Tehnika kidanja veza
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
RA8
Tragalac


Pridružio: 27 Mar 2010
Poruke: 142
Lokacija: Zagreb

 Poruka Poslao: 02 Apr, 2010 23:47 pm    Naslov: Tehnika kidanja veza
Odgovoriti sa citatom

Evo iskopirat ću ovdje jedan moj članak kao uvod. Ovo je pisano za mase tako da se ne hvatate za svku riječ Smile

Jedino kvalitetni odnosi pružaju istinsku slobodu

Jeste li se zapitali što je to uopće sloboda, ali onako, ozbiljno zapitali? U današnje vrijeme gledam oko sebe kako se pojam slobode učestalo koristi za neprimjerene postupke i radnje. Vrlo često se očituje u mnoštvu ljubavnika, uzimanju različitih opijata, udaranju djeteta, ne pomaganju dragoj osobi, uglavnom za radnje kojima tražimo opravdanje za našu neodgovornost. No, ako je to zaista sloboda, pitam se zašto se i dalje ljudi osjećaju tužno i neispunjeno.
Sloboda je zapravo odluka da se čini ispravno i dobro. No kako bi postali uistinu slobodni trebamo poduzeti neke korake. Kao prvo moramo to odlučiti i zaželjeti.
Da vidimo sada što nas to čini ne slobodnim. Opozit od slobode je zarobljenost, a nju bi mogli usporediti sa vezanošću za nešto što nam ne dopušta da se mičemo i činimo ono što bi voljeli. Iako zvuči simbolično to je zaista tako. Te veze su zapravo energetski lanci, koji su stvoreni obiteljskim odgojem i kulturom, a reakcija su na duboko usađene strahove. Ovakve veze potiču u nama lažnu sigurnost i čine nas ovisnim o drugim ljudima, stvarima ili pojavama. Zamislite si sada da jedan kraj lanca držite vi, a drugi kraj lanca vama bliska osoba. Svaki puta kada se ona pomakne, uzrokuje vaše kretanje o kojem niste vi odlučili. Isto tako, svako vaše kretanje uzrokovati će promjenu položaja kod te osobe. A sada zamislite da držite toliko lanaca u svojim rukama koliko osoba poznajete u svome život. Možete li zamisliti i osjetiti, kako je kada svatko počne vući na svoju stranu? Dakle u takovim odnosima, mi smo robovi uvjetovani izvanjskim stvarima a da to niti ne primjećujemo. Kako bi postali uistinu slobodni, te stupili u kvalitetne odnose koji ne uvjetuju, koji su skladni i bazirani na pomaganju i istinskoj ljubavi, potrebno je ove veze raskinuti.
Jedinstvena metoda koju je utemeljila Phyllis Krystal, bazira se upravo na kidanju ovih veza. Metoda vrlo uspješno povezuje psihoanalizu sa meditativnom vizualizacijom. Bazira se na tehnici sna na javi i stanje je povišene svijesti. Sudionici su cijelo vrijeme budni i kasnije se mogu svega sjetiti.
Simboli
U podsvijesti se nalaze svi naši temelji načina razumijevanja, prihvaćanja i odnosa prema životu. To su uglavnom stavovi koji su nam putem usađeni od naše okoline. Ukoliko misao, stav ili želja iz naše podsvijesti nije realizirana ili poništena, ona stalno djeluje iz nje. Kako bi se naša svjesnost razvijala i širila, potrebno je ono što je u našoj podsvijesti dovesti na razinu svijesti. Jezik nesvjesnog uma vrlo je jednostavan i sastoji se od slika i simbola, te se kao glavni alat za komuniciranje koriste upravo jednostavni simboli. Pa tako kroz termine učimo simbol povezivanja sa svojom višom svijesti, simbol za opuštanje, očišćenje, iscjeljenje, osnaženje, simbol za zaštitu, donošenje odluka, za uspostavljanje ravnoteže, za želju, smirivanje uma, za uspostavu kontakta s unutarnjim djetetom, kozmičkim roditeljima i mnoge druge. Kako su simboli misaoni oblici, možemo ih koristiti i u svakodnevnom životu (u autu, na sastanku, kada čekate u nekom redu...).
Kidanje veza
Glavna meditacija, je meditacija kidanja veza. U ovoj meditaciji koristi se simbol osmice, a u samom procesu kidanja veza, dobijaju se uvidi o kojim se to vezama radi te njihova objašnjenja. Kidanjem veza polako mičemo iz naše podsvijesti one principe našeg djelovanja koje je ta osoba, na neki način, kreirala umjesto nas. Ovime oslobađamo i drugu osobu jer i ona nosi sa sobom neka uvjerenja koja smo joj mi nametnuli. Kako bi potpomogli oslobađanje, ponekada ćemo od višeg vodstva dobiti uputu da raskinemo vezu sa nekom našom željom, uvjerenjem, možda čak i sa firmom u kojoj radimo ili smo radili prije. Dakle prema ovome možemo vidjeti da nismo vezani samo sa ljudima, već i sa našim mislima, željama, stavovima i još mnogo toga.
Naime, od kada sam upoznala ovu metodu postala je dio mog svakodnevnog života. Unijela je kvalitetne odnose sa ljudima koje volim, pomogla mi je pronaći poziv u kojem uživam te prihvatiti mnoge životne situacije bez stresa. Koristim ju kao meditaciju u samoći kada mi treba neki odgovor, kada se dvoumim između nekoliko mogućih postupaka, kada mi je potpuna zbrka u glavi, kada se osjećam iscrpljeno, povrijeđeno. Isto tako ju koristim i na licu mjesta. Na primjer prije odlaska na neki sastanak kako bi ishod bio na obostrano zadovoljstvo, kada se nađem u gradskoj gužvi i upitno je parkirno mjesto, kada osjećam da me neka osoba čini sve umornijom te u mnogim drugim konkretnim situacijama.
Ovu tehniku vidim kao kvalitetan i moćan alat, koji kada naučimo baratati njime, naš život čini jednostavnijim, mirnijim, sretnijim i ispunjen s ljubavi.
_________________
Namaste
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
RA8
Tragalac


Pridružio: 27 Mar 2010
Poruke: 142
Lokacija: Zagreb

 Poruka Poslao: 02 Apr, 2010 23:53 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

ovo je kopija iz skripte koju dijelim polaznicima i link za konjigu
http://www.4shared.com/file/193214924/2879371d/Krystal_Phyllis_-_Kidanje_veza.html

Rad sa simbolima

Opisat ćemo vam neke već postojeće djelotvorne simbole za povezivanje sa višim sebstvom, zaštitu, uzemljenje, donošenje odluka.
Pročitajte i proučite prvo sve simbole i njihove opise. Osnova za početak svake vježbe je povezivanje sa visokim C. Preporučamo da krenete sa vizualizacijom jednog simbola, a kasnije možete dodavati i mijenjati simbole prema vašoj potrebi.
Vježbanje simbola najbolje je raditi u jutro u krevetu nakon buđenja i neposredno prije spavanja, tada smo najbliže svom podsvjesnom umu. Nakon što ste se već upoznali sa pojedinim simbolom u meditaciji, dovoljno je simbole osvještavati po dvije minute u spomenutim razdobljima te tijekom dana kada god se sjetite. Kada ćete već biti uhodani sa ovom tehnikom, možete priupitati svoju višu svijest, da vam da pojedini simbol samo za vas. Ovo je dio na kojem ćemo također raditi na radionicama.

Povezivanje sa višom svijesti – visoki C (High Consciousness)
Osnovna vizualizacija je povezivanje sa višom svijesti, odnosno višim sebstvom. To je izvor mudrosti koja živi i dio je svakog od nas, no ako sami od nje ne zatražimo pomoć, ona se neće uplitati niti djelovati u našem životu protiv naše volje.
Rad sa visokim C omogućuje da svjesni um terapeuta ne utječe na način osobnog uplitanja na klijentove želje i stremljenja, ili pak da se klijent ne oslanja na terapeuta u smislu rješavanja svojih problema. Ovime se dakle isključuje bilo kakav utjecaj između osoba koje sudjeluju u meditacijama.
Postoje dva simbola koja se koriste kako bi se povezali sa visokim C, našim unutarnjim vodstvom. Simbol Svibanjskog drveta se koristi kada osoba radi sama ili pak u grupi od više članova, dok se simbol Trokuta koristi pri radu dvoje ljudi.
Povezivanje sa višim sebstvom (višom svijesti) je temelj i početak svake naše meditacije.

Svibanjsko drvo
Ako meditaciji pristupa više osoba one se smjeste u krug. Dlanovi su na koljenima i okrenuti prema gore. Zažmirimo i malo opustimo prateći svoje disanje. Na prostoru ispred sebe zamislimo stup zlatnog svijetla koji je čvrsto ukopan u zemlju. Na njegovom vrhu zamislimo svjetlosnu kuglu kao simbol zajedničke više svijesti. Ispod kugle spuštaju se trakice raznih boja. Na svom unutarnjem planu priđemo i uhvatimo jednu od trakica koje nam se pružaju, pa se vratimo nazad na mjesto. Kao što smo već napomenuli, Svibanjsko drvo koristimo i u samostalnoj meditaciji.

Trokut
Osoba A i osoba B sjednu jedna nasuprot druge, sa dlanovima na koljenima i okrenutim prema gore, te zažmire. Malo se opuste obraćajući pažnju na disanje. Tada obadvije osobe zamišljaju liniju svijetlosti na razini tla koja ih spaja. Zatim vizualiziraju liniju svijetlosti koja se uspinje kralježnicom i izlazi kroz vrh glave i putuje dalje, dok se ne spoji sa jednakom linijom druge osobe. Mjesto u kojem se ove linije spajaju, mjesto je na kojem se sastajemo sa svojim visokim sebstvom, mjesto na kojem postajemo jedno s njim. To je mjesto visokog C, unutarnjeg vodstva na koje se oslanjamo.

Simboli zaštite

Zlatni krug – vaš osobni prostor
Zlatni krug je simbol koji označava osobni prostor koji pripada svakom pojedinom živom biću. Prema kozmičkim načelima nitko nema pravo dirati u njega. Dakle to je mjesto koje pripada samo vama i preporučljivo je svakome osvijestiti ga kako bi se sačuvali od vanjskih utjecaja. Kada se osjećate rastrešeno to je znak da su vaše energije otišle preko rubova ovog kruga, pa tako on služi i za povlačenje osobnih misli, emocija i stavova.
Ugodno se smjestimo u stolici ili na podu, zažmirimo pa opustimo prateći malo svoje disanje. Povežemo se sa svojom višom svijesti (ako radimo sami koristimo Svibanjsko drvo), pa vizualiziramo zlatni krug promjera kružnice koju bi opisali vrhovima prstiju ispruženih ruku. Nemojte se žuriti, pustite neka se sam pojavi. Ovaj krug mora obavezno biti na podu kao znak uzemljenja. Ostanite ovako i probajte pratiti svoje osjećaje. Mnogi se osjećaju jako udobno i zaštićeno na ovaj način.

Svjetlosni valjak – zaštita i povlačenje
Ovaj simbol zaštite preporuča se osobama koje osjećaju da ih iz nekog razloga život ugrožava pa im je potrebno malo se povući kako bi uspjeli otkriti uzroke tog stanja.
Nakon što se povežete sa visokim C, zamislite zlatni krug pa ocrtajte duž njega zlatnom svijetlosti valjak koji se diže od poda i u visinu onoliko da se osjećate udobno i sigurno. Sada zamolite svoje više sebstvo da vam pokaže što je uzrok vašem stanju. Kada vam se uzrok pojavi, zamolite više sebstvo da vam kaže kako da to riješite, pa slijedite upute.

Balon – zaštita od kritika

Ovo je jedan od simbola zaštite, koji će posebno pomoći jako osjetljivim ljudima koje boli i najmanja kritika (stvarna ili izmišljena), jer se „ubodi“ odbijaju od njegovih stijenki s vanjske strane i poništavaju. Također ga možemo koristiti i retroaktivno za situacije u kojima smo se osjećali povrijeđeno. Pošto su svi simboli misaoni oblici pa tako i ovaj, možete ga upotrebljavati na svakome mjestu i situaciji u kojoj se zateknete.
Osvijestite svoju povezanost sa višim sebstvom. Zamislite oko sebe balon promjera u kojem se osjećate udobno. Taj balon je gumen a sa vanjske strane se prelijevaju dugine boje. Na vrhu balona ostavite rupicu kroz koju prolazi trakica koja vas povezuje sa visokim C. Ostanite u svome balonu i probajte pratiti svoje osjećaje. Kada osjetite sigurnost, probajte taj osjećaj zadržati koliko vam je potrebno.
Ako simbol balona odlučite koristiti za situaciju koja vas je već predhodno povrijedila, zamislite si kako ta situacija dolazi sa vanjske strane. Ovaj puta vi ste zaštićeni i osjećate sigurnost, probajte vidjeti kako sada reagirate na tu situaciju, sada kada ste zaštićeni. Na ovaj način iscijelit ćete svoju povredu.
Također možemo simbol balona koristiti i momentalno u toku dana. Ako osjećate da vas neka osoba napada, osvijestite svoj balon. Kako je ovaj balon gumen, svaka negativna misao ili emocija usmjerena prema vama biti će odbijena od njega i vraćena osobi koja vam ih šalje. Ovo još nazivamo i brza karma.

Kišobran – moja volja
Ljudi koji osjećaju zbrku u glavi zbog toga što ih drugi „bombardiraju“ svojim mišljenjem, zahtjevima, kritikom i sumnjama pa zbog toga ne mogu razlučiti dali su njihove odluke donešene njihovom voljom, učinkovito će to spoznati koristeći ovaj simbol.
Zamislite kako držak kišobrana ide kroz vašu kralježnicu i prolazi kroz glavu. Otvoreni kišobran veličine promjera opisanog kruga vrhovima prstiju raširenih ruku zamislite iznad vaše glave. Sami držak neka se produži u vis koji je povezan sa visokim C. Sada zamislite kako vas otvoreni dio kišobrana štiti od svega što onemogućuje vašu koncentraciju. Ovu vježbu kao i ostale, možete osvješćivati tijekom dana, te ga cijelo vrijeme držati na opisanome mjestu.

Zlatna osmica
Simbol osmice koristimo pri razdvajanju energija, misli i osjećaja sa nekom osobom, uvjerenjem, događajem... dakle sa bilo čime za što osjećamo da nas iscrpljuje i čini vezanim. Ovo je i simbol koji koristimo i za glavnu meditaciju, proces kidanja veza.
Nakon što smo se povezali sa visokim C te vizualizirali zlatni krug oko sebe, vizualizirajte sada isti takav zlatni krug nasuprot vas. Ova dva kruga nikako se ne smiju preklapati već samo dodirivati u jedni točci. Zatim zamolite svoju višu svijest da vam u taj drugi krug pošalje osobu sa kojom momentalno želite napraviti odmak. Kada se ona pojavi ne morate joj ništa objašnjavati, ako se ne želi smiriti ako je bijesna i ljuta, zamolite svoju višu svijest da stupi u kontakt sa njenom višom svijesti i zamoli ju da se smiri. Sada pustite neka sredinom zlatnih krugova počne teći neonska svijetlost. Početak kretanja neonske svijetlosti mora biti od točke dodirivanja zlatnih krugova na lijevo od osobe koju želite odvezati, iza nje, prema vama sa desne strane, do točke dodira krugova, po vašem krugu sa lijeve strane, iza vas, desno prema točki dodira. Neka ta svijetlost konstantno kruži na ovaj način, opisujući osmicu koje je simbol vječnosti, a u ovom slušaju simbol vječnog razdvajanja ovisnosti o nekomu ili nečemu.
Zlatnu osmicu možete upotrebljavati i momentalno, ako osjetite da vas vaš sugovornik iscrpljuje. Ako pričate na telefon, uzmite olovku i papir, napišite prva slova vaših imena i počnite crtati osmicu oko vas, budite kreativni.
Za sam proces kidanja veza, preporučujem da se obratite terapeutu kako bi bio uz vas kada to činite.

Simboli uzemljenja

Svjetlosni pravac – uzemljenje
Kako ne bi izgubili dodir sa stvarnošću i kako bi ostali svjesni svega što nam se dešava prilikom meditacije, potrebno je povezati se i sa zemljom. Ovu metodu posebno preporučamo svim osobama koji imaju bazičnu tendenciju napuštanja materijalne realnosti.
Nakon što smo se povezali sa visokim C, zamišljamo svjetlosni pravac koji odozgora ulazi u glavu, pa se preko kičmenog stupa spušta do zemlje i ulazi duboko u nju. Zadržite ovu sliku koliko osjećate da vam je potrebno.

Puštanje korijenja
Smjestite se udobno na stolici, pa zamislite kako vam iz nogu rastu korijeni, a vaše ruke postaju grane od drveta. Zamolite majku Zemlju i nebeskog oca da vam pošalju energije koje su vam potrebne u ovome trenutku.

Donošenje odluka

Kantar vaga
Ova vizualizacija se koristi ako imate pred sobom dvije mogućnosti za odabir, a niste sigurni koju bi izabrali. Dakle već imate svoju trakicu u ruci a preko nje i povezanost sa višom svijesti. Zamislite si prvo rješenje i zamolite višu sviiest da vam pošalje simbol za njega. Isto to učinite i sa drugim mogućim rješenjem. Sada vizualizirajte kantar vagu, pa u jednu zdjelicu stavite jedan, a u drugu drugi simbol. Ono rješenje koje prevagne, momentalno je najbolje za vas.

Raskrižje
Vizualizirajte si da ste se našli na raskrižju, sa onoliko smjerova djelovanja o koliko momentalno razmišljate. Npr. neka su to 3 puta za koja se pitate kojim poći. Svaki put obilježite simbolom koji dobijete za moguće djelovanje. Pođite tim putem i promatrajte okolinu u kojoj se nalazite. Zamolite višu svijest neka vas vodi k njegovom krajnjem rješenju. Kada ste dobili uvid, vratite se nazad na raskrižje pa krenite drugim putem. Isto ponovite i sa trećom solucijom. Već na polovini svakog puta dobiti ćete osjećaj ili neki znak, dali je on dobar ili ne za vas u datom trenutku. Jedan od njih će se zasigurno istaknuti nad ostalima.

Smirivanje uma

Klatno

Naš um konstantno radi, a kako bi bolje čuli našu višu svijest i kako bismo mogli djelovati prema njenim naputcima, potrebno ga je utišati. Simbol klatna je jedan od mogućih simbola koje možemo koristiti za smirivanje uma.
Uspostavimo kontakt sa višim sebstvom, te ga zamolimo da nam pošalje simbol visećeg klatna. Vidjet ćemo ga kako se ziba lijevo-desno. Ovo zibanje simbolizira rad našeg uma. Kako biste ga smirili, koncentrirajte se na zibanje klatna te ga polako probajte dovesti u stanje mirovanja. Bitno je da ovo ne činite previše naglo, pustite neka ga sila teže dovede u vertikalan, miran položaj.
Možete također i samo pitati za svoj simbol smirivanja uma. Ima raznih iskustava, od vožnje brodom nemirnim morem, pa do kotrljanja kuglice u okrugloj šalici.

Simbol za prizivanja ispunjenja želje

Simbol pješčanog sata
Kada ste uspostavili kontakt sa višom svijest, vizualizirajte zlatni krug oko sebe na način kako to činite kada radite zaštitu. Sa oboda kruga pustite neka ide svijetlost u visinu polako se suzavajući, do mjesta 30-tak cm iznad vaše glave. Od tog mjesta neka se ponovno počne širiti prema gore pa time neka tvori oblik pješčanog sata. Simbol više svijesti možete zamisliti na najužem području ili pak visoko iznad vas, koliko smatrate da je za vas pogodno. Sada zamolite svoju višu svijest neka vam pošalje sve energije koje su potrebne kako bi se vaša želja ispunila. Zamolite ju neka to učini ako je to najbolje za vas i neka se želja ostvari u skladu sa zakonima univerzuma i na sveopće dobro. Zamišljajte kako energija puni dio pješčanog sata u kojem se nalazite. Zamišljajte si i situaciju u kojoj ćete se nalaziti kada želja bude očitovana. Neka ta energija ulazi u vas. Ispunjavajte se tom energijom koliko vam je potrebno. Ono što je izuzetno bitno je to da se ne vežete za svoju želju, jer time onemogućavate njeno ostvarenje. Ono što sigurno znam je da se sve želje ispune, no trenutak će odrediti naše više vodstvo jer ono najbolje zna za nas kada smo spremni za to.
Ovo je također samo jedan od mogućih simbola koje možete koristiti. Ako vam se čini prekomplicirano, pitajte svoje više vodstvo za svoj osobni simbol.

Mandala ravnoteže
Ova mandala je kanalizirana preko Phyllis Krystal utemeljiteljice ove tehnike. Odnosi se na postizanje ravnoteže intuicije, osjetila, osjećaja ili emocija i intelekta ili razuma. Ovakva ravnoteža simbolizira usklađenu i cjelovitu osobu, a to je izuzetno bitno za svako ljudsko biće.
Simbolički ovu mandalu možemo prenijeti i na oblik ljudskoga tijela. Žuti trokut simbolizira našu intuiciju i povezuje se sa područjem glave. Plava boja, bolja intelekta povezana je sa desnom rukom, a ružičasta koja simbolizira naše emocije sa lijevom rukom. Zeleni trokut koji se odnosi na naša osjetila dodijeljen je našim nogama.
Preko ove mandale možemo vidjeti iz kojeg djela našega bića nastupamo u životu. To ćemo vidjeti na način da zamolimo svoju višu svijest da nam putem ove mandale to i pokaže. Dio mandale koji je najizražajniji i najispunjeniji je upravo onaj koji dominira, a onaj koji je najmanjeg inteziteta ta funkcija nam je najmanje zastupljena. U nastavku teksta opisati ću meditaciju kojom ćete svoje funkcije dovesti polako u stanje ravnoteže.
Nakon što smo uspostavili kontakt sa višim sebstvom, vizualiziramo savršeno uravnoteženu mandalu ispred sebe, kako je prikazana na slici. Iza mandale je Sunce koje ju obasjava. Ovu sliku zadržimo oko 2je minute. Zatim zamolimo višu svijest da nam pokaže kako izgleda mandala u skladu sa stanjem u kojem se momentalno nalazimo. Vidjet ćete da je jedna funkcija jako izražena, jedna najslabije, a ostale dvije su negdje u sredini. Najprije ćete raditi na dvije krajnje funkcije i to na način da zamislite pokraj svake boje otpornike. Onaj koji je pokraj najizraženije boje malo pritvorite kako bi ublažili njen intezitet, a pokraj najslabije otvorite otpornik, kako bi se njezin intezitet povečao. Ostavite ovu sliku ispred sebe oko 2-3 minute, zatim ponovno prizovite savršenu mandalu, te ju ponovno zadržite pred sobom oko 1-2je minute. Ovako će naša podsvijest zadržati sliku modela savršene ravnoteže (mandale), što je i naš krajnji cilj.
Za ovu vježbu potrebno vam je do 5 minuta svaku jutro i veće prije spavanja.
Ovu vježbu bilo bi uputno raditi paralelno sa partnerom ili osobama s kojim živite u kućanstvu, jer upotpunjavanje neke funkcije koja nam nije jaka činimo oslanjanjem na drugu osobu kod koje je ona izražena. Na ovaj način svaka osoba će se početi oslanjati više na sebe što će pridonjeti uspostavljanju kvalitetnijih odnosa.
_________________
Namaste
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Almsivi
Majstor


Pridružio: 30 Jan 2008
Poruke: 1135
Lokacija: Fizicki svet

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2010 09:37 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Iz moje gledisne tacke. Ako bih rekao da je veza engram. Onda kidanje veza ima potpunog smisla, ako je to nesto kao
kidanje engrama. Smile
_________________
.. Bitno joj je da sada, u ovom trenutku, ume da prepozna sebe na mapi svemira. ..
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Yahoo Messenger MSN Messenger
RA8
Tragalac


Pridružio: 27 Mar 2010
Poruke: 142
Lokacija: Zagreb

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2010 10:59 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Drexel ::

Znaci...koliko mogu da vidim iz ovog texta osoba kojoj se vrsi terapija treba samo da vizualizira odredjedni simbol...neko vreme ..ili ti to radis umesto nje...ili zajedno?..a ko su kozmicki roditelji..jel svako ima svoje ili su to univerzalni? a kako to da se pokida....pokidas vezu sa fizickim okruzenjem i otvoris svoju rupu ka onostranom?..povezivanje sledi..pojavi se stablo zajedno sa arhetipovima..ulazis u njega..zaplovite zajedno..i dokle idete..tako..sta se desava dalje..slobodno opisi..ovo i jeste tema za tako nesto..koje simbole korisitis..arhetipove..? Smile
kako da znamo sta je lazna a sta istinita sigurnost..a sta pozitivno a sta negativno programiranje?Ne znam sad za ovo prizivanje ispunjenja zelja..zar nije ne vazi ono...sto je manje zelja veca je sloboda? Very Happy


Evo krenut ću ti redom odgovarati kako si postavio pitanja Smile
Ja osobu vodim kroz meditaciju, dakle dajem joj upute što da vizualizira. Osnova je majsko drvo, kao što sam gore napisala, zatim idemo sa opuštanjem. Ovo su otprilike prva 4 termina kada radim u grupi:
1 termin: upoznavanje sa tehnikom, povezivanje sa višom svijesti (Svibanjsko drvo), tehnika opuštanja (opuštanje, pročišćenje, iscjeljenje, osnaženje)
2 termin: Svibanjsko drvo, tehnika opuštanja OPIO, zlatni krug, simbol smirivanja misli
3 termin: Svibanjsko drvo, tehnika opuštanja OPIO, simbol osmice (priprema za kidanje prve veze)
4 termin: Svibanjsko drvo, opuštanje, simbol zaštite - lopta, donošenje odluka – kantar vaga
Kasnije osobe dolaze na individualne termine ošto je svatko drugačiji pa plovimo prema klijentovim životnim situacijama. Naravno da nije potrebno prva 4 termina odraditi u grupi, već se može doći i individualno i u biti je meni to draže.
Evo opisat ću jedan termin gdje klijent kida vezu sa nekom osobom...
Od termina kada se radi osmica odnosno priprema za kidanje veze potrebno je proći 2 tjedna do samog kidanja veze. Tada termin ide ovako: spajanje sa višom svijesti, opuštanje, zlatni krug pa osmica. Ako vidim da osoba koju je klijent pozvao je nemirna, tada pitam klijenta dali je sve u redu pa mu kažem neka zamoli svoju višu svijest da stupi u kontakt sa višom svijesti osobe koju kida (iako je to u biti ista viša svijest). Tada kažem klijentu neka obrati pozornost na prvu vezu kojom su vezane, neka vidi kakova je to veza, od kakvog materijala, na kojim mjestima su vezani. Klijent mi može a i nemora to reči, bitno da on to vidi za sebe. atim mu kažem neka zamoli višu svijest da mu da alat kojim će raskinuti tu vezu, kada ju raskine tu vezu stavlja sa svoje desne strane. Zatim mu kažem da zamoli višu svijest neka mu pomogne zaclijeliti ranu koju je ta veza ostavila. Kada to učini sebi zatim iscjeljuje ranu drugoj osobi. Isto ponavljamo i za ostale veze koje su prisutne sa tom osobom. Kada je to gotovo, kažem mu neka skine sve sa sebe, robu, eventualni nakit i sve stavi na tu hrpu sa vezama. Zatim neka zamoli VS da mu pokaže način kako će unuštiti te veze i robu. Neki bacaju u vatru, neki zakopavaju u zemlju... svatko ima neku svoju priču.
Nakon toga klijenta vodim do jezera i slapa, gdje se kupa od sitnih zaostataka. Zatim odlazi na neko mjesto gdje se osjeća lijepo i tamo mu kažem da može izraziti svoj osjećaj slobode na način kako želi.
Zatim idemo do njegovog drveta i kažem osobi da obrati pažnju kakovi je to drvo. Naime to drvo je simbol njegovog momentalnog stanja. Na drvetu ga čeka nova odjeća koju obuče. Zatim ulati u drvo pa kroz granje sakuplja Sunčevu energiju, a kroz korjenje energiju majke Zemlje. To radi dokle misli da mu je potrebno, zatim izlazi vani i zahvali se drvetu.
Zatim zamoli VS da mu pošalje kozmičke roditelje. Oni su univerzalni simboli bezuvjetne majčinske i očinske ljubavi, sve ono što nam naši biološki roditelji nisu mogli dati. Na neki način su oni i simboli naše Anime i Animusa, iako muški i ženski princip se radi i kao zasebna meditacija. Tu se malo druži sa njima. Pri svakom prizivanju kozmičkih roditelja oni osobi donose neki poklon.
Kada se klijent dovoljno nadružio sa njima, kažem mu neka zahvali VS i neka se vrati u današnji dan.

Što je lažna a što istinita sigurnost? Za nas je ona sigurnost koju osjećamo u tom trenutku istinita.
Pozitivno i negativno programiranje? "Programiranje" je uvijek neutralno, tako da i se rješavamo ne samo "negativnog" već i "pozitivnog" programiranja.
Prizivanje želja, oslobađanje želja? Neminovno je da kada i mislimo da nešto ne želimo da u biti mi želimo. Krajnji cilj i jest oslobađanje od njih jer nas one vežu za ovaj svijet, no to je korak dalje i to dolazi postupno sa razvojem pojedinca. Ovo je više osvještavanje da smo mi sami odgovorni za naše postupke.

Evo nadam se da sam ti malo pojasnila, ako te još što zanima... to sam Wink
_________________
Namaste
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
RA8
Tragalac


Pridružio: 27 Mar 2010
Poruke: 142
Lokacija: Zagreb

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2010 11:22 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

       
Almsivi ::
Iz moje gledisne tacke. Ako bih rekao da je veza engram. Onda kidanje veza ima potpunog smisla, ako je to nesto kao
kidanje engrama. Smile


Engram je trag sjećanja koji je neprestana mjenja u živčanos sustavu, no ova veza je više naša rekacija... jer to je ono što nas čini, dakle ne situacija, već način na koji smo mi istu doživjeli.

Na nama je da se sjetimo, a ne da zaboravimo...

SMRTI=SJEĆANJE

Very Happy
_________________
Namaste
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Almsivi
Majstor


Pridružio: 30 Jan 2008
Poruke: 1135
Lokacija: Fizicki svet

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2010 13:56 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mozes li mi malo bolje objasniti sta si ovim mislila? Smile Nisam te razumeo dovoljno.

SMRTI=SJEĆANJE ? Kako to?
_________________
.. Bitno joj je da sada, u ovom trenutku, ume da prepozna sebe na mapi svemira. ..
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Yahoo Messenger MSN Messenger
RA8
Tragalac


Pridružio: 27 Mar 2010
Poruke: 142
Lokacija: Zagreb

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2010 13:58 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

na sanskritu smrti znači sjećanje Very Happy
_________________
Namaste
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Almsivi
Majstor


Pridružio: 30 Jan 2008
Poruke: 1135
Lokacija: Fizicki svet

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2010 15:38 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Dobro. Smile

Znaci na Sanskritu rec "smrti" znaci ono sto na nasem jeziku znaci rec "secanje". A valjda sam skapirao. Wink
_________________
.. Bitno joj je da sada, u ovom trenutku, ume da prepozna sebe na mapi svemira. ..
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Yahoo Messenger MSN Messenger
DrexelPridružio: 19 Apr 2009
Poruke: 398

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2010 21:34 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

       
RA8 ::


Evo nadam se da sam ti malo pojasnila, ako te još što zanima... to sam Wink


fantasticno..ovo je mnogo vise od pojasnjenja..hvala na textu Very Happy ..pozdrav.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zvoncica
Mesija


Pridružio: 09 Jan 2009
Poruke: 4073

 Poruka Poslao: 20 Maj, 2010 16:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Dakle, krenula ja s vježbama uzemljenja, pa kruga ( i tako mi je neki dan frendica savjetovala da se uzemljim, a mama mi to govori cijelog života, pa reko da se uzemljim i ja malo).

Čim sam svladala teoriju, krenula ja na praksu: isti tren je prošao tip kojemu je mobitel zvonio na narodnjake ispod mog prozora i to dugo je šetao, a kad je on prošao došao je auto reklama za dallas records i 5 minuta mi drndao ispod prozora.
dok je on drndao, kolegica je iz splita se javljala preko skajpa s deset kratkih poruka, blink, blink,blink....
ništa od uzemljenja
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE KRITIKE 42 adminfob 37231 01 Maj, 2011 08:43 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 98262 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 45442 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 36935 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 32761 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 44126 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26640 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom