom. Možemo reći da svaka stanica ima svoju svrhu i svijest, a s tom sviješću može komunicirati. Naša sposobnost da komuniciramo sa stanicama – vitalni je aspekt iscjeljivanja putem procesa osnaživanja sebe. I drugih.

Istražimo neke funkcionalne detalje. Snaga DNK je u njezinoj sposobnosti da kontrolira rad stanice, njezino ponašanje i strukturu. DNK daje upute, služi se vlastitim jezikom, te na neki način, ima “tekst” ili “izvornik” po kojem se na stanično-molekularnoj razini ravna cijeli organizam. Kod, ili “alfabet” tog izvornika može se opisati kao niz prečki spirale (ljestvi) DNK.

Sve genetske osobine pojedinaca i vrste iz generacije u generaciju, pohranjene su ili “arhivirane” u obliku DNK. DNK nadgleda rast svake stanice u tijelu, njezin popravak, pomlađivanje i terminaciju (smrt). Stoga DNK služi kao fiziološki regulator stanice kao i njezin čuvar vremena jer nadgleda biološki sat svake stanice, a s njim i dugovječnost. Naučimo li kako namjestiti kazaljke na satu koji kontrolira DNK, produžit ćemo životni vijek svake stanice a time i cijelog tijela.

Različiti ljudski jezici imaju na raspolaganju određeni broj slova koja preslaguju u riječi kojima zatim pohranjuju i izražavaju informacije. DNK ima na raspolaganju četiri nukleičke kiseline (ili nitrogenske baze): adenin, timin, citozin i gvanin – skraćeno A,T,C i G – koje preslaguje da bi njima pohranila i izrazila svu genetsku informaciju. To su sva “slova” od kojih se sastoji “tekst” s informacijom u DNK. Kao što su slova hrvatskog ili slovenskog jezika, na primjer, podložna određenim pravilima kombinacija i sljedova, tako su i četiri gradivne opeke DNK podložne svojim pravilima (C-G, G-C, A-T, T-A).

Svaka prečka ljestvi sastoji se od jednog para baza. Svaka okomita strana ljestvi pruža u sredinu spirale po jednu bazu. Četiri baze spajaju se po određenom slijedu. Adenin je uvijek u paru s timinom, a citozin se uvijek vezuje s gvaninom. Stoga, kad vidite T na prečki DNK, znat ćete da će joj nasuprot biti A, a G će biti nasuprot C. Na primjer, ako je slijed na jednoj strani lanca A-T-A-G-C-G, tada će na suprotnoj strani partnerski slijed lanca biti T-A-T-C-G-C.

Bit božanskog nacrta u nama je da čuva postojanu i preciznu informaciju. Snaga našeg rada s DNK je u našoj sposobnosti da svoju namjeru proslijedimo nošenu vibracijom osjećaja tim bazama i njihovim kombinacijama. Ovdje će jednog dana znanost dokazati opravdanost izreke um vlada materijom.

Još su u travnju 1990. pri Američkoj holističkoj medicinskoj udruzi, dva znanstvenika, Ryan Drum i Len Wisneski, izvijestili o svojemu istraživanju. Dr. Drum, stručnjak za elektronske mikroskope, tvrdi da namjera djeluje na molekule, a Wisneski, mikrobiolog, dokazuje da namjera stimulira receptorsku sintezu. Prema istraživaču Peteru Knopfleru, “…namjera ima sposobnost zavibrirati i stimulirati receptore u svim stanicama koje imaju receptore i memoriju.”

Stoga, ako ste žedni i mislite na vodu, tisuće staničnih aktivnosti sintetiziraju se mentalno i metaboliziraju fizički. Čak prije nego doista popijete vodu, vaša namjera i misli pokrenut će staničnu aktivnost tako da će vaš mozak, želudac, bubrezi i debelo crijevo biti spremni da zadrže vodu; namjera je metabolizirana u fizičko tijelo.” Pitam se što li nam tada čini čokolada?

Kod (zapis) DNK tumači se ili “čita” u posebnom smjeru. Informacija u jednom lancu čita se u obrnutom smjeru od one u drugom lancu. Slijed uzoraka u lancima DNK određuje koji se dio DNK treba selektivno čitati i u kojem smjeru. Svaki niz od tri konsekutivne nukleotidne baze (poznat pod nazivom kodon) daje stanici specifičnu, zasebnu biokemijsku uputu. Budući da ima 4 različite baze, broj kombinacija od 3 baze u slijedu je 4x4x4, ili 64. Tako, 64 različita kodona reguliraju kemiju i funkciju stanice.

Gen je cijeli slijed DNK/kodonskog slijeda koji daje uputu za jednu, funkcionalnu bjelančevinu. Bjelančevina je kompleksna molekula koja se sastoji od niza jednostavnijih gradivnih opeka koji se zovu aminokiseline. O specifičnom redoslijedu kodona DNK (baznih tripleta) prisutnih u jednom genu ovisi koja će se bjelančevina proizvoditi. Svaki pojedini kodon DNK (bazni triplet) daje po jednu uputu za sintezu zadate molekule bjelančevine. Svaka kodonska zapovijed može biti jedna od sljedećih uputa: (1) pokrenuti novi bjelančevinski lanac, (2) dodati specifičnu aminokiselinu tom lancu, i (3) završiti bjelančevinski lanac na tom određenom mjestu.

Takvim procesom genetski materijal iz stanične jezgre (DNK/geni) određuje djelatnost, strukturu i ponašanje kako individualnih stanica tako i funkcionalnih skupina stanica (tj. organa).

Kako se umnožava ili replicira DNK?

Molekula DNK umnaža se tako da proizvede točnu kopiju svoja dva lanca. Da bi počeli proces umnažanja, dva se lanca otvaraju po sredini poput automatskog zatvarača odjeće (ciferšlus). Tada uzorak svake polovice otvorene dvostruke uzvojnice privlači na sebe komplementarni set nukleotidnih baza kako bi stvorio dvije nove kompletne ljestve. Tako se lanac 1 odvaja od lanca 2; lanac 1 gradi na sebe novu presliku lanca 2; i lanac 2 konstruira na sebe novu presliku lanca 1. Takav postupak daje dvije identične dvostruke uzvojnice na mjestu gdje je prije bila samo jedna.

Valja primijetiti da su mnogi slijedovi uzorka DNK postojani od samih početaka života na ovom planetu jer su materijalno očitanje vječne i nepromjenljive životne sile, božanskog nacrta u nama i svemu živom.
 Nazad na vrh »
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 02 Apr, 2009 09:20 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Citat:
Kako se umnožava ili replicira DNK?

Molekula DNK umnaža se tako da proizvede tačnu kopiju svoja dva lanca. Da bi počeli proces umnažanja, dva se lanca otvaraju po sredini poput automatskog zatvarača odjeće (rajfelšlus). Tada uzorak svake polovice otvorene dvostruke uzvojnice privlači na sebe komplementarni set nukleotidnih baza kako bi stvorio dvije nove kompletne ljestve. Tako se lanac 1 odvaja od lanca 2; lanac 1 gradi na sebe novu presliku lanca 2; i lanac 2 konstruira na sebe novu presliku lanca 1. Takav postupak daje dvije identične dvostruke uzvojnice na mjestu gdje je prije bila samo jedna.


Kroz postupak umnožavanja ćelije, može se posmatrati i takozvani prelazak iz 3D u 4D.
Čovekova DNK je Paralelan svet sa Kosmickom celijom i njenom strukturom.
Ako bi čovekovu DNK razvukli na veličinu c2 dobili vi tačan niz gde se nalaze galaksije. Naravno zatim ide slagalica, svih ljudi koji čine Kosmos.
Paralelan svet je u čovekovoj strukturi, tako da u tim rackama koje čine molekule postoji svo znanje, stvaranja i svega ostloga, biljni i zivotinjski svet, minerali metali , sve.

Odvajenje na jednake delove se vrsi na početku, to je preiod rasta čoveka,
Kasnije ta podela više nije jednaka, jer počinje odvajanje koje izgleda jednako ali suštinski nije. Odvaja se dobro od zla ( kopiranje ).
Ćelija dobra nastavlja da živi, a ćelija zla se raspada i postaje baza na novi nastanak.
Sudbina ćelije dobra je takodje da se razvija i da se ponovo odvaja od stečenog zla.
Istrazivanjem ćelija i njihovog vremena repliciranja, možemo putem jednačne vremena tačno znati koji se procesi i gde dešavaju.
Po tom periodu odvajanja možemo znati i kojem delu kao ćelija sami pripadamo.
Sve je vidljivo.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 19:37 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Citat:
Prvi koji je dosao do zamisli da se godine racunaju od Hristovog rodjenja, i to uzeo za pocetak nove , hriscanske ere, bio je rimski monah a papski arhivar, Dionisije Mali. On je 525 godine predlozio odbrojavanje godina od Hristovog rodjenja i to je po njemu prozvano Dionisijevom erom.


ovo mi je zanimljivo jer po mojim saznanjima godine se ne slazu za dve. Ima dve vise.
Mirko mene zanima da li su i majanski kalendari radjeni u odnosu na nase racunanje vremena. Po mome mi bi sada trebali biti u 2007 godini.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:09 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vera, morao sam da konsultujem moje majanske prijatelje iz Novog Sada.

Racunajuci da je prvi dolazak galaktickih Maja na Jukatan poluostrvo koliko znam u Meksiku koje se odigralo 3113 godina pre Hrista, nalazimo se u prakticno u 5122. godini po majanskim merilima mada oni imaju nekoliko vrsta kalendara i racunanja vremena.

Po nekim merilima oni racunaju - odbrojavaju vreme do zavrstetka odredjenih ciklusa a to se oznacava samo za njih i njima poznatom rasporedu brojeva (npr. 9.13.0.0.0.)


Poslednji izmenio Mirko dana 03 Apr, 2009 20:23 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:15 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ako se dogadjaji odredjuju po polozaju zvezda tada brojanje nije ni vazno vec vreme kada se odvija dogadjaj u kosmosu. Odavno sam primetila po dogadjajima koji se odigravaju da te dve godine ima vise.
Hvala za trud.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
slobadidi
Napredni tragalac


Pridružio: 01 Okt 2009
Poruke: 314
Lokacija: pored Isusa

 Poruka Poslao: 19 Feb, 2010 02:00 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

DNK je sastavljen od 3.000.000.000 slova,dva vlakna daju 6.000.000.000 i toliko ljudi mogu da budu na planeti zemlji.
Sastav samog DNK vlakna je : so,sumpor i živa,tako da su svi načnici na pogrešnom putu.
Po mojim proračunima živimo u poslednjem,četvrtom delu Galaktičkog kruga,a ne kao što mnogi pišu o petom delu kao što su i Maje pretpostavile,jer je Galaktički krug podeljen na četiri dela od po 6480.godina,Sada je 6446.godina.
Netačno je uzeta 5508.godina,koju koriste ezoteristi,kao što je netačna i 4004.godina pre Hrista, koju koriste rabini.
U suštini sve je laž.
U eru Ribe,na dan Hristovog "Vaskrsenja",smo ušli pre 1605.godina.
Veliku zbrku su uneli svi oni,pa i Milanković,jer su jednu zemaljsku godinu računali po 365.25 dana,i to od nastanka sveta.
To je najveća glupost.
Kada je zemlja bila bliža suncu i kada je zemljina osa prolazila kroz 8 sazvežđa,godina na zemlji je trajala 226 dana,sa 9 sazvežđa godina je trajala 265.5dana itd...
Uvek se kreće iz 8 sazvežđa,a kada zemljina osa ulazi u novo sazvežđe,dolazi do kataklizmi,jer se zemlja udaljava od sunca.
Zemlja je više puta menjala svoje orbite i udaljavala se od sunca.
Blizina zemlje suncu se odražava i na veličinu DNK.
Tačno je da frekvencije u glasu leče sve,tako je i Isus,a i Apostoli,lečio ljude.
Zaboravili smo mi naše bajalice,a trebalo bi da ih se podsetimo.
DNK se menja prilikom prelaska na viši nivo,u šestu dimenziju,i nikako drugačije,a do promene DNK može da dođe samo brisanjem negativnih zapisa iz dužice oka,pokajanjem,i nikako drugačije.
Što se tiče Božije čestice,ona se nalazi u Srbiji,kod Mesije,i ne može veštačkim putem da se stvori.
Zen faza je faza sna i čovek tada sanja i ako spava 5h i 30' uvek će da bude odmoran i postoji Rem faza,kada spava duže ili kraće,kada dođe do buđenja u toj fazi uvek je nezadovoljan,čini mi se da su mnogi u rem fazi... Very Happy
Pronađite knjigu dr Ernesta Muldaševa,čovek je najbolje dokazao zapise u dužici oka,gde je sve zapisano.
O DNK nauka nije ništa otkrila,već luta,ne postoji DNK otpad,jer taj DNK što ne može da se aktivira nije iz ovog perioda,već iz perioda kada je zemljina orbita bila bliže suncu.
_________________
mogu i mene da ubiju kao Isusa,ali slobodnu misao nikada.
ČIKA PERA SA TERASE GLEDA!
JA SAM ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 08 Nov, 2010 21:15 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

EPIGENETIKA

Nova nauka-epigenetika objašnjava zašto pozitivne i negativne vizije tako snažno deluju na naše telo. Epigenika nas oslobađa genetske determinisanosti i pokazuje da životno polje, ishrana i unutrašnja uverenja menjaju naš genetski sklop. Ljudi nisu žrtve svojih gena već kormilari.
Celularni biolog Brus Lipton u knjizi “Inteligentne ćelije, kako iskustva upravljaju našim genima“ poziva nas na besplatnu vožnju u zdrav i srećan život.
Prema konvencionalnoj medicini su oko 10% svih oboljenja raka genetski uslovljena. Žene sa genima BRCA1 ili BRCA2 su u opasnosti da razviju rak dojke, neke žene su zato obe dojke amputirale bez da su imale ikakve teškoće. Na ovaj podatak Brus Lipton se zaprepašćeno lupio šakom po čelu.
Uticaj gena je umnogome precenjen a da je preko 90% oboljenja raka uzrokovano spoljnim faktorima. Uočeno je da usvojena deca u porodicama sa puno slučajeva raka sa istom verovatnoćom mogu oboleti kao i sopstvena deca. To pokazuje da je sredina odlučujuća a ne geni.
Puno je žena sa tim tzv. rizičnim genima koje nikad ne dobiju rak. Mi treba da se fokusiramo na taj veliki procenat u zapitamo: Šta su te žene učinile da bi ostale zdrave? Odgovor bi se lako našao kada bi se posmatrao životni stil, verski sistem i ponašanje. Ali u tom pravcu se premalo istražuje.

Placebo i nocebo efekati pokazuju pravac
Svi znamo za placebo efekat kome se može zahvaliti za trećinu izlečenja medikamentima. Ako neko veruje da ga šećerna tabletica može izlečiti, velika je šansa da se to i desi. Tada ga ustvari leče sopstvene misli.
Suprotno od toga je nocebo efekat, funkcioniše isto kao placebo samo su u početku negativne misli. Ako neko ima veliki srah od smrti može od toga stvarno i da umre. Kako pozitivne misli mogu pomoći ćelijama, negativne ih mogu ubiti. Nažalost mnogi lekari ne znaju koliku moć poseduju na toj osnovi i šta u pacijentovom telu uzrokuju kada mu kažu: „Genetska analiza je pokazala da postoju veliki rizik da obolite od raka.“
Novoj nauci-epigenetici je moguće da objasni zašto pozitivne i negativne vizije tako snažno deluju na naše telo.
Učili smo u školi da nas geni predodređuju, da u genima leži da li će neko oboleti od raka ili alchajmera. Time su od ljudi načinjene žrtve sopstvenih gena i obeshrabreni su da se brinu o svom zdravlju. Na sreću epigenetika je zametnula klicu novog shvatanja.
Jednostavna istina glasi: jedan gen je šematski plan. Kao neki papir sa instrukcijama kako za telo napraviti protein. Karakter proteina naprotiv određuje karakter biologije. I koji proteini će nastati u bilansu sa genima određuje epigenetski konstruktor. On bira šematske planove i uobličuje ih pod određenim uslovima. Epigenetika kao odgovor na uticaje okoline može da napravi 30 000 različitih vrsta očitavanja proteina.
Osobe sa višestrukim poremećajem ličnosti mogu u minutu od osobe A da se promene u osobu B i da pritom menjaju telesne osobine. Mogu umesto braon očiju da imaju sive ili iznenada se bolesti kao dijabetes ili alergije od kojih su patili, ne mogu konstatovati. Tokom minuta im se ne izmeni samo ponašanje nego i biologija. Ova duševna bolest nam pokazuje šta je moguće telu ako se duh promeni.

Tajna spontanog izlečenja
Još jedan zanimljiv fenomen je spontano izlečenje. Neka osoba, obolela od raka, za koju su svi rekli da umire, menja svoju svest i npr. kreće na daleki put, na sledećem pregledu rak se više ne može ustanoviti.
Zajednički faktor kod svih spontanih izlečenja je preokret u verovanju.
Šta se to desi u telu ako svet posmatramo drugim očima?
1967.Lipton je radio na matičnim ćelijama. Iz embrionalne ćelije mogu se razviti sve moguće ćelije: mišićne, koštane ili nervne. Kada se rodimo u nama ostaju još neke nediferencirane ćelije. Svakim danom izgubimo milijarde ćelija kože, telesnih, krvnih itd. Odakle dobijamo nove? Iz matičnih ćelija!
„Uzeo sam jednu matičnu ćeliju u petrijevu posudu i prepustio je procesu deobe. Za dve nedelje imao sam hiljade genetski identičih ćelija. Podelio sam ih u tri nove posude sa različitom tečnošću. Jedna je odgovarala okruženju mišićnih ćelija, druga koštanih i treća ćelija masti. Svaka prema okolini, na osnovu epigenetskog mehanmizma, matične ćelije su se razvile u odgovarajuće telesne ćelije.
To, dakle, znači da okruženje oblikuje.
Drugi primer: Ako uzmem ćeliju iz zdrave sredine i stavim u sud sa rastvorom iz bolesnog tela, tada se i te ćelije razbole i umru. Ukoliko tako obolele ćelije pre nego izumru, ponovo vratim u zdravu sredinu, one opet ozdrave.
Sve se to može preneti na celog čoveka, samo što se on sastoji od 50 biliona ćelija. Mozak je taj koji o njihovom okruženju odlučuje.“

Snaga misli ili stanje svesti je stanje života
Ako npr. otvorimo oči i ugledamo nekog koga volim, moždana hemija će osloboditi oxytocin ili dopamin. Te materije nam prenose osećaj ljubavi ali i podstiču zdravi rast ćelija.
Ali, ako otvorimo oči i ugledamo nešto zastrašujuće, mozak oslobađa hormone stresa koji redukuju rast ćelija. Hormoni stresa utiču na čoveka da se bori ili da beži. Toga radi doprinose da je prokrvljenost manja u organima za varenje a veća pre svega u rukama i nogama. Taj adrenalinski sistem nas štiti od spoljnih opasnosti. Njemu nasuprot imuni sistem nas štiti od bakterija i virusa iznutra. Oboje košta telo puno energije. Ako mora da se bori istovreveno spolja i iznutra, npr. ima infekciju a pred njim stoji gladan lav, telo će se najpre koncentrisati na problem sa lavom. Hormoni stresa ne samo da redukuju ćelijski rast, već i snižavaju imuni sistem da bi uštedeli energiju.
Ako takav stres doživimo na kratko vreme to nije strašno, ali danas smo skoro svi u neprekidnom stresu. Istraživanjima je pokazano da se snažan stres može odraziti i na epigenom imunih ćelija.
To govori koliko je bitno imati pozitivan pogled na svet.
Ako izmenimo svoju svest možemo i gene menjati. Mozak šalje signale tako da su hemijske materije oslobođene u krvi. Krv se kao medium menja a sa njom i okruženje ćelija. Signali dospevaju do ćelijskih membrana a membrana je mozak ćelije, ona odlučuje koje supstance prolaze unutra. Struktura joj je potpuno ista kao kompjuterskog čipa. Jezgro ćelije je je samo mesto reprodukcije koje dobija od membrane signal šta treba da se desi sa proteinom. Tako deluju epigenetski signali iz okruženja preko membrane na gene.

Jezik vibracije
Kada se jedna ćelija obraća drugoj to se dešava u određenoj meri preko hemijskih materija, ali daleko važnije su vibracije. Konvencionalna nauka bazirana je na Njutnovoj fizici koja polazi od toga da je naš univerzim sačinjen od materije. Ako telo gledamo kao materiju onda ga tako i tretiramo materijalnim, hemijskim medikamentima. To mišljenje je još 1930. oboreno. Kvantna fizika kaže da se Univerzum ne sastoji od materije već od energije. To što držimo za materiju je iluzija.
Nevidljivi svet pokreće vidljivi. Svi materijalni procesi desili su se već u kvantnom polju.
Ako imamo neke misli, kreiramo neku vrstu orkestra od vibracija. Signali vibracija dospevaju do ćelijskih receptora koji su kao antene. Kada frekvencije pogode to na šta su naštimovane signal može dati ćeliji impuls da promeni formu nekog proteina, da pokrene važne životne procese. Ako se misli kreću u smeru rasta i radosti podstiču se drugačiji procesi nego kada vladaju strah i potreba za odbranom.

Životni stil menja gene
Mnoga istraživanja potvrđuju da duh upliviše epigenetiku.
Jedno takvo je izveo Din Orniš 2008. kada je tretirao grupu bolesnika sa problemima prostate tri meseca samo sa izmenom životnog stila. Ti ljudi po sopstvenoj želji nisu uzimali lekove ali su za to vreme jeli dosta voća, povrća, koštica i punovrednih proizvoda. Dnevno su sprovodili neki telesni program npr. pola sata šetnje. Sem toga su svakodnevno jedan sat radili neki program za redukovanje stresa, recimo meditaciju. Pre i posle ta tri meseca uzete su genetičke analize, koje su na kraju ovog perioda pokazale promene na 500 gena. Aktivnost gena koje štite zdravlje je narasla, dok oni koji su uplivisali bolest su se isključili, tako da su ljudi mogli vedeti da im se rak razgrađuje.
Time-magazin i Spiegel izvestili su o tome kako stil života i vera mogu uticati na gene. Brus Lipton još od 1985.govori o tome ali sad je vreme izgleda dozrelo. Tek sad on može doći do javnosti i stanovništvu pružiti informacije. Veruje čvrsto da ljudi trebaju informacije da njihove misli upravljaju njihovim životima.

Isceljujuća energija je besplatna
To znanje nije po volji farmaceutskih koncerna. Kada bi svako sebe sam lečio energijom, medikamenti bi ostali neprodati. Energetska medicina nema neželjeno dejstvo i besplatna je.
Što se tiče uticaja veštačkih elektromagnetnih polja na ljude stvari stoje ovako: Frekvencije koje su upotrebljene su iste koje telo upotrebljava, tako da imamo vibracijsko zagađenje okoline. Ko ne spozna da su vibracije i energija značajni za ćelijsku komunikaciju taj ne može ni shvatiti da veštačko zračenje opterećuje zdravlje. Telekomunikacijska industrija kao i farmaceutska pokušavaju to to znanje ostane zatvoreno ne bi li prodavali svoju robu. Zato je teško da ova tema dospe do novina ili televizije. Te firme plaćaju ogromne sume medijima i mogu da imaju uticaj na njihovu sadržinu.

Svim srcem pozitivno
Uprkos rešenosti da se pozitivno misli i živi, nailazimo često na duboke unutrašnje modele koji nas sabotiraju.
Sa jedne strane je svesnost sa kreativnim mislima a sa druge nesvesno manje kreativno, koje reprodukuje ono što mu je utkano. Uvek pritisne dugme i vrti ploču starih navika. Za razliku od svesnog ono ne zna razliku između prošlosti i sadašnjosti. Za nesvesno je još uvek u punoj stvarnosti nešto što se zbilo pre tri godine. Problem je što svesno kontroliše samo 1 do 5% našeg života, dok 95 do 99% kontroliše nesvesno.
Neko želi da je zdrav, da ima dobre odnose i dobar posao, to su sve želje svesnog koje deluju svega 5%.
Stvar je u tome da su temelji za duboka uverenja položeni u prvih šest godina života sa najbližim osobama. Ako ta uverenja nisu podsticajna, što je uglavnom slučaj, čovek sabotira celi život sebe samoga. Ko to nije shvatio misli da je univerzum protiv njega, što nije tako. Ako roditelji detetu uvek prenose npr. da se pravi blesav, da ne zaslužuje nagradu itd. lako je moguće da ni kao 40- godišnjak ne postigne uspeh u poslu iako mu svest govori da bi lako bio i šef.
Te nesvesne programe nije lako promeniti. Ako vam neko kaže da se ponašate isto kao vaš otac, prvo ćete se trgnuti i zapitati da li je to tačno. Ako ustanovite da je taj neko u pravu ljutićemo se na sebe i hteti da to više ne radimo.
Ali, na ovaj način ne zahvatamo mašinu nesvesnog, koja stalno ponavlja staru mustru. Možemo sebi davati komande dok ne poplavimo u licu a da se ništa ne promeni. Pozitivnim mislima čovek može kreirati divne ideje, ali ako ne odgovaraju automatizovanim programima, neće profunkcionisati. Da bi se tu nešto izmenilo mora se u nesvesno osloboditi programa.
Metodu svako mora za sebe pronaći, jer ono što odgovara jednom ne odgovara drugome.
Brus Lipton je godinama bio zastupnik na tvrdoj liniji genetičke determinisanosti. 1985. je napravio preokret:
„ U to doba nije bilo poznato alternativno znanje. Tek 1999. sam došao u dodir sa epigenetikom. Ali tada sam počinjao uviđati da mi moje nesvesno uvek šalje negativne misli. Nakon što sam ih posmatrao zaključio sam da mi te misli privlače nocebo –efekat. Pokušavao sam tada da uvek negativne mislo preobrazim u pozitivne i da to stalno ponavljam. To je bilo vrlo naporno i trajalo je dugo, tada nisam znao nikakvu metodu koja bi mi olakšala. Ali ipak jednom su počele negativne misli ređe da izranjaju, a na njihovom mestu nastupile su pozitivne.
Skoro svaki čovek ima jedan period života u kome je nesvesno vrlo prisutno. Ako pitate nekoga da li je bio nekad stvarno zdrav, pun energije i zaista voleo život i on to potvrdi, na pitanje kada je to bilo, uglavnom je odgovor: To je bilo kad sam bio zaljubljen.
U tim fazama čovek živi u momentu, samopouzdan je, zadovoljan je i kreativan. Ali jednom prođe i medeni mesec, čovek je uposlen svakodnevnicom, ne živi u sadašnjem trenutku, brine za posao, auto, penziju… Uranja ponovo u navike i mašina nesvesnog biva još ojačana. Tada se desi da kaže partnerki : “Ponašaš se kao tvoj otac, čudna si, ko si ti uopšte?“ Isto tako doživljava i ona njega.
Medeni mesec je prošao onda, kada se ne sreću više dva svesna u prvoj liniji, nego se sretnu dva nesvesna.“
Ako se pažljivo suočimo sa svojim nesvesnim programima tada možemo celi život provesti kao na medenom mesecu.
Budisti uvek podstiči na budnost i svesno življenje u trenutku.
Priredila Branka Mraz
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
rade1969
Napredni tragalac


Pridružio: 13 Sep 2009
Poruke: 416
Lokacija: Bijeljina

 Poruka Poslao: 11 Nov, 2010 16:45 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ovaj dokumenjtarni film će upotpuniti tekst koji ve Vera072 postavila.


Epigenetika - vladari ili zrtve svog zivota - 1


Link


Ostali djelovi


Sljedeći video je predavanje dr.Brus Lipton-a


LinkOstali djelovi
_________________
POMOZIMO ZEMLJI DA EVOLUIRA.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
alex radovic
Mistik


Pridružio: 12 Okt 2009
Poruke: 1814
Lokacija: Smederevo

 Poruka Poslao: 11 Nov, 2010 17:39 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

nisam bas razumeo sta je epigenetika, ali to me nije izazvalo da preslusam video, nego poimanje da je velika stvar, ogromna stvar, u MOCI - VERE.
I naravno, to da Isus nije mogao da pravi cuda u polju ljudi koji imaju drugacije misljenje, veru, kao ono... ne moze se biti pop u svom selu.
Ako mogu da se ne slozim sa ovim. a navescu jedan drugi primer, mnogo manje poznatijeg Krishne, koji je pravio svakojaka cudesa jos kao beba, i kao dete, naravno, sa par godina, i kasnije i kao odrasli.
Manje poznat na Zapadu, jer je ziveo jos dalje, u proslost, gotovo duplo vise od 2.000 godina, a i to je neko saznanje koje se nije sirilo na Zapadu skoro do sezdesetih godina proslog veka.
i VERUJEM da postoje osobe koje mogu da nesto naprave, neka cuda, u okolini ljudi koji uopste ne moraju da veruju u to. Jeste to sukob polja dva polariteta, u to verujem, ali cudo ne bi bilo cudo, ako nekome ne bi bilo ne- verovatno.
a cuda se, izgleda, manja ili veca, dogadjaju. sve vise. Pa se onda prosiri verovanje koje je bilo neverovatno, i tako redom.
napredujemo, svakim danom, sve vise i vise.
cudno, ali...
simpaticno.

pozz
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
alex radovic
Mistik


Pridružio: 12 Okt 2009
Poruke: 1814
Lokacija: Smederevo

 Poruka Poslao: 11 Nov, 2010 17:42 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

p.s. izvinjavam se, jer nisam bio - dorecen.

VERA PRENOSI PLANINE...

A - LJUBAV - CINI - CUDA.

to su reci mog andjela.


Laughing
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » POTRAGA ZA SVEZNANJEM
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeci
Strana 5 od 7

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 101267 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 46911 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 33672 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 44412 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 32111 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 33803 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26964 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom