EDM - ENERGETSKA DUHOVNA MEDICINA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE I SVJETOVNE TEHNIKE SAMOPOMOĆI
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 11 Sep, 2009 19:59 pm    Naslov: EDM - ENERGETSKA DUHOVNA MEDICINA
Odgovoriti sa citatom

Energetska Duhovna Medicina

Energetska duhovna medicina je najmlađa grana alternativne medicine. Njen osnivač u Srbiji je Ljubiša Stojanović. On je, kao registrovanu delatnost 16 godina primenjivao Energetsku medicine u svom centru u Novom Sadu. Centar Ljubiša Stojanović je pored isceljujuće delatnosti, imao i veliki broj drugih aktivnosti: objavljeno je 9 knjiga koje se tiču energetske medicine, oko 20 naučnih i kliničkih studija o efektima energetske medicine, održano je više seminara iz isceljenja, višegodišnji seminar Put ka prosvetljenju, sarađivao je sa svetskim centrima alternativne medicine, učestvovao na kongresima, sajmovima i festivalima energetske medicine SAD, Rusij, Engleskoj i Makedoniji.

Energetska medicina se bavi proučavanjem energetskih uzroka hroničnih bolestii i energetskim načinima uklanjanja bolesti.

Bolest nastaje u oko 80% slučajeva kao posledica stresova i negativnih misli (nezadovoljstva, brige, žalosti, borbe za vlast,strahova i sl.). Sve ovo postepeno dovodi do blokade protoka energije kroz naš organizam što na kraju prouzrokuje hronične bolesti.


Energetsko Isceljenje

Osobe koje su se posvetile proučavanju ovih pojava mogu, energetskim delovanjem, da uklone blokade. To automatski dovodi do povlačenja bolesti. Isceljenje eneregijama podrazumeva isceljujuće seanse i upotrebu isceljujućih proizvoda.

Energetska seansa je delovanje isceljujućom energijom na blokade koje su dovele do bolesti. Posle svake seaanse blokade su manje, a bolest se polako povlači. Potrebno je uraditi više seansi, npr, dve nedeljno. Postojale su i video kasete sa snimljenim isceljujućim seansama, koje deluju pri svakom emitovanju.


Proizvodi Enegetske duhovne medicine


Delovanje duhovnih energija sa nekog materijalnog nosača, ne samo da je moguće nego je i veoma efikasno. Prizvod se sastoji iz dva dela:

1. Nosača proizvoda kao što su : metalni privezak, kreme. pilule itd.
2. Nevidljivih korisnih energija koje dr Stojanović, svojom molitvom u dubokoj meditaciji, dovodi u nosač proizvoda.

Privesci neprekidno deluju isceljućom energijom. Večiti su i neškodljivi. Postoji više desetina proizvoda Ljubiše Stojanovića od kojih neki pomažu generalno kod svih bolesti kao što su: apsolut, zaštitnik od loših misli, anti stres i dr. Većina je spcijalizovana za za pojedine grupa bolesti kao što su: normalizator krvnog pritiska, anti-virus, pilule za probavne puteve, za usta i sl. Takođe postoji i proizvodi preventivnog i razvojnog karaktera kao što su ogrlica Sveta Znanja, pojačivač inteligencije, zaštitnik od štetnih zračenja, anti smog, i dr.

Terapija energetskom medicinom pomaže kod većine hroničnih bolesti, a podrazumeva korišćenje isceljujućih proizvoda i isceljujućih seansi. Plasman proizvoda i terapija nisu, za sada, mogući samo u Srbiji.


Priznanje Energetske medicine

Tradicionalna (komplementarna, alternativna) medicina priznata je i kod nas. Pravilnikom, koji je stupio na snagu 22.12.2007. Precizirano je koje metode mogu da se koriste u dijagnostici, lečenju, ali i tokom oporavka bolesnika kako u državnim, tako i u privatnim zdravstvenim ustanovama. Pod imenom Energetska duhovna medicina u dozvoljene tehnike ušla je i metoda Ljubiše Stojanovića.

Međutim, za razliku od susednih i zemalja članica EU, kod nas alternativnom terapijom mogu da se bave samo zdravstveni radnici, koji su prošli određenu edukaciju. Primera radi, akupunkturom se može baviti medicinski tehničar, farmaceut, lekar ili stomatolog, koji ima minimum 300 časova edukativne nastave iz ove oblasti. Pomenimo da su ovim pravilnikom otvorena vrata alternativnoj medicini u državnim zdravstvenim ustanovama, pre svega u domovima zdravlja.

Zbog toga, što je za primenu Energetske duhovne medicine potrebno više godina obučavanja ne postoji ni jedan zdravstveni radnik koji bi ozbiljnije primenjivao njene mogućnosti. Sa donošenjem ovog zakona Centar Ljubiša Stojanović je prestao sa isceljujućom praksom, a delovanje duhovnih energija može se probati na seminaru dr Stojanovića, gde ih on izvodi u informativne svrhe i kao potvrdu vrednosti širih saznanja do kojih je došao istražujući energije.

Očekuje se da da će se približavanjem Evropskoj Uniji otkloniti neki nedostaci pravilnika o Tradiciionalnoj medicini i omogućiti i stanovništvu Srbije da, pored naučne medicine koristi i dobrobiti alternativnih načina lečenja, pa i, verujemo, medicine budućnosti – Energetske duhovne medicine.

Preuzmite Pravilnik o bližim uslovima, načinu i postupku obavljanja metoda i postupaka tradicionalne medicine http://seminar.rs/downloads/Pravilnik_119_2007.pdf

Nedostaci pravilnika

Da bismo dosegli pravnu praksu evropskih zemalja, prema mišljenju dr Stambolovića, treba napraviti neke izmene u Pravilniku:

1. Napraviti komoru alternativnih terapeuta, koja Zakonom o zdravstvenoj zaštiti nije predviđena;
2. Treba da se omogući da se alternativnom terapijom bave i oni koji imaju određenu školu alternativne medicine, a nisu zdravstveni radnici;
3. Da se praktičarima alternativne medicine omogući da otvore ordinaciju za alternativnu medicinu, a ne za zvaničnu medicinu.


Poslednji izmenio drugar dana 11 Sep, 2009 20:17 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 11 Sep, 2009 20:07 pm    Naslov: NAUČNO-MEDICINSKE STUDIJE I PROVERE
Odgovoriti sa citatom

Naučno-medicinske studije i provere

Centar Ljubiša Stojanović je razvio dobru saradnju sa naučnom medicinom. Oko 30 lekara je učestvovalo u praćenju efekata energetske medicine i u izradi naučnih i stručnih studija. Istraživanja koja su vršena pod vođstvom prof. dr Borislava Kapamadžije, za psihičke i prof dr. Nikole Šljapića, za organske bolesti, na 2 700 pacijenata koji su koristili Isceljujući talisman, od kojih je nih 600 primalo i isceljujuće seanse, pokazala su da oni bolovali od 151 vrste hroničnih bolesti, a da su prosečni efekti bili sledeći: potpuno isceljeni 20%, isceljeni većim delom 40%, isceljeni manjim delom 25%, bez pobolšanja 15%.

2001. godine centar je organizovao simpozijum »O dometima i perspektivi energetske medicine« na kome su 12 lekara i 2 univerzitetskia profesora , izneli svoja iskustva o efektima energetske medicine, grupi od 60 lekara i farmaceuta iz Srbije, Slovenije i Republike Srpske. Prosečni rezultati, u 17 grupa bolesti koje su obuhvatile od 30 do 90 pacijenata , bili su potpuno isceljeni, isceljeni većim delom i isceljeni manjim delom od 85 do 90%, dok je od 10 -15 % bilo bez efekta.

Naučna istraživanja su u više slučajeva potvrdila pozitivne efekte energetske medicine. Spomenućemo rezultate dva istraživanja koja su vršena izvan isceljujuće oblasti. Anti virus koji se koristi za zaštitu organa od virusa i bakterija, ispitan je na katedri za mikrobiologiju Veterinarskog fakulteta u Skoplju. Koristi se za poboljšanje higijenskih uslova u mlekarama, tako što je postavljen u prijemnu prostoriju za mleko, u jednu od faza proizvodnje i u skladište gotovih proizvoda. Anti virus je u potpunosti uklonio 4 vrste bakterija koje dovode do kvarenja mleka, kojih je u tim prostorijama bilo u ogromnom broju. Isti proizvod je u Hirurškoj bolnici Sveti Luka u Novom Sadu, ostvario povećanu čistoću sa 20-50%.

Drugi proizvod, pločica Božanska voda kada se postavi na slavinu, bez kontakta sa vodom, omogućava trajno poboljšanje ukusa vodovodne vode, koja od tvrde, neukusne i sa mirisom hlora postaje meka, pitka i bez mirisa.
_________________
Upoznaj samog sebe - Ljubav sva vrata otvara.
TOLERANCIJA, TOLERANCIJA, TOLERANCIJA!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE I SVJETOVNE TEHNIKE SAMOPOMOĆI
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka Obaveštenje: Pravilnik foruma OBJAVE.COM 0 adminfob 30878 07 Jan, 2008 07:29 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 44026 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 43483 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 31283 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 36513 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Galaktički Plimni Val Svjetlosti 2 adminfob 16438 28 Jan, 2008 02:24 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26360 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom