Lični "Kursevi o čudima"
Idi na stranu
1, 2, 3  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » PLAVI ZRAK
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 22 Jun, 2010 23:37 pm    Naslov: Lični "Kursevi o čudima"
Odgovoriti sa citatomUVOD

„Kurs o čudima“ je duhovni priručnik iz devedestih godina prošlog veka. Neobičan po tome što se sastoji od praktičnih lekcija za vežbanje, dakle – ne samo od duhovnih teorijskih objašnjenja.

Cilj ovog duhovnog kursa je da čovek, kroz praktične vežbe, promeni svoju percepciju (doživljavanje, viđenje) stvarnosti u kojoj živi, sebe, života, da se oslobodi od iluzije od odvojenosti od Boga i da shvati iluzornost sveta u kojem živi.

Postoji korist samo od čitanja dobrih duhovnih knjiga-tekstova, jer se usmerava pažnja na pozitivne, uzvišene sadržaje, na Više svetove, na Uzvišena Bića Svetlosti...

Ipak, onaj ko ozbiljnije teži duhovnosti, ne može se zadržati samo na tome. Ipak - samo čitanje knjiga ne menja suštinski čoveka. Sve dok on ne krene da menja svoje nazore, stavove, percepciju sebe i sveta oko sebe, pod uticajem tih knjiga.

To se može spontano i sporadično dešavati i bez neke čovekove posebne namere i plana. Ozbiljniji duhovni rad podrazumeva sistematsko organizovanje primene duhovnih učenja u svom životu, kao što se nekada duhovna obuka izvodila sistematski kod duhovnih učitelja.

„Kurs o čudima“ je takav jedan priručnik sa lekcijama čiji je cilj da se promene izvode sistematski.

NOVI „KURS O ČUDIMA“, KOJI ĆE OVDE BITI IZLAGAN, BIĆE SAMO MODEL – KOJI MOŽE SVAKO DA KORISTI ZA FORMIRANJE SVOG „KURSA O ČUDIMA“.

Svako može da izvuče iz duhovnih učenja koja smatra dobrim i korisnim – najbolje ideje, može da ih organizuje na način koji će ovde biti prikazan, i – eto njegovog ličnog „Kursa o čudima“. Suština je u usmerenosti na to da se menjaju soptveni nazori, stavovi, te da se ti nazori i stavovi praktično primenjuju. Ili: da se bar prave planovi, zamisli, poklušaji da se oni praktično primene.

Deo: „PROMENA STAVOVA-PERCEPCIJE“ odnosi se na promene u odnosu na opšte prisutne stavove i percepciju nas samih, sveta oko nas. Kod nekoga su se u svesti neke promene već desile, neko neke od promena koje će ovde biti navedene – i ne želi da izvede. Kao što je rečeno – ovde je suština u jednom modelu, ne u konkretnim sadržajima, svako ovakav model može da ispuni sopstvenim izborom duhovnih ideja, ukoliko mu ne odgovaraju one koje će ovde biti navedene.

Deo: „PRAKTIČNI KORACI-ZADACI-VEŽBE“ sam po sebi je jasan, kao što je rečeno: za početak je dovoljno da čovek u svojoj svesti formira određene odluke i slike svojih delovanja, ponekad će nešto od toga i realizovati, ponekad neće, ali – sa nekakvim pra-početkom praktičnog delovanja u pravcu primene pozitivno izmenjenih duhovnih nazora, u jednom trenutku treba krenuti, pa makar još zadugo to bila samo vizualizovanja onoga što treba menjati, što treba preduzimati.

Napomena: redosled lekcija ne zavisi od nekakvog sistema, jer se u duhovnim učenjima i ne može govoriti o zatvorenim sistemima znanja, kao u slučaju postojećih nauka. Pošto se u duhovnosti uzima samo ciklično, spiralno osvajanje novih nivoa Istine, što znači da stalno napredovanje u shvatanju Istine podrazumeva i stalno rušenje eventualnih prethodno osvojenih sistema duhovnih znanja. Dakle, svako može da formira lekcije onako kako u njegovu svest dolaze ideje iz duhovnih učenja koja je odabrao.

Formiranjem sopstevnog „Kursa o čudima“ – svako jednostavno uvodi red u duhovne infomacije koje izabere, dakle, bira u mnoštvu – za sebe najkorisnije od informacija, a takođe se one kroz makar kakve pokušaje praktične primene učvršćuju u svesti, jer je jedan od poznatih principa: najbolje se nauči ono što se na bilo koji praktičan način i primeni.

Svako svoj „Kurs o čudima“ ispunjava konkretnim imenima osoba, mesta, datuma, poslova... u vezi sa kojima planira da preduzima korake u svom duhovnom radu.

Tako da svakome njegov lični „Kurs o čudima“ može da bude i neka vrsta podsetnika za neka svakodnevna delovanja, i u duhovnosti, i, šire, u životu.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 22 Jun, 2010 23:54 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Lekcija br. 1: Nepotpunost zapisa Isusovog Učenja, odnos prema ljudima koji su naklonjeni tradicionalnoj formi religije

PROMENA STAVOVA-PERCEPCIJE

Novi zavet ne odražava pravo Isusovo Učenje, koje je on prenosio svojim učenicima.

Donekle, sami učenici nisu uspeli da prime svu dubinu i širinu Učenja koja im je Isus prenosio, još u većoj meri: izvorno Učenje je menjano kroz istoriju, tokom biranja-uvršćivanja u kanone, prenošenja, prepisivanja i tumačenja njegovih delova.

Pa je i težište prebačeno na nešto što nije uopšte bitno za pravi razvoj Vere: na obrede i ceremonije.

Ali, osnova je bila postavljena. I, uz sva ta ograničenja, i takvo ograničeno shvatanje duhovnog razvoja, razvoja Vere, takva osnova je omogućavala brojnim pojedincima da steknu duhovnu utehu i unutrašnji mir. Dodatno, i kroz delovanje Isusa i drugih Visokih Bića Svetlosti, preko njihovih likova u hramovima, preko cele usmerenosti aktivnosti hramova u smeru duhovnosti.


PRAKTIČNI KORACI-ZADACI-VEŽBE

Ova vežba umnogome zavisi od stava osobe prema zvaničnim religijama, najčešći stav današnjih ljudi koji teže duhovnosti je – sumnja u razvoj religioznosti preko ceremonija i obreda, skoro sumnja da je bilo kakvo duhovno napredovanje na taj način moguće.

Onaj ko ima ovakvo gledište treba da se seti bar jedne takve osobe koju poznaje, a koja je usmerena na tradicionalni vid verovanja, kroz fokusiranost na crkvene obrede i ceremonije. Da napravi plan, tj. da pomisli na to, da porazgovara sa takvom osobom, da ispolji pritom razumevanje za njen vid shvatanja duhovnosti i duhovnog razvoja. Da ispolji razumevanje i pohvalu njenog vida činjenja duhovnih napora, na način koji odgovara njenom nivou svesti.

Nadalje, da pokuša da u svim kontaktima sa sličnim osobama ispolji ovakav vid shvatanja makar kakve funkcionalnosti i njihovog vida verovanja.

Za osobu koja je već „u vodama“ zvanično tradicionalnog shvatanja religije – ova vežba bi značila da bar odškrine svoju svest za promenu stava koji je već objašnjen, otvaranje svesti za mogućnost, za pomisao, da Novi zavet MOŽDA ne sadrži baš potpuno i pravo Učenje koje je Isus dao svojm učenicima.

Takođe, za takvu osobu bi praktična vežba bila u pokušaju da izmeni smer svoje usredsređenosti, od crkvenih obreda i ceremonija – ka brojnim moralnim i psihološkim savetima vezanim za ispravan život i ponašanje pravog vernika.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"


Poslednji izmenio plavizrak dana 23 Jun, 2010 08:21 am, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 23 Jun, 2010 08:20 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom


Lekcija br. 2: Seanse usamljenosti-tišine, kao put za uspostavljanje kontakta sa Višim Ja i Višim svetovima

PROMENA STAVOVA-PERCEPCIJE

Kontakt sa Višim svetovima i Visokim Bićima Svetlosti (svecima, unutrašnjim duhovnim učiteljima) ostvaruje se samo kroz smirivanje uma, u tišini i izolovanosti. Kao što se kaže u jednom učenju: na nivou čovekovog srca.

To je put za ostvarivanje kontakta. Do kontakta će sasvim primetno doći onda kada se steknu čovekovi unutrašnji uslovi (dovoljna opuštenost i dovoljna karmička očišćenost).

PRAKTIČNI KORACI-ZADACI-VEŽBE

A) Čovek treba da, na osnovu ovog stava, planira seanse usamljenog opuštanja u toku dana, onda kada ima uslova za to. Bez koncentrisanosti na bilo kakve sadržaje, ili: odstranjivanjem svih sadržaja koji mu mogu smetati.

B) Tada može da pomisli-zapiše upravo ovo što je rečeno: da na ovaj način teži uspostavljanju kontakta sa svojim Višim Ja, sa Višim svetovima, da iskaže-zamisli svoju veru-ubeđenost da do takvog kontakta može doći, kad se steknu njegovi unutrašnji uslovi, tj. da do takvog kontakta i dolazi, ali još uvek ne na niovu svesnog uočavanja.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 23 Jun, 2010 08:23 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Lekcija br. 3: Molitva, kao vid razmene energije sa Višim svetovima

PROMENA STAVOVA-PERCEPCIJE

Čitanjem molitvi usmerava se pažnja-energija ka Višim svetovima i ka Visokim Bićima Svetlosti, najčešće ka nekome od njih konkretno, ko se u molitvi imenuje, kome se čovek obraća.

Takođe, čitanjem molitvi čovek privlači pažnju energiju Visokih Bića Svetlosti, privlači tu dopunsku energiju u fizički svet. (Naravno, potrebna je izuzetna osetljivost i potpuno izolovan život, da bi se sve ovo neposrednije i registrovalo. Onome ko ta suviše suptilna energetska dešavanja ne može da registruje – preostaje da u to veruje, da ima svest otvorenu za tu varijantu.)

Tako se uspostavlja kruženje energije između fizičkog i Viših svetova.

PRAKTIČNI KORACI-ZADACI-VEŽBE

Onaj ko čita molitve (naravno, računa se da smu poznati uslovi za ispravan pristup molitvama), već ispunjava praksu vezanu za ovaj stav.

Jednio što je dodatno korisno ako ima u vidu ovaj stav, da ponekad pomisli šta se dešava dok čita molitve: usmeravanje pažnje-energije – privlačenje pažnje-energije.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 23 Jun, 2010 21:36 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Lekcija br. 4: Dug je i sveta obaveza svakog Visokog Bića Svetlosti, sveca, unutrašnjeg duhovnog učitelja – da obrate pažnju i odgovore na svaki poziv-obraćanje bilo kojeg pojedinca sa Zemlje

PROMENA STAVOVA-PERCEPCIJE

Iskreno obraćanje, poziv, prizivanje bilo kojeg Visokog Bića Svetlosti, sveca, unutrašnjeg duhovnog učitelja – nikako ne može ostati bez odjeka, jer su za svakoga od njih – obraćanje pažnje i odgovaranje na ovakve pozive-obraćanja-prizivanja: dug i sveta obaveza.

Problem je u gustini zavese koja deli fizički od Viših svetova, zbog koje niko ne može (ili retko ko može) da bude svestan realnog uspostavljanja ovakve komunikacije, činjenice da neko iz Viših svetova zaista obraća pažnju i odgovara na naša obraćanja njima.

I ovde – sve ostaje u sferi verovanja u nešto što ima unutrašnju duhovnu logiku, ali se ne može čulima utvrditi.

PRAKTIČNI KORACI-ZADACI-VEŽBE

Praktični koraci bi se sastojali u tome da se onaj, ko ima svoje vidove obraćanja Visokim Bićima Svetlosti, svecima i unutrašnjim duhovnim učiteljima – koncentriše, bar povremeno, pri toj svojoj praksi, i na prethodno objašnjenje, da bar u jednom trenutku pomisli: kako svako njegovo obraćanje Bogu i Visokim Bićima Svetlosti nikako nije bez odjeka, kako mu izgleda, zbog svih ograničenja koja mi imamo u svojoj svesti, da pokuša, što življe može, da pri obraćanju zamisli kako upravo u tom trenutku Biće iz Viših svetova kome se obraća – zaista i obraća pažnju na njega, s tim što se to iz ovozemaljske perspektive ne može uočiti.

Čak, u ovom smislu se može koristiti i jedan vid prakse koji se preporučuje u jednom Učenju, može ga koristiti onaj kome nekom unutrašnjom duhovnom logikom deluje da ovaj vid prakse ima svoje duhovno utemeljenje.

Dileme, poziv za pomoć i usmerenje u duhovnosti i u životu, pojedinac može da zapiše na papiru. Potom se obrati za pomoć Arhangelu Mihailu i Anđelima Zaštite, sa molbom da poruku dostave Biću Svetlosti kojem je upućena. Potom se poruka-pismo spali. Informacije iz poruka se energijom vatre dostavljaju Višim svetovima.

Kao i u vezi sa 90% onoga što imamo u duhovnim učenjima – i u vezi sa ovom metodom obraćanja suština je u Veri, u otvorenosti svesti za vid slanja poruka koji je daleko od naše ovozemaljske logike.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 23 Jun, 2010 21:39 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Lekcija br. 5: Stavljati neutralno energiju svojih molitvi na raspolaganje Bogu i Visokim Bićima Svetlosti

PROMENA STAVOVA-PERCEPCIJE

Čovek ne može da zna šta je, od svega onoga što se dešava njemu i drugima, zaista najbolje za njegovu-njihovu dušu, za njegov-njihov duhovni rast.

Jedno je ono što mi vidimo kao poželjno i dobro dešavanje iz naše perspektive, drugo je sagledavanje svega toga iz perspektive Viših svetova.

Na primer: za nas je svaka bolest nešto strašno i štetno, čest napor u molitvama može da bude usmeren na naše i zdravlje bližnjih. Iz perspektive Viših svetova bolest je vid izlivanja karmičkih opterećenja u ravan fizičkog tela, dakle – bolest je nešto što je korisno čišćenje i rast naših duša.

PRAKTIČNI KORACI-ZADACI-VEŽBE

Pošto mi iz naše perspektive ne možemo znati šta je zaista poželjno i korisno – najbolje je da pomislimo ili direktno iskažemo: kako energiju svojih molitvi stavljamo na raspolaganje Bogu i Visokim Bićima Svetlosti, da je upotrebe na najbolji način, na najveću korist za za naše bližnje, za zajednicu kojoj pripadamo, za nas lično.

I da zamišljamo, ispunjavajući molitvenu praksu, kako to i činimo, upućujuemo u Više svetove molitvenu energiju, koja će biti upotrebljena na najbolji mogući način.

Kao izuzetak se u duhovnim učenjima navodi slučaj kada je neko od naših bližnjih izložen velikim patnjama, pa se molimo da energija naših molitvi ide na ublažavanje njegovih patnji.

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 23 Jun, 2010 21:43 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Lekcija br. 6: Napraviti strategiju izbora i primene informacija iz duhovnih učenja

PROMENA STAVOVA-PERCEPCIJE

Po staroj logici – kao da je suština u tome da se čovek upozna sa što većim brojem ideja, da se optereti što većom količinom informacija-znanja, sve to se samo po sebi shvata kao vrednost, kao obogaćivanje intelekta i svesti.

Pritom um, i inače bombardovan velikom količinom informacija u postojećim civilizacijskim uslovima, zadrži u svesnom delu određeni broj informacija iz poslednjih pročitanih knjiga, one su u umu aktuelne, zanimljive, možda predstavljaju i neku vrstu rukovođenja u razmišljanjima i delovanjima – dok ih ne „gurnu u stranu“ i zatrpaju nove izdvojene informacije iz novih knjiga.

U ovim vremenima suština je u tome da pojedinac traga za svojim repertoarom najboljih, najkorisnijih duhovnih ideja, koje bi bile rukovodeće načelo u duhovnom delovanju i u životu. Jer preko pravog, pažljivog usvajanja tog kruga suštinskih ideja, koje vode praksi razvoja svesti – može se ući u zonu kontakta sa unutrašnjim znanjem, sa unutrašnjim izvorima znanja, sa izvorima znanja iz Viših svetova. Nakon čega prestaje potreba za opterećivanjem često sumnjivim ovozemaljskim informacijama.

Sva ostala znanja, ukoliko nisu čoveku neophodna za svakodnevno fukcionisanje, treba izbegavati kao nepotrebna opterećenja.

PRAKTIČNI KORACI-ZADACI-VEŽBE

Svako u manjoj ili većoj meri oseća da je u ovim vremenima veliki problem zatrpanost informacijama u svim oblastima, pa i u duhovnosti.

Zato bi trebalo svako da zastane i napravi jednu svoju jasnu strategiju u vezi sa svojim kontaktima sa duhovnim informacijama. Koji je njegov cilj? Da upija sve informacije sa kojima dođe u kontakt? Da li sve njih shvata kao korisno znanje? Da li mu je dovoljno takvo znanje samo po sebi? Da li mu se čini da upijanje informacija samo po sebi duhovno razvija?

Ili smatra da po nekim svojim kriterijumima treba da pravi selekciju? I šta dalje misli da čini sa, pomoću tih kriterijuma odabranim informacijama? Da li ima u vidu neku vrstu praktične upotrebe? Šta bi za njega bila praktična primena-upotreba u duhovnom radu i u životu? Da li u tom smislu treba napraviti nekakav red i program? Vraćati se tom repertoaru odabranih ideja, obnavljati ih u svesti, smišljati nove praktične korake, neke odbacivati, dopunjavati novim, itd.

Dakle, jednom rečju: šta i kako dalje sa duhovnim informacijama, informacijama iz duhovnih učenja? Naravno, sa onim informacijama koje su za nekoga duhovno prihvatljive.

Model „Ličnih „Kurseva o čudima““ je jedna varijanta...

_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
bbrozo12
Napredni tragalac


Pridružio: 17 Jun 2010
Poruke: 424

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2010 06:04 am    Naslov: Hi!
Odgovoriti sa citatom

Ovaj mjesec kupila sam skupe časopise "s ruba znanosti", kao i svaki mjesec prethodno, ali nisam mogla pročitati nijedan članak. Bacila sam ih.
Već godinama posuđujem knjige iz knjižnice, nešto malo pročitam, a većinom ih samo vratim, nepročitane.
Pa ipak, kad si rekao da su informacije štetne, da bi ih trebalo prestati skupljati, moj mozak se pobunio. Ne mogu prestati čitati nakon toliko godina!
Znači, ono što otpočetka osjetim, da mi odgovara, to pročitam i obrnuto.
Slušala sam šum rijeke koji si poslao. Oduvijek sam bila oduševljena prirodom, kao vjerojatno i drugi ljudi. Pošto nisam znala meditirati, nisam znala da me privlači Božja iskra u prirodi. Nisam znala što bi s ljepotom koju osjećam u prirodi. Znači, trebalo bi sjediti na nekom usamljenom mjestu u prirodi dvadesetak minuta, a zatim moliti. Pozdrav!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
bbrozo12
Napredni tragalac


Pridružio: 17 Jun 2010
Poruke: 424

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2010 07:45 am    Naslov: Opet ja
Odgovoriti sa citatom

Ljudi, zapravo ne vide i ne čuju. Pjev ptica, zalazak sunca (već godinu dana nisam vidjela zalazak sunca, a jako se dobro vidi s mog prozora). Na TO je mislio E. Tolle kad je rekao: Obratite pažnju na sadašnji trenutak. A obratit ćemo pažnju, ako odvojimo vrijeme i meditiramo. A meditirati moramo, već je zadnji čas, već smo u Ninivi.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MEDUZA
Tragalac


Pridružio: 27 Maj 2009
Poruke: 213

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2010 11:33 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Plavi zrace,samo da te pozdravim i da ti kazem da mi tvoji tekstovi mnogo znace Blazenstvo u mojoj duhovnoj praksi.
U principu , sve ovo mi je vec poznato i primenjujem vecinu tvojih preporuka,ali mi jako znaci tvoj putokaz love3 i podrska ,kad sebe preispitujem dali se krecem u dobrom pravcu Buket
_________________
Od svega sto moze da se desi najgore je da se nista ne desi
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku ICQ broj
bbrozo12
Napredni tragalac


Pridružio: 17 Jun 2010
Poruke: 424

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2010 12:38 pm    Naslov: Hi!
Odgovoriti sa citatom

Plavi zrače, čitala sam tvoju knjigu Bića Hijerarhije Svjetlosti 1. Rekao si da se ne smijemo žaliti.
Prema tome, meni netko (muž, šef, djeca, svekrva) učini nešto loše. Učini mi nepravdu, povrijedi me. Ja moram UNAPRIJED odlučiti da o tome neću s nikim pričati, da se neću žaliti, jer nastavljam s negativnošću. Na tu moju negativnost se vezuju sile tame. Ako ja nisam negativna, onda se sile tame nemaju na što vezati i ja u svoj život počinjem privlačiti pozitivne stvari.
Zato je Isus rekao: Molite za svoje neprijatelje. Oprostite, ne sedam puta, nego sedamdeset puta sedam.
Zašto tome ne podučavaju djecu u školama?
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
bbrozo12
Napredni tragalac


Pridružio: 17 Jun 2010
Poruke: 424

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2010 15:33 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ako sam dobro razumjela Plavog zraka:
ne smijem jesti slatko (ni piti),
ne smijem gledati tv i slušati radio,
ne smijem ogovarati ljude,
ne smijem puno svašta čitati,
umjesto toga meditirati i moliti se.
Onda ću propustiti bar jednu zraku Božjeg svjetla
kroz debele oblake karme i to će svjetlo pomoći svima.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2010 18:44 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

       
MEDUZA ::
Plavi zrace,samo da te pozdravim i da ti kazem da mi tvoji tekstovi mnogo znace Blazenstvo u mojoj duhovnoj praksi.
U principu , sve ovo mi je vec poznato i primenjujem vecinu tvojih preporuka,ali mi jako znaci tvoj putokaz love3 i podrska ,kad sebe preispitujem dali se krecem u dobrom pravcu Buket


Upravo tako i treba koristiti duhovne ideje koje prenosim: kao izbor orijentira za PRAKTIČAN INDIDVIDUALNI duhovni rad.

Svako na osnovu ovih i drugih dobrih duhovnih ideja pravi svoj duhovni i životni program, i na osnovu njega deluje.

Na osnovu dobrih duhovnih ideja se orijentišemo, šta je dobro, a šta loše u našem radu, imamo kriterijume pomoću kojih možemo da pratimo i efekte svog rada.

Pozdrav, Meduza!
_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2010 18:57 pm    Naslov: Re: Hi!
Odgovoriti sa citatom

       
bbrozo12 ::
Plavi zrače, čitala sam tvoju knjigu Bića Hijerarhije Svjetlosti 1. Rekao si da se ne smijemo žaliti.
Prema tome, meni netko (muž, šef, djeca, svekrva) učini nešto loše. Učini mi nepravdu, povrijedi me. Ja moram UNAPRIJED odlučiti da o tome neću s nikim pričati, da se neću žaliti, jer nastavljam s negativnošću. Na tu moju negativnost se vezuju sile tame. Ako ja nisam negativna, onda se sile tame nemaju na što vezati i ja u svoj život počinjem privlačiti pozitivne stvari.
Zato je Isus rekao: Molite za svoje neprijatelje. Oprostite, ne sedam puta, nego sedamdeset puta sedam.
Zašto tome ne podučavaju djecu u školama?


Bbrozo, opisala si ispravan princip koji treba da nastojimo da primenjujemo u svom duhovnom radu i u životu.

I treba stalno imati u vidu tu vrstu težnje.

A to ne znači da smo mi sveci i da će nam praktična primena ovog i drugih principa lako ići od ruke.


Svakako će kod svakoga još dosta i još dugo biti situacija u kojima on želi da reaguje smireno, a da ipak "prasne" ili na neki drugi način reaguje negativno.

Što više tih teških energija u nama razgradimo - to postajemo sve sposobniji za sve smirenija reagovanja i u najtežim, najnapetijim, itd. situcaijama. Dok još prilično tih energija imamo u sebi - mi ne možemo bukvalno biti potpuno jači od njih, izbijaće one često i kroz naše nevoljno negativno reagovanje.

Ali, radi se o drugom principu koji je ranije već objašnjavan: jake negativne energije u nama ne mogu se tek tako razgraditi kroz našu smirenost, one moraju da se "istutnje" kroz neko slabije negativno reagovanje. ALI, KROZ SVE SLABIJE I SLABIJE NEGATIVNO REAGOVANJE.

DAKLE, BITNO JE NAŠE NASTOJANJE DA SE POMIRIMO SA SITUACIJOM, DA REAGUJEMO ŠTO SMIRENIJE MOŽEMO, A AKO PONEKAD I PROBIJE IZ NAS NEŠTO NEGATIVNO, OPROSTIMO SEBI I - IDIMO DALJE, SA ISTOM TEŽNJOM, DA UVEK REAGUJEMO ŠTO SMIRENIJE, POMIRENIJE SA SITUACIJOM.

I SVAKO ĆE BUKVALNO MOĆI DA PRATI KOD SEBE KAKO SU RAZNA NJEGOVA NEGATIVNA REAGOVANJA SVE BLAŽA I BLAŽA...
_________________
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
WORLDGENESIS
Tragalac


Pridružio: 25 Maj 2010
Poruke: 284

 Poruka Poslao: 24 Jun, 2010 18:57 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom


Link


''All beings tremble before danger and death.Life is dear to all.When a man considers this,he does not kill or cause to kill.''

''Sva bića drhte pred opasnošću i smrću.Život je drag svemu i svima.Kada čovek uvaži to, on ne ubija niti izaziva smrt''

Ako uzmete u obzir da su misli jednako teške kao i dela , jer one svakako prethode bilo kojoj nameri, onda je prva stepenica svakako tolerancija i RAZUMEVANJE.I bez nje , žalim ali zaista je tako, nema daljeg duhovnog napretka.Tako da i sami shvatate da ih sve morate razumeti, kao i uzrok njihove duhovne manjkavosti i iz toga sledi da ih možete žaliti što je tek prva stepenica ali ne iz egoističkih poriva s mišlju da ste iznad njih zbog takvih tolerantnih postupaka, ta žalost mora doći iznutra .Kada u srcu budete uvideli koliko ste zapravo patili dok ste padali u stanje mržnje ili ljutnje i koliko ljubav u srcu nosi veću blagodat po dušu i telo , pristupaćete svome telu i svojoj duši sa puno više ljubavi i nećete dozvoljavati da se ti negativni osećaji i misli ponovo nastane kod vas.Zašto je to teško?Postoji nešto što sam ja doživela vrlo jako nekoliko puta u životu:Neka duboka tuga bi mi stegla srce kad bih videla neki satelitski snimak naše planete,osećajući ogromnu enormnu lepotu i u isto vreme bol koji razdire srce, setila bih se svih destrukcija koje se dešavaju na njoj i pitala DA LI JE MOGUĆE DA SE DOLE OVAKVA LEPOTA NE VIDI I KOME JE ZAPRAVO U INTERESU TA DESTRUKCIJA, svaki let nekog poletarca , svaki prvi korak nekog tek rođenog srndaća, svaki pupoljak me je boleo , ne zato što sam shvatala prolaznost već neopisiva tuga me je hvatala kad god bih se setila sve patnje koju je čovek svojom agresijom izazvao na ovoj planeti, ako je to čovek , jer kojem čoveku je u interesu patnja i izazivanje patnje, ko ga je i šta naučilo kako se izaziva patnja, ko ga je programirao na ''neosetljivost'' ako to uopšte postoji, kako se to naučilo i KO GA JE NAUČIO-RAZMISLITE MALO O TOME.
pozdrav svim forumašima .Plavi zrače hvala na svemu .
_________________
He became the original form of every form.It is his form that is everywhere to be seen.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » PLAVI ZRAK
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2, 3  Sledeci
Strana 1 od 3

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 96773 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 32233 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 43615 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka FONTANA MLADOSTI - Tibetanske vežbe za podmlađivanje 19 adminfob 36256 25 Maj, 2010 09:17 am
filip Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 31399 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 43915 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26446 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom