ČIŠĆENJE ORGANIZMA - Antiparazitni program
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » Restored topics
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
5.elementPridružio: 06 Feb 2009
Poruke: 1613
Lokacija: Zagreb

 Poruka Poslao: 22 Jun, 2009 13:59 pm    Naslov: ČIŠĆENJE ORGANIZMA - Antiparazitni program
Odgovoriti sa citatom

.
Antiparazitni program

Program čišćenja organizam od parazita

Program uključuje čišćenje jetre i žučne vrećice od parazita, kamenaca i nakupljenih masnoća.
Preporuča se preventivno čišćenje organizma dva puta godišnje.

Antiparazit program djeluje na cijelo tijelo, a ponajviše na jetru i žuč. Pomaže kod bolesti kao što su psorijaza i razne vrste alergija zato što je većina kožnih bolesti povezana sa nečistom jetrom. Antiparazitnim programom se čisti jetra i cijeli organizam od parazita, ali i od kolesterola kao i od svih čimbenika koji ometaju normalan rad jetre, žući i drugih organa.

Kada je organizam čist, on se sam brani od napada parazita, bakterija i virusa. Organi imaju snagu da sami čiste tj. bore se sa svim novim nametnicima, a kada je organizam slab paraziti preuzimaju ulogu, tijelo slabi i polagano gubi bitku. Redovnim godišnjim čišćenjima antiparazitnim programom jača se imunitet organizma i smanjuje mogućnost razvoja raznih bolesti.

Za osobe koje su općeg lošeg stanje, oboljele od teških bolesti preporuča se savjetovanje s ayurvedskim liječnikom prije uzimanja antiparazitnog programa.

Uzročnici teških bolesti u većini slučajeva su paraziti.

Biljni lijek protiv parazita.

Američki domoroci su znali da ljudi imaju parazite. Ostali domorodački narodi od Arktika do Antarktika su znali da imamo parazite kao što ih imaju i životinje. Često su radili čišćenja organizma kako bi se riješili parazita. Mnoge kulture su nastavile tu praksu oslobađanja od crva i ostalih parazita koje svi imamo. Zašto smo napustili te mudre navike?

Ekcem nastaje zbog trakavice. Napadaji padavice uzrokovani su jednim crvom Ascaris koji se nalazi u mozgu. Shizofrenia i depresija su uzrokovane parazitima u mozgu. Astma je uzrokovana Ascarisom u plućima. Dijabetes je uzrokovan stočnim pankreatičnim metiljem Eurytrema. Migrene prouzrokuje crv vlašnjak Strongyloides. Akne rosacea uzrokuje Leishmania. Mnogo je ljudskih bolesti uzrokovano psećim srčanim crvom Dirofilariom. I lista se nastavlja dalje.

Riješiti se svih tih parazita bilo bi potpuno nemoguće koristeći kliničke lijekove od kojih svaki uništi samo jednu ili dvije vrste parazita. Flagyl se koristi kod ameba i Giardia; kada se uzme točna doza može uzrokovati jaku mučninu i povraćanje. Kinin za malariju je prilično otrovan. Zamislite uzeti 10 takvih lijekova da ubijete desetke svojih parazita.

Pa ipak, 3 biljke vas mogu osloboditi preko 100 vrsta parazita. I to bez glavobolje! Bez mučnine. Bez ikakve smetanje drugim lijekovima koje već uzimate. Ne zvuči li to previše fantastično? Predobro da bi bilo istinito? To su darovi prirode nama.

Te biljke su:
Crni orah
Pelin
Klinčić

Te 3 biljke moraju se koristiti zajedno. Ljuska oraha i pelin ubijaju odrasle i razvojne stadije najmanje 100 parazita. Klinčić ubija jaja. Samo ako ih koristite zajedno riješit ćete se parazita. Ako ubijete samo odrasle, sićušni stadiji i jajašca će ubrzo odrasti. Ako ubijete samo jajašca, milijuni stadija koji su već preplavili vaše tijelo ubrzo će odrasti i proizvesti još jajašaca. Moraju se koristiti zajedno kao jedinstveni tretman!

Crni orah

Crni orah, Juglans nigra, je drvo visoko do 30 metara. Plod crnog oraha je veličine 4-5 cm i nije jestiv. Zelena ljuska koja okružuje crni orah ima čudotvorni učinak. Kožica ploda sadrži tanin i kinon. Tanin i kinon su prirodne kemikalije koje ubijaju parazite, gliste, gljivice i smanjuju kolesterol u krvi.

Čiste krv od toksina i otrova. Crni orah također obiluje jodom i mineralima. Sadrži linolenic acid i vitamin C u formi askorbinske kiseline. Alkaloidi, prisutni u crnom orahu, imaju anti-tumorna svojstva. Ekstrakt crnog oraha je snažan parazitocid.
Trebat ćete samo jednu bočicu od 30 ml extra jake tinkture da započnete proces čišćenja.

Pelin

Pelin, Artemisia absinthium. Pelin potječe iz antičkog doba i spominje se u Bibliji. Ta biljka se na engleskom zove crvljedrvo s dobrim razlogom: ubija crve! Pelin je biljka trajnica s razgrananom stabljikom, polugrmastog oblika, visine do 1 metra. Stabljika je okrugla s perasto razdijeljenim listovima.

Stabljika i listovi pokriveni su sivo-bijelim pustom. Cvate u grozdu sitnim sunovratnim glavicama. Pelin je vrlo gorkog okusa. Djeluje kao tonik, podstiće apetit, regulira probavu, koristi se kao antiseptik i karminativ. Upotrebljava se protiv crijevnih parazita, šećerne bolesti, protiv groznice, poboljšava cirkulaciju.
Sadrži thujone i isothujone, koji ubijaju parazite. Pelin također sadrži santonin, koji je poznat kao lijek za bolesti uzrokovane parazitima i sesquiterpene lactones, koji oslabljuje membrane parazita te tako uništava, sprječava i zaustavlja rast mikroorganizama.

Klinčić

Treća biljka neophodna za ubijanje jajašaca parazita i liječenje raka je klinčić.
Klinčić, Syzygium aromaticum sadrži eugenol, cariofilen i tanin, koji imaju jaka anti-mikrobna svojstva. Te komponente putuju krvotokom, ubijajući sićušne parazite, njihova jajašca i ličinke.

Klinčić uništava pseudomonas aeruginosa i sve vrste šigela, stafilokoka i streptokoka. Klinčić je jedina biljka koja je sposobna uništiti jajašca parazita. To je vrlo bitno, jer ako jajašca nisu uništena, paraziti će se ponovno iz njih izleći i proširiti po cijelom tijelu. Klinčić je poznati začin. Međutim, kupljeni mljeveni klinčići ne djeluju! Njihova parazitocidna svojstva su odavno ishlapjela jer postoji realna mogućnost da su samljeveni godinama prije. Ukoliko je samljeven te odmah stavljen u kapsule, pa pohranjen u zatvorene bočice, moć biljke je možda očuvana, ali to nije sigurno. Jedino sigurno je posebno pripremljeno ulje od klinčića.

Ovo su jedine biljke koje ćete trebati da biste očistili organizam od parazita. Ne pokušavajte zamijeniti biljke lijekovima. Parazitocidni lijekovi mogu biti krajnje otrovni, čak i u malim dozama. Niti jedan od njih ne ubija sve stadije. Držite se biljaka.

Procedura za izlječenje
Tablica uzimanja Antiparazitnog programa
Program pokreće sve procesu u tijelu koji su recimo to tako zaštopani. Zna se dešavati da osoba koja ima problema sa recimo kožnom bolešću koja je povezana sa jetrom, tijekom antiparazitnog programa može osjećati povremeno laganu bol - probadanja u jetri. Razlog je taj što kada se procesi pokrenu određeni organi moraju reagirati na način da se oslobađaju nametnika i samim time se može pojaviti lagana bol. Antiparazitni program je bezopasan, no ako je organizam prepun toksina može izazvati reakciju, jer se u tom slučaju pokreću toksini brže nego što ih je oslabljeni organizam u stanju preraditi.

Kada je organizam čist, on se sam brani od bilo kakvih napada, od parazita, bakterija i virusa.
Antiparazitni program ne ometa djelovanje drugih lijekova. Nema potrebe prestati uzimati tretman koji vam prepisuje vaš klinički doktor ili alternativni terapeut. .

Za osobe koje su općeg lošeg stanje, oboljele od teških bolesti preporuča se savjetovanje s ayurvedskim liječnikom prije uzimanja antiparazitnog programa.

Održavanje Antiparazinog programa
Paraziti su svuda oko vas. Dobijate ih od drugih ljudi, iz svog doma, od svojih ljubimaca, nekuhanog mesa i nekuhanih mlječnih proizvoda. Doktorica Clark vjeruje da su izvori crijevnog metilja nekuhani mlječni proizvodi i meso. Nakon što se tim putem inficiramo, prenosimo ih jedni drugima putem krvi, sline, sjemena, majčinog mlijeka.

Članovi obitelji skoro uvijek imaju iste parazite. Ako jedna osoba u obitelji oboli od eške bolesti, ostale vjerojatno imaju crijevne metilje. Oni također trebaju napraviti čišćenje organizma.
Održavanje Antiparazinog programa podrazumjeva uzimanje preparata jedan puta tjedno.

1. Orah tinktura ekstra jaka: 90 kapi(2 čajne žlice )
popiti prije ručka u tekučini
2. Kapsule pelina: 5 kapsula, popiti prije ručka u tekučini
3. Ulje Kličnića: 1 kapsula u sredini ručka.

Antiparaziti program je izrađen po uputama Dr. Hulda Clark

Dr. Hulda Clark
je poznati fiziolog, biofizičar, naturopat i autor mnogih knjiga o neklasičnoj medicini. Započela je svoje studije na kanadskom sveučilištu Saskatchewan, gdje joj je dodijeljena titula liječnika, Magna Cum Laude i magistra sa posebnim zaslugama u području biologije. Nastavila je studije na McGill University, a zatim na Sveučilištu Minessota, gdje je proučavala biofiziku i fiziologiju stanica. 1979. g. prekinula je istraživanja financirana od Vlade, te započela vlastita istraživanja.

Nekoliko godina kasnije završila je Clayton College of Natural Health, gdje joj je dodijeljen stupanj naturopata.1993. g. izdala je knjigu Lijek za sve vrste raka (Cure for All Cancers), u kojoj je objašnjavala povezanost raka sa parazitom Fasciolopsis Buskii. Taj parazit je bio prisutan u svakoj osobi, oboljeloj od raka. I suprotno, kad bi parazit bio eliminiran, rak bi brzo nestao. Hulda Clark je od raka i drugih teških bolesti izliječila više od 20.000 pacijenata. To svakako o efikasnosti njene metode govori puno.
Dr Hulda ClarkTablica uzimanja
Antiparazitnog programa

Tinktura crnog oraha Pelin Klinčić
Dani KAPI
1 puta na dan
prije ručka
u tekućini
(1 dcl vode) KAPSULE
1 puta na dan
prije ručka u tekućini Ulje
sam ukapati u praznu
kapsulu, zatvorit kapsulu
i popiti s tekućinom
u sredini ručka
1. 1 kap 1 kapsula 1/2 kapsule
2. 2 kap 1 kapsula 1/2 kapsule
3. 3 kap 2 kapsula 1 kapsula
4. 4 kap 2 kapsula 1 kapsule
5. 5 kap 3 kapsula 1 kapsule
6. 90 kapi
(2 čajne žlice) 3 1 kapsule
7. - 4 1
8. - 4 1
9. - 5 1
10. - 5 1
11. - 5 1
12. - 5 -
13. 90 kapi
(2 čajne žlice) 5 -
14. - 5 -
15. - 5 -
16. - 5 -
17. - - -
18. - - 1
19. - - -
20. 90 kapi
(2 čajne žlice) - -
21. Čišćenje jetre Npr.petak ili subota Tijekom noći ležati na lijevom boku
22. - - -
23. - 5 -
24. - - -
25. - - 1
26. - - -
27. 90 kapi
(2 čajne žlice) - -
28. - - -
29. - - -
30. - 5 -
31. - - -
32. - - 1
33. - - -
34. 90 kapi
(2 čajne žlice) - -
35. Čišćenje jetre Npr.petak ili subota Tijekom noći ležati na lijevom boku
36. - - -
37. - 5 -
38. - - -
39. - - 1
40. - - -
41. 90 kapi
(2 čajne žlice) - -
42. - - -
43. - - -
44. - 5 -
Program ponoviti ovisno o bolesti za 4-6 mjeseci ili 6 do 12 (općenito čišćenje organizma). Nastaviti sa korištenjem preparata dok se sve ne popije, zatim po potrebi ići na održavanje programa ako su u pitanju veći toksini u tijelu ili teže bolesti.


Za čoščenje jetre napisat ću kasnije.Pusa.
_________________
..LJudsko srce nikad zadovoljno nije
( Stara narodna )
..I bolje da nije...
( 5.element )
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zvoncica
Mesija


Pridružio: 09 Jan 2009
Poruke: 4073

 Poruka Poslao: 22 Jun, 2009 16:58 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Hvala 5.elementu.

Pitanja:

1. gdje se mogu nabaviti ulja, kapsule i svi oblici koje si navela u receptu a koji su nam potrebni?

2. Šta znači 1 kapsula 1/2 kapsula? jel to jedna i po kapsula ili...?

# općenito, tablica mi nije jasna, dalje kad navodis one crtice - ne znam što to znači kod doziranja...

Mozda nisam shvatila iz prvog čitanja, vraćam na drugo Smile

Blondie
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
5.elementPridružio: 06 Feb 2009
Poruke: 1613
Lokacija: Zagreb

 Poruka Poslao: 22 Jun, 2009 19:17 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

..ja sam to sve nabavila u Bio Vega u Zagrebu.

Dobiješ Orahovu tinkturu
Pelin u kapsulama
Ulje klinčiča i prazne kapsule.
Ulje kapaš u kapsulu koliko koji dan treba kapi.

Taj komplet košta oko 450 Kn.Možeš naručiti i pouzećem ćini mi se.
Komplet je dovoljan za 2 osobe jer puno ostane a i dovoljno je 21 dan.Osim u slučaju teže bolesti.
Možeš i kupiti po biljnim ljekarnama odvojeno..ali je problem meni bio naći prazne kapsule..jer nemožeš gutatu bez kapsula..pelin i klinčeke..Poz.

gdje su crtice taj dan se to ne pije..
_________________
..LJudsko srce nikad zadovoljno nije
( Stara narodna )
..I bolje da nije...
( 5.element )
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zvoncica
Mesija


Pridružio: 09 Jan 2009
Poruke: 4073

 Poruka Poslao: 22 Jun, 2009 19:43 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ok. thanks, vidjet cu u ri imaju li sve to na jednom mjestu, a ako ne, kupit cu u zg..bas sam se vratila odozgo, bila malo u međimurju, prekrasno - samo hladno, 13 celzija brate, ko da je jesen....
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Zosim
Majstor


Pridružio: 16 Sep 2008
Poruke: 1072

 Poruka Poslao: 22 Jun, 2009 20:14 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Bio sam rešio da više ne pišem o ovoj temi kao i da u privatnom životu više ne pričam o njoj jer me ljudi gledaju belo, s nevericom ili s gadjenjem.
Što se tiče našeg saživota sa parazitima, najblaže što mogu da kažem to je da medju ljudima vlada jedna neshvatljiva neobaveštenost koja već prelazi u čistu glupost (zatucanost) i još je sve praćeno užasnom praznovericom.
- Paraziti? Ne! To se svima može desiti, samo ne nama. Nismo mi takvi. Mi smo fini!
A pojma nemaju koliko je bolesti sa kojima se svakodnevno susrećemo, uzrokovano upravo parazitima i koje sve parazite unosimo u sebe kroz svakodnevnu ishranu i kako se oni lako prenose sa jednog člana porodice na drugog.
Zato se trude da svaku informaciju o parazitima što pre odbaciti od sebe i zaborave celu priču.
A paraziti su tu, u nama! Nema nam kud od njih. Možemo se samo potruditi da budemo malo jači od njih, da im ne dozvolimo da prevladaju i vršljaju našim telom kako im volja, već da ih na neki način držimo u rezervatu.

Druga očajna odlika ljudi je da beže od svega što nema, za njih, prihvatljiv ukus.
-Ne mogu to da popijem, gorko je.
-Dobro, onda umri.
Tek onda se zamisle.

Otuda su svi farmaceutski preparati koji se uzimaju kašikom krcati šećerom,
ako vas ne ubiju neželjene propratne pojave leka ubiće vas šećer u njemu.
Nikada mi neće biti jasno kako u flašicu od 200 ml nekog preparata (npr. za grlo) uspeju da sabiju kilo šećera?

Treća očajna odlika ljudi je fiksiranost za loše životne navike koje su krajnje nekritički usvojene tj. odsustvo dobrih zdravstvenih navika i tvrdoglavo odbijanje da se ta situacija promeni, da se učini pomak od lošeg ka boljem.
Najbolji primer za to je klistir.
Dodje pacijent i previja se od bolova, kuka i moli da mu se pomogne, sve će da učini i plati samo da ozdravi....
OK. kaže mu iscelitelj, treba svaki dan da radiš klistire.
Pacijent pogleda iscelitelja razrogačenih očiju i onda ode kući da umre.
Ili svrati u prvu bolnicu da mu odseku pola creva i produže još malo život u najvećoj agoniji.

Ćetvrta na spisku naših očajnih odlika je nedisciplina.
Koliko će ljudi koje poznajete reći: Ne ja to ne mogu, nemam ja tu disciplinu.
Jedini lek po tom pitanju je sledeći:
- Sačekati da kod njih bolest tako uzme maha da više nemaju uzmaka ili
- im tako papreno naplaćivati lečenje da im na pamet ne padne da „za te pare“ vrdaju


S obzirom na gore opisana četiri nepremostiva greha kako da se čovek i dalje trudi da piše i osvetljava problem, da iznosi tehnike, iskustva, preparate kada to nema ko da čuje?
I onaj ko čuje neće hteti da razume. A i ako razume reći će: Nemam ja to.

Zato te 5.element pozdravljam što obnavljaš temu i nastavljaš sa pisanjem.
Čudim se jedino što o tome pišete ovde, a ne u „Isceljenje i iscelitelji“.
A sada ću dopuniti nekim informacijama tvoj prethodni post.

-------------------------------------Citat:
Program uključuje čišćenje jetre i žučne vrećice od parazita, kamenaca i nakupljenih masnoća. Preporuča se preventivno čišćenje organizma dva puta godišnje.

Zosim: U srcu skoro svakog kamena u organizmu nalazi se parazit.

Kada je organizam čist (Zosim: ovde treba definisati šta je šist organizam), on se sam brani od napada parazita, bakterija i virusa. Organi imaju snagu da sami čiste tj. bore se sa svim novim nametnicima, a kada je organizam slab paraziti preuzimaju ulogu, tijelo slabi i polagano gubi bitku. Redovnim godišnjim čišćenjima antiparazitnim programom jača se imunitet organizma i smanjuje mogućnost razvoja raznih bolesti.

Moraju se koristiti zajedno kao jedinstveni tretman!

Procedura za izlječenje
Program pokreće sve procesu u tijelu koji su recimo to tako zaštopani. Zna se dešavati da osoba koja ima problema sa recimo kožnom bolešću koja je povezana sa jetrom, tijekom antiparazitnog programa može osjećati povremeno laganu bol - probadanja u jetri. Razlog je taj što kada se procesi pokrenu određeni organi moraju reagirati na način da se oslobađaju nametnika i samim time se može pojaviti lagana bol. Antiparazitni program je bezopasan, no ako je organizam prepun toksina može izazvati reakciju, jer se u tom slučaju pokreću toksini brže nego što ih je oslabljeni organizam u stanju preraditi.
------------------------------------Kraj citata;


Z: Ako kanali kojima se toksini izbacuju iz organizma nisu prohodni (čitaj: čisti) onda pokrenuti toksini (kao kada se na tavanu uskovitla prašina energičnim čišćenjem metlom) ulaze u limfu i krv i dolazi do blažeg ili jačeg samotrovanja.
Ili, tako uskovitlani mogu da prodru u neki organ ili deo tela gde ih do tada nije bilo, što je suprotno onome što smo želeli da postignemo.
Osnovna preventiva za to je imati ČISTA CREVA, a to opet znači sprovoditi barem 5 dana klistire i omogućiti da se svi toksini i nečistoće i naslage iz jetre i žuči spuste u debelo crevo i odatle evakuišu.

Drugo: Ako smo već pošli u frontalni rat protiv parazita onda treba koristiti sva raspoloživa sredstva da bi učinak čišćenja bio maksimlano delotvoran. A to podrazumeva barem prvih desetak dana sprovoditi klistire (kasnije prorediti) i isto tako promeniti način ishrane, uskratiti sve ono što paraziti najviše vole i što im daje energiju.
Preći na ishranu sa voćem, povrćem i žitaricama i obavezno cedjene sokove: npr. šargarepa, cvekla, jabuka.
Izbaciti: kafu, crne čajeve, sve kvasno, beli šećer, gazirana pića, mast ii ulja, ostati samo na hladno cedjenom maslinovom ulju.
Takvom vrstom ishrane mi dobijamo dovoljno energije, a ne opterećujemo organe za varenje. Takvom ishranom stolica postaje češća, 2-3 puta na dan, nema zadržavanja produkata varenja u crevima, sve se odmah evakuiše!
U toj fazi jede se tri puta dnevno i svaki put se 15 min pre obroka uzima Trojka.

Važna napomena:
Protivparazitni program je moguće sprovesti samo uzimanjem navedenih preparata
(pelin, karanfilić i ekstrakt oraha, koji se još zove i “Ruska trojka”, nije Hilda Klark izmislila ništa novo, samo je otvorila oči zapadu).
Naravno, ako se želi potpuni, najtemeljniji efekat čišćenja onda su neophodna i druga dva postupka: klistiranje i promena režima ishrane.
Ako se iz nekog razloga ne mogu sprovesti sva tri dela tretmana, onda SVAKAKO uraditi barem onaj sa Ruskom trojkom.
Metoda uzimanja pelina i karanfilića preko kapsula je opet ustupak našoj drugoj žalosnoj osobini: ima neprijatan ukus, gorko je i sl.
Ako nemate ekstrakte pomenutog bilja otidjite na pijacu i kupite od travara pelin, lepo ga sameljite u mlinu za kafu i eto, po 1-3 k.k. pre jela.
Karanfilić: ima ga u svakoj prodavnici zdrave hrane, kupiti ga u cvetu (ne mleven), piti po tri cveta pre jela, a kada se naviknete lomiti ih ili izmrviti drškom noža i tako ih piti.

Srećno.

I još ću ovo dodati za kraj. Kada tako proterate parazite iz creva, jetre i žuči onda posle pauze i odmora treba uraditi čišćenje bubrega, bešike i urogenitalnih organa, vrlo sličnim postupkom samo što je ovaj put čistač ulje sibirske jele. Tek tada se može reći da ste očistili telo i da imate čisto telo koje se sada može samo braniti protiv napasnika.

Nakon toga ide prevencija, dva puta godišnje čišćenje Trojkom i barem jednom čišćenje uljem sibirske jele.
Još je jednu mudru stvar rekla Hilda: jednom nedeljno, radi prevencije, uzimati trojku, i tako do kraja života. Mali napor za ogromne blagodeti.

Srećno vam bilo i da smo svi živi i zdravi!


Poslednji izmenio Zosim dana 22 Jun, 2009 20:22 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
zvoncica
Mesija


Pridružio: 09 Jan 2009
Poruke: 4073

 Poruka Poslao: 22 Jun, 2009 20:31 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

he, finoća...

Zosime, i ja mislim da sam fina, samo se bojim da parazit to ne zna...

To je tupost, kakve veze ima stil?
Svašta, pusti to su prazne priče ljenjivaca...osobno, nemam vise ni zrnca, atoma energije za ljudske energetske parazite, ako ne kuze sta trebaju napraviti za sebe - onda nek zive u uvjerenju da ce im maxmara srediti krvnu sliku.

* Nego, da mi to sistematiziramo, ovo sto ste ti i 5. element naveli?
da napravimo neki recept, na temi Zdravlje i iscjeljivanje, koji bi bio pregledan, jasan onome tko čita, a sadržavao bi "step by step" čišćenja kako ona idu, redom?

Dakle, nakon organizma, jetra, pa dalje šta je naveo Zosim...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
5.elementPridružio: 06 Feb 2009
Poruke: 1613
Lokacija: Zagreb

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2009 20:22 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

zvoncica ::
Admin nam je preselio konverzaciju o APP-u tu, kao posebnu temu.

Zosim kaže da se može uzimati pelin i u mljevenom obliku, dakle, ne mora u kapima, kao i klinčić, čiji se jede cvijet, tri prije hrane...


Znači, može i tako?

Zosime?

-mljeveni pelin 1-3 male žlice
-3 cvjeta karanfilića, klinčića, prije jela
-ulje crnog oraha ..... koliko kapi? moraju li biti u kapsuli?
------------------------------------------------------------------------------------Zvončice..nema šanse da progutaš dvije žličice pelina..ni u tekućini ni nasuho..
Crni orah može i zeleni..se radi tinktura..možeš i sama .
tvoja baka je možda stavljala zelene orehe.kad imaju debelu zelenu drugu koru.pritom ih malo nagnječivši (u šećer..pa na sunce..pa rakija..i za tri tjedna imaš orahovaču koja je služila za želučane tegobe i opijanja al je ubijala i određene vrste nametnika)..pa je močila pelin u rakiji..za drugu vrstu..

Dakle za tinkturu oraha namočiš nagnjčene zelene orahe u medicinski alkohol..ostaviš 21 dan u mračnoj prohladnoj prostoriji..i tinktura je gotova..pije se na kapi u vodi..

Upotrebljava se Ulje klinčiča jer je ono koncentrat a to ti nije karanfil..već ono što se stavlja u vino dok se kuha..dugo oko cm..smeđe..sa kapicom pri vrhu..pa bi to trebala samljeti u prah i popiti a i to pliva na svakoj tekućini i ostaje po ustima i grlu..i VJERUJ mi to NE ŽELIŠ probati..

Ovo se da kupiti -komplet i preko neta..proguglaj malo.

Biorama..biovega..biljne drogerije..travari..
________________
_________________
..LJudsko srce nikad zadovoljno nije
( Stara narodna )
..I bolje da nije...
( 5.element )
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zvoncica
Mesija


Pridružio: 09 Jan 2009
Poruke: 4073

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2009 21:01 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ok, hvala.

Dakle, ono što želim je - sistematizacija. Napraviti jedan upotrebljiv recept. I da stoji na ovom mjestu, jer možda i nekome drugome treba pa će dobro doći. Inače, nije problem, ne moram guglat, postoji i drugi izvori informacija.

Znam šta je klinčić, no Zosim spominje karanfilić, pa sam mislila da je u pitanju ista stvar, samo razlikovni rječnik...

Ako nije, onda su u pitanju dva načina i dva lijeka i dva puta korištenja.

Zosim spominje Rusku trojku, suhe biljke, i nikako mljevenje već mrvljenje karanfilića...

Kod tebe su u pitanju tinkture, mljevenje klinčić,a itd...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Jazz08
Iskušenik


Pridružio: 19 Avg 2008
Poruke: 60
Lokacija: komshilook

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2009 21:41 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pozdrav Zvončici, 5. Elementu, Zosimu i ostalima koji prate ovu temu...

Samo bih se ponegde nadovezao:

Karanfilić i klinčić su dva naziva iste biljke.Koristi se i pri kuvanju vina, za kolače, žvakanje umesto žvake...

Juglans Nigra nije jestiv.Ima izuzetno tvrdu ljusku, malo mesa u njoj i nije baš najprijatnijeg ukusa.Nije naročito često drvo u našim državama...
Za one koji bi želeli sami da sprave tinkturu evo fotografija:

http://images.google.com/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hl=en&q=juglans+nigra&btnG=Search+Images&gbv=2&aq=f&oq=


Treba pažljivo iščitati knjigu Hilde Klark "Lek za sve..."
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
zvoncica
Mesija


Pridružio: 09 Jan 2009
Poruke: 4073

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2009 22:36 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Hvala Jazzu na konstruktivnom doprinosu Smile
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
daskalPridružio: 16 Apr 2009
Poruke: 10

 Poruka Poslao: 19 Avg, 2009 21:51 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zainteresovana sam za APP i zahvaljujem se 5 elementu, zosimu i zvončici na diskusiji kao i važnim dodatnim podacima koje saopštio zosim.

Posllije guglanja sam pronašla APP po cijeni od 450 kuna što je negdje oko 60 eura.

Međutim, već imam tinkturu crnog oraha, svjež pelin u bašti a karanfilić iz prodavnice.

Ali prije nego se upustim u veliko spremanje dodatno me zanima:
-mljeveni pelin 1-3 male žlice (OK)
-3 cvjeta karanfilića, klinčića, prije jela (OK)
-ulje crnog oraha ..... koliko kapi?(ovo me posebno interesuje)

king
_________________
pulsate et operietur vobis
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Olivera Stevanovic
Hodočasnik


Pridružio: 27 Nov 2008
Poruke: 575

 Poruka Poslao: 24 Avg, 2009 16:48 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

http://www.psihologsreckolazic.com/dokumenti/LEK_ZA_SVE_VRSTE_BOLESTI.doc


ovde imate ceo recept i doziranje
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
daskalPridružio: 16 Apr 2009
Poruke: 10

 Poruka Poslao: 28 Avg, 2009 21:03 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Hvala Ollivera na adresi.

_________________
pulsate et operietur vobis
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
paloma
Iskušenik


Pridružio: 06 Dec 2009
Poruke: 71
Lokacija: casa del sol

 Poruka Poslao: 12 Jan, 2010 00:51 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Da li je neko od vas koristio APP i kakva su iskustva? Na cega se odnosi dijetetski rezim ishrane (nesto posebno ili vegetarijanstvo...). Pominjete ajurvedu- nisam razumela da li je to njihov nacin "ciscenja"_ u tom slucaju sve sastojke mogli bismo naci u njihovim radnjama zdrave hrane?! Hvala
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » Restored topics
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE KRITIKE 42 adminfob 49801 01 Maj, 2011 08:43 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 126535 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE POHVALE 79 Mladen 71707 07 Jan, 2011 11:12 am
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 38165 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka SAMOSPOZNAJA 16 Vakan Tanka 25894 13 Jan, 2010 12:55 pm
Giba Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 45300 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 31842 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom