LJUBAV
Idi na stranu
1, 2  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » UNUTRAŠNJA STRANA VETRA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vakan Tanka
Hodočasnik


Pridružio: 21 Jan 2008
Poruke: 785
Lokacija: Kechua

 Poruka Poslao: 22 Jan, 2008 08:57 am    Naslov: LJUBAV
Odgovoriti sa citatom

...
LJUBAV

"...Najdoseznija ljubav za koju smo sposobni i koja je najbliza istinskoj prirodi coveka je Agape, ili Bozanska ljubav, ljubav boga za boga. Vi kao Bozansko bice volite drugo Bozansko bice. Osnovna definicija ljubavi postaje trenutno vidljiva. To je jednostavno zelja da se povezujete sa drugim pojedincem. Ako ne zelite da se povezujete, nemate nikakve ljubavi. Postoje stupnjevi ljubavi prema tome koliko ste voljni da se povezujete, koliko ste voljni da posegnete. Sto vise zelite da se povezujete, vise ljubavi imate da izrazavate.

Zelja da se povezujete kao Bozansko bice(Individua, pojedinac...,) sa drugim Bozanskim bicem lezi iza Erosa. Postoji uvek nada da ce postojati neki kontakt izmedju vas kao pojedinaca ako tela dodju dovoljno blizu jedno drugome.

Kada implikacije ove definicije ljubavi postanu jasne u zivotu, postaje vidljivo da ljudi imaju tendenciju da postave sebe na drugo mesto u komunikaciji sa drugima. Sto ste vise u ljubavi, postajete vise voljni da ispunite molbe voljenog, da ih pustite da govore, da ih slusate, i da radite to bez dugog, razvucenog spiska objasnjenja i razloga. Ako zelite da se povezujete i da ih volite dovoljno, radicete ono sto oni zahtevaju. Ako ne zelite da se povezujete, necete se zamarati da komunicirate. Voljenje je integralni deo razumevanja. Ako ne volite bilo koga, necete primiti bilo koje komunikacije ili poslati bilo koje komunikacije. Bez ljubavi ne bi bilo komunikacije, a bez toga ne bi bilo zivota. Posto postoji mnogo varijacija ljubavi i znacenja koja su data reci ljubav, mi koristimo afinitet da oznacimo Agape ili Bozansku ljubav. Kada zelite da se povezujete sa drugom osobom, vi imate afinitet za njega. Afinitet indicira taj poseban aspekt ljubavi koji je Bozanska zelja da se povezujete izmedju pojedinaca. Vi mozete imati afinitet za druge bez obzira da li oni imaju afinitet za vas ili ne, ali mora da postoji drugi pojedinac da biste voleli. Ako druga osoba odgovori na vasu ljubav i vrati je, onda postoji stanje ljubavi izmedju vas. Uzajamna ljubav je pozeljna jer je trenutno pracena mnostvom iskustava jednih o drugima kroz komunikaciju. Komunikacija dovodi do razumevanja koje rezultuje u ispunjenju zivota..."
"...Da li ste ikada zeleli da znate kako da volite sebe a da ne budete sebicni? U nastojanju da volite druge, da li ponekad osecate da poklanjate energiju koja vam je potrebna da nahranite sebe? Da li od drugih trazite ljubav, priznanje i prihvatanje koje mozda ne dajete sebi?

"Ljubav pocinje samoispunjenjem. Ljubav prema sebi je majka svih lekovitih energija. Dovoljni ste sami sebi."

Zasto nam traganje za srecom u zivotu tako cesto donosi patnju? Ispunjenje dolazi kada prestanemo da procenjujemo sebe ili druge i pocnemo da se osecamo prijatno sami sa sobom.
"Bog je ljubav."
"Ljubav donosi jedinstvo, jednost. Ljubavni odnos je ustvari odnos sa samim sobom. Kad god si u ljubavi, dozivljavas Boga. Jednom kada si u miru sa samim sobom, mozes voleti drugog bez straha, jer vec imas osecaj sopstvene vrednosti, osecaj sopstvenog dostojanstva, osecaj samopostovanja".

"Kada strah i nesigurnost stupe u vase ljubavne odnose, to je znak da ste se zaljubili u svoje snove. Jedini nacin da izrastete iznad zahtevanja da drugi ispune vase snovejeste da naucite da volite i prihvatite sebe"."Postoje vece mogucnosti za radost nego sto ste to ikada mogli da zamislite ili iskusite. Da bi ih iskusili, neophodno je da se probijete kroz uspostavljene kalupe uzivanja u zivotu".

Ljubav vas cini celovitim. "Da biste nasli Boga unutar sebe, treba da odbacite nespokojstvo uma". Ljubav je jedini Bog..."
_________________
Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
Gde je mrznja da donosim ljubav!
Gde je uvreda da donosim prastanje.
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora MSN Messenger
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 17 Mar, 2008 02:27 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ljubav
Ljubav je čisti i zračni plamen. Kad sledimo put Ijubavi, mi nalazimo da je naš duhovni život, unutrašnji život, krajnje zadovoljavajući. Ništa ne može biti veće od Ijubavi. Ljubav je život, a sam život je spontani nektar i blaženstvo.

Ako Ijubav znači da posedujemo nekog ili nešto, onda to nije prava Ijubav; to nije čista Ijubav. Ako Ijubav znači da dajemo, i postanemo jedno sa svime, sa čovečanstvom i božanstvom, onda je to prava Ijubav. Prava Ijubav je naše potpuno jedinstvo sa predmetom Ijubavi i sa onim ko poseduje Ijubav. Ko je taj ko poseduje Ijubav? Bog.

Koga mi volimo? Mi volimo Svevišnjeg u svakom pojedincu. Kad volimo telo, mi ograničavamo sebe; kad volimo dušu, mi oslobađamo sebe. Duša u svakom pojedincu, Svevišnji u svakom Ijudskom biću, je ono što volimo.

Možete da svesno date čistu Ijubav drugima ako osetite da dajete deo svog životnog daha kad s njima razgovarate ili mislite o njima. Vi nudite životni dah upravo zato što osećate da ste vi i ostatak čovečanstva potpuno i nerazdvojno jedno. Gde postoji jedinstvo, sve je čista Ijubav.

Božanska Ijubav je najbrži put da ostvarimo Najviše. Um je odigrao svoju ulogu. Sada svet vapi za blagom srca, a to je Ijubav. Ako sledimo put srca, videćemo da duboko u srcu prebiva duša. Istina, svedost duše prožima celo telo, ali postoji posebno mesto gde duša prcbiva najveći deo vremena, a to je srce. Duhovno srce je smešteno u sredini grudi. Ako želimo da steknemo slobodan pristup duši, treba da usmerimo svoju pažnju, svoju koncentraciju, na SRCE. Ono je centar čiste Ijubavi i jedinstva.

Duhovno srce možete da dosegnete pomoću koncentracije i meditacije. Ako želite da to uradite, treba da se svaki dan nekoliko minuta koncentrišete samo na srce. Treba da osetite da nemate glavu, da nemate noge, da nemate ruke; imate samo srce. Kad boravite u umu, život vam izgleda kao parce suvog drveta. Ali, kad boravite u srcu, život se može pretvoriti u more čiste Ijubavi i blaženstva. Ako svoju svest možete da održite u srcu, postepeno ćete početi da doživljavate spontano osećanje jedinstva. Kad odnegujete duhovno do srca, videćete da na njemu raste spontana Ijubav prema Bogu i spontano jedinstvo sa Božjom tvorevinom.


www.meditacija.org


Poslednji izmenio Vesna dana 17 Jul, 2009 20:53 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 24 Apr, 2008 12:26 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

LJUBAV I VREME


Bilo jednom jedno ostrvo na kojem su živeli osećaji i ljudske vrednosti:
Dobra Volja, Tuga, Znanje i među ostalima i Ljubav.
Jednog su dana shvatili da će njihovo ostrvo da
potone,te su pripremili svoje brodove, kako bi ga napustili.
Jedino je Ljubav želela ostati do poslednjeg trenutka.
Kada je ostrvo bilo samo tren do potonuća, Ljubav je odlučila
potražiti pomoć.
Bogatstvo je prolazilo u blizini i Ljubav je upitala: "Bogatstvo, možes li me povesti sa sobom?"
"Ne mogu, mnogo je zlata i srebra na mom brodu, nema mesta."-reče Bogatstvo.
Ljubav tada odluči pitati Ponos koji je prolazio na veličanstvenom brodu.
"Ponose, preklinjem te, možes li me povesti sa sobom?"
"Ne mogu ti pomoći, Ljubavi", odgovori Ponos: "Ovde je sve tako savršeno, mogla bi mi uništiti brod."
Tada je Ljubav zamolila Tugu, koja je prolazila kraj ostrva:" Tugo, molim te povedi me sa sobom!"
"Oh, Ljubavi", odgovori Tuga:" Tako sam tužna da ne mogu."
Kada je Dobra Volja prolazila kraj ostrva, toliko je bila zadovoljna da nije ni čula Ljubav kako je doziva.
Tada Ljubav začuje neki glas: "Dodji ,Ljubavi, ja ću te povesti sa sobom."
Bio je to starac u malenom čamcu. Kada su stigli do kopna, Ljubav se iskrca, a starac ode. Ljubav je bila toliko srećna da je zaboravila pitati starca za ime. Ljubav shvati koliko mu duguje, te upita Znanje: "Znanje, ti sigurno znaš ko me je
spasao?"
"To je bilo Vreme", odgovorilo je Znanje.
"Vreme?", upitala je Lubav:"Pa zašto bi me Vreme spasilo?"
Znanje odgovori:
"Zato što je samo Vreme sposobno da proceni koliko je Ljubav važna u životu..."

Ljubav je Zakon
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Litlneks
Mistik


Pridružio: 16 Jan 2008
Poruke: 1982

 Poruka Poslao: 25 Apr, 2008 19:57 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Kad ljubav sustane,dužnost je zamenjuje. Kada dužnost sustane,zakon je zamenjuje. Ko priznaje zakone kao sumu svega morala, taj poznaje samo korice knjige o moralu. Ko priznaje dužnost kao sumu morala, taj vidi i čita samo slova u knjizi o moralu. A ko priznaje ljubav kao sumu morala,taj vidi,čita i poznaje duh i život morala. Niko na svetu ne može izvršiti svoju dužnost prema Bogu, ako mu ova nije postala prijatna kao svakodnevna hrana. Ljubav je slobodna od svih zakona,ljudskih i prirodnih, i uzvišenija od svih dužnosti. Ne znajući propise zakona niti imena dužnosti,ljubav ih ispunjava i prevazilazi kao što sunčev sjaj prevazilazi reflektivni sjaj kamenja i zvezda.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 03 Jun, 2008 20:58 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

BESKRAJNA LJUBAV JEDINA JE ISTINA
Najnovija knjiga od Dejvida Ajka

Linkovi za download knjige

http://www.joschua.rs.ba/component/option,com_docman/task,doc_details/gid,109/Itemid,40/

http://www.joschua.rs.ba/component/option,com_docman/task,doc_details/gid,104/Itemid,40/
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 21 Jun, 2008 03:14 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...


Господ говори човеку


Да ли си кадгод размишљао, сине, да Ја знам твоје невоље и твоје патње, и борбе
твоје, и слабости твог живота? Ја знам твој кукавичлук, грехе твоје, и упркос томе
кажем ти: ”Дете моје, дај Ми твоје срце и љуби Ме такав какав јеси!”

У сваком тренутку и у свакој ситуацији у којој се налазиш, у одушевљењу или
потиштености, у верности или неверности, љуби Ме такав какавв јеси!

Ја хоћу љубав твог сиромашног срца! А ако чекаш да будеш савршен, тада Ме никад
нећеш љубити. Зар Ја не бих могао из сваког зрна песка створити анђела Серафима
који зрачи чистотом, племенитошћу и љубављу? Зар Ја нисам свемогућ? Иако се
Мени свиђа да занемарим ова изванредна бића и дам предност и вредност
сиромашној љубави твога срца, нисам ли Ја увек господар твоје љубави?

Дете моје, допусти да те волим! Ја хоћу твоје срце! Свакако, Ја ћу те временом
преобразити, но данас и увек, љуби Ме такав какав јеси!

И ја желим да ти ово чиниш! И желим видети, такође, како из дубине расте твоја
љубав! Ја љубим, такође, у теби и твоје слабости, а љубим, такође, и љубави
сиромашних и бедних. Ја желим да из срца бедних чујем непрекидни зов: ”Господе
Исусе, ја Те љубим!”

Ја једино желим песму твог срца, а не желим твоју мудрост и таленте. Само је једно за
Мене важно - да видим како радиш са љубављу! Кад бих ти Ја њих дао, ти би тако
слаб, њима хранио своје самољубље. Ја бих те могао одредити и за велике ствари, али
не! Ти треба да будеш бескорисни слуга. Штавише, Ја ћу ти одузети и оно мало што
имаш, јер Ја сам те створио само за љубав!

Данас стојим пред вратима твог срца као просјак. Ја, Цар царева! Ја куцам и чекам,
пожури да Ми отвориш! Не позивај се на своју беду! Када би ти потпуно могао
схватити своје сиромаштво, ти би умро од бола! И оно што би Ме заболело, јесте
управо то, када бих видео да сумњаш и губиш поверење у Мене!

Желим такође да мислиш на Мене сваког сата, и дању и ноћу! А такође желим
безначајне послове да обављаш из љубави према Мени! Рачунам на тебе да ми
дарујеш радост и не брини се што не поседујеш такве врлине! Ја ћу ти даровати Моје!
Ако будеш патио, Ја ћу ти дати снагу! А ако Ми дарујеш љубав, тада ћу Ја теби дати
толико много, да можеш љубити далеко више него што и можеш сањаш. Мисли на
то, да Ме љубиш такав какав јеси!

И нека дође што хоће! Не чекај да будеш свет да би ме могао љубити, онда ме никада
нећеш љубити!
А сад, дете Моје, иди, иди, и љуби Ме такав, какав јеси!!!


http://forum.verujem.org/index.php?topic=5168.0
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 28 Avg, 2008 02:10 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...Jedina važna stvar, kada budemo odlazili, bit će tragovi ljubavi
što ćemo ih ostaviti za sobom.

Albert Schweitzer

...


Poslednji izmenio Vesna dana 17 Jul, 2009 21:36 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 24 Jan, 2009 15:16 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo jedne lepe definicije ljubavi koju sam negde skinuo ne znam ni gde ni kad ali mi stoji na zidu iznad radnog stola.

LJUBAV

Istinska ljubav potice od Boga. Punocu te ljubavi mogu da osete samo srca koja su prociscena sospstvenim otvaranjem. Kada se srce otvori, osecanja postaju kanali kroz koje Bozja ljubav tece ka celom svetu.

Ljubav dolazi od Boga kroz dusu.

Ljubav je slobodna od svih zakona, ljudskih i prirodnih, uzvisenija od svih duznosti.

Pozdrav od Mirka.
 Nazad na vrh »
matricaria
Tragalac


Pridružio: 13 Sep 2008
Poruke: 280
Lokacija: Nis

 Poruka Poslao: 15 Feb, 2009 14:54 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ava Justin:

"Kroz veru, molitvu i smernost čovek kazuje sebe Bogu; kroz ljubav - Bog kazuje sebe čoveku.

Kroz veru, molitvu i smernost čovek predaje sebe Bogu; kroz ljubav - Bog predaje sebe čoveku.

Kroz veru, molitvu i smernost čovek veruje u Boga; kroz ljubav - Bog veruje u čoveka.

Kroz veru, molitvu i smernost čovek prima Boga; kroz ljubav – Bog prima čoveka.

Ljubav je Božji odgovor na čovekovu veru, molitvu i smernost.

U odnosu prema Bogu: čovek je vera, molitva i smernost;

u odnosu prema čoveku: Bog je ljubav, milost i žalostivost.

Čovek može biti tvorac vere, ali nikada ljubavi.

Bog je jedini tvorac ljubavi.

Vera je podvig, ljubav je dar.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku AIM Adresa Yahoo Messenger MSN Messenger
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 17 Feb, 2009 01:11 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

U zadnjoj emisiji AGAPE na Studiu B, gost je bio po meni veliki duhovnik Voja Bilbija koji je kao sportista u borilackim vestinama upoznao Zen a onda to znanje iskoristio i primenio ga i u pravoslavlju. Od manastira Krka do Hilandara i drugih svetih mesta stvorili su od njega retko interesantnog sagovornika. Na Hilandaru je primera radi uklesao u steni lik Svetog Simeona Mirotocivog a uradio je u srebru i njegov kivot. Kivot je radio od srebra dobijenog od monaha sa Hilandara a metal je poticao ko zna koliko vekova unazad iz cuvenog rudnika u Srbiji tog vremena Novog Brda. Uz mnogo drugih rukotvorina, pre svega izrade ikona, bar mene je zadivio kada je na kraju emisije zapevao pesmu uz gotaru na tekst Svetog Nikolaja Velimirovica koji glasi:

JA TEBE TREBAM ISUSE MILI

Ja tebe trebam Isuse mili,
lutam i padam i nekud tezim.

Putnik u mraku, u zemlji tudjoj,
put mi pokazi da ne zalutam. (ova dva stiha se ponavljaju)

Ja tebe trebam Isuse mili,
ko zedan jelen, vode s planine.

Na putu bare, mutne, bolesne,
zednim za tvojom vodom s visine. (dva puta)

Ja tebe trebam Isuse mili,
radost i snagu i zdravlje trebam.

Budi u meni za sve te molim,
sluga tvoj malen i nedostojan. (dva puta)

Radost je onom, ko dobro prima,
radost jos veca, ko dobro daje.

Umnozi radost, moju i tvoju,
radost o Hriste sto ne prestaje. (dva puta).

Pozdrav svima od Mirka.
 Nazad na vrh »
IIpotoMajctop
Urednik


Pridružio: 30 Avg 2008
Poruke: 1296
Lokacija: Podunavlje

 Poruka Poslao: 17 Feb, 2009 22:10 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Химна љубави - Св. апостол Павле
Прва посланица светог апостола Павла Коринћанима, глава 13

1. Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи.
2. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.
3. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи.
4. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се,
5. Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу,
6. Не радује се неправди, а радује се истини,
7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи.
8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати.
9. Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо;
10. А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично.
11. Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско.
12. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.
13. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав


HIMNA LJUBAVI

„Kad bih ljudske i anđeoske jezike govorio, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi, ili cimbal što zveči.
Kad bih imao dar proricanja i znao sve tajne i sve znanje; kad bih imao puninu vjere, tako da bih brda premještao, a ljubavi ne bih imao, bio bih ništa.
Kad bih na hranu siromasima razdao sve svoje imanje, kad bih tijelo svoje predao da zažeže, a ljubavi ne bih imao, ništa mi koristilo ne bi.
Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva; ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se.
Nije nepristojna, ne traži svoje, ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini.
Sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.
Ljubav nikad ne prestaje. Proroštva? Ona će iščeznuti! Jezici? Oni će umuknuti! Znanje? Ono će nestati. Jer, nesavršeno je naše znanje, i nesavršeno naše proricanje.
Kada dođe što je savršeno, iščeznuti će što je nesavršeno.
Kad sam bio dijete, govorio sam kao dijete, mislio kao dijete, sudio kao dijete.
Kad sam postao zreo čovjek, odbacio sam što je djetinje.
Sad vidimo u ogledalu, nejasno, a onda ćemo licem u lice.
Sad nesavršeno poznajem, a onda ću savršeno spoznati kao što sam spoznat.
Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali je najveća među njima ljubav.“
_________________
Моје племе сном мртвијем спава...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 18 Mar, 2009 04:27 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...

ŠTA JE TO LJUBAV ?
( Sai Baba )


Što se to bojite izgubiti djeco moja ?


Svijet je varavo gnijezdo gdje se ljudsko biće smjestilo i opustilo predajući se lukavim trikovima iluzije.

Život dostojan čovjeka ne podrazumijeva obavezno i komfor sa svim ugodnim i lijepim stvarima koje zapadno društvo cijeni.

Često se tu nalaze skrivene varke mameći sve dublje i dublje u materijalnu iluzornost.

Sve što treba jednom ljudskom biću su mir i ljubav

Ostale stvari potrebne za svoje fizičko tijelo možete kupiti ili dobiti. To nije problem.

Međutim problem se rađa kad vas to povuče sve dublje i dublje u usko grlo navezanosti želja i prohtijeva iz kog se teško možete osloboditi.

Ljubav i mir.

Najprije MIR - a , kad se mir usidri u vašem biću polako dolazi i do ljubavi.

Što je to ljubav mnogi se pitaju.

Govorimo o ljubavi : to je stanje , to nije osjećaj preko kojeg se vežete za neko biće ili stvar ili situaciju.

Ljubav je stanje kad su um i srce uravnoteženo prisno spojeni – povezani u harmoniji osluškujući Moju PRISUTNOST unutar vas.

Tada kada je to sinhronizirano neprekidno kao dah, kao otkucaj srca, tada se stvara temelj za ljubav.

Ljubav je sloboda unutar tebe kao i izvan tebe.

Ljubavlju se ne posjeduje ništa osim BOŽANSKOG unutar tebe.

Ljubav širi horizonte, vidike , otvara sve veće mogućnosti razumijevanja , tolerancije nenasilja i pravednosti.

Ljubav otvara vrata i daje slobodu izbora svemu i svakomu. Ona ne stješnjuje ni jedno biće tvojom voljom, posesivnošću i nametljivošću. Ne daje ti pravo da prosuđuješ da iznosiš kritiku da klevećeš ili pak prigovaraš.

Ljubav je svjetlo pod kojim iščezava svaka čestica srama, nelagode , osjećaja manje vrijednosti, povređenosti, bijesa, ljutnje i mržnje.

Ona briše sve nesporazume , sve razlike u klasi , staležu, boji kože ili bilo kojoj opredijeljenosti,

Ljubav je moćni moćnik tih i miran , šutljiv, bezgranično djelotvoran te tako objedinjuje i psa i mrava i lopova i časnog čovjeka

kao što i beskućnika koji vonja po jeftinom alkoholu izjednačuje sa svecem.

Ljubav ne čini razlike nikada u ničemu.

Ona je najstvarnija suština sveukupnog postojanja.

Ljubav vam djeco govori sve ovo, drži olovku i piše.

Ta ista ljubav uvijek vam nudi sve mogućnosti vašega odabira posve slobodno duboko poštujući vašu odluku.

Ljubav ne može drugačije nego biti ono što ona jeste,
a to je potpuna apsolutna sloboda
ona je Bog...


Bhagavan Sri Sathya Sai Baba

(Zapisala Mir-TA, 16. veljače 2009.)

.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
SHIVAPridružio: 13 Mar 2009
Poruke: 4

 Poruka Poslao: 04 Apr, 2009 09:34 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Spoznala sam u sebi Božansku ljubav, i ne znam da li neko to razume i da li je to na svom putu doživeo, ali ja bih ovu sreću rado podelila sa vama.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 04 Apr, 2009 23:14 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

SHIVA ::
Spoznala sam u sebi Božansku ljubav, i ne znam da li neko to razume i da li je to na svom putu doživeo, ali ja bih ovu sreću rado podelila sa vama.


Samo napred, sestro draga.
Hvala ti na iskrenosti, i što deliš sa nama svoju spoznaju.
Dobrodošla na forum Objave ! herc

Welcome
.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
SHIVAPridružio: 13 Mar 2009
Poruke: 4

 Poruka Poslao: 06 Apr, 2009 16:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

A kad spoznamo ljubav sta zatim sledi? Htela bi jos mnogo toga da naucim-dozivim-shvatim a narocito moj put i moju veliku potrebu da uradim nesto korisno i veliko......O ljubavi se cini mi se svasta se moze pisati, ali je na prvom mestu treba razumeti i shvatiti!?
Ja saljem ljubav svima, i pozitivnu energiju Very Happy
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » UNUTRAŠNJA STRANA VETRA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2  Sledeci
Strana 1 od 2

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE KRITIKE 42 adminfob 37447 01 Maj, 2011 08:43 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 98755 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 45711 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 31756 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 37097 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 32932 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 44272 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom