Sposobnost razlikovanja istine od lazi
Idi na stranu
1, 2, 3  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » MOJ DUHOVNI PUT
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
MEDUZA
Tragalac


Pridružio: 27 Maj 2009
Poruke: 213

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 12:41 pm    Naslov: Sposobnost razlikovanja istine od lazi
Odgovoriti sa citatom

Navedeni tekst me je podtakao da otvorim temu koju vec dugo vremena nosim u sebi.

KAKO RAZLIKOVATI ISTINU OD LAZI ?

U JOGI se sposobnost razlikovanja naziva VIVEKA i je vrhunsko dostignuce na duhovnoj stazi.

Pozivam vas da jedni drugima pomognemo u razlikovanju sta je zrno peska , a sta je zrno secera.

Ole
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku ICQ broj
MEDUZA
Tragalac


Pridružio: 27 Maj 2009
Poruke: 213

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 12:45 pm    Naslov: Kontejner
Odgovoriti sa citatom

Članak prenesen sa: http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=7&t=815&start=60

Autor: Galaksija


Za potpunije razumijevanje pojma "kontejnera" dobro bi bilo prije pročitati članak "Kontejnirana svijest kao uzrok nesporazuma i sukoba".


Izlazak iz kontejnera?!?


Prva metoda?

Mislim da bi prvi korak ka napuštanju kontejnera podrazumijevao upravo to da čovjek (njegova ličnost) postane svjestan da se nalazi u kontejneru kao i same njegove prirode. Kada on te sadržaje kontejnera vidi u pravom svjetlu, kad on bude u stanju da vidi njihovu lažnu prirodu, prestati će emocionalno da se veže s njima, te će ih se tako biti u stanju i postepeno oslobađati. Identifikacija lažnih sadržaja nekog kontejnera i oslobađanje od njih, bio bi jedan od preduslova za njegovo napuštanje.

Dok ovaj postupak traje, čovjek upražnjava “kontrolisanu ludost” istovremeno gradeći “kolibu” (gnostika) od onih materijala koje u datom momentu smatra istinskim/prirodnim, tako da je ona stalno ‘promjenljiva’ jer se on na svom putu progresivno oslobađa lažnog građevinskog materijala a rupe u strukturi kolibe krpi novim materijalima koji bolje drže vodu; mada se kasnije i za njih može ispostaviti da ni oni nisu 100% istinski ali su bar u stanju bolje da drže vodu dok se ne nađu oni koji su jos bolji od njih. Kad se pronađu bolji/prirodniji materijali, onda se oni privremeni odbacuju a ovi novi ugradjuju na njihovo mjesto. Tako se struktura kolibe stalno popravlja i mijenja, postajući sve jača ukoliko se to radi na ispravan način. Ukoliko negdje curi voda ili duva promaja, čovjek to ne smije ignorisati. On mora sagledati razloge zašto materijal ne drži vodu a to mu istovremeno dođe i kao indikacija da on nije ispravan. U vezi s tim, koliko god nam lijepo izgledala koliba u datom momentu i koliko god mi bili zadovoljni s njom, moramo imati na umu da je ona kao takva samo privremena i da će u budućnosti doživjeti još mnogo promjena. Ona već sutra neće biti ista kao danas. To njeno stalno obnavljanje i poboljšavanje, predstavlja jedan normalan proces.

Dakle, sadržaj kontejnera se mora zamijeniti nečim prirodnijim a zamijeniti se može samo onim elementima koji su realni (B-uticaji). S tim u vezi, u gnostici se stavlja veliko težište na razlikovanje istinskog (B-uticaji) od lažnog (A-uticaji). Koliko smo uz pomoć svoje pronicljivosti više u stanju razlikovati istinsko od lažnog, toliko ćemo više biti u stanju da iz strukture naše kolibe izbacujemo one njene lažne elemente i zamjenjujemo ih istinskim, te je tako pravimo sve čvršćom i stabilnijom. Ta koliba predstavlja naše biće.

**

S obzirom da naše biće ne podrazumijeva samo naše tijelo i ličnost, moramo imati na umu da imamo još jednu komponentu koja, doduše, nije toliko vidljiva ali bez koje je istovremeno nemoguće izaći iz kontejnera. Radi se o našem istinskom Ja/višim centrima/Duši. Ličnost ne može sama napolje bez obzira na stepen inteligencije nižeg intelektualnog centra s kojim ona raspolaže. Ona to može izvesti samo uz pomoć uputa i uticaja koji dolaze iz ‘ezoteričkog centra’/duše, nakon što joj preda komandu nad bićem. Duša tako postaje kapetan broda i njegov navigator a ličnost kormilar. Sada se postavlja pitanje kako se povezati s dušom? Gradnjom one kolibe čovjek izgradjuje i svoj ‘magnetni centar’ koji će da poveže njegove niže centre iz kojih normalno ordinira njegova ličnost sa njegovim višim centrima/dušom/istinskim Ja. Dakle, čovjek može napolje samo kao jedna kompletna cjelina.

S tim u vezi, trebalo bi biti jasno da niko drugi ne može za njega uraditi taj posao. On to može jedino sam! Tako ne može biti ni istinskih “spasioca” u smislu kako se oni prezentiraju kroz religije, new-age literaturu ili pojmove civilizacijske svijesti...

**

Dezinformativni sistem (Kosmički Cointelpro)

Neki su na osnovu nešto malo materijala iznesenog pod temom ‘Cointelpro’ sasvim opravdano zaključili sljedeće: “Pa, onda je SVE cointelpro!” Za čovjekovu ličnost skoro SVE i JESTE cointelpro a s obzirom na materijal kojeg je Om do sada predstavio pod ovom temom, trebalo bi biti jasno i zašto je to tako. Svaki ‘vanjski čovjek’ koji ordinira iz nižih centara, može se u neku ruku istovremeno smatrati kako ‘cointelpro-igračem,’ tako i cointepro-žrtvom jer kad god otvori usta da nešto kaže, šanse da će izreći neku laž su prilično velike. Iz takvog jednog stanja svijesti se bolje ni ne može. Uostalom, tako mi jedni drugima neprestano pothranjujemo i učvršćujemo kontejnersku/koncenzus realnost/iluziju.

Ovom prilikom ću navesti samo neke od glavnih metoda ometanja tragaoca za izlazom iz kontejnera.

Bombardovanje dezinformacijama iz "kredibilnih" izvora

je jedan od navažnijih načina manipulacije tragaoca. Princip je otprilike sljedeći: predator izabere pogodnu individuu a onda je ‘blagoslovi’ plavim ili ružičastim “laserskim zrakom,” nakon čega ova doživi ‘prosvjetljenje’ a uz to često i dobije neke nadnaravne sposobnosti. (Za bolje razumijevanje ove dinamike preporučujem knjige: Our Haunted Planet, J. Keel; Visionaries, Mystics and Contactees, S. Freixedo; Masqueading as Angels, K. Turner i tekst Prepoznavanje vanzemaljskih dezinformacija, ‘montalk’). Tu postoji i mogućnost direktog susreta s nekim aspektom predatora u četiri oka (koji će tu obicno nastupiti u jagnjećem ruhu) ili telepatskog kontakta (često poboljšanog uz pomoć implanata, pa tako mogu da nastanu i mnoge knjige, bilo na temu - “Razgovor s Bogom” ili bilo koju drugu s ciljem stvaranja novih lažnih idejnih koncepata, realiteta ili podupiranja već zadanih nam realiteta.) Nakon toga, datoj individui se plasiraju neki sadržaji, često u vidu kratkoročnih proročanstava koja se redovno ispunjavaju kao i čudnih sinhronizacija koje ova interpetira kao za nju lično pozitivnim. Tokom ove faze većina ‘kontaktiranih’ je zagrizla mamac i počela bezuslovno da vjeruje onima koji su je kontaktirali ne dovodeći u pitanje njihovu dobronamijernost. Sada je ona uvjerena i u to da joj je dodijeljena jedna posebna uloga u prosvjetljenju čovječanstva ili u potpomaganju njegovog razvoja i opstanka. U drugoj fazi, predator plasira program odnosno jedan specifičan kontejnerski sadržaj koristeći tu individuu kao ‘proxy-server’. Ona često tako može da odigra i ulogu osnivača kontejnera (Mojsije, Muhamed, Josef Smith, Sai Baba itd. itd…). Ili, jednostavno služi kao vozilo da distribuciju malo žešćih dezinformacija.

[Sljedbenike obično privlače nadnaravne osobine osnivača kontejnera, ispunjavanje njihovih proročanstava (vidovitost), njihova moć iscjeljivanja ili jednostavno, sadržaj kojeg ovaj promoviše. Kad se postigne određeni prag, onda se taj sadržaj može početi ponašati kao virus kojeg prenose oni koji su njime zaraženi.]

!!!

Svaki sadržaj koji stavlja čovjekovu sudbinu u tuđe ruke uključujući i kojekakve više sile, i tako služi kao kočnica razvoja ljudskog bića, s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro).

Svaki sadržaj koji odvlači čovjekovu pažnju od njegovih ličnih sposobnosti (ignoriše postojanje njegove duše i mogućnost povezivanja s njom) i ostavlja mu utisak kako je sve u rukama nekih viših sila a malo šta ili ništa u njegovim, s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro).

Svaki sadržaj koji negira, zataškava ili ignoriše ulogu i metodologiju manipulacije čovječanstva od strane entropičnih sila/predatora (bilo da one potiču iz 3D ili 4D), s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro). [Tu spadaju i sadržaji koji promovišu koncept pomoći naše “kosmičke braće” (većinom greysa) u evoluciji čovječanstva.]

Svaki sadržaj koji promoviše razvoj čovjekove duhovnosti ili bića uz pomoć vanjskih sila ili elemenata, uključujući obraćanje višim silama uz pomoć molitvi, mantri, okultnih simbola, rituala itd. s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro).

Svaki sadržaj koji promoviše vizualizacije kojekakvih geometrijskih objekata, svjetlosnih balona, simbola…itd., uključujući razne metode za “spinovanje čakri”, “otvaranje DNA kodova”, kojekakve “hiperdimenzionalne tehnike” itd., s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro).

**

Manipulacija svijesti tragaoca može se odvijati i uz pomoć sadržaja koji direktno ‘sjedaju’ u njegovu glavu kao ideje ili misaoni koncepti (često interpretirani i kao ‘uvidi’); ili kao mentalne slike za vrijeme sna i jave. Oni mogu jednostavno da budu projicirani ili instalirani kao takvi, što uz pomoć distribucije ‘memesa’ ili subliminalnih poruka kroz ‘mentalnu sredinu’ koje mi odatle kupimo; ili direktnim uticanjem na naš proces razmišljanja od strane entiteta koji su izvan naše percepcije. (U tzv. “mentalnoj sredini” koja je za nas nevidljiva, vlada prilično veliki saobraćaj dezinformacija/informacija.) Uz to često mogu da idu i kojekakvi “sinhroniciteti”. Prepoznavanje ovih manipulativnih uticaja izvana prilikom formiranja one ‘kolibe’ koja je ranije pominjana, veoma je bitno kako se oni ne bi zamijenili sa istinskim B-uticajima koji dolaze iz ezoteričkog centra/istinskog ja, te kao takvi ugradili u njenu strukturu.

Uostalom, za svaki novi sadržaj na kojeg naiđemo možemo postaviti pitanja tipa: “Kakve to veze može da ima sa povezivanjem moje ličnosti s mojim istinskim Ja/dušom?! Kakve to ima veze sa ezoteričkim razvojem mog bića?

Ako zamislimo sebe kako upravljamo jednim brodom/tijelom, kao i mogućnost da na brodu postoji neko ko je istinski nadležan za njegovu navigaciju ali ga mi usljed određenih okolnosti nismo u stanju percipirati (osim možda samo na trenutke i prilično nejasno); onda možemo otprilike dobiti neku sliku koje bi to metode mogle da nam pomognu u uspostavljanju jedne čvršće veze s njim a koje ne mogu da budu ni od kakve pomoći.

(Napomena: dok god se ‘kormilar’ ne oslobodi od jedne stanovite količine laži, kapetan neće da se asocira s njim jer je on ‘alergičan’ na laži.)


Usko specijalizovani kontejneri

Tragaoci koji su u stanju da vide značajniji dio realnosti mogu pasti u zamku formiranja “kontejnera-za-izlazak-iz-kontejnera”. Kada se više njih međusobno prepoznaju kao tragaoci, neko od njih može predložiti osnivanje jedne Grupe koja će raditi na zajedničkom izlasku iz kontejnera (a usput i za “dobrobit čovječanstva”). Ubrzo se imenuje i vođa grupe, formira se i određeni sadržaj (tu se obično zagrabi odavde i odande pomalo ezoteričkog materijala koji lijepo zvuči.) Uskoro se definišu prijatelji i prijateljski izvori a bogami i neprijatelji. Ne prođe dugo, u kontejneru se među tragaocima formira jedna koncenzus realnost koja takođe može da ima veoma malo zajedničkog za objektivnom a onda se oni trude da je održe takvom. Kontejneraši uvijek imaju utisak da su na pravom putu. Ako ništa, oni se u tom kontejneru bar udobnije osjećaju jer svi slično vide/ne vide a slično i razmišljaju dok je sve u suštini bazirano na dominaciji i rezonanciji njihovih nižih centara, pogotovo onih emocionalnih. Naravno, tu se o nekom stvarnom napretku ne može razgovarati. Ovdje će se prije raditi o jednoj naprednoj metodi grupnog laganja samih sebe.

**

Imajući u vidu ovih samo par elemenata manipulacije, moramo imati na umu i to da vjerovatno ne postoji jedan univerzalan i funkcionalan recept za izlazak iz kontejnera. Činjenica je da su gnostička učenja takođe uveliko kontaminirana, međutim, ukoliko se upotrijebi jedna maksimalna razboritost i intuicija, čovjek može u njima razabrati one komponente koje se odnose na razvoj njegovog bića, odnosno, mogućnost povezivanja ličnosti sa istinskim ja/dušom. Nakon uspostavljanja te veze, navigacija kroz ovu realnost bi trebala da bude mnogo lakša i preciznija.

***

Druga metoda?


Teoretski, osim ove prve metode koja striktno podrazumijeva jedan mukotrpan rad na samom sebi, možda bi mogle postojati i neke druge opcije?!

Ako uzmemo onaj podrum iz Kusturicinog filma Pozemlje kao analogiju jednog kontejnera, onda bi on predstavljao ovu našu 3D oblast egzistencija koja ima svoju koncenzus realnost čiji je veći dio vještačke prirode i kao takav je induciran u nas. U podrumu postoje i podkontejneri (čak i u Kusturicinom filmu smo vidjeli kako u jednoj podrumskoj prostoriji ordinira hodža a u drugoj pop.) sa svojim “podrealnostima” koje su specifične za svaki od njih, mada ti podkontejneri mogu da dijele neke od svojih sadržajnih elemenata kako međusobno, tako i sa onim glavnim kontejnerom. Broj podkontejnera u glavnom kontejneru/podrumu nije ograničen i većina podrumaša provede cijeli svoj život u nekim od njih.

Čovjek se tu možda može osloboditi od podkontejnera ali on ipak i dalje ostaje u podrumu jer je iz njega mnogo teže izaći. Drug Marko (4D entropične sile) ga je dobro zaključao i budno prati odozgo zbivanja u podrumu. Priličan broj ljudi uspijeva da se oslobodi podrumskih podkontejnera, međutim, nije u stanju da izadje iz glavnog kontejnera/podruma. Takvi obično moraju da upražnjavaju ‘kontrolisanu ludost’ kako se ne bi našli između dvije vatre, odnosno, na udaru Hrkljuševih sljedbenika s jedne strane i onih koji su ga izmislili, s druge strane (kako bi to figurativno izrazio mali Mujo).

[Nakon napuštanja podkontejnera, jedan je novonastalu psihičku situaciju u kojoj se zadesio opisao ovako: “Osjećam se nelagodno, ko krme u Teheranu”. (Vjerovatno zbog toga što on i dalje mora da dijeli s podkontejnerašima istu životnu sredinu a sada s većinom njih ne može više da nađe “zajednički jezik”!?). Međutim, pravilnim razumijevanjem stanja na terenu, čovjek u podrumu može bar lakše disati, odnosno, egzistirati ukoliko se ne nalazi u nekom od njegovih podkontejnera. On si takođe može obezbjediti i više prostora za dalji napredak. Nadalje, ova vrsta ljudi može svojim svjesnijim djelovanjem uticati na popravljanje opštih životnih uslova u podrumu, odnosno, svojim aktivnostima donekle olaksati život drugim podrumašima iIi im pomoći u razvoju njihovog bića; ali bez ikakvog nametanja nečega i kršenja slobodne volje drugih.]

U filmu Podzemlje bi takvo jedno stanje vjerovatno ostalo ‘dovijeka’ da priroda (majmun) nije u jednom momentu intervenisala praveći pucnjem iz topa otvor u zidu podruma što je nekolicina podrumaša iskoristila da izađe napolje (dok je većina njih i dalje ostala unutra!)

S tim u vezi, s obzirom na jačinu kontrolnog sistema podruma koji se sa OPS stanovišta može služiti, i služi se SVIM sredstvima za manipuaciju podrumaša, izlazak iz glavnog kontejnera bez neke prirodne pomoći izvana je samo teoretski moguć ali je praktično skoro nemoguć, pa se tako postulira da ukoliko ne bi bilo neke prirodne intervencije izvana, onda bi situacija na terenu stalno bila “status quo”. Ovce bi uvijek ostale ovce, a pastiri – pastiri. Ne bi bilo mogućnosti za napredak svijesti sa donjih nivoa kreacije ka gornjima. Odatle i onaj za sada još uvijek hipotetički Talas, koji s vremena na vrijeme navodno privremeno pravi rupu u zidu podruma/glavnog kontejnera i tako pruža mogućnost izlaska onim kontejnerasima koji su se uspjeli osloboditi podkontejnera (koji ih čvrsto vežu za podrum) tj. onima koji su ‘zreli’ - da izađu napolje. Dakle, ni taj talas možda ne bio bio svima od pomoći!?

[U filmu Podzemlje vidjeli smo da Jovan koji je izveden iz podruma napolje, veoma brzo udavio u gornjoj oblasti postojanja jer nije bio sposoban tamo da pliva. Analogno tome, bilo bi potpuno kontraproduktivno izbacivati nekoga na silu iz podruma/kontejnera (“spasavati” ga), čak i kad bi se to moglo.]

Znači, čovjek bi opet radom na samom sebi ipak morao dostići određeni prag svjesnosti da bi taj talas bio u stanju da mu pomogne?!

***

Treća metoda?

Ova metoda podrazumijeva izlaz uz pomoć fizičke ‘odjave’ iz podruma a onda prelaz u 4D via 5D!? S obzirom na neke indikacije da entropične sile planiraju da naprave jedan malo žešći haos u glavnom kontejneru, tom prilikom će vjerovatno doći i do fizičke ‘odjave’ mnogih kontejneraša. Oni koji su do momenta svoje, bilo nasilne ili prirodne, ‘odjave’ uspjeli ostvariti prag svjesnosti dovoljan za egzistenciju na jednoj višoj ravni postojanja, neće se morati vraćati u 3D kontejner, nego će imati priliku da se inkarniraju direktno u 4D!? Tamo navodno postoji i jedna oblast – bez kontejnera. S tim u vezi, s treningom za življenje izvan kontejnera možemo odmah početi ako već nismo. To ujedno podrazumijeva i našu individualizaciju bez koje je jedna stvarna sloboda nemoguća.

**

Na kraju se možda može i reći da ezoterički razvoj ljudskog bića/čovječanstva podrazumijeva - “ime igre”. Što čovjek ulaže više truda u razvoj svog bića i što mu bolje pođe za rukom da ostvari jedan viši nivo svjesnosti, utoliko će biti u stanju i egzistirati na jednoj višoj razini koja će mu više i odgovarati. Što on koristi više svjesnosti u svojoj interakciji sa Svim Što Jeste, utoliko će mu biti i lakše. (Patnja ne mora podrazumijevati jedan obavezan sastavni dio nečije egzistencije!)

Pored svega toga, moramo stalno imati na umu činjenicu da -- ono što životu dajemo – to od njega i dobijamo.Pozdrav

P.S. Naravno, moguće je da postoje i neki drugi načini za oslobađanje od kontejnera a moguće je i to da ovi koje sam ja ovdje naveo nisu ispravni!?
http://www.val.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=869:izlazak-iz-kontejnera&catid=16:clanci
_________________
Od svega sto moze da se desi najgore je da se nista ne desi
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku ICQ broj
MEDUZA
Tragalac


Pridružio: 27 Maj 2009
Poruke: 213

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 13:27 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

O.K. ,videla sam da je ova tema vec bila na forumu , u POTRAGA ZA SVEZNANJEM
autor VERA072.

Jeste li raspolozeni za dalju raspravu na ovoj temi ?

Ima nas ovde novih , koji jos nismo izbrusili dijamante svesti !
_________________
Od svega sto moze da se desi najgore je da se nista ne desi
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku ICQ broj
MickoPridružio: 30 Jun 2009
Poruke: 14

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 15:00 pm    Naslov: Slazem se tobom u svemu samo ne u vezi kontenjra
Odgovoriti sa citatom

Pazi postoji verovatnoca da se iz kontenjera napravi kuca sa bazenom ali za to treba da se poklopi buducnost sadasnjost i proslost i naravvo vreme i prostor i vizija .Ne znam koje su to knjige ali zvuce mi dobro inace ja sam procitao jedno 50 knjiga o prorocanstvima nostodamusa tarabice ruska engleska americka itd
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MiodragPridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 1132
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 15:03 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pozdrav Meduzo.Smatram da ti je tema odlicna bez obzira na proslost......I sva nasa zivotna saznanja i duhovne samospoznaje se desavaju usled Razlucivanja ili Viveke............i sinteze dozivljenog i nepoznatog iskustva na osnovu cega pravimo nase slobodne izbore............koje zatim iskusavamo,razlucujemo,klasifikujemo u nasim pojmovnicima i pravimo nove izbore.............Coveku je data sloboda,izbor,spoznaja stvari kakve jesu,Ljubav,sa svim pratecim svetlosnim manifestacijama..............sto ga i cini pozeljnim onim oblicima zivota koji to nisu...............Vrlo je vazno da svaki tekst,informaciju,dijalog razlucimo sta je i cemu sluzi i zatim svesno prihvatimo ili ne, po Licnom kriterijumu i obavezno proverimo zivotnim iskustvom,jer u suprotnom............. nagomilane informacije,ideje,koncepti koji nisu obradjeni ,kodiraju datu osobu .........prvo u podsvesti a zatim i u svesnijem delu uma,u smeru koji nije sama izabrala.........sto moze imati raznorazne nepovoljne posledice.................kao i sirenje datog poremecaja najblizim clanovima Ljudske zajednice............Tekst koji si nam predstavila je nakaradni pokusaj da se Covek predstavi kao frankenstajn,.......... sintezom New age ideja,gnostickih fragmenata,vanzemaljskih i hebrejskih principa,demonskih uticaja ...........od strane sludjenih umova i vrednih radoznalih prepisivaca......Citiracu jednog mudrog coveka... Ramana Maharsi.......ISKUSTVO JE OVDE I SADA,NIKO NE MOZE PORECI SEBE.......Svako dobro.
_________________
Iskrenost, direktan put do sebe.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MiodragPridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 1132
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 15:12 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Primer za tekst........Pokusaj Meduzo da ne mislis na Plavog majmuna,narednih 2 min,ali ozbiljno i sa koncentracijom.........Pozdrav.
_________________
Iskrenost, direktan put do sebe.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MickoPridružio: 30 Jun 2009
Poruke: 14

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 19:13 pm    Naslov: ovo je istina
Odgovoriti sa citatom

Moze i na taj nacin da se dodje istine i lazi ali milsim da je ljudsta psihologija uocnjiva ako se nekom pogleda u oci Moj drug studira sportski menadzment pa je ucio o pokretima nemam pojma o cemu se tamo uci pa je provalio na primer zenice govore o tome kad neko laze i kad govori istinu ne znam kako to radi ali pitacu pa cu javiti ili probaj u google kako doci do istine i lazi ljudkim okom ima sigurno nesto
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Starcy
Duhovni učitelj


Pridružio: 09 Avg 2008
Poruke: 2952
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 19:22 pm    Naslov: Re: ovo je istina
Odgovoriti sa citatom

Micko ::
Moze i na taj nacin da se dodje istine i lazi ali milsim da je ljudsta psihologija uocnjiva ako se nekom pogleda u oci Moj drug studira sportski menadzment pa je ucio o pokretima nemam pojma o cemu se tamo uci pa je provalio na primer zenice govore o tome kad neko laze i kad govori istinu ne znam kako to radi ali pitacu pa cu javiti ili probaj u google kako doci do istine i lazi ljudkim okom ima sigurno nesto


Telesna manifestacija laži predstavlja najnižu ravan opažanja i stoga nije pouzdana. Kako ćeš znati da li laže osoba koja nosi naočare sa zatamnjenim staklima? Ili naočare uopšte, pošto okvir privuče pažnju svesti i vrlo retko se zapaze oči iza naočara?

S druge strane opažanje Duhom daje nepogrešive rezultate, s tim što je osobi, koja je iskristalisala svoj Duh toliko da u trenutku zna da je izgovorena laž, uglavnom svejedno šta je rečeno - istina ili laž.
_________________
http://opusstelarum.blogspot.com/
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
zvoncica
Mesija


Pridružio: 09 Jan 2009
Poruke: 4073

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 19:54 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

slažem se sa Starcy u svemu što je rekla, sročila je izvrsno ono što i ja mislim.
Laž nije u ustima i očima samo, laž postoji, kao što postoji osoba koja je izgovara.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Starcy
Duhovni učitelj


Pridružio: 09 Avg 2008
Poruke: 2952
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 20:12 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

MEDUZA ::
O.K. ,videla sam da je ova tema vec bila na forumu , u POTRAGA ZA SVEZNANJEM
autor VERA072.Hajde nam postavi link za tu stranicu, za one koji bi volleli da pročitaju oba komentara. I inače nam je takva praksa ovde na forumu da, kad se pozivamo na nečiji tekst, stavimo link do tog teksta.
_________________
http://opusstelarum.blogspot.com/
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 22:29 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

http://www.objave.com/phpBB2/viewtopic.php?t=976
ukupno 37 strana.

Međutim ova tema se bavila spoznajom, prepoznavanjem šta je laž a šta istina. bavila se našim životom u laži. Mi živimo u laži svuda i na svakom koraku

To da li neko nekoga laže ne spada u tu spoznaju, jer kada se spozna razlika tada se zna i kada neko laže. Laž u odnosu na istinu je jadna.
Laž ljudi vole jer im je razumljiva a istina daleka i nedokučiva.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Starcy
Duhovni učitelj


Pridružio: 09 Avg 2008
Poruke: 2952
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 30 Jun, 2009 22:53 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pomislila sam da si i ti Vera pisala na temu Kontejnirane svesti

Citat:
Za potpunije razumijevanje pojma "kontejnera" dobro bi bilo prije pročitati članak "Kontejnirana svijest kao uzrok nesporazuma i sukoba".


a pošto se ne sećam da sam to čitala na tvojoj temi, tražila sam link do konkretne stranice. Verovatno nisam dobro razumela Meduzu i njen sled asocijacija.
_________________
http://opusstelarum.blogspot.com/
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
MEDUZA
Tragalac


Pridružio: 27 Maj 2009
Poruke: 213

 Poruka Poslao: 01 Jul, 2009 13:19 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Hvala na podrsci , Miodraze, u potpunosti se slazem sa tvojim tekstom,pogotovo mi je dobro dosao citat Ramana Maharisija i uvek se iznova odusevim kako su jogini jasni i precizni.

Miodrag :,,Pokusaj Meduzo da ne mislis na Plavog majmuna,narednih 2 min,ali ozbiljno i sa koncentracijom...."

U vezi majmuna,da ti pravo kazem u celoj prici mi se najvise on dopao,zato sto je majmun asocijacija duha coveka , slobodan po prirodi i ne trpi ogranicenja(kontejnera),pa ce kad-tad po bilo kojoj ceni izaci iz ogranicenja.

Ja se jako dugo osecam 'ko da sam vezana u jaslama materijalnog sveta i dodze mi da lepo eksplodiram sto cu najverovatnije i uciniti kad se kriticni moment dostigne.

Starcy: ,,S druge strane opažanje Duhom daje nepogrešive rezultate, s tim što je osobi, koja je iskristalisala svoj Duh toliko da u trenutku zna da je izgovorena laž, uglavnom svejedno šta je rečeno - istina ili laž."

Ovo je zaista savrseno receno , samo sto mi nije to bila poenta.
Mene i sad boli uvo dali neko laze ili ne , to je njegov problem.

Vise me boli sto na putu spoznaje u fazi DOK SE NE ISKRISTALIZIRA DUH moguce je iz neznanja ili neiskusva zapasti u neke vode iluzije , kojih na sve strane ima sve vise.
A mi smo zeljni spoznaje,duhovnog rasata i nas poznati iluzionista-SOPSTVENI UM ,nam moze dati iluziju da se bas nalazimo tik do prosvetljenja samo sto treba da kupimo ili uradimo jos to i to ....
A nekad je stvarno tako ,kupis ili uradis pravu stvar , pa se osetis super.

Jeste prava stvar reci da treba slediti put sopstvenog srca i tako osetiti sta trebas , a sta ne uraditi , samo sto nekad iluzija sopstvenog uma bude toliko jaka , poput anestezije,pa nemozes osetiti sta ti sopsveno srce kaze.

Jos je opasnija kolektivna iluzija ,kada masa ljudi sanjaju isti san,pa onaj ko se probudio ne moze nikako da objasni drugima da sanjaju, a i kako im objasniti , kad sanjaci vise neznaju sta je laz ,sta istina.Znaju da ,,tu ima neso" , ali sta....? ,
I to se tek moze doznati samo iz sopstvenog iskustva prosirenja svesnosti,za koju trebas raditi tehnike,molitve,prociscenja , ALI DO KADA ???

Bojim se da jedan san ne zamenjujemo drugim ili mozda sanjamo san koji sam sebe obnavlja...

I dok se sve to ne dogodi mi smo laka meta razno-raznih sila iz kosmosa i zemlje i drugih nivoa egzistencija .....divota ...

Time
_________________
Od svega sto moze da se desi najgore je da se nista ne desi
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku ICQ broj
MiodragPridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 1132
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 01 Jul, 2009 14:03 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Drago mi je Meduzo sto se razumemo......Posto ti dolazi da puknes,smatram da ni to nije lose koliko izgleda pre pucanja.Covek se tada oslobadja velikog dela nesvarenih sadrzaja,nesto kao kada se povraca.Gledaj samo da si u blizini dobrog prijatelja koji moze sve to da podnese,a zatim u prirodu, koja blagorodno deluje na coveka,da bi se zacelile rane koje su dugi niz godina nastajale.......Mozda sve to ruzno izgleda,ali je zdravo........Sto se tice kolektivnog sna koji je pri tome i nezdrav i ruzan.......covek se mora uzdati u prostu ljudsku iskrenost prema sebi i drugima,jer u suprotnom lako se u danasnja vremena polece a malo teze slece..........Smatram da svako saznanje,iskustvo coveka, treba da se manifestuje u realnom zivotu. A ne samo u recima,nije dovoljno.Jer ako se ne zive ideje,uvidi,spoznaje to i nisu prave spoznaje o sebi i svetu.Tako da svako za sebe treba da zna najbolje gde je i sta je.Evo jos jedan citat Ramanin.....posto ga postujes.........
.BUDI MIRAN I ZNAJ, DA JA SAM BOG.......Pozdrav.
_________________
Iskrenost, direktan put do sebe.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MEDUZA
Tragalac


Pridružio: 27 Maj 2009
Poruke: 213

 Poruka Poslao: 03 Jul, 2009 12:57 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

,,covek se mora uzdati u prostu ljudsku iskrenost prema sebi i drugima,jer u suprotnom lako se u danasnja vremena polece a malo teze slece.........."

Jeste,slazem se potpuno da je bas tako.

Jednostavna istina je isceljujuca , definitivno.

Reci Ramana Maharisija sam napisala na ceduljici i nosim ih u tasni i memoriji naravno.

Pogledaj i ovaj link ako mozes ,zanimljiv je ...

Thanx

http://www.val.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=868:kasiopejske-transkripte-2009-06-20&catid=33:transkripte
_________________
Od svega sto moze da se desi najgore je da se nista ne desi
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku ICQ broj
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » MOJ DUHOVNI PUT
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2, 3  Sledeci
Strana 1 od 3

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka REKONEKCIJA 641 TATA SINANA 301928 09 Mar, 2011 09:20 am
Sagitarius Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Koliko imate godina i šta želite reći o sebi? 34 Zockey 26593 09 Jun, 2010 07:38 am
MarkoJakšić Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Oslobodi moju poruku svetu - Osho 8 Akasha 8529 03 Jun, 2010 20:01 pm
TATA SINANA Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka SAMOSPOZNAJA 16 Vakan Tanka 20589 13 Jan, 2010 12:55 pm
Giba Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZNANJE NA DAR, onome ko hoće da zna. 2214 Vera Bojičić 929890 08 Jan, 2010 00:07 am
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Šetnjom protiv nasilja 46 Vakan Tanka 25165 01 Okt, 2009 22:27 pm
Petar iz Podgorice Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka NERA dijeta- Čišćenje organizma sirupom javora 16 mokosh 33150 07 Sep, 2009 19:08 pm
Vijaya Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom