ZEMLJANI U OČIMA VANZEMALJACA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » MOJ DUHOVITI PUT
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 16 Okt, 2008 19:12 pm    Naslov: ZEMLJANI U OČIMA VANZEMALJACA
Odgovoriti sa citatom

...
ZEMLJANI U OČIMA VANZEMALJACA
Vrsta: Homo sapiens

Brojnost: 6.500.000.000 sa tendencijom stalnog prirasta

Razmnožavanje:
Mužjak ispoljava zainteresovanost za ženku i poklanja joj sitne komadice žutog metala, koje ona kači po telu. Izgleda da ovo predstavlja način na koji se vrsta razmnožava, jer 9 meseci kasnije ženka donosi na svet golo mladunče. Od tada ona menja svoje ponašanje, i postaje zaštitnički raspoložena prema mladunčetu, a agresivna prema mužjaku ("Gasi tu cigaretu, da ti je ja ne ugasim na čelu"!).

Verovanja:
Prosto neverovatno, ali oni smatraju da su jedina živa bića u čitavom Univerzumu?!

Medjuljudski odnosi:
Prvo se rukuju i grle, pa onda jedni druge ubijaju, pa se onda opet rukuju i grle, i tako iz ciklusa u ciklus.

Dnevne aktivnosti:
Za razliku od drugih vrsta sa kojima dele Planetu i koje se uglavnom bave sakupljanjem jestivih plodova (zirovi, lesnici, orasi...), oni skupljaju i nagomilavaju plodove koji im ponajmanje služe za ishranu, a često puta i ničemu ne služe. Iako ženka prednjaci u ovoj aktivnosti, mužjak takođe pokazuje zavidan entuzijazam. Kada procene da su skupili dovoljan broj jedinstvenih i vrednih plodova, onda pozovu u svoje skloniste drugi par sakupljača, kako bi na osnovu njihovih reakcija procenili, koliko vredi njihova zbirka.

Ekonomija i rad:
Trude se da dnevno budu što manje radno aktivni.

Nivo duhovnog razvoja: Nizak

Nivo tehnološkog razvoja: Malo viši


SAVETI:
U slucaju kvara i prinudnog spustanja letelice, koristite sledeću proceduru:
-> odmah uključite radio-far za automatsko navodjenje kosmičke šlep službe

-> zbog opasnosti od otmice i podvrgavanja medicinskim eksperimentima, izbegavajte svaki kontakt sa pripadnicima vrste

-> u slucaju iznenadnog susreta sa njima, ispustajte piskave zvuke, kreveljite se i pravite se kao da hoćete da ih otmete i odvedete u letelicu. S obzirom da su kao vrsta ispunjeni velikim brojem iracionalnih strahova, ovakvo vaše glupiranje najcesce je sasvim dovoljno da ih preplasi i natera da pobegnu glavom bez obzira.

-> ukoliko vas ipak zarobe, zahtevajte da vidite glavnog vodju citave vrste planete i recite mu da ste ambasador mocne Galakticke Federacije, koja u tren oka moze da unisti njihovu celokupnu civilizaciju.

-> s obzirom da su kao vrsta veoma agresivni, obavezno im ponudite trajnu vojno-tehnicku saradnju i kao dokaz dobre volje, predajte im svoj solarni fen za kosu, tvrdeci da je u pitanju smrtonosni torziono-skalarni dezintegrator, koji moze u tren oka da unisti sve njihove neprijatelje. Objasnite im da seaktivira automatski i to naglim praznjenjem kvantnog fluksa (!), do koga dolazi pri izlasku vase letelice (sa vama u njoj) iz gravitacionog polja njihove planete

-> i na kraju, nikako ne dopustite da saznaju da ste ipak samo običan student i da vaš diplomski rad nosi naziv -
"Običaji i verovanja primitivnih naroda Galaksije".

PREPORUKA TUROPERATERA: Za izbegavati!

.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
IIpotoMajctop
Urednik


Pridružio: 30 Avg 2008
Poruke: 1296
Lokacija: Podunavlje

 Poruka Poslao: 21 Okt, 2008 21:34 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

CRNA GORA U OČIMA RUSA

Naveden je dio ocjena koje su ponuđene posjetiocima internet sajta na ruskom jeziku (http://www.montedom.com), koji je specijalizovan za prodaju nekretnina.

Crnogorci su na tome sajtu opisani kao krupni muškarci, jake tjelesne građe, uglavnom crnokosi, pravilnih crta lica, uz napomenu da najizražajniji “primjerci“ te nacije žive na Cetinju.

Crnogorke su, piše, po pravilu, crnokose i tamnih očiju, ne previše krhke tjelesne građe i - nemaju izražen struk.

Crnogorkama, piše dalje, fali šarm i prefinjenost koje imaju ruske žene, a “nepoznata su im osjećanja kao što su nježnost, briga o ovdašnjim muškarcima, jer žive ustaljenim načinom života.“

Crnogorci su opisani kao lijena nacija. Radnim danima, već od osam ujutru, mnogi muškarci, nezavisno od uzrasta, sjede u kafićima, ispijaju svoju omiljenu kafu, puše i čitaju novine, pa se stiče utisak da oni dolaze u kafiće kao na posao.

Dok muškarci sjede po kafićima, žene rade, i to, uglavnom, u prodavnicama ili u uslužnoj djelatnosti, piše nepoznati autor, konstatujući da je istovaranje robe iz kombija u prodavnicu ovdašnjim ženama svakodnevni posao.

Djevojke su, zapaža se, najčešće obučene u majice i farmerke, dok žene najčešće nose duge haljine, a često se mogu vidjeti žene koje su od glave do pete obučene u crno.

Crnogorci su opisani kao bučni, dobrodušni i užasni spletkaroši, koji obožavaju puno da pričaju, posebno mobilnim telefonom, kojih, nerijetko, imaju i po dva. Odlikuju se, navodi se, i posebnom drskošću dok razgovaraju sa nepoznatim ljudima, postavljajući sasvim neobavezna pitanja. To je, ipak, primjećuje anonimni analitičar, karakterističnije za žene.

Na ulicama crnogorskih gradova, momci uvijek šetaju odvojeno od djevojaka, a prava rijetkost je vidjeti par koji je zagrljen ili se drži za ruke, piše na sajtu. Međutim, stoji u nastavku teksta, nikada na ulici bilo kojeg crnogorskog grada, nećete vidjeti da mladi, pijani tumaraju ulicama sa flašama piva u rukama, jer svi piju "u granicama pristojnosti“ i to, uglavnom, u kafićima.

Crnogorci, primjećuje se dalje, obično imaju po nekoliko stotina eura duga za neplaćene račune za struju i komunalije, ali redovno plaćaju telefonske račune. To je, kako se ocjenjuje, kulturni problem čitave zemlje, a ne samo pojedinaca.

Dalje se ističe da je Crnogorcima, pored već pomenutog sjedjenja u kafićima i ispijanja kafe, omiljena zabava klađenje u sportskim kladionicama i pjevanje. I mnogi pjevaju, jer je ovo "muzikalna nacija“, zaključuje autor.

Omiljene fraze kojima se Crnogorci služe su: "Odakle si“, "Kako si“, "Šta radiš“, a u napetoj poslovnoj situaciji posebno je aktuelan izraz "hiljada eura“, koji se izgovara sa posebnim ushićenjem, navodi se u tekstu. Posmatraču nije promaklo da Crnogorke puno puše, čak i u trudnoći.

Čini mu se da se i može naći Crnogorka pravilnih crta lica i vitke figure,“ koju one nijesu u stanju da sačuvaju nakon 23. godine“.

"Pažljivi posmatrač“ ljepote Crnogorki, na kraju svog "pisanija“ ima i naravučenije namijenjeno ruskim muškarcima, kojima poručuje, "da paze i maze svoje voljene žene Ruskinje, zato što su one najljepše, najženstvenije, očaravajuće, prekrasne i neponovljive“.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Mystic_Storm
Hodočasnik


Pridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 800
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 03 Jun, 2010 11:20 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

NEKOLIKO REČI O VANZEMALJCIMA
Saša Zorkić RSS / 07.01.2009. u 18:25

* Komentari: 121
* Preporuke: 16
* /
* Čitanost: 1915

Nekad mislim da smo sami u svemiru, a nekad da nismo. Obe ideje izgledaju mi podjednako zastrašujuće.

Artur Klark

Uzmimo, na primer, da jesmo sami u kosmosu i da toga postanemo svesni jednog trenutka. Na neki način bilo bi to zaista zastrašujuće saznanje jer bi u nama izazvalo osećaj beskrajne usamljenosti, možda i straha, a sam univerzum, sa našeg, ljudskog stanovišta, izgubio bi smisao. Jer, čemu sve to, taj silan prostor, ako nikog nema da živi u njemu. Kosmos je besmisleno velik da bi postojao samo za nas.

Ipak ima onih koji misle da jesmo sami u tom beskraju. Oni veruju da je život posledica sticaja neverovatnih, slučajnih i neponovljivih okolnosti, ta da je ovaj naš, zemaljski život i sam jedinstven i neponovljiv i da je nemoguć na bilo kom drugom mestu. Uostalom, tako su nas i mnoge crkve učile. Ali ako je tako, onda to znači da će jednog dana kada se Sunce naduje i sprži ovaj život, univerzum, sasvim pust i jalov, ostati da trune do poslednjeg atoma, a da nikog ne bude da ga shvati i pronađe njegovu svrhu. Bio bi to tužan kraj svemira.

Istina, treba reći da ne vidimo razloge zbog kojih bi univerzum morao biti logičan, shvatljiv i srećan po našoj, ljudskoj logici, pogotovo što mi nismo u stanju ni sami sebe baš najbolje da shvatimo i učinimo srećnim.

***

Statistički posmatrano svemir vrvi od života. U našoj galaksiji ima više stotina milijardi zvezda i neka svaka ima makar samo jednu planetu ili drugo pogodno telo (a u proseku ih ima sigurno mnogo više) i već imamo obilje kandidata za postojanje života, ma kako rigorozne uslove život zahtevao. A gde su ostale galaksije sa svojim milijardama kandidata. Ako tako stvari posmatramo, alijensi postoje i samo je pitanje vremena kada ćemo s njima uspostaviti kontakt.

Vest nad vestima

Zamislite da jedne vedre noći sa neba bljesne signal vanzemaljskog razuma, ili da radio teleskopi uhvate poruku iz okoline Vege, kao što je to bio slučaj u Seganovom "Kontaktu" (ko nije čitao i ne zna šta je propustio). Bila bi to vest nad vestima, najznačajnija od kako znamo za sebe. Već i sama činjenica da nismo sami u svemiru, izmenila bi našu filozofiju, nauku i religiju, a zatim i sve ostalo i na ovaj ili onaj način posledice bismo osetili svi. Bez sumnje bilo bi i komičnih situacija. Neki verski lideri bi se našli u čudu pa bi imali problema da objasne svom stadu šta im se to dogodilo. Drugi bi se snašli pa bi otvorili svoje svete knjige i našli da je u njima zapisano (samo što to ranije nisu umeli da protumače) da je Tvorac u svojoj mudrosti, život posejao svud po vaseljeni, pa bi se tako još više pronela njegova slava. Astrobiolozi bi bili najsrećniji. Teturali bi se od uzbuđenja i ponavljali: "Jesmo li mi govorili, jesmo li govorili? A niste nam verovali!". Fizičari bi nestrpljivo sastavili pismo vanzemaljcima u kome bi stajalo: "Drage kolege, jeste li pronašli Higsov bozon i graviton?". Političari bi sprečili da se to pismo pošalje dok se ne utvrde namere vanzemaljaca i važno bi, kao da znaju o čemu pričaju, lomili jezik na novim račima kao što je 'ekstraterestrički'. A generali bi iskoristili priliku da od svojih parlamenata zatraže dodatne pare za naoružanje.

Biolozi bi bili najumereniji. U početku, naravno. Njih zanimaju sitnice: da li je vanzemaljski život zasnovan na ugljeniku, kao naš, ili nije. Ugljenik ima izuzetnu osobinu da se vezuje sam sa sobom, a onda i sa drugim atomima. Na taj način ugljenici grade duge i izuzetno složene lance jedinjenja na kojima počiva život. Najveći molekuli u živim ćelijama sadrže više milijardi atoma zahvaljujući ugljeniku. Da li se i vanzemaljski život oslanja na ugljenik, e to je ono što biologe interesuje. A ako ne, onda na čemu? Sumnja se na silicijum, mada moći silicijuma daleko zaostaju za ugljenikom.

Drugo što biologe živo zanima jeste da li je vanzemaljcima neophodna voda. Jer, šta rastvara i raznosi hranu po organizmu, ako nema vode. Kandidat bi mogao biti npr. amonijak, s tim što je on tečan na vrlo niskim temperaturama, a visokim pritiscima.

A uzbudili bi se svako na svoj način i hemičari, sociolozi, lingvisti, trgovci itd. Sve u svemu, bilo bi veselo i zanimljivo. Nema sumnje da bi bilo i straha, ponegde i panike. Novi proroci bi iznikli po svetu i, nadahnuti Otkrićem, opominjali bi, pretili i zahtevali kolektivno pokajanje. Procvetala bi ulična prodaja amajlija i vodica protiv vanzemaljaca, a Holivud bi se usijao od snimanja novih filmova.

Možda bi zaista trebalo da se ućutimo i pogasimo TV i druge predajnike, da se primirimo i utonemo u mrak kako nas vanzemaljci ne bi primetili. Jer šta ako stignu ovamo i nađu da smo vrlo ukusni? Ili da nismo, ali dopadne im se planeta, pa nas zapraše sprejom protiv zemaljaca?

Međutim, naučnici i drugi koji se bave ovim pitanjima dosta su spokojni u tom pogledu. Oni pre veruju da vanzemaljci pripadaju tipu Vulkanaca nego Klingonaca, ili, ne daj Bože, Borgova.

Oni ovako razmišljaju. Do nas bi mogla da dođe samo tehnološki razvijena civilizacija, mnogo naprednija od nas (jer mi još nismo u stanju ni na susednu planetu da otputujemo, a kamo li nekud dalje). A takva tehnologija podrazumeva, bar se tako nadamo, visok nivo zrelosti onih koji s njom rukuju. U suprotnom ona nije više izvor blagostanja i moći, već razorno oružje. Dajte avion nekom zatucanom fanatiku i videćete. Drugim rečima, ako neko ima tako moćnu tehnologiju da iz daleka stigne do nas, onda je taj preboleo sopstvenu destruktivnost i namesto nje odabrao toleranciju i mir sa samim sobom i sa drugima.

Muk neba

Dobro, uzmimo da u vascelom svemiru postoje vanzemaljske tehnološki razvijene civilizacije. Mnogi astronomi, a i drugi koji se za tu temu interesuju tako veruju danas, a tako su verovali i ranije, takoreći od uvek ili bar od antičkih vremena što pouzdano znamo. Povremeno je tokom istorije to uverenje uzimalo razmere gotovo masovne opsesije i uspostavljanje kontakta sa susedima bilo je pitanje dana. Međutim, dani su prolazili a nebo je ostajalo nemo. Tako se konačno nametnulo rezignirano pitanje: "Pa zašto se već jednom ne jave!?"

Eh, zašto? Mnoge knjige su na tu temu napisane što samo potvrđuje našu osobinu da najviše pričamo o onome o čemu inače pojma nemamo.

Ima tu raznih odgovora. Možda nam se vanzemaljci zapravo i javljaju, možda nam mašu i viču, ali mi ih ne primećujemo jer smo gluvi i slepi za njihovu tehnologiju. Ništa vam ne vredi da emitujete TV program ako vam publika nema televizor. Vi vičete u mikrofon, repujete, a publika se u čudu pita što ćutite. Možda bi trebalo samo da usavršimo naše prijemnike pa bi poteklo dugo međuplanetarno četovanje.

A možda jednostavno vanzemaljci nisu zainteresovani za druženje. Lepo im je samima. Ili jesu, ali nas ne primećuju pa nam se i ne javljaju. Ipak ako nisu baš daleko, i ako su pametni, morali su nas do sada primetiti. Za pola veka koliko traje era televizije prve naše TV emisije su već uveliko prevalile rastojanje do najbližih zvezda i napredni vanzemaljci su ih mogli primiti. I poslati odgovor. Ipak, oni ćute. Možda su, kako neki smatraju, videli reklamne poruke naših TV stanica, pa su brže-bolje okrenuli svoje prijemne antene na suprotnu stranu. Nismo im interesantni na ovom nivou razvoja izbeljivača za veš.

A možda naš signal još nije stigao do njih. Zapravo, ogromna rastojanja u kosmosu i ograničena brzina elektromagnetnih talasa i jeste najveći problem. Zamislite da su nam neki iz Andromedine galaksije poslali poruku. Da su to uradili pre 2,2 miliona godina danas bi ona stigla do nas i mi bismo pročitali ljubazno pitanje "Kako ste?". Naš odgovor: "Fala, evo nije loše, gura se nekako" do njih bi stigao za sledećih 2,2 miliona godina, dakle u vreme kada nas možda više i neće biti. Ili njih neće biti. Za nas postojanje vanzemaljaca sa kojima ne možemo da ostvarimo kontakt ima isti značaj kao da ih i nema. Skoro. (A bilo bi tako zanimljivo da mi uhvatimo neki vanzemaljski TV program. Ko zna šta oni koriste protiv peruti pipaka na glavi).

Traži se živ ili izumro

Sve su ovo zanimljiva i važna pitanja na samoj ivici nauke i naučne fantastike. Uglavnom su u ovoj drugoj. Da se zato sad malo više približimo nauci.

Jedino što pouzdano znamo jeste da život postoji i to ovaj naš. Za drugim se uporno traga pre svega u Sunčevom sistemu, a pomalo i van njega.

U Sunčevom sistemu potraga za životom ima dva vida: potraga za sada postojećim životom i potraga za izumrlim životom. Pre milijardu ili dve godina Marsom je tekla voda i mnogi veruju da je tamo bilo i nekih jednostavnih oblika života. Kad je voda sa površine Marsa nestala, onda je i njegov život izumro. Verovatno. Voda je velikim delom isparila, ali možda su se neke količine povukle u tlo. Moguće je da se i život povukao ispod tla. To je predmet daljeg istraživanja.

Sem Marsa dobri kandidati za postojanje života su i neki sateliti: Jupiterova Evropa i Saturnovi Enceladus i Titan. Evropa i Enceladus su bogati tečnom vodom (ispod kore leda), a Titan je interesantan zbog svoje bogate atmosfere, po sastavu slične ranoj atmosferi Zemlje, a i zbog jezera metana koja su nedavno otkrivena na njemu.

U svakom slučaju, ako se i nađe neki vanzemaljac u Sunčevom sistemu on će biti krajnje jednostavan i gledaćemo ga kroz mikroskop. Ništa razvijenije od toga se ne očekuje. Inteligencija još manje. Inteligencija postoji samo na našoj planeti. Recimo, kažu da su delfini inteligentni.

(Ako u Sunčevom sistemu nema još negde života, možda je to i dobro. Za 50 godina razvoja kosmonautike po Sunčevom sistemu su se razmilele zemaljske letelice. Da ima nekih naprednih Marsovaca, Jupiterijanaca itd. Sunčev sistem bi nam svima bio pretesan.)

Naredne decenije će biti posvećene i traganju za životom van Sunčevog sistema. Astrobiolozi očekuju indirektne dokaze za taj život. Ti svetovi su suviše daleko da bi neka naša letelica skoknula do njih i pogledala ima li tamo nekog. Ali buduće kosmičke opservatorije sa novom tehnologijom i našim novim znanjem će možda uspeti da detektuju kandidate, planete zemljinog tipa, i da u njihovoj atmosferi otkriju produkte života.

Pitanja

Tema "vanzemaljski život" otvara velik broj važnih pitanja. Na većinu njih ili nemamo nikakav odgovor ili ih imamo isuviše, ali sumnjivih. Oba slučaja govore o našem neznanju.

Recimo, da li je život nužna pojava u univerzumu? Da li smo se mi pojavili po sili nekog kosmičkog zakona ("Što više istražujem vasionu i izučavam detalje njene arhitekture, to više dokaza pronalazim za to da je vasiona u određenom smislu sigurno znala da dolazimo - Frimen Dajson). I da li se život pojavljuje svuda gde postoje dobri uslovi, samo ako mu date dovoljno vremena? Ili je, naprotiv, i ovaj naš život čista slučajnost, komična greška prirode? Možda.

Da li je inteligencija nužna kad se život jednom javi, samo ako ima dovoljno vremena na raspolaganju? Ili je i ova naša inteligencija, štagod o njenim dometima mislili, slučajnost?

Ako postoje napredne civilizacije u svemiru, kakve su one: opasne, destruktivne ili pak miroljubive i posvećene naučnim istraživanjima? Znaju li one svrhu života i svrhu svemira? I da li bismo mogli da razmenjujemo misli sa njima?

***

Bilo kako bilo mi ne znamo da li još negde postoji život. Uporno gledamo u nebo i nadamo se da ćemo dobiti neki znak. Čudimo se vekovima što ga nema i tražimo razloge i opravdanja što vanzemaljci ćute. Ispričali smo neke od mogućih razloga, a ostao je još jedan. Možda vanzemaljci ćute zato što ih nema.*-*-*-*-*-*-*

Neki najpoznatiji vanzemaljci

Supermen

Ovaj vanzemaljac je došao sa planete Kripton. Veoma podseća na čoveka. Život je posvetio borbi protiv kriminala i u tome je izuzetno uspesan što nije čudno s obzirom da raspolaže neograničenom snagom i otpornošću. Ume da leti, ima laserski pogled i dah kojim može da stvara led. Više puta je spasao svet. Prvi put se pojavio u crtanom romanu 1938, a 1951. je otpočeo filmsku krijeru.

E.T. (Extra Terestrial)

Najsimpatičniji vanzemaljac posle Vudi Alena. Dobroćudan, vesele naravi, voli decu. Simpatično je ružan i prirasta za srce već naprvi pogled.

Film E.T. je snimljen 1982. a nominovan je za devet Oskara. Osvojio je četiri. Film je režirao Steven Spielberg. Spilberg je Zemaljac (mada to nije dokazano)

Jubba The Hutt

Jedan od najozloglasenijih gospodara zla u vise galaksija. Javlja se u drugom i trećem filmu serije Zvezdanih ratova.

Vođa jedne od najvećih kriminalnih organizacija u svemiru Jubba je postao kada je imao oko 600 godina. Od tada se njegovo ozloglašeno carstvo bavilo svim mogućim nelegalnim poslovima: od prodaje roblja, preko krijumčarenja pa do ubistava po narudžbini. Ubila ga je princeza Lea, kada je zajedno sa svojim bratom, Luk Skywalkerom oslobađala Han Soloa, simpatičnog krijumčara koji se zamerio Jubbi.

Dr Solomon ["Treći kamen od Sunca"]

Jedinica od četiri vanzemaljca u misiji istraživanja inteligentinih vrsta u svemiru spuštena je na Zemlju. Odlično su obučeni i sasvim uspešno su se asimilirali na ovoj planeti. Skoro sasvim.

Na slici vidimo komandanta jedinice, dr Solomona, u ljudskom oblicju.

Spock [Vanzemaljac starije generacije Zvezdanih staza]

Po planetarnom poreklu Spok je polu Vulkanac, jer mu je majka Zemljanka, a otac Vulkanac. U posadi Enterprajza bio je jedan od najpouzdanihjih članova. Spok je maksimalno racionalan i potpuno lišen svih emocija. Kao takav bio je suprotost ostalim (zemaljskim) članovima posade i zbog te simpatične nastranosti brzo je posato omiljen kod TV publike.

Spok je na Enterprajz doneo čuveni pozdrav Vlkanaca: "Live long and prosper"

Predator Vanzemaljac iz filma "Predator"

To je opasan vanzemaljac. Na našu planetu je došao iz lovačkih pobuda. Lovi sve, naročito ljude. Raspolaže preciznim oružjem sa laserskim nišanom i specijalnom opremm koja ga čini nevidljivim. Jedina mana su mu nesavrseni vidni receptri kojima grubo opaža toplotne izvore a time i toplokrvne organizme. Nemilosrdan je i bezosećajan. Ipak u lovu ume da pokaze izvesnu dozu fer pleja.

Na slici ne možete da ga vidite posto je snimljen u trenutku dok mu je bio ukljčen aparat za nevidljivost.

Film Predator je snimljen 1987. a Predator 2 1990.

Palpatine [Lik iz serije filmova Zvezdani ratovi]

Od kako je postao gospodar militantne organizacije koja se jednostavno naziva "Imperija", Palpatin je zagospodario skoro celim svemirom. Samo šačica pobunjenika je stajala između njega i apsolutne kontrole svih zvezdanih sistema. Međutim, iza političke borbe pobunjenika i lukavog imperatora bila je mnogo važnija borba - borba svetle i tamne strane Sile (The Force), snage koja prožima sva živa bića u svemiru....

Gattes, William Henry III [Poznatiji kao Bil Gejts]

Jedan od najpoznatijih vanzemaljaca. Njegovo poreklo međutim nije sasvim jasno s obzirom da ima onih koji tvrde da se radi o zemaljskom biću.

Zvanično Bil Gejts je rođen 1955. u Sijetlu (država Vašington, SAD). Sa Pol Alenom od 1967. radi na razvoju kompjuterskog jezika. 1975. Gejts je na Harvardu gde, i dalje sa Alenom, razvija jednu verziju Bejzika. Uspeh u ovom poslu naveo je Gejtsa da napusti dalje studije (1977) i potpuno se posveti ostvarenju svoje vizije: "kompjuter na svakom radnom stolu i u svakom domu" ("a computer on every desk and in every home"). 1975. sa Alenom je osnovao Microsoft. 1981. proizvodi MS-DOS, operativni sistem za novi IBM personalni racunar. Zatim slede razne verzije Windows operativnih sistema....

Gejts je pronalazač beta verzije softvera. Obogatio se deleći svoje programe besplatno.

Worf Vanzemaljac iz Zvezdanih staza

Široj javnosti postaje poznat kada pred klingonskim sudom brani kapetana Kirka i doktora Mek Koja u slučaju zvanom "Undiscovered country". Kasnije stupa u službu na Enterprajzu, da bi zatim prešao na svemirsku stancu Deep Space Nine, gde je zadužen za spoljnu bezbednost.

Worf je markantan, snažan, hrabar - najbolji izdanak novije generacije klingonske vrste bića. Ipak on je pre svega ratnik. Da je čovek njegov bog bi bio Ares. Međutim Klingonci su svoje bogove jos pre nekoliko milenija poklali.

Worf je odrasato na planeti Zemlji i to je ostavilo duboki trag u njemu. Zbog toga deluje uvek kulturnije i prefinjenije od ostalih Klingonaca. Međutim boravak među ljudima nije ga iskvario i on je zadržao naglasen osećaj za pravdu.

Gordon Shamway Na Zemlji poznat pod nadimakom Alf. Alf je akronim od: alien life form.

Neobičan izgled jedino je što ovog vanzemaljca bitno razlikje od ljudi. Sebičan je, koristoljubiv, ljubomoran u razmerama koje ga čine gotovo idealnim čovekom.

Na Zemlju je došao sa planete Memlak. Voli mačke (da jede).

Alien (Xenomorph)

Izuzetno opasan vanzemaljac, koji se prvi put javio u filmu "Alien". Bezumno uništava sve živo oko sebe. Ima izuzetno razvijenu reproduktivnu moć. Njegove ćellije prodiru u telo čoveka i tu neko vreme žive kao paraziti, a zatim izlaze napolje razarajući ceo organizam domaćina.

http://blog.b92.net/text/6656/NEKOLIKO%20RE%C4%8CI%20O%20VANZEMALJCIMA/
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mystic_Storm
Hodočasnik


Pridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 800
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 03 Jun, 2010 11:25 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

UFO crashes file:
ALLEGED UFO CRASHES LISTING:


Here is a list of some well known alleged UFO crashes. When information exists within this site, you can click the available link in the "notes" column of this table to read it.


Date: Location: Notes/case file:
10,000 BC Sino-Tibetan Border The stunning story of the Dropas.
2,000 BC Grand Canyon, AZ A file from UFO BBS. Tabloid story.
840 Lyons, France Not a crash, a hoax. 4 human falsely claimed to come from the clouds.
1561 Nuremberg, Germany An illustrated case.
18th Century Germany Montanus tells of flying magicians shot down.
1864 September Cadotte Pass, Missouri Original newspaper article of 1864.
1884 June 6 Holdredge, Nebraska Inconclusive but quite interesting.
1884 December 13 Sorisole, near Bergamo, Italy
1897 April 17 Aurora, Texas Hoax almost certain.
1897 April 19 Leroy, Kansas, USA Hoax almost certain.
1907 Burlington, Vermont, USA
1908 June 30 Tunguska River, USSR
1909 December 22 Chicago, Illinois, USA Airship crash report, debris never found.
1910/1915 Puglia Italy
1923 Quetta, Pakistan
1925 Chevy Chase, Maryland, USA
1925 Sept/Oct Polson, Montana
1930 Mandurah, West Australia
1933 Italy
1936 Black Forest, Germany
1938 summer Czernica, Poland
1941 West of San Diego, Ca
1941 Spring Cape Girardeau, Missouri
1941 July 4 Tinian Island, Oceania
1945 approx. UK
1945 Mataquescuintla, Guatemala
1946 Date and location unknown
1946 Magdalena, NM
1946 July 9 Lake Barken, Sweden
1946 July 10 Bjorkon, Sweden
1946 July 18 Lake Mjosa Sweden
1946 July 19 Noon Lake Kolmjarv, Sweden
1946 August 12 SW Sweden
1946 August 16 Malmo Sweden
1946 mid-October Southern Sweden
1947 January Papagos Indian Reserv. AZ NEW
1947 May Spitzbergen, Norway Newspaper articles, cover up, 17 bodies.
1947 May 31 Socorro, New Mexico
1947 July Near St. Joseph, MO
1947 July 4 Roswell, New Mexico, USA The well known Roswell affair. 4-5 bodies, one alive ET?
1947 July 5 Plains of San Augustin, New Mexico, USA
1947 July 31 Maury Island, Tacoma, USA Complicated almost certain hoax.
1947 August 13 Hopi Reservation, Arizona
1947 October 2 Cave Creek, Arizona, USA Very little information.
1947 October Paradise Valley, Arizona, USA
1947 October 20 San Diego
1948 Kingman, Arizona, USA
1948 February 13 Aztec, New Mexico, USA Controversial, 2-12 alleged bodies.
1948 April 12 Outside Aztec, New Mexico, USA Same as underneath?
1948 March 25 Aztec, New Mexico, USA Controversial. 12 alleged bodies.
1948 March 25 White Sands, New Mexico, USA Same as above?
1948 7/8 July Near Laredo, 38 miles inside Mexico Bodies recovered.
1948 August Laredo, Texas, USA 1 body recovered
1949 Roswell, NM, USA Not the famous case of 1947.
1949 August 19 Death Valley, California, USA Story by 2 prospectors, 2 beings espace alive.
1950 (before) Near Mexico City, Mexico Second hand witness.
1950 January Mojave Desert, California, USA
1950 February 10 Copenhagen, Denmark Farmer witness UFO explode.
1950 March? New Mexico, USA FBI memo mentions recovery of 3 crashed saucers.
1950 April Argentina Bodies not there anymore on next day
1950s (mid) Birmingham, Alabama Single witness case.
1950 May 10 Bahia Blanca Province, Argentina
1950 September 10 Albuquerque, Texas, USA 3 bodies.
1950 December 6 El Indio/Guerrero area, Tex-Mex border, Texas, USA
1951 Summer Sierra Madre, Mexico Anonymous story, bodies and UFO recovery.
1952 July Washington DC, USA
1952 July 23 Pueblo, Colorado, USA Admitted hoax.
1952 August Ohio, USA
1952 August 14 Ely, Nevada, USA 16 bodies recovered.
1952 September 9 Spitzbergen, Norway Probable mystification.
1953 Brady, Montana, USA Recovery of bodies by military, tabloid invention.
1953 April 18 South-West Arizona, USA
1953 May 20 Western Utah, USA
1953 May 20/21 Kingman, Arizona, USA Reliable witness, 2 bodies.
1953 June 19 Laredo, Texas, USA 4 bodies.
1953 Summer Fort Polk, LA, USA
1953 July 10 Johannesburg, South Africa 5 bodies.
1953 October 13 Dutton, Montana, USA 4 bodies.
1954 (Spring) Matydale, New York, USA Police denies incident.
1955 Eucla, Australia Newspaper tells of 3 young men seeing UFO crash and taking picture of horny occupant.
1955 July Vestra Norrland, Sweden Science-fictionesque supermarket tabloid tale.
1955 May 5 Brighton, UK 5 bodies. Hoax.
1957 July 18 Carlsbad, New Mexico, USA 4 bodies.
1957 September 14 Ubatuba, Brazil Physical evidences, fragments analyzed.
1957 November 21 Reasty Hill, Scarborough, Yorks
1958/1959 Woomera, Australia
1958 Utah desert
1959 Undated Italy, North of Rome
1959 Undated Conser Lake, Oregon, USA Unverified rumor without documented origin.
1959 Georgia A UFO explodes and a "dead monster" is found, allegedly.
1959 January or February 21 Gdynia, Poland Probable rumours without base.
1959 January or February 21 Frdynia, Poland Body and parts. Same case as above.
1959 September 17 Wormer near Amsterdam
1959 September 26 Near Moscow A crashed disk and a 0.80 meter-tall humanoid, dubious.
1960s offshore Spain
1960s Great Sand Dunes, Co
1960 March New Paltz, New York, USA Alien dies 28 days later.
1961 Timmensdorfer, Germany Claimed by former NATO man
1961 April 28 2am. Lake Onega, Karelskaya, USSR.
1962 June 12 Holoman AFB, New Mexico, USA 2 bodies.
1962 Otero County, NM
1962 April 18 Las Vegas, Nevada, USA Impressive events.
1963/1972 Australia, 12 recoveries
1963 July 16 Charlton, UK
1963 December 10 Cosford RAF, UK Alleged crash cover-up on RAF base.
1964 November 10 Fort Riley, Kansas, USA 9 bodies
1965 January San Rafael, Argentina Apparently of the rumour type.
1965 December 9 Kecksburg, Michigan, USA Very famous controversial case.
1965 September Kandalasha, Russia No credibility.
1966 October 26 Arizona, USA 1 body
1966 November Otocoek, Slovenia 1 body. Probable hoax, surfaced in 2005, no witnesses available for investigation.
1967 January South-West Missouri, USA 40 inches disc
1968 February 12 Orocue, Columbia US say 'satellite debris'.
1972 July 18 Saharian desert, Morocco 3 bodies.
1973 Troodos, Cyprus Military man shows alleged debris.
1973 July 10 Northwest Arizona, USA 5 bodies.
1974 Llandrillo, Clwyd, Wales, UK
1974 November 9 Carbondale, Pennsylvania, USA Hoax or cover story?
1974 May 17 Chili, New Mexico, USA UFO moved to Kirtland AFB.
1974 August 25 Chihuahua, Mexico Disc crash
1976 May 12 Desert, Australia 4 bodies.
1977 April 5 South-West Ohio, USA 11 bodies.
1977 June 22 Northwest Arizona, USA 5 bodies.
1977 August 17 Tobasco, Mexico 2 bodies.
1978 May 6 Padcaya, Bolivia Search team finds nothing.
1978 Ocean off Finland, USSR USSR army rcovers bodies.
1978 November 10 Lebannon
1982 China Army recovers crashed UFO deserted by occupants in the Gobi Desert. Hoax
1988 Russia Hill 611: debris recovered, analysis, conclusion: ET craft.
1988 November Afghanistan 7 bodies.
1989 Cap Ontario, Canada
1989 May 7 Kalahari desert, Botswana, South Africa (Hoax or controversial)
1989 Siberia 9 alive
1989 September 28 Smith's Point Beach, Long Island, New York, USA
1990 September 2 Megas Platanos, Greece
1992 April Niagara Falls, USA Recovery by Army in front of witnesses
1992 November Long Island, New York, USA UFO Network is investigating.
1994 Birmingham, U-K.
1996 January 20 Varginha, Brazil Alleged capture of aliens by the military.
2000 August 27 Balochistan, Pakistan Newspaper report ufos and ufo crash.
2006 November Bahia, Brazil A flying saucer seen on a truck, probably just an ordinary transport of an ordinary industrial part.
2008 May 27 Phu Quoc, Vietnam Media call it UFO, but it is probably a small
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mystic_Storm
Hodočasnik


Pridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 800
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 03 Jun, 2010 11:31 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

A šta misle o nama možda znaju sledeće slike.


 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mystic_Storm
Hodočasnik


Pridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 800
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 03 Jun, 2010 11:31 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
spavamise
Gost

 Poruka Poslao: 04 Jun, 2010 20:27 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Riblja corba - Pogledaj dom svoj andjele

http://www.youtube.com/watch?v=3n4H1uNgSxg&feature=related
 Nazad na vrh »
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » MOJ DUHOVITI PUT
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE KRITIKE 42 adminfob 38375 01 Maj, 2011 08:43 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 101093 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 33612 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pra-Stvaratelj na Putu 3 adminfob 23971 13 Feb, 2010 11:11 am
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 32092 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Galaktički Plimni Val Svjetlosti 2 adminfob 16875 28 Jan, 2008 02:24 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Virdžinijin Pogovor 1 adminfob 10776 22 Jan, 2008 22:49 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom