SRBI I GRCI
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » SLOVENI - RELIGIJA, ISTORIJA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 22 Okt, 2009 18:45 pm    Naslov: SRBI I GRCI
Odgovoriti sa citatom

...
SRBI I GRCI

Velika krađa srpske istorije


Српски натписи (види се Ћирилица) које су Грци преправљали и хелeнизирали
у црквама на северу грчке (Егејска Mакедонија) cамо да би сакрили траг.


0 ДРЖАВИ

"Стари Грци никад нису били у стању да остваре велику државу ни нацију. То је најпре зато што су велику државу сматрали азијским типом монархије, налик на огромно персијско царство где се нико међу собом није разумевао, и због чега је пропало; а о грчкој нацији није могло бити говора у земљама где су били већина српски робови које нису сматрали људима.
Платонова идеја о држави, то је полис са 5040 становника, који на челу има филозофа, а где су заједничке жене и имања. Број житеља не сме никад прећи горњу цифру, и зато је било дозвољено да се новорођена деца изложе и напусте ако запрети опасност од претераног прираста.
Ово је држава без грађанске слободе, без имања и породице, чији је циљ само усавршавање духа и улепшавање тела, а где је сва власт у рукама мудраца који је сасвим природно, тиранин. Тек Аристотел тражи социјалне законе. Диоген и Кратет, киници, одричу чак и државу и отаџбину, и називљу себе грађанима космоса. Али је интересантно да је Атина, у своје најбоље векове, била демократија у којој је краљ, архонт, био више церемонијална личност која се губила у животу и историји иза правих шефова државе, а то су шефови двеју партија, народне и аристократске."
(ЈОВАН ДУЧИЋ)

Грци нису ништа друго до остатци војених чорда асијрских (egipatskih). које су се, као и Рамзисе у Италији, смешале са српским племенима живећим ту, а тако исто и остатци војених трупа Рамзесових, или Сезостриса II. египатског цара.
Међутим, и ако ће бити и сувише ларме, навешћемо , да се сви данашњи цигани, ван тако званих Гурбета, или монголских цигана , зову "Фараонима", да им је језик сродан с грчким и да они Грке и данас зову Фараонима и својим рођацима.
Кад се језик и остало, овог врло важног, а ни најмање неиспитавог и неизученог народа, проучи, онда ће се млоге ствари одкрити о којима нисмо ни сањали.

Навод наш тврди још и сам Иродот (Xepoдот), који вели да је очима својим гледао статује поднгнуте Рамзесом. Ево његових речи из Вебера Г. стр. 128. "Од мnогих подигнутнх споменика, у разним покореним државама, Сезострисом већи део већ несуштаствује. У Сирској Палестињи - а то је баш око Jeврејског првог населења у "Објетованој земљи," ја сам сам собом видио неке са писменима - јероглифима - и женским удовима. А у Јанији -баш где су Грци - налазе се два изображења тога мужа, која су изсечена на литицама, и то крај пута, идући из ефеске провинције у Фокеју и из Сарда идући у Смирну. На оба места изсечен је човек од 6 педљи, држећи у десној руци копље, а у левој лук. Сво остало оружје и у једног и другог је једно и исто египатскога и етиопскога происхођења. Од једног рамена к другом, преко прсију, иду египатска света писмена која значе: "Ја сам покорио собственим рукама ову страну".

Ми смо још раније казали, да су се Грци настанили у српским земљама, као војници и војене страже семитске и етиопске расе и да су као такови морали састајати се из разних народа, који су управљани једним језиком изпочетка и то на 2100 год. пре Христа асириским, а после од 1445 па даље опет етиопским. Казали смо да никада нити су били, нити су сасављали масе какве огромне, и да им број душа никада није био велики, као и да никада и ништа нису радили, но готово урађено од робова јели и трошили. Тако исто навели смо и да су се борили међу се, баш зато што су се састајалн из првобитних војника припадајућих разним народима, па као такви и језик су асијрски и етиопски разно произносили и изговарали.
Ово нам сведочи све оно што ћемо доле навести. Тако дакле сама њихова паметарница сведочи, да су се досељавали разни народи и да су ови састављали одјелне насеобине из којих су постали Jeлини (Грци). Ово им населење баш и пада у године које ми стављамо, као остацима војника горепоменута два народа и две државе.
Зна се да им је, по њнховом причању, највећи део народа населио из Египта Кекроис и Данај, од којих је први основао Атину, а други Аргос. .....
Кекроис и Данај, од којих је први основао Атину, а други Аргос.
Кадмo Финикијанин основао је Тиву, а Пелопс им је дошао из Фригије и потомци његови смешавши се са потомцима египатским од Данаја, основали су силне државнце Пелопонеске, међу којима прву улогу игра Cпарта. С тога су се Аргос и Cпарта дуго поштовали као главе свију грчких земаља.
У томе се опет несмемо сумњати да ови дошљаци нису знали млоге фокусе, комедије, и остало. Самооснивање грчких храмова њихових богова и остало није ништа друго до чиста египатска или етиопска ствар као и постанак најзнатнијег храма њиховог окојем се прича ово у овој басни; "да је црна голубица слетила са египатских храмова у Тивама и долетела у Епирски Тесирот, стала на грм, или дуб, проговорила човечијим гласом, да ваља направити храм Јупитеру, а житељи Додони покорили се тој божјој вољи, и нанравили храм" ..... Имена Тива и тамо и амо, јупитера тивских , једнаких обичаја. закона, државнпх устројства, празновања итд. које је све наученим људима познато, а нашу ствар већ и сувише даказују.

Но нама за сада није толико стало до знања о једнакости Грка н Етиопћана, колико до тога, да знамо у најкраћим цртама какви су били?
Ко о горњем сумња, нека противно каже, па ћемо му целе томове о томе написати. Описујући разбоје, које су вазда Грци чинили, нападајући и грабећи све прибрежне народе, пpeузимајућн морепловство уместо свезе и одошаја међу собом и разноплеменим народима не за благостања и укупни напредак свију, но за себична и гадна пљачкања, отимања, разбојништва итд. које им све и сам Тукидид правда са речима: "таква дјела служе у част" - разуме се онима који их раде. Тако су они једни другима у име данка обвезивали се плаћати, међу осталима, и данак састојећи се у лепој мушкој и женској деци, као што су Атињани Крићанима, што сведочи ово: "Тада је потомцима Кеопсовим заповеђено ужасно дело ! Cваке године давати данак у седам младића."
Но ово није био такав ужасан терет за господу атинску, за потомке етиопске, јер је он плаћан робовима, који су били из покорених cpпских племена.

У Аристотеловој нолитици 7. к. гл. 16 стоји опет ово: " што се тиче одгоја и одбацивања новорођених, нек је закон, да се не подиже ни једно дете ма у чему сакато или накажен
Тако и на рачун млоштва деце, ако уређење народно незабрањује, треба бацати новорођену; јер број новорођених мора бит тачно одређен. А ако се зачеде преко одређеног броја, ваља их пре убијати, но што се роде."

Грци су и простодушне и поштене Парсе научили содомији, или педерастијн, вели Ксенафонт....
Одрасла девојка налази своје удовољство у томе, да би могла примити увијотине Јоњана, и од тог узраста мисли на против јестаствену љубав....
Докле је разврат долазио ових остатака асијрских и етиопскнх војника јасно се вида и из овога: што је Харидем управљач Атине, при свакој својој услузи учињеној држави захтевао, да му република изда прекрасног младића маћедонског, који је ту био као роб!
Македонски цар Филип сву је Грчку освојио не силом но подкупом, као што се види из овога: раздавши млоги новац онима који су што важили у градовима, добио је тим предаваоце својих собствених, отаџбива или: - Било је, не само у појединих Грка, него у свију млого издајника, људи среброљубаца, непријатеља богова и људи, каквих нико не памти.....

Но негледајући на све то, ти су исти људи били у стању назвати сина тога Филипа, који их подкупљиваше богом и признати га баш за правог бога н сина Јупитерова и то онда кад и један Инђианац , по Аријан: УП 1. 8. -- пресрете са овим речима: " Ти си такви исти човек Адександре, као и ми сви остали само стом разликом што си оставио своју отаџбину, јуриш у туђе далеке земље да нарушаваш обшти мир и да дајеш млого посла и себи и другима!"
Грци никад нису били овако простосрдачни и искрени, т. ј. нису никад имали оволике моралне снаге, што сведочи ово: "Кад је се пронео глас а смрти Адександра Bеликог(отрован је), Дионисије управник Понтијске Хераклије од радости је пао у несвест и подигао богињи радости кумир. А у сенату Атинском оратор Демадид рече: „То није истина. Да је Александар одиста умро сва би се васиона испунила ужасним смрадом од његове трупине" Није ли дакле умесно један латински песник Тимео Данаос, за своју браћу Грке, рекао : "Бојим се Грка и кад ме обдарују."
Ми од наше стране нећемо више казати, ни речице о старим Грцима, а ево нека о њима кажу преводи осталих писаца.

-nastavak sledi-

preuzeto sa : http://www.atlantidaforum.com/forum/viewforum.php?f=15
_________________
Jednom se živi, ali večno...


Poslednji izmenio Vesna dana 06 Maj, 2011 15:11 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 22 Okt, 2009 19:03 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

- nastavak-

Тако у Черткову "Рашка племена насељавају Малу Азију" налазимо ово:
"Међу свим непријатељским народима Грци, вечни бунтовницн и зликовци , највише су зла чинили српским - рашким племенима свуда, а нарочито у Малој Азији. Јелини размложени по својим градовима вечно подстpeкивани својим варошким телалима а неимајући шта јести, јер се никад ннсу занимали са земљоделијем, морали су тражити у разбојништвима средства за живот.
Онаква разбојничка преселења главно су смерала на то да нађу где год какав комадић земље поудаљенији од места оног града из кога су , у коме би се могло ситном трговином и вечним нападање и робљењем "варварских" - српских - племена као и продајом ових, господски живети.
Jeлини ( Грци ) су увек земљеделије презирали, и као таково презрено и недостојно себе занимање увек су га остављали Cрпском народу који је настањивао целу Грчку. Насеобине грчке нису ништа друго биле до изгнанство свију најневаљанијих и најпокваренијих и профукалних грађана грчких.
Тако је 12.000 Aтинских неваљалих, и по све покварених грађана, који су изгубили право гласања, прогнано и насељено у Рашкој земљи, међу Cрпска племена као што вели Плутарх, а пре тога Дионазије пише, да су Атињани опустошили Cрпско полуостро и тамо населили својих 1000 најневаљалијих и изгнаних суграђана. Изгнанима давали су оружје и све остало из државног имања и заповедили су им да отимају имања и све остало, као и да робе српска племена, те овим начином славни Jeлини покорише све српске земље у Малој Азији, и све побрежне европске.
У отетим земљама подизали су тврђаве, у којима су остављали своје највеће неваваљалце, да вечно робе и пљачкају мирна, вредна и простодушна, безазлена Cрпска племена.

Ово наличи на насеобине Eнглeске у Новом свету, само што су Jeлини имали двојну корист т. ј. отимање земаља и имања, као и робљења и продавања својих покореника , који вечно беху лакомислени и живљаху својим обштинским животом. Ове грчке посаде имале су у дужности, кад им је угодније било, ићи и унутрашњост српских земаља, те их робити. С тога је на сваког атинског грађана додазило, преко 20. робова, а на 8000 шпартаских грађанина робља је или Илота, превишавило 600.000.
Сви су Грци били нечовечни, варвари и прави дивљаци спрам свога робља.
Бивало је доба, кад славних Шпартанаца није могло више изаћи на бојно поље ван 1000 људи, а остало све било је сами чисти и овејани роб разних славенских племена, које су звали Дацима, Гетима, Трацима, Карима итд.

Кад већ није било више Cрпских племена на прибрежиама морским непокорених, а у унутрашњост земље дубоко нису смели плашљиви Jeлини да иду, као и на туђе уређене државе, и кад се није смело море остављати, које је било као вечна заштитa грчкa, онда су славне Елине продавале и душе и тела своја ма коме који је само хтео платити их.
Тако је само Кир имао преко 13.000 безкућника грчких и разбојника, а брат му Артаксеркс од њих је саставио велики део своје многобројне војске, па негледајући на сродства и братство своје, Елине су се за парско злато, гњавиле и давиле међу се. Да би научили своје резвратне, женоподобне и савршено у свему и свачему још у корену деморализиране навике, војеном искуству и храбрости, њихове војводе, обично су нападале на мирољубива српска племена, ова робили, убијали и т. д.
Кад ових није било, или кад нису смели на њих нападати с тога што су се гдегод сасредоточили, онда су нападалн на своје робље и сва та недела звала су се само: "Наук Грка војеном искуству!?"
Клеарх, последњи неваљалац, погодио је се са Киром парским , да му наврбује, разуме се за велики новац, неколико тисућа Грка у војску, и пошто је сабрао знатан број , а да би га научио "војевом искуству грчком" нападне на српска племена, која је убијао , арао палио и т. д. и то славни писац Елинске премудрости Ксенофон назива : "Он је се тиме прославио и учинио је највеће добро Грчком народу!!" Тај је се неваљалац заиста прославио; но сдруге стране - са стране безславља.

Он је, као н сви до и после њега, ухваћене Србе резао живе на комадиће ове раздавао својим из мушких арема изишавшим, војницима само да би их научио војеном искуству и да би их охрабрио. Но нису само овакви то радили, као што је био овај прослављени муж, него су и сви први људи грчки то радили, па и све државе њихове. Тако је радио Алкибијад, тако Милцијад, Фокион, тако Кимон, који је отео од Струмићана све земље заселио их грчким зликовцима, Стрмениће прозвао "Склавима" т.ј.робљен, одкуд је име Славенин, а земљу им Склавинија. Он прогна са острва Шчира све Дуљебе итд.
Тако су радиле све републике, сви владаоци грчки и цео тај народ, ако се тим именом може назвати оставша чорда безкућних и безпородичних Рамзесових војника.
Тако је оно 10.000 Грка, које поби Атаксекркс, бегајући из Азије свуда и на сваком месту чинило чуда и покора , да се описати не може.
Тако је Дракон опустошио Мизије, Тимброн, Лидију, Деркулиг, Брегију, а Агезислај, са парским војницима, све остале земље Јонане и остале, а њихове пренаучене главе све то прослављаху као најбоља дела.
Тако су чинили образовани и научени Грци, који су били за српска племена то што кондотијери за народе европске у средњем векову.
Одтуда је у св. хилиндарском рукопису написано ово: " великија бједа от лукаваго рода Грческаго!"
Иродот и остали описали су пропасти српских племена у Малој Азији и. т. д.
Такозвани Јоњини малоазијски, били су збор с коца и конопца из свију тадањих грчких република. Они као безкућници где год су дошли побили су све одрасле мушкарце, старце и бабе оставили за рад , младиће стрпали у своје хареме, а жене, кћери и сестре побијених узели су за се, јер они нису имали женскиња са собом.
По Иродоту и Паузанију: "Грчке колонисти, пошто освојише Милет, побили су све мушкиве, а жене и девојке узели су насилно за се".
Тако су то радиле просвећене Елине, а кад ове покорише крвожедни Римљани, онда опет наступи таква иста и још гора и црња сцена за српска племена живећи како у Европи , тако исто и у М. Азији.
Напоследку пошто дивља чорда Османлија заузе и поплави те земље малоазиска српска племена сва се потурчише постадоше они изпочетка османске државе вечно безазлана српска племена против њих бунећи се Карамани а садањи такозвани Турци којих има и у европској турској нарочито око Солуна.

...."А кад Латини освојише Цариград 1204 године онда налазимо у деоби империје и област српску у М. Азији - ПРОВИНЦИЈА ОПТИМА ПРОВИНЦИЈА НИКОМЕДИЈА ПРОВИНЦИЈА СРПСКА
Тако налазимо око 754. 691 и. т. д. год: свуда у Азији и на сваком месту Србе. Тако је још у време Јустинијана, дакле пре минулог пресељења Срба у ове земље овде, у Малој Азији било 30.000 војника Срба сабраних у тој земљи, који су састављали одабрану војску под својим војводом Невулом.
Но све то на страну, али питамо све противнике Срба и њихове старине: Како је могао баш цар и император Душан постављати у старој Троји у Малој Азији свога намесника да тамо није било Срба? Ево подлих речи летописчевих: "Богдану мужу исхусну во воинствених потребах одал Ассак в Тројади ...." .. види В: И: Ламан: О славенима у М. Азији.ево још један моменат из не тако давне историје....
....."Овдашњи и околни, а нарочито пећки Арнаути и Турци о бегству патриарха нашег у Аустрију, Арсенија III. ово и овако причају: "Патриарх грчки једном оде цару на посету, цара је лепо разговорио, те га овај задржи на ручку. Кад је патриарх видео, да је цар добре воље одпочне: "Честити, једини и најмоћнији на земљи царе! послушај ме роба твога, а за твоју корист и срећу, па ако је добро учини, а ако је лудо немој ме казнити." Цар му се обећа, да му неће ни влакно с главе Фалити. Патриарх настави: "Твоје је царство једино на земљи највеће и најсилније; јер си покорио царевину српску, која је једина и најмоћнија на земљи била, али је неси сасвим утукао. Ти си убио змију, ама је ниси сасвим утукао. Та змија има главу у Пећи усред срца те Србије, и док је год она и народа Cрпског, неће твоја царевина бити мирна; Hего ме послушај шта ћу ти рећи: Патриарха са свима првим љидима у земљи, или уби, или протерај, или иcтурчи. Ако остане што од бегства главних људи, све иcтурчи или побиj, само остави од ових главних и простог народа нејач нека се моле богу по свом закону и мени их предај, па се никада и ничега не бој. Земља ће ти бити увек мирна, а ако баш не буде, ја сам ту и моја је глава ту, ту су владике које ће тамо слати у место
па их, увек можеш погубити. Не бој се да ће оне са Србима ићи на те, и ове противу тебе дизати. Ми се одавна мрзимо, и никада се не можемо волети. Моје су све владике Грци и Бугари, а од Бугара и Грка, а нарочито првих, нема већиx непријатеља Србима. И ми би се могли кадгод са Србима само помирити, али не волети. а Бугари никад ни довека. Кад иcтераш, или исечеш, српских патриарха и прве људе, ти тај сав народ прозови Бугарима, па се ништа на свету не бој..."

- nastavak sledi-
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 22 Okt, 2009 20:26 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

- nastavak -

"Око 592. г. Авари почну нападати и на Cрпску царевину, или Kраљевину Свевладовића, освојивши од ових данашњу Словенију, а раније су већ, око 581. г., покорили и отели од Срба Срем и околне земље. Тако отимајући комад по комад од римских и српских земаља, Авари постану господари чак до Италије и Лабе, па све до Стена Анастасијевих око Цариграда, а тако исто завладају свим Cрпским земљама од Лужичке Србије па до Солунског Мора.
Италија је већ одавно била у Cрпским и гало-немачким рукама, а све земље од Италије, па до ниже Авaлоне - опет у Cрпским, а кад се Авари осилише, онда беху у аварским, осим кршевитијих предела старе Илирије.
У Европи, Грци тада владаху још само Солуном и Цариградом, као и неким још другим приморским градовима у данашњој Грчкој, а од Цариграда неколико часова до утврђених Стена Анастасијевих, а остале све земље беху у туђим рукама, а не у грчким. А у Азији -Грци тако исто стајаху рђаво, јер им персијски цар Хозраје узе све земље, осим неких малих острва, па чак и Малу Азију до испод самог Цариграда. Покрај све те муке и невоље, Cрпска племена из данашње Бесарабије, или Беле Србије и са Карпата - непрестано прелажаху Дунав, и разбијаху уједно и Аваре под Баханом и Грке.
Тако око 527. г. пређу преко Дунава по леду и идући браћи својој у помоћ, xараху све и сва, што им стајаше на путу, а 547. г. прођу такорећи сву империју од Дунава па до Драча, свуда утамањујући и Римљане, и Аваре.

Око 550. г. они пројуре кроз сву Тракију и Илирију. 559. г. дођу чак до под сам Цариград, пошто пређу Анастасијев Зид; а 557. г. са 100.000 војника опет нападаху на Грке, итд.
Даље, кад Бохан направи мост на Сави спрам данашњег Београда, а тадашњег Сингидунума, пређе преко ове и закле се на вечно пријатељство и сајуз са Римљанима, он и сам дође до Цариграда. Ова иста српска племена под именом: Драговића, Сагудата, Белегезита, Березита, Сатића итд., видимо, где око 587. г. први пут ударају на Солун да га освоје од Грка, а Св. Димитрије Солунски брани га и прогања их...
Пошто Бахан, аварски Кахан, направи мост на Сави и пређе на ову страну, видимо га са 100.000 војника, да у сојузу са горе споменутим српским племенима, удара 597. г. на Солун. Тако исто видимо, да са Хаканом аварским у трећем (око 676.) и четвртом (678. г) походу ратоваху и Срби на Солун...

За овим опет видимо нападаје истих српских племена на Солун још 678. и 688. г. по Христу. Тако видимо, да овај аварски Хакан око 610. г. дође до самог Цариграда; да облеташе са својом војском око његових зидина; да удари и пороби цркве цариградске с једне и с друге стране мора, па капеле Св. Козме и Дамјана, у Влахернима, а Св. Аранђела претвори у пепео, из последње однесе путир и остале драгоцености и утвари црквене, а часну трпезу излупа у комаде; одведе преко 270.000 глава мушких и женских робља грчког, не рачунајући у ово децу и остало; заузима једном речју све земље грчке ван Цариграда...
Кад се овоме дода оно, што непрестано Парси захтеваху: или главу Ираклијеву и једини комадић у Европи грчке земље, Цариград, или да се поклоне њиховом богу Cунца, онда се потпуно огледа стање Грка у то доба."

Ето, наставља Милојевић (стр. 39.) у оваквом стању (најкраће казано):
"... налазаше се имлерија грчка, или боље, уместо ове, само град Цариград, кад се јављају Срби по Порфирођениту као поданици Ираклијеви, који им - тобож - даје неке земље, које ни сам - не само некад, него никад није имао.

Ми се нисмо упуштали у описе источне империје, почем смо о њој казали све оно, што и о западној империји, а ако ко хоће од Срба да је види у њеном правом облику, нека прочита и проучи у Летописима драгоцени превод Г. Николајевића од Теофилакта, Зонара, Хронографије Александријске и остале писце грчке; а ко хоће на грчком језику да прочита, видеће боље, опширније и тачније стање империје - не само од тада, но још од другог века пред овим.
Свако ће се уверити: да Срби нису искали земље од оних, који их немаху, нити су били толико глупи, да се упуштају у борбу са највећом силом и множином Aварском, само зато, да постану грчке слуге, да прогнају ове из некадашње римске царевине, па да сами драговољно поднесу Грцима те земље заливене својом крвљу као неку дужност своју, а своје шије својевољно вргну у челични јарам грчки!
Свако ће знати, да Срби нису били сајузници са Грцима... који нигде ништа и немаше... и којих царска круна и мантија... паде у руке Аварима, који са Парсима отимаху и поједина предграђа цариградска, имајући све остало у својим сопственим рукама већ готово 100 година!

А ово што су они држали, не беше грчко, нити је могло бити њихово!"

Нама се, пре свега, ваља упознати са карактером писца, Константина Порфирогенита (905.-959.), па тек онда да изрекнемо суд наш о његовом писању о нама. Зна се, да је он остао по смрти оца свога Лафа Философа под туторством, као непунољетан, стрица свога Александра, који се није бринуо ни о држави, а камо ли о престолонасљеднику. По смрти овога, сенат преда непунољетног престолонаследника патрицији Николи, а сам растури сплетке и интриге, под упливом којих одрасте Константин. 919. г. ожене га и од тог доба владаше над њим таст му Роман, кога се једва отресе 944. г. Но и по овоме Константин се показа, како по карактеру, тако и у свему, да није човек за владу, а тако исто и да као човек није од карактера. Будући и као државник ништавилан у свему, он гледаше да му син не буде такав и баш за њ писаше он своје сачињење: „"О управљању империјом" (De Administrando Imperio), из ког све наше паметаристе (историчари) - као из најзнатнијег извора, црпе све о нама, верујући у све тамо казано, као фанатик Турчин у свој Куран. Да Константину не треба веровати скоро ништа, што је писао о Србима, као тобож: да ови измолише неке земље од Ираклија... са осталим неким политичним и намерним измишљотинама, јасно је, кад се узме оно, што сам он сведочи, говорећи:
"Ја ћу ти пре свега изложити, какав народ и чим може бити користан и штетан за Грке. Даље, како живе народи и помоћу кога именa могу се утамањивати и покоравати једни и други. Говорићу ти о њиховој неситости и грабљивости, као и о безобразним захтевима. Ја ћу ти казати о разликама међу народима, њиховом происхођењу, простору земаља, као и шта је се догађало међу овим и Грцима, а тако исто и шта је у нас ново учињено у односу овоме. Све сам ја то проучио по законима мишљења и предајем теби, мој љубазни сине, да би ти, знајући разлике међу народима, умео се обраћати с њима, мирити их, а кад је могуће, покоравати их и побијати, и они ће са страхом и ужасом гледати на твоје ,,великодушје'' и бојаће те се као живе жеравице."

-nastavak sledi -
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 22 Okt, 2009 20:56 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

-nastavak-

"Мислимо да је довољно казано, и да намера Порфирогенитова излази јасно на видело, нарочито кад се човек сети оне измишљотине, да су се Срби тобож населили најпре у Маkедонији, основали на граници Тесалије град Србицу, па тада одмах вратили се натраг, дошли до Дунава и ту молили грчког неког претора у данашњем Београду?! да им се уступе земље ?!
Прво и прво, није лако основати град за две до три недеље, а није ни могуће, га напустити и ићи чак од Солуна до данашњег Београда...
...Cрпска држава не беше сасвим и сва покорена Аварима,
народ се повукао у горе и планине, које иду кроз земље данашње Турске, или Праве Србије, или као што данас тај део Шаром, па Корабом и Ђурђем планином зову Албанијом и другим споредним планинама до у Епир и Тесалију. А је ли и овај горштачки комад од некадашње огромне царевине српске плаћао данак Аварима, или не, ми не знамо?
Ми знамо, и Константин Порфирођенит је знао још боље од нас, да баш у ово време доласка друге државне и народне власти српске у ове земље, око 630.-634. г., Персијанци под војводом Шахабарзом, г. 626. још почев од Јуња, стоје (са стране азијске) под самим Цариградом, а Бахана аварски Хакан опет са ове стране (из Европе) и да од Цариграда Грци немаху ни један педаљ земље у Европи и Азији, па и Цариград сав не бејаше у њиховој власти. Знао је добро Порфирођенит за све беде и муке од аварске и парске силе, које трпљаху у Цариграду Грци, кад га ови варвари опсеђаваху, баш у оно време, кад дође Звонимир са својим Cрпским народом и војском и поврати опет пропадајућу српску Самовладову државу. У његовим ушима, још су на 320 година после тог догађаја звониле речи Хаканове: "Ви видите ова три посланика парска, који ми јављају, да ми Шахарбазар држи у приправности војску с ове стране Босфора. Ако пристајете да ишчистите и испразните град (Цариград) сви, колико вас гођ има и да изиђене из овога само у кошуљи и по једној дреји озгор; па ако тако пристајете да учините, онда ћу још моћи којекако угодити ствар код мога пријатеља Шахарбазара и ви ћете сви прећи у његов логор, а ја вам јамчим, да вас неће ни мали прст на руци заболети. (види. Крона., 395.). А што се мене тиче, ја хоћу ваш град, ја га хоћу са свим што је у њему, па сад размислите добро, да немате другог начина да спасете свој живот, осим ако можда не постанете рибе, те се у море загњурите, или птице, да у небо прнете.

Ми не сумњамо, да све ово није знао Порфирођенит ... Он - напослетку - није писао историју, већ упутство свом љубазном сину Роману, како ће, кад дорасте и постане император, да сакрива истину и како ће да влада и покорава остале ..."дивље, варварске народе с њиховим безобразиим и бестидним захтевањима да су независни..." Напослетку он заклиње сина и учи га, како ваља да одговара кад какав варварски вођ захтева царску круну, огртач, итд.... како ваља увек да тајно оваквим гостима, под видом пријатељства, да им потпаљује грчку ватру и како ваља да се поступа, дајући царске принцезе за овакве варваре, итд. (види De Adm. Imp.c. 82.-90.)

MAGNA GRAECIA se prevodi kao Velika Grčka, jos poodavno je izvesna poznanica Olge Luković Pjanović (koju ona inace naznacuje samo inicijalima i to u fus noti) primetila da bi ono magna mozda trebalo citati i razumeti bas onako kako ga Talijani izgovaraju, a to je manja! Dakle Manja Grčka.
Prvo sam se naravno iskidao od smeha citajuci te redove ali sam vremenom sve vise poceo da razmisljam o pojmu koji sam do tada prihvatao zdravo za gotovo. Shvatio sam (doduse ne bas tako brzo) da ukoliko postoji "velika" onda bi trebalo da postoji i "mala" Grčka, ali o toj, nigde ni pomena. Rastojanja u Mediteranu su jos polovinom milenijuma stare ere bila relativno dobro poznata pomorcima i solidno izmerena, ipak nemogućnost "pravog" kartografisalja stvarala je manje ili vece deformacpje koje su opet uticale na neuklapanje svih podataka. Ovo je u sustini proizvelo pojavu dvaju vrsti karata i atlasa, jednih za pomorsku upotrebu (od kojih ce nastati srednjevekovni portolani) gde je akcenat na strujama, vetrovima i zgodnim lukama. a unutrasnjost kopna kod njih pma skoro dekorativnu ulogu, i drugih karti kod kojih su obelezena kopnena rastojanja a u razvijeno rimgko doba i kompletna mreza puteva s odmoristima i kastrumima.
Ovi "zemaljski" atlasi prikazivali su mora izmedju velikih evropskih poluostrva u Mediteranu kao uske kanale. Na takvim kopnenim tabulama povrsine nisu ni priblizno tacne, uprkos vrlo precizno upisanim duzinama odredjenih deonica puta, pa recimoo stikla cizme, Brutmja, izgleda iste velicine kao Sicilija koja je u stvarnosti dvostruko prostranija! Izraz Velika Grcka svakako nije nastao od prostornog poimanja jer je ravna obala Sicilije i juzne Italije smesno kratka u poredjelju sa vrlo razudjenom linijom obale "prave" Helade, one na Balkanu. Iza ove tanke linije uz more "Velike Grčke" nikada čak ni u doba najvece ekspanzije Sirakuze ili Tarenta, nisu živeli Heleni, vec starosedeoci Sikanijci, pa je po njhovoj zemlji Sikaniji (Sikanija) nazvano i celo ostrvo.

U trinaestom veku pre Hrista, negde oko 1270. godine. ove Sikanijce ili Sikance potiskuju na zapadni deo ostrva Sikelci ili mozda tacnije Sikelijci naselivsi istocnu stranu onu prema Italiji i Heladi. Po ovim Sikelijcima dobili su kasniji grčki kolonisti naziv Sikelioti a ostrvo do danas ostade Sicilija. Sudeci po istom odnosno slicnom imenu Sikanaca i Sikulaca moguce je da su bili srodni, a svakako iste rase. U najvecoj starini do Sicilijanskih obala sigurno su dolazili jos minojski Križani - negrci, ali prva poznata kolonizacija ostrva bila je od strane Kartaginnjana u 11. ili 10. veku naravno stare ere. Taj zapadni spic ostrva ostao je kartaginski sve do polovine treceg veka pre Hrista kad su ga definitivno pripojili Rimljani.
Prvo grcko iskrcavanje i kolonizacija bilo je (negde oko 734. godine) na mestu grada koji se danas zove Đardini, kolonisti iz Halkisa pristali su tu u podnožju Etne, i nazvali svoj novi grad Naksos. Halkis se nalazi na Eubeji koja je jonsko ostrvo, i bas se po tim Jonjanima voda izmedju Sicilije i Peloponeza i zove Jonsko more, jer inace citavu zapadnu Grcku nastanjuju iskljucivo Dorani i Ahajci, pa je i ta nelogičnost ocigledna. Vec mozda sledeceg leta Korint - (dorski polis) osniva Sirakuzu, a obalu Sicilije prema Africi (taj juzni deo ostrva) i naseljavali su uglavnom Dorani i to prvo oni sa Rodosa, kad su oko 688. godine zajedno sa Križanima osnovali Gelu. Tako je svaka pomorska sila zauzela po jedan rog Sicilije, Jonjani onaj prema Italiji, Dorani juzni, a Kartaginjani njima i inace najblizi zapadni.
Najveci smarac medju starim piscima - Skipionovo verno kuče - Polibije, se ko zna iz kog razloga navrzao na istoricara Timeja potrosivsi pola svojih svitaka na objasnjavanje i dokazivalje kako ovaj nije u pravu i stoga iznosi netačne podatke, u tome se poslu toliko zaneo da je u pomoć protiv vec citav vek upokojenog Timeja prizivao jos sto godina starijeg mrtvaca - Aristotela. Verovatno prepisujuci bas Timeja, koji je rodjeni Sicilijanac iz Tauromenija (danas Taormina) i dobar poznavalac istorije čitavog tog podrucja, Polibije prica kako su Lokrani osnovali svoj grad u juznoj Italiji prevarivsi i isteravsi Sikulce pa su cak: "preuzeli od njih (Sikulaca) običaje jer svoje nisu imali."
Ovaj podatak jeste u stvari uobičajena pojava kad su u pitalju Grci - a to je preuzimanje običaja od starinaca! Grci su dakle negde silom a negde na prevaru oterali Sikulce, i zauzeli pogodne tačke na obali, kao sto je recimo baš Taormina.

- nastavak sledi -
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 22 Okt, 2009 21:18 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

- nastavak -

Pa sta je onda geografski ta "velika Grčka"? Slobodno receno to je jedno krivo i grbavo slovo X, jedna crta ovog X se pruza od Napulja preko Redja do Sirakuze i Agridjenta a druga ide severnom obalom Sicilije opet na Redjo pa tabanom ka peti, Tarentu. Pa ovim linijama se rodilo podosta znamenitih Helena ali unutrasnjost kopna pa cak i prostori na obali izmedju samih kolonija nisu bili naseljeni Grcima, pa je li to onda bilo dovoljno za "veliku Grčku"?
Uzeću primer jednog skoro najsevernijeg grada južne Italije - Vele. Strabon, pisac Avgustovog doba je tu najpouzdaniji izvor; a njegova prica kaze da su neki Fokejani bezeci od Persijanaca napustili rodni grad i uputili se u Tirensko more (ova ruta im je inace bila poznata jer je nekih sedamdesetak godina ranije oko 600. godine pre Hrista Fokeja osnovala Masaliju, danaslji Marsej), posto su se razmileli po Korzici i osnovali Alaliju Fokejani su odjednom ugrozili interese i Rasenjana i Kartaginjana, pa je usled toga moralo da dodje do obračuna.
Negde oko 539. godine je i doslo do pomorske bitke u kojoj su Fokejani uprkos strasnim gubicima uspeli da poraze udruzenu rasensko-kartaginsku armadu od 120 brodova. Tom prilikom od 60 Fokejskih ladja sacuvalo se samo 20! Posle ovoga Fokejani napustaju korzicku Alaliju u kojoj se osecaju nesigurno i odlaze na jug duz luganske (V.lug) obale da potraze neko novo zgodno mesto za naseljavanje, ovaj prostor - greben stopala - "Grci" su nazvali Enotria - Zemlja vinograda. Ako se to izgovaralo Ojnotrija a po svoj prilici jestvt onda je blizu onom vojno(s) (v.vino) - pa je pravilnije prevesti Vinska (zemlja vina).
Kasnije nakalemljena legendarna istorija namestila je kako se zemlja nazvala po Ojnotaru (Enotar), prvom grčkom kolonisti u Italiji, najmladjem sinu arkadskog kralja Likaona..."Enotar" je negde tako i kralj Sabinjana". Ovde se ocito preplicu mnogi slojevi stariji i mladji, ali logika etimologije je neumoljiva jer najstariji termini kao Vojnotrija i Dukanija pokazuju zakonitosti našeg jezika. Tako Fokejani u svom lutanju osnuju grad u (V)ojnotriji kog Italici nazivahu Velija, na tom mestu je izgleda vec postojalo naselje jer Strabon kaže: „zauzmu grad u Ojnotriji zemlji sad nazivajućoj Lele". Ovde smo svakako na tragu Lelezima i Pelazgima a starinacko mesto moglo je jednostavno da se zove Velija,Velja, Velje..., Grci ce ga prozvati Eleja, poznato po Zenonu i Parmenidu, podjimo opet na Siciliju da potrazimo Empedokla i Arhimeda?

Ne, vec da vidimo sta znaci sama rec Sikilija. Najslicnije reci u Grka su sikinis CIKINNIC satirsko kolo i CYKON - sikon plod smokve, smokva. Dalje odavde pomaze samo srbski jer vizuelizacijom ovih pojmova dolazimo do reci sisa - tacnije sika, sa paposilenom u sredini koji komanduje i pretstavlja vrh sise - bradavicu. I sasvim bliska i potpuno neapstraktna vizuelizacija je smokva koja je u stvari "prava" sisa. Otuda ce Sikilija biti zemlja smokava - sisa, a juzna Italija zemlja Vina.
Pa otkuda onda velika Grcka? Sintagma ne potice verovatno cak ni od helenskih pisaca iz rimskog klasicnog doba kad su jonska Grcka i "prava Helada" vec odavno bile samo provincije i dijeceze, juzna Italija i Sicilija dosle su pod vlast Rima pre "prave" Grcke a preko dvesta godina pre helenistickog Egipta i sta je onda tu, na tom prostoru, bilo veliko, vece od necega u balkanskoj Grckoj, prebogatom bivsem kraljevstvu Seleukida ili ptolomejidskom Egiptu?
Bice da je slucaj velike Grcke identican nastanku pojma Vizantija, koji je naknadan i nikada se nije koristio u samoj Vizantiji koja je bila jednostavno Carstvo, ili Romejsko carstvo: tako i izraz Magna Graecia potice iz kasnijih vremena i nikada se nije koristio u periodu izmedju 8. i 3. veka stare ere, kad su Grci zaista bili neko i nesto na ovom prostoru. Docniji Heleni iz perioda rimskog gospodstva Mediteranom, neretko su bili predmet podsmeha, cesto i gađenja samih Rimljana, za sta je mozda najdrasticniji primer Petronijev Satirikon, ciji "kasting" ne ostavlja ni jednu pozitivnu rolu Grcima, kojima je "veliko" moglo da bude samo bogatstvo u novcu. .....

Грци и данас имају велики проблем са шиптарима.Tоком историје шиптари (Aрнаути) су држали чак и јужну Грчку! било је великог броја и Влаха и Турака, наравно коjи су и дан данас присутни!

Због тога су скоро сви грчки јунаци у 18. веку били Арнаутског порекла или Влашког..А утицај Арнаута је толико био велики да су у попримили и националне костиме Aлбанаца у том добу.Чак је и први Грчки председник био Арнаут (шиптар).

Први модерни "грчки" краљ..

Otto, Краљ Грчке (Greek: Όθων, Βασιλεύς της Ελλάδος, Othon, Vasilefs tis Ellados) (1 June 1815–26 July 1867) је био други син краља Ludwig I of Bavarie!!!
према Конвенцији о Лондону настало је Грчко независно краљевствство под заштитом великих сила ( Велика Британија, Француска и Руска ).
http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_of_Greece

Дакле први "грчки" краљ нема никакве везе са Грцима..
Већ је обичан Немац из Баварије.

Грци су палили и уништавали цркве..Оскрнавили фреске, само да би прекрили све што има везе са Словенима (Србима)...све је ово трајало од 1913..па до дан данас..

Шта још треба Србима да се издешава, да би нешто коначно схватили и научили.
Док се други ките и диче туђом историјом и културом, ми сами себе потиремо и у историјском и културном погледу.Чак шта, покушавају да нас натерају да се стидимо себе и своје историје, да би је они присвојили и поносили се њом, као што то већ неки и раде.
Присвајају нам историју, културу,језик, а од српског народа стварају и измишљају нове нације.
ДОКЛЕ ?
ЗАШТО ?

(Odlomci iz ,,Srpsko-srpskog rečnika'' )

preuzeto sa : http://www.atlantidaforum.com/forum/viewforum.php?f=15
.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
joschua
Napredni tragalac


Pridružio: 30 Nov 2008
Poruke: 312

 Poruka Poslao: 23 Okt, 2009 01:00 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vesna, mila, pokušavam da shavtim, ali mi smo svi dio jedne Jednote, ne postoje srbi; hrvati, muslimani, jevreji i ostali, postoje samo duše u trećem denzitetu ili fizičkoj iluziji. Molim te izjasni se za vjeka vjekova.
www.joschua.biz
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 23 Okt, 2009 01:39 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...
Tako je brate Joschua, poštujem tvoje mišljenje.
Ove tekstove o Slovenima postavljam za one čitaoce koje to zanima,
koji vole da istražuju istoriju, poreklo i slično.
Kao što znaš, ovde na forumu ima tema iz najrazličitijih sfera interesovanja.
Neki članovi vole da se šale na duhovitom putu, neki istražuju Biblijske istine i falsifikate,
a neki istorijske istine i falsifikate.
Ne vidim razlog zašto bismo znali više o Majama, Actecima, Anasazi indijancima, Jevrejima,
Egipćanima, Rimljanima i ostalim narodima, nego o Srbima ili ostalim Slovenima ?
Sve što pročitaš je uvećavanje tvog znanja.
A pošto pratiš Kasiopejske transkripte, i sam znaš šta su Kasiopejci rekli o znanju.
I sami su na seansama otkrivali nepoznate detalje iz istorije mnogih naroda, i ukazivali koliko je istorija prepravljana.

Završiću post sa čuvenim citatom iz Kas.transkripti o znanju :

Kasiopejci: Razmislite o ovome sada vrlo pažljivo jer je to jako bitno: Gdje je granica u konceptu riječi ZNANJE? Budući da nema granice, koja je vrijednost te riječi? Beskonačna. Možete li pojmiti da kako vas jedan koncept s takvim značenjem može osloboditi od svih ograničenja? Koristite vaše šesto čulo da pojmite kako riječ, termin, odnosno značenje riječi ZNANJE, može omogućiti sve što ćete ikada trebati. Ako pažljivo razmislite, brzo ćete uvidjeti da je to istina u svojoj najvećoj mjeri.

Pitanje: Da li to uključuje znanje naučeno iz knjiga?

Odgovor: To uključuje sva moguća značenja te riječi. Možete li zamisliti koliko značenje ima ta jedna riječ? ... Možete imati brza razjašnjenja, koja proizlaze iz znanja. Ako težite neprekidnom sakupljanju znanja, osiguravate si zaštitu od bilo kojeg negativnog događaja koji vam se može dogoditi. Znate li zbog čega? Što više posjedujete znanja, što ste SVJESNIJI, to vam je bolja zaštita. Eventualno, ta svijest postaje toliko jaka i sveobuhvatna, da i ne trebate izvoditi neke posebne rituale i radnje koje bi vas štitile. Zaštita jednostavno postaje prirodna, i dolazi sa sviješću. Znanje sadrži svu smisao. Ono je srž cjelokupne egzistencije. Znanje spašava...
( Kasiopejci )

TATA SINANA:

,,Ne zelim nikoga da povredim...
Zelim samo da stvari dodju na mesto...
Zao mi je sto malo ljudi zna pravu istoriju ove planete...

Ljudi koji poticu sa prastarog tla velikih kraljeva ne znaju nista o njima?/
Mozda bi bilo bolje da decu ne saljemo u skolu?
Mozda bi se onda zaista zainteresovala za CINJENICE o zemlji u kojoj zive?

Da li znate da su ljudi koji govore kao svi na ovom forumu od tada mladih Grka (bili su cini mi se tada ono sto su Albanci danas-narod u usponu)
branili planinu OLIMP nekih 3500 godina?

I sada se ide tamo i stupa u kontakt - sa kime?
Sa:
*Demeter
*Hermes
*Hades
*Hestia
*Hera
*Artemis
*Aphrodite
*Athena
*Apollo
*Ares
*Zeus
*Dionysus... VAU...VAU...

Kako tužno, stalno mi se posle ovoga plače...
Niko ne zna prava imena tih energija (Bogova)-a imala su tako lepa naša imena...
Grci su sve uzeli... NEKA...
I Albanci će izgleda mi...
Ko će se sećati da je nekada u Peći bila srpska Patrijaršija za nekih 2000 godina?''
...
_________________
Jednom se živi, ali večno...


Poslednji izmenio Vesna dana 06 Maj, 2011 14:53 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
joschua
Napredni tragalac


Pridružio: 30 Nov 2008
Poruke: 312

 Poruka Poslao: 23 Okt, 2009 02:20 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Koncept je ok. Frekfencija je ista. Dobra noć
www.joschua.biz
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » SLOVENI - RELIGIJA, ISTORIJA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 101101 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pra-Stvaratelj na Putu 3 adminfob 23972 13 Feb, 2010 11:11 am
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka I... "NEKA DISKUSIJA TEČE" 296 Dušan 108698 02 Feb, 2010 09:34 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZNANJE NA DAR, onome ko hoće da zna. 2214 Vera Bojičić 893241 08 Jan, 2010 00:07 am
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Maye na Balkanskoj Piramidi... 3 Vakan Tanka 5949 12 Dec, 2009 14:11 pm
Vakan Tanka Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Psihicko zdravlje na Forumima... 108 TATA SINANA 40760 12 Apr, 2009 17:16 pm
drugar Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka " Spoznaj samog sebe", Slavica Stevanovic 30 sofija 26439 03 Avg, 2008 00:43 am
sofija Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom