MIKROČIPOVI I BARKODOVI
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » NAUČNA ISTRAŽIVANJA I SLUŽBENA MEDICINA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 06 Feb, 2008 19:27 pm    Naslov: MIKROČIPOVI I BARKODOVI
Odgovoriti sa citatom

.

MIKROČIPOVI I BARKODOVI


...I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovima, da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njezina.

Ovdje je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njezin 666.
13-to Otkrivenje Jovanovo, Biblija


Naravno, ovo što Jovan reče u svom skromnom prilogu za Bibliju, ne može nikako da ima ikakve veze sa mikročipovima i barkodovima koji se već odavno nalaze na svakom proizvodu kojeg možemo naći u prodavnicama. Normalan čovek ne može ni zamisliti da bi nekome još moglo pasti na pamet da ga pored svega i mikročipuje ili mu istetovira bilo kakav znak na ruci ili čel

A i to što svi ti kodovi sadrže u sebi broj 666 je naravno čista slučajnost, od 121 milion biliona mogućih kombinacija.

Međutim, Dr Carl Sunders, jedan od naučnika koji je radio na razvoju mikročipova, počeo je da diže uzbunu. On kaže da je stvar krenula tako da se u početku mislilo da će ti čipovi biti korišteni samo u medicinske svrhe, međutim vremenom se uspostavilo da oni mogu da pohrane u sebi hiljade raznoraznih podataka, kao i da modificiraju ponašanje čoveka aplikacijom određenih frekvencija što bi značilo ne samo da bi mogli služiti za identifikaciju, lociranje i novčane transakcije, nego i kontrolu raspoloženja - i ponašanja čoveka. Kada je uvidio čemu stvar vodi - promenio je stranu, te sada drži predavanja na tu temu i upozorava one koji još uvijek nisu u dubokom snu da se suprostave ovoj tehnologiji kako god znaju i umiju. Ti mikročipovi se sastoje od nekih 250 000 dijelova, i navodno se napajaju baterijom koja sadrži litijum, a ona se opet napaja energijom na bazi promjene temperature tijela, i kako Dr Sunders kaže - ruka ili čelo su najidealnija mesta gdje se temperaturnom promjenom te baterije mogu napajati. Čipovi su navodno već odavno spremni i sada se čeka samo povoljan momenat. Jedna od njihovih "prednosti" je navodno i ta, što će se daljinskom kontrolom litijum moći da ispusti iz čipa, što će dovesti do trovanja, te će se tako eliminisati neželjena populacija, ili nepodobni pojedinci.

Naravno, to se ne pominje u medijskoj promociji mikročipova, koja je već odavno počela u većini zapadnih zemalja. Već se uveliko preporučuje da se bebe odmah po rođenju mikročipuju kako bi se izbegla mogućnost slučajne zamene u porodilištu a naravno izgubljena deca kao i kidnapovane osobe vrlo lako bi se locirali uz pomoć satelita. Omladina se već uveliko kondicionira tako što im se prilikom ulaska u disko klubove otisne pečat na ruci, tako da im taj žig u podsvesti stvara asocijaciju sa zabavom.

Kako stvari stoje, Veliki Brat ne odustaje od zamisli da stavi sve i svakoga pod svoju kontrolu. Mada je već odavno je preuzeo kontrolu nad većinom glavnih svetskih medija i akcija zombifikace populacije uredno teče po planu, računa se da još uvek ima puno onih koji pate od nesanice, i koji bi mogli pružiti značajan otpor. Starom i već dobro oprobanom formulom: problem - reakcija - solucija, već su uspeli da razoružaju veći dio naroda zapadnih zemalja, tako da se sa nekim ozbiljnijim oružanim otporom više ni ne računa.

Sada je još ostalo da se organizuje slom finansijskog tržišta, te da se pređe na bezgotovinsko plaćanje roba i usluga. Naravno, samo oni koji budu imali mikročip ili istetoviran identifikacioni kod, moći će da trguju. Ostalima - neka Bog bude na pomoći.

Još par drugih opcija su navodno u igri, neka vrsta haosa prvo mora da se izazove tako da se onda proturi pod "rešenjem" ono zbog čega je haos izazvan. Terorističkim aktima čoveka je najlakše dovesti u stanje stalne nesigurnosti i straha, a onda se računa da će se on odreći i ono malo svojih prava u zamenu za sigurnost. Tu bi recimo mogla dobro poslužiti i neposredna opasnost od "vanzemaljaca".

Neki čak upućuju i na obaveznu vakcinaciju protiv "nadolazeće epidemije", gde bi se vakcinom mikročip ubacio u čoveka.
U svakom slučaju, da ne bi bilo kasnije: "nisam znala - ja sam mislia...", u svom "otkrovenju" Jovan još kaže da će oni koji ne prihvate "znak zveri" - ostati bez glave, dok će opet oni koji ga prihvate dobiti "specijalni tretman" - u paklu.
Znači, - nije da se neće imati izbora.

Psi, goveda i ovce

Prije par godina ni psi nisu mogli da zamisle da će im ljudi ubacivati mikročipove pod kožu, a eto i to je sada postalo realnost. U Australiji, po zakonu, psu nije dozvoljeno da egzistira bez mikročipa. Jedna grupa pasa, videvši da je vrag odneo šalu, odlučila je da se žali te se u svom protestnom pismu kategorično izjasnila protiv mikročipa sa argumentom da bi se oni sigurno rodili s njim ako bi on bio stvarna potreba za život na ovoj planeti. Žalba je bila odbijena, i ta grupa pasa je završila u Kraljevskom Društvu za Zaštitu Životinja od Nasilja (što se u nekim drugim zemljama naziva - "šinteraj") To je ujedno bila i poruka za ostale, ukoliko bi nekome palo na pamet da se žali.

Goveda su sve ovo što se sa psima događalo ili ignorisala ili im se podsmejavala. Međutim, ovih dana, eto, dođe i na njih red. Njima se sada počinju na uši da pričvrščavaju specijalni elektronski kodovi, koji sadrže sve podatke o njima, tj. kako se zovu, odakle su, jesu li patili od kakvih bolesti i ako jesu - čime su tretirani ...itd. Rečeno im je i to da se više ne mogu ni izgubiti, jer će preko specijalnog satelitskog sistema biti praćeni tokom celog života, tj. od farme - do trpeze. Kod goveda nije bilo nekog većeg protesta, pošto su već prethodno preko medija saznali sve prednosti elektronske identifikacije, a s druge strane čuli su i kako su prošli psi koji su se žalili.

Ovce kao ovce, i dalje mirno pasu, praveći se da ništa ne primećuju ( nije ni čudo što nas Iuminati smatraju ovcama ) !


Poslednji izmenio Vesna dana 28 Apr, 2009 00:57 am, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boolet
Na duhovnom putu


Pridružio: 09 Feb 2008
Poruke: 29
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 11 Feb, 2008 20:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vesna ::

Ovce kao ovce, i dalje mirno pasu, praveći se da ništa ne primećuju ( nije ni čudo što nas Iuminati smatraju ovcama ) !


Iliminati su tajna organizacija koja je oformljena u periodu inkvizicije da bi se na neki nacin usprotstavila "crkvi" zato sto je "crkva" nemilosrdno unistavala sve ljude sa znanjem ili razmisljanjem koje se "crkvi" nije svidjalo... Cinili su je razni naucnici, doktori, filozofi etc
To sto je sve krenulo naopako i sto je organizacija korumpirana i lisena sopstvenog cilja to je vec druga stvar...
I nece oni da nas chipuju vec masoni -.-
_________________
It is in the darkness where you will find your divine Self. Beware!
For no man can delve into the darkest regions of the psyhe and return unscarhed.
Yet only afterward is one truly ready to master one's own destiny.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 25 Mar, 2008 02:19 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Prvo da odgovorim Booletu :
Prijatelju Boolet, Masoni samo sprovode volju Iluminata i realizuju njihove planove.To su dva lica istog novčića.

Evo sada jednog novijeg novinskog članka na temu Mikročipova i biometrijskih licnih karti, preuzetog iz '' Glasa javnosti'':


LIČNA KARTA SA ČIPOM KORIST ZA VELIKOG BRATA


''Glas javnosti'':

Sve više se osporava uvođenje biometrijskih podataka u isprave

Saša Janković: Kada država uvodi bilo kakve mere, u vezi slobode građana, to mora biti sasvim opravdano uuu Rodoljub ŠabiĆ: Bili bismo među prvima koji imaju biometrijske lične karte, a među poslednjima koji nemaju zakon o zaštiti podataka uuu Bojana PaniĆ (MUP): Uzorak DNK se uzima isključivo na osnovu naredbe suda i policija to ne može da radi samoinicijativno

BEOGRAD - Uvođenje ličnih karata koje sadrže biometrijski čip sa podacima o građaninu Srbije naišlo je na brojne polemike i protivljenja, a među najglasnijima su predstavnici Srpske pravoslavne crkve. Zbog toga je Vlada Srbije donela uredbu kojom se suspenduje deo Zakona o ličnoj karti. Zaštitnik građana Saša Janković smatra da prilikom usvajanja Zakona o ličnoj karti nije uzeto u obzir da li su ili ne građani spremni da daju biometrijske podatke i koliko je taj sistem ranjiv za eventualne zloupotrebe.

- Kada država uvodi bilo kakve mere, koje stavljaju u pitanje slobodu građana, to mora biti s jasnim razlozima i potpuno opravdano - rekao je juče Janković na javnoj raspravi „Biometrija, bezbednost i ljudska prava“.


CRKVA NA VREME UPOZORILA

- Uvođenje ovih tehnologija predstavlja samo početak globalnog totalitarnog društva. Uredba koja suspenduje deo Zakona o ličnoj karti nije najbolje rešenje, ali je u ovom trenutku je i to neko rešenje - izjavio je đakon Oliver Subotić, podsećajući i da je crkva svojevremeno, pre iznošenja kritičkog stava o biometrijskim ličnim kartama, angažovala timove stručnjaka, informatičara, psihologa, filozofa.., kako bi došla do zaključka o neprihvatljivosti zakonskog rešenja.

Subotić smatra i da s rezervom treba uzimati stavove kompanija koje proizvode i prodaju biometrijsku opremu, jer je njihov motiv svima jasan.


Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić nije potpuno protiv uvođenja novih tehnologija niti metoda koje mogu, na primer, da identifikuju pripadnike određenih kriminalnih grupa.

- Međutim, primena biometrijskih ličnih karata bez mehanizama koji obezbeđuju zaštitu ljudskih prava, pre svega podataka o ličnosti, suviše je rizična. Bili bismo jedna od prvih evropskih zemalja koja ima biometrijske lične karte, a jedna od poslednjih koja nema savremeni zakon o zaštiti podataka o ličnosti - rekao je Šabić.

Prema njegovim rečima sve što država ima u posedu treba da bude dostupno javnosti, izuzev malog broja informacija, među kojima su upravo podaci o ličnosti.

Specifičan je i fenomen, naveo je on, da jedan aparat vlasti koji nije ni najmanje raspoložen da daje informacije poput plata direktora javnih preduzeća i Ugovora o koncesiji, istovremeno pokazuje interesovanje da širi informacije o građanima.

- Kontrola i mogućnost distribuiranja i manipulisanja informacijama postali su najveća sila - rekao je Šabić.

Sa druge strane, rukovodilac laboratorije Ministarstva unutrašnjih poslova za DNK analize Bojana Panić ocenila je da primena biometrije u identifikaciji građana može više da koristi nego što može da bude zloupotrebljena, a da je neophodno zakonski regulisati DNK evidenciju.

- Policiji su važne biometrijske karakteristike i služe za otkrivanje izvršioca krivičnog dela - istakla je ona na raspravi koju je organizovao Centar za civilno-vojne odnose.

Panićeva je ukazala da se uzorak DNK, kao biometrijski podatak, uzima isključivo na osnovu naredbe suda i da policija ne može da ga uzme samoinicijativno, a kriminalcima je, kako je naglasila, lakše da zaštite otisak prsta nego biološki trag koji ostavljaju. Zbog toga bi policija, po njenom mišljenju, trebalo da ima DNK bazu referentnih profila i bazu tragova koji se nađu na licu mesta, ali da je to nemoguće, zbog nepostojanja zakona.

Predsednik Upravnog odbora Centra za civilno-vojne odnose Miroslav Hadžić je ocenio da nas sve čeka „budućnost Orvelovog Velikog brata“, jer je u mnogim društvima, pogotovo razvijenim, uspostavljen sistem kontrole kamerama, pod obrazloženjem da je to zbog saobraćaja.

On je upozorio da u Srbiji, pored službi bezbednosti, raste broj aktera koji stiču prava da primenjuju tehniku i mere nadzora, bilo da su ona zakonska ili ih sami prisvajaju, a da pritom nisu razrađena dokumenta za njihovu parlamentarnu kontrolu.

- To se odnosi i na pojedine delove državnog aparata, poput finansijske policije ili Uprave za sprečavanje pranja novca, koji mogu nekog da kontrolišu po nalogu svog direktora, ali i bez odluke suda - rekao je Hadžić.

Autor: B. Pantić http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-04-03-2008/licna-karta-sa-cipomkorist-za-velikog-brata
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 27 Mar, 2008 20:18 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Odličan sajt na ovu temu , koji uređuje Aleksandar Pavić, organizator brojnih tribina protiv čipovanja ljudi :

www.zazivot.org
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 30 Maj, 2008 11:10 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

ZAŠTO SMO PROTIV


Зашто смо против?

Написано под: Почетна страна at 17:04

Прихватамо десет тачака Жичког симпосиона, одржаног 26. марта 2005. године у Краљеву, првог стручног скупа који је обрадио проблематику увођења биометријских личних карти на националном нивоу и у јавност износимо проширену верзију тог документа, објављену на Машинском факултету 8. јуна 2006. године.

1. Биометријске личне карте као обавезујући документ на националном нивоу су уведене у неколико држава света, углавном далекоисточних. У Европској унији велика већина земаља нема такве личне карте, оне нису услов за улазак у Европску унију нити њихово увођење доприноси бржем уласку. Очигледан пример је Словенија, која пре уласка у ЕУ није увела такве карте (иако је постојала могућност), већ обичне пластичне са вишим нивоом заштите.

2. Земље које су планирале или планирају да уводе биометријске личне карте суочене су са отпором мислеће јавности и друштвене заједнице уопште. У Великој Британији је покушај увођења биометријских личних карти довео до вишемесечних дебата у парламенту и бурних реакција академских грађана, док је у Канади од стране званичне парламентарне комисије одбачен на неодређено време, као скуп, неоправдан и потенцијално опасан.

3. Светски стручни органи, какав је Заједнички комитет за људска права британске владе, процењују да је пројекат увођења биометријских личних карти на националном нивоу потенцијално у колизији са европском Конвенцијом о људским правима, а званичне студије о изводљивости показују да такве личне карте не гарантују стопроцентну поузданост и аутентичност. Судови неких земаља (Јапан и Тајван) су реаговали са пресудама да пројекат биометријских личних карти крши права грађана и одредбе Устава, у складу са чиме су донети и суспензивни акти.

4. У Србији је пројекат набавке опреме за израду биометријских личних карти постао актуелан крајем 2003. године, када је тадашњи министар полиције објавио да је купљена модерна и скупа опрема од америчке фирме Моторола. Та куповина није прошла ни обавезан тендерски протокол ни законско додељивање новца из републичког буџета, због чега је 2004. године реаговао министар финансија са најавом подизања кривичних пријава. Србија је јединствен пример да је прво купљена опрема за биометријску идентификацију грађана, а после тога (тачније после три године) покренута скупштинска процедура за предлог закона о биометријским личним картама, због чега је себе сврстала у ред тоталитарних држава са волунтаристичким правним уређењем.

5. Америчка фирма која је МУП-у Србије продала систем за биометријску идентификацију грађана има посебне уговоре са америчком војском и централнообавештајном службом (CIA), те нико не може да гарантује да не постоји могућност одлива података страним службама. Такође је основано претпоставити да поменуте службе веома лако могу креирати лажне личне карте за своје потребе, које ће од стране нашег рачунарског система бити препознате као потпуно валидне. Индикативна је чињеница да у Америци државна управа није ни покушала са увођењем биометријских личних карти међу својим становништвом, јер би то сигурно довело до великог отпора јавности.

6. Није тражена масовна сагласност грађана Србије за проширивање базе података коју ће држава о њима водити нити су организоване јавне дебате и дискусије по том питању.

7. Пројекат директно угрожава приватност грађана као једно од фундаменталних личних права данашњице и отвара простор за електронски криптоване тајне архиве.

8. Бирократски апарат добија могућност готово тренутног манипулисања огромним бројем података преко централизоване базе и продаје делова базе трећим лицима.

9. Злонамерни упади споља или намерно исправљање централизоване базе изнутра носе огромну опасност по интегритет личности које су њима обухваћене.

10. Усвајање овог пројекта у будућности води ка много тоталитарнијим концептима интеграције свих докумената у један, чиме би се избрисала анонимност токова новца и отворио пут тоталном надзору државе над појединцем. Минијатуризација целог система се полако спроводи у свету, у виду поткожних чипова, због чега хришћани свих конфесија изражавају оправдан страх од најаве тоталитарног режима описаног у Јовановом Откривењу (уп. гл. 13, ст. 16-1Cool. Синоди неких Православних цркава су дали званична саопштења, јер злонамерни људи могу искористити овакве пројекте за уношење раздора и немира међу хришћане.

http://www.zazivot.org/zasto-smo-protiv/
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 30 Maj, 2008 11:13 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

NEISTINE REŽIMA I MEDIJA


Неистине режима и медија

Написано под: Почетна страна at 17:20

1. Личне карте са биометријским чипом су «наша међународна обавеза».

Не постоји међународно тело које прописује «обавезе» за лична документа суверених држава (бар не још увек) на глобалном нивоу. Чак ни на нивоу ЕУ, таква обавеза не постоји, мада је сада у току процес прописивања пасоша ЕУ земаља са биометријским чипом.

2. Све земље ЕУ имају овакве личне карте (тврдња лансирана преко РТС-а).

Већина земаља ЕУ нема овакве личне карте, а чак и оне које имају личне карте са биометријским чиповима већином их не везују за централну базу података, тако штитећи приватност соптвених грађана.

3. Све суседне земље имају овакве личне карте.

Ни једна суседна земља нема овакве личне карте. Словенија и Хрватска су увеле пластифициране личне карте са већим степеном заштите, али без биометријских чипова и централизоване базе података.

4. Нове личне карте су «безбедније».

Управо је супротно случај. Као прво, централизоване базе података су подложне «хакерисању», и такви случајеви су честа појава у технолошки развијенијим земљама од Србије. На пример, нови холандски биометријски пасоши су недавно «хаковани», као и централна база података Ветеранске администрације у САД, где је преко 2,2 милиона досијеа америчких ратних ветерана «украдено». Као друго, грешке на оваквим личним картама је много теже исправити и, ако дође до погрешне идентификације, њен носилац може да има огромне проблеме, морајући да доказује полицији, државним органима и рачунарима у централној бази података да је у питању грешка.

5. Нове личне карте се не могу користити за праћење људи.

Сваки пут када будете легитимисани за било коју трансакцију која захтева очитавање ваше личне карте, траг о томе улази у централну базу података. На основу ових трагова, држава, као и свако други ко буде имао увид у базу података, моћи ће да направи «мапу» ваших кретања, куповине, продаје, навика, итд. А кад у следећу генерацију чипова буду уграђени РФИД чипови који су минијатурни радио-одашиљачи, онда ће сваки ваш покрет бити видљив – у реалном времену.

http://www.zazivot.org/neistine/
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 01 Jun, 2008 18:46 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

ZRNO PO ZRNO - MIKROČIP

Preuzeto sa
http://novavizija.blog.hr/arhiva-2007-02.html#1622149947SVE U 'PAMETNOJ' PLASTICI

Studentska elektronička kartica zamijenit će papirnati indeks te mnoge propusnice

'Prva studentska 'pametna' elektronička kartica na kojoj je i elektronički indeks, predstavljena je na zagrebačkome Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Ta bi kartica trebala pridonijeti mobilnosti studenta na području cijele Hrvatske, rekao je profesor Mario Kovač.

'Kartica je dio strateškoga projekta informatizacije Hrvatske što će pridonijeti uključivanju hrvatskoga obrazovnog sustava u europski i svjetski' - istaknuo je Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i športa, te dodao da je mobilnost studenata jedan od glavnih ciljeva Bolonjskoga procesa u primjeni kojega je Hrvatska među prvih šest zemalja u Europi.

Najboljim studentima prve godine FER-a, čiji je prosjek ocjena 5,0, Primorac je uručio 'pametne' elektroničke kartice koje će u potpunosti zamijeniti sve funkcije dosadašnjega 'papirnatog' indeksa.

Studenti će ju koristiti i za identificiranje na predavanjima, pri ulasku u laboratorije, knjižnice ili druge akademske prostore, u studentske domove, među ostalim, i za autorizirani pristup internetu i bazama podataka.

Prof. Kovač smatra da je to zahtjevan i vrlo složen projekt na kojemu su najmodernije tehnologije primijenjene na zanimljiv i originalan način. Objasnio je da je sada dovršena pilot faza projekta tako da će karticu za početak moći koristiti oko tisuću studenata FER-a, studenti i poslijediplomci zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta te studenti u Studentskome domu Ante Starčevića.

Ovi potonji će s pomoću te kartice ulaziti u sva tri paviljona svoga doma, u računalnu učionicu, a moći će je koristiti i umjesto žetona u praonici rublja.
'Slijedi proširivanje projekta na druge akademske institucije, a krajnji je cilj da karticu koriste svi hrvatski studenti kojih je oko 150.000' - istaknuo je profesor Mario Kovač.'


Evo, dakle, gradnja našeg tora svakim danom sve bolje i bolje napreduje! A ovce mirno i dalje pasu i misle svoje! Ovo je klasičan primjer indoktrinacije u mentalitet 'Novog Svjetskog Poretka' metodom koju Icke zove 'stepping stones', odnosno, uvođenje promjene malim koracima, kako stara dobra narodna kaže: 'zrno po zrno, pogača, kamen po kamen, palača, e-indeks po e-indeks, mikročip!'.
Kada malo oljuštimo ove gornje slojeve informativnih dezinformacija, dobivamo jednu sažetu i jasnu poruku koja otprilike glasi ovako: 'Uvodimo vam novu karticu na kojoj će biti pohranjeni svi vaši 'studentski' podaci, pozorno ćemo vas motriti i bilježiti sve vaše aktivnosti kad god ju budete koristili, jer nama nije dovoljno da vas pratimo samo dok jedete u menzi, ne stoko, vi morate biti pod totalnim nadzorom!'
Ali u svemu tome ima jedna zapanjujuća stvar! To se uvodi kao nešto najnormalnije, gotovo samo po sebi razumljivo, sve to prolazi bez ikakvih dvojbi, bez ikakve rasprave, bez ikakve reakcije od strane javnosti! Nikoga nije briga! Štoviše, većina to objeručke prihvaća kao 'napredak kroz tehniku'. Kad bi ti naši vrli i obrazovani studenti u svojim glavama zadržali još nešto osim beznačajne hrpe nevažnih i zaglupljujućih podataka s kojima ih ovi truju, i u slobodno vrijeme, kojeg imaju na bacanje razmišljali o još nečemu što nema direktne veze s karlovačkim i ožujskim, nogometom, maskarama Maybeline i ovom i onom sjajilu i ružu za usne, možda bi još nekome i došlo do mozga da uvođenje ovakve jedne kartice i nije baš tak super i cool kak se prezentira preko svih mogućih medija ili kak se na prvi pogled čini. Pazite samo tu propagandu, koji je to stupanj zaglupljivanja i stvaranja imbecila od ljudi. To ne samo da je neumjesno, nego je i uvredljivo. Poruka glasi: 'Zamisli, ti nisi dovoljno mobilan ako imaš indeks od papira! Tebi treba e-indeks!' Vau, ne znam kak sam uopće preživio svih ovih godina na tom faksu a da nisam ostavio glavu negdje uz cestu. Ali, uzalud mi trud svirači, kad od tog svekolikog obrazovanja i prepotentne načitanosti imamo 150.000 instant debila ispranog mozga!
Oni očigledno nisu svjesni da je ova kartica samo jedan eksperiment da se u društvu prihvati ideja o pohranjivanju velike količine podataka o pojedincu na jedno mjesto, i da to mjesto s vremenom postane mikro-čip koji će se umetati pod kožu i bez kojeg se više neće moći studirati!!
Ali glavna kvaka je u ovome: Jeste li primijetili da se te norme ponašanja tipa 'nećete moći ako ne budete to i to' donose zahvaljujući ovčjem mentalitetu mase? Nitko ne postavlja pitanja, nitko ne analizira, nitko se ne buni, svi samo poslušno pasu sve ono što im vukovi bace pod nos!
Srećno !
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 07 Jun, 2008 18:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Преузми и умножи

Још о електронским личним документима


У техничко-правном смислу, у електронском чипу је само дошло до усавршавања, увећавања и обједињавања нечега што је до сада већ постојало. И до сада су постојали тајни досијеи; разлика је у томе што су они до сада отварани само за одређени број „сумњивих“ грађана, а сада сваки грађанин постаје „сумњив“

Иако је на реаговање Цркве у Правилник о новим личним картама у Србији уметнута могућност добијања личне исправе без чипа, тј. „контактног микроконтролера“ (Правилник о личним картама, чл. 4, чл. 8, http://www.zazivot.org), и тиме доста постигнуто на заштити права грађана и верника, много тога у вези са новим електронским документима остаје нејасно. Не зна се да ли ће у новим личним картама бити бар-кодова, затим шта ће садржавати нови пасоши, или који су рокови за вађење нових исправа. Међутим, с обзиром на то да се код нових електронских докумената свуда јављају два елемента: електронски чип и бар-код, основна је недоумица да ли између њих има разлике у облику и степену опасности угрожавања грађанских и духовних права и слобода православних верника.Ђакон Оливер Суботић:

“Биометријски системи идентификације”


Због великог интересовања шире и стручне јавности, Институт за политичке biometrijski_sistemi_identifikacije.jpgстудије у Београду
је на својој Интернет презентацији поставио електронску верзију књиге „Биометријски системи идентификације: критичка студија“, аутора ђакона Оливера Суботића, главног и одговорног уредника „Православног мисионара”.

Подсећамо да је основа те студије урађена на захтев Светог Архијерејског Синода СПЦ, те да је у питању прва и према нашим сазнањима још увек једина мултидисциплинарна студија из области биометријских система идентификације објављена на српском језику. Штампано издање књиге је распродато.


“ЗА ЖИВОТ БЕЗ ЖИГА” ТРАЖИ ОД МУП-А СРБИЈЕ ИСТРАГУ ПРОТИВ БИВШЕГ ПРЕМИЈЕРА ЗОРАНА ЖИВКОВИЋА

У среду, 19.3.2008. као гост емисије “Проблем” на београдској телевизији Студио Б, бивши премијер Србије Зоран Живковић јавно се похвалио набавком опреме за нове биометријске пасоше и личне карте у Србији. Дословце, бивши премијер рекао је да је да је “он купио опрему за Бели шенген” која, ето, већ 5 година стоји нераспакована у складиштима МУП-а Србије.
Још 2002. када је тадашњи МУП, на челу са министром Душаном Михајловићем, почео са незаконитом набавкком опреме за нове, биометријске личне исправе са чипом, у вредности од око 100 милиона долара, преко јула 2006. када је Народна скупштина Републике Србије изгласала, без претходне јавне расправе, Закон о личној карти, па све до јесени 2007. када је изгласан Закон о путним исправама.

ПОЗИВ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДА ОБУСТАВИ ПРОЈЕКТЕ ЕЛЕКТРОНСКЕ ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ ГРАЂАНА БЕЗ ОДГОВАРАЈУЋЕ ЗАКОНСКЕ, ЈАВНЕ И СТРУЧНЕ САГЛАСНОСТИ


Придружујући се иницијативи са скупа на Машинском факултету Београдског универзитета, посвећеног проблематици увођења нових биометријских личних карти, нових здравствених књижица и осталих пројеката који потенцијално воде тоталитарном надзору у Србији, а све финансирано новцем њених пореских обвезника, обраћамо се Влади Србије тражећи следеће:

1. Заустављање пројекта увођења нових личних карти док се Закон о личној карти не усагласи са новим Уставом и уваже примедбе стручне и шире јавности;

2. Заустављање издавања нових здравствених књижица са бар-кодом и централизованом електронском базом здравствених података док се прво не донесе Закон о заштити података о личности и омогући давање података на добровољној бази.

3. Доношење Закона о заштити података о личности, уз претходну стручну и јавну расправу, који би установио државно тело за надзор употребе личних података грађана Србије, заштиту од њихове злоупотребе и контролу самих грађана над употребом њихових личних података, чији су они једини законити власници, што такође треба да буде законом изричито наглашено.


www.zazivot.org
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 28 Apr, 2009 00:55 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...
A evo malo od muke i da se nasmejemo, na ovu temu...


NOVE BIOMETRIJSKE LIČNE KARTE


Operator: "Pizza Hut. Mogu li dobiti Vaš... "
Mušterija: "Dobar dan! Htio bih naručiti pizzu."
Operator: "Mogu li prvo dobiti Vaš JMBG gospodine?"
Mušterija: "Moj JMBG, ah da, pričekajte malo, eh! Moj JMBG je 61020499981"
Operator: "Hvala Vam, Gospodine Marko. Vidim da živite u Ulici jablana 13 i Vaš telefonski broj je 332 971. Vaš broj na poslu je 301 243 i Vaš
broj mobitela je 095 301 2431. S kojeg broja zovete Gospodine? "
Mušterija: "Huh? Kod kuće sam. Odakle Vam samo sve te informacije?"
Operator: "Pa umreženi smo Gospodine."
Mušterija: (začuđeno) "Oh, da, htio bih naručiti dve velike pizze extra ljute..."
Operator: "Mislim da Vam to nije dobra ideja Gospodine."
Mušterija: "Kako to mislite?"
Operator: "Gospodine, Vaši zdravstveni podaci upućuju na to da imate visok krvni pritisak i vrlo visok nivo holesterola. Polisa dopunskog
zdravstvenog osiguranja ne pokriva i taj rizik..."
Mušterija: "Pa što mi onda možete preporučiti?"
Operator: "Mogli biste probati našu bezmasnu soja-pizzu od soje.
Siguran sam da će Vam se svideti."
Mušterija: "Zašto to mislite?"
Operator: "Pa, prošle nedelje ste u biblioteci podigli knjigu "Gurmanska jela od soje". Zato sam Vam to predložio."
Mušterija: "U redu, U redu. Dajte mi onda dvije jumbo soja-pizze. I koliko to košta?"
Operator: "To bi trebalo biti dosta za Vas, Vašu ženu i četvero dece. Sve zajedno sa troškovima dostave je 1.150,00 din."
Mušterija: "Daću Vam broj svoje kreditne kartice."
Operator: "Oprostite gospodine, ali bojim se da ćete to morati platiti gotovinom. Prekoračili ste dopušteni iznos po kreditnim karticama."
Mušterija: "Skoknut ću do bankomata i doneti novac pre nego Vaš dostavljač stigne do mene."
Operator: "Neće ni to ići gospodine! Imate prekoračenje i na tekućem računu."
Mušterija: "Nema veze. Samo pošaljite pizze. Pripremit ću novac. Koliko Vam treba za dostavu?"
Operator: "Malo smo zatrpani u ovom trenutku. Oko 45 minuta.
Gospodine, ako Vam se žuri možete doći do nas ali bit će Vam nezgodno voziti pizze na motociklu."
Mušterija: "Kako znate da vozim motocikl?"
Operator: "Ovdje stoji da kasnite s otplatom kredita za auto pa Vam ga je banka oduzela. Ali Vaš skuter je u potpunosti otplaćen pa sam samo
pretpostavio da ćete voziti njega."
Mušterija: "@#%/$@&?#!"
Operator: "Preporučio bih Vam da pazite što govorite Gospodine! Već imate dve prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira i vikanja na
policajca 2008."
Mušterija: (Bez riječi)
Operator: "Želite li još nešto Gospodine?"
Mušterija: "Ne ništa više. Ali, nemojte zaboraviti dve gratis Coca Cole - piše u Vašem oglasu!"
Operator: "Oprostite gospodine ali naš oglas je ima klauzulu da ne smijemo nuditi besplatnu Colu dijabetičarima!"

--
®ajnjakp™2009©.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zvoncica
Mesija


Pridružio: 09 Jan 2009
Poruke: 4073

 Poruka Poslao: 05 Maj, 2009 10:36 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Sjajno Vesna!!!

Stvarno sam se nasmijala, ali me malo podilazi i jeza, jer smo blizu realizacije ovog šaljivog koncepta...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 09 Jun, 2009 23:45 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...
DAVID ICKE O MIKROČIPOVANJU LJUDI I DECE


Kako su se samo smi­jali kada sam govorio da se krećemo u tom smjeru, prema sustavu u kojem će svako dijete odmah po rođenju biti čipirano. 'Ti si prolupao', govorili su mi. Čujem li još uvijek taj smijeh? Mislim da ne, jer se mikročipiranje ljudi već naveliko provodi.
Upotrijebili su totalitarističko šuljanje kako bi ljude navikli na čipiranje. Krenulo je s domaćim životinjama i kućnim ljubimcima, nastavilo se s odjećom i drugim proizvodima, i naposljetku je na red došao glavni cilj - MI.
Kao i uvijek, naglašavaju se sve ,,navodne koristi'' od pretvaranja ljudi u mikročipiranu stoku, ignorirajući pritom STVARNI PLAN. Govore vam da ćete moći pratiti svoje dijete, da će vam biti dostupan vaš liječnički karton ukoliko vas udari kamion, i da ćete se osloboditi tih groznih kreditnih kartica. 'Vidite koliko nam je stalo do vas?' Sve bi moglo stati na čip pod vašom kožom: mogli biste čak bez zaustavljanja proći kroz aerodrom ili platiti robu u trgovini bez da morate posegnuti u džep. Zar to nisu dovoljni razlozi da budete markirana životinja? I sami shvaćate da to ima smisla.

Izvještaj United Press Internationala (UPI) koji sam pročitao u travnju 2004. donosi da je američko Ministarstvo zdravlja i socijalnih službi objavilo provedbu pokusa radi 'boljeg praćenja i pomaganja stanovništvu bez doma'. Ob­ratite pozornost na orvelovsku upotrebu riječi 'pomaganje' kada zapravo misle na kontrolu. U sklopu pilot-programa, izvještaj kaže da će beskućnicima u gra­dovima koji sudjeluju obavezno biti implantirani čipovi za radiofrekvencijsku identifikaciju (RFID) kako bi socijalni radnici i policija mogli pratiti njihovo kretanje u stvarnom vremenu. 'Zagovornici subdermalnog RFID praćenja kažu da će tehnologija odvraćati implantirane beskućnike od zločina, dok će vladinim djelatnicima omogućiti da im lakše pružaju socijalne usluge kao što je dostavl­janje hrane i lijekova', zaključuje izvještaj. Kada ovi ljudi kažu da obavljaju 'pokus' to je zmijski izraz za: 'pripremamo teren, ciljajući na ljude za koje veći dio ja­vnosti boli briga, a kada čipiranje postane uvriježena metoda identifikacije, dol­azimo po vas ostale'.

Jedna od glavnih kom­panija iza svega toga je Ap­plied Digital Solutions iz Floride, koja proizvodi 'VeriChip' . Vidio sam medijske izvještaje u koji­ma se tvrdi daje ideja implantiranja čipova u ljudsko tijelo ostala 'uglavnom teorijska' do 11. rujna, kada je tehnološki direktor Applied Digital So-lutionsa vidio vatrogasce koji su ispisivali broj svoje značke po rukama kao identifikaciju u slučaju da budu unakaženi ili zarobljeni. To je dovelo do ideje čipiranja ljudi, tvrde oni.
Kakve gluposti. U knjizi pod naslovom Djeca Matrixa upozoravao sam još prije na­pada na ovu kompaniju i nji­hovo lansiranje čipa zvanog Digital Angel. Dr. Peter Zhou, glavni znanstvenik iza ove tehnologije, prije 11. rujna rekao je:

'Digital Angel će biti veza između vas i elektronskog svijeta. On će biti vaš tutor, zaštitnik. Donijet će vam do­bre stvari. Bit ćemo hibridi elektroničke inteligencije i naše vlastite duše.'

Elektroničke inteligen­cije i našeg vlastitog mozga i središnjeg živčanog sustava, prije će biti. Ideja o mikročipiranju ljudi nije naišla na pozitivne reakcije onih koji su zabrinuti za privatnost i civilne slobode, pa je promocija čipa na neko vrijeme stala.
Ali nakon 11. rujna, Applied Digital Solutions iskoristio je priliku za napad s marketinškim sloganom "Ljudski čip = ljudska sigurnost". Sada tvrde da su čipirali na tisuće ljudi, ali cilj je da svi budu označeni. Među VeriChipovim ranim klijentima bio je meksički glavni državni tužitelj, 'kako bi ga se zaštitilo od kidnapiranja'; i kompanija Solu-sat, meksički distributer VeriChipa, pokrenula je 'uslugu' čipiranja djece kao 'mjere protiv kidnapiranja'. Ne spominje se da ta 'Veri-djeca', kako ih zovu, bi­vaju elektronički oteta istog trena kada im ubace čip. Applied Digital Solutions planira uvesti program 'Veri-dijete' i u druge zemlje.

ORBCOMM, globalna kompanija za satelitsku telekomunikaciju, krajem 2004. objavila je na svojoj web-stranici da je postigla sporazum s korporaci­jom VeriChip, kćeri Applied Digitala, o pružanju 'satelitskih i telekomunikaci­jskih usluga za buduće aplikacije koje će koristiti prvi svjetski implantabilni radiofrekvencijski identifikacijski (RFID) mikročip...'. Jerry Eisenberg, gen­eralni direktor ORBCOMM-a, rekao je da je dogovor s VeriChipom donio još jednu novu i važnu industriju koja će koristiti njihove satelitske sustave i zemaljsku infrastrukturnu mrežu za globalni prijenos poruka. Da, za kon­trolu ljudi.

Ako ste pročitali moju knjigu ISTINA ĆE VAS OSLOBODITI, znate da sam sve to odavno predvidio. Godine 1994. pisao sam o tome kako će se ljudski mikročipovi ljudima prodavati kao sredstvo za zaštitu njihove djece, pohranu medicinskih kartona za liječnike, i kao praktičnija i na krađu otporna zamjena za kreditne kartice. Applied Digital Solutions već koristi sve tri smicalice u svojim marketinškim izjavama. U listopadu 2004. iluminatska Uprava za hranu i lijekova (FDA) kompaniji je odobrila puštanje VeriChipa na tržište (odluka koja nikada nije bila u pitanju), i američko Ministarstvo zdravlja i socijalnih službi objavilo je da će sa 139 milijuna dolara financirati uvođenje elektronskih 'zdravstvenih kartona' (mikročipiranih ljudi) u narednih deset godina.

Ljudi rade kako bi platili poreze, a porezi se koriste za dodatno porobljavanje ljudi. Vidio sam čak i članak o jednom noćnom klubu u Barceloni koji ljudima nudi brži ulaz pristanu li biti čipirani. Očito, utorak navečer je sada 'večer za implantiranje' kada se goste može čipirati između pića i plesa.
Koliko se samo uvede programa čipiranja koji nikada ne dospiju u vijesti?

Vidjet ćemo još širu primjenu i promoviranje čipa na bezbrojne načine, jer to je ono što globalnoj državi Iluminata treba za totalnu kontrolu ljudi. Britanska vlada, na primjer, objavila je planove za uvođenje obaveznih iden­tifikacijskih kartica, ali to je samo prvi korak, totalitarističko šuljanje prema mikročipiranju stanovništva. Isto se događa u Sjedinjenim Državama.

Jedan CIA-in znanstvenik mi je 1997. rekao da je ovaj čip daleko više od sredstva elektronskog markiranja. Poruke koje idu iz čipa prema računalu jedna su stvar, ali važnije su poruke koje idu u suprotnom pravcu.
Rekao je da oni mogu komunicirati s usađenim čipovima, bilo s izoliranim pojedincem ili masovno, i slati frekvencije koje mogu izazvati jake bolove ili bolest, manipulirati ljudima mentalno i emocionalno, pa čak i ubiti. Čip ljude može učiniti poslušnima ili agresivnima, seksualno uzbuđenima ili hladnima, te djelovati na njihove misa­one procese tako da ne mogu jasno razmišljati ili tako da na njihove postupke utječe ono što čip prima.
To je prava priča iza mikročipiranja ljudi. .
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » NAUČNA ISTRAŽIVANJA I SLUŽBENA MEDICINA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 99961 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE POHVALE 79 Mladen 55056 07 Jan, 2011 11:12 am
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 44300 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pra-Stvaratelj na Putu 3 adminfob 23895 13 Feb, 2010 11:11 am
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 37348 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Virdžinijin Pogovor 1 adminfob 10709 22 Jan, 2008 22:49 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26891 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom