KRISTALI
Idi na stranu
1, 2, 3  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » LJEKOVITO BILJE, KRISTALI, ULJA...
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 07 Dec, 2008 18:48 pm    Naslov: KRISTALI
Odgovoriti sa citatom

Hematit
je crni kristal srebrnog sjaja, jača imunitet, leči malokrvnost, čisti krvne sudove od otrova i zakrečenja, zaustavlja krvarenja, čisti prvu čakru, psihi daje radost. Ne voli vodu, energetski se čisti i puni pored gorskog kristala i na suncu.

Opsidijan
može biti crn ili crn sa belim pahuljama, siv, stakleno sjajan. Izgradjuje kosti nakon preloma, ublažava bolove u kičmi i razne zapaljenske procese, jača imunitet, podiže pritisak. Balansira i neutrališe preterane emocije, jača koncentraciju. Čisti se pod vodom, a puni na suncu ili preko noći pored gorskog kristala.

Oniks
je crn, svilenog sjaja, poboljšava krvotok, ubrzava cikrulaciju, pomaže rast kose i noktiju, uspostavlja harmoniju izmedju fizičkog i duhovnog tela. Čisti se pod mlazom vode, a puni pored gorskog kristala ili preko noći u zemlji.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 07 Dec, 2008 18:55 pm    Naslov: Re: KRISTALI
Odgovoriti sa citatom

Magnetit
je crni mat, namagnetisan, moćan i prodoran. Reguliše rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, ubrzava okoštavanje kod preloma, održava zdravu kičmu i ostale kosti. Podstiče kreativnu vizualizaciju, oslobadja psihu od blokada. Ne treba ga prati, čisti se u staklenoj posudi sa hematitom, puni se pomoću magneta.

Crni turmalin
je snažan, obezbedjuje zaštitu od negativnih energija, pomaže kod snova i apstraktnih misli čineći ih realnijim. Učvršćuje samokontrolu, disciplinu i istrajnost. Podiže nivo svesti, smanjuje hiperaktivnost. Reguliše reumatizam, menstrualne probleme, krvotok. Puni se na suncu.

Crno kamenje

koje smo nabrojali, pa i drugo, kao crni opal, služi za aktiviranje životne (seksualne) energije i za rešavanje problema na nivou prve i druge čakre. Pošto je vezano za planetu Saturn, uči nas ozbiljnosti, odgovornosti, samodisciplini i vrednom, istrajnom radu. Njima se pridružuje čadjavac dimni, sivkasti kvarc, koji regeneriše mišiće, pomaže kod teškoća sa polnim organima i bubrezima. Uči nas vidjenju svetlosti unutar tame, intuitivnom uvidu, transformiše negativne emocije u pozitivne. Čisti se u vodi, a puni pored gorskog kristala.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 07 Dec, 2008 19:17 pm    Naslov: Re: KRISTALI
Odgovoriti sa citatom

Crveno kamenje je inspirativno i stimulativno, zagreva i podiže energiju, osvežava organizam, unosi brze i snažne vibracije, pokreće na aktivnost, podstiče cirkulaciju. Polaže se na prvu čakru i nosi se u džepovima, kao nakit.

Rubin
je izuzetno moćan, najtvrdji, najprovidniji i najčistiji od crvenih kristala, oduvek se koristio u lečenju i razvijanju ezoterijskih sposobnosti. Jača imunitet, aktivira i vitalizuje celo telo putem krvotoka, unosi vatru, koja pročišćava i budi uspavane potencijale, raspaljuje čistu, snažnu ljubav, jača srce. Čuva od anemije i leukemije, reguliše krvni pritisak. Cenjen je i često se koristi za nakit. Čisti se pod tekućom vodom, a puni na suncu par sati.

Granat
podseća na rubin, zamenjuje ga u juvelirstvu. Češki su najbolji i crvene su boje. Mogu da budu i smedje crveni i zeleni. On je jedan od najvažnijih kristala u isceljivanju. Jača srce, reguliše srčani ritam i krvni pritisak, čuva od malokrvnosti i leukemije, poboljšava rad seksualnih organa i jetre, jača kosti, pomaže kod artritisa i reume. Podstiče našu volju, štiti od depresije. Čisti se pod vodom, a puni na suncu, kratko - desetak minuta. Uspavan je sve dok se ne ispolira.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 07 Dec, 2008 19:27 pm    Naslov: Re: KRISTALI
Odgovoriti sa citatom

Crveni jaspis
poznat kao "kamen snage", neprovidan i voštanog sjaja do mat, neophodan je u svakoj kućnoj apoteci. On daje snagu i vitalnost, zaustavlja krvarenja, čuva rane od infekcija, unosi harmoniju u živčani sistem, jača imunitet. Stimuliše fizičku izdržljivost, aktivira polne organe, olakšava tok trudnoće i porodjaj. Smanjuje bolove, podstiče rad žlezda. On nam daje čvrstinu temelja. Od negativne energije koju upija u sebe čisti se pod tekućom vodom, a puni u zemlji, zajedno sa gorskim kristalom.

Heliotrop

nazvan "krvni kamen", tamno zelene je boje, sa crvenim i ružičastim pegama, mat. Čisti krv i unutrašnje organe, stabilizuje krvotok, čuva srce. Ublažava reumatske bolove, štiti od infekcija, deluje zagrevajuće. Može da se stavlja na sve čakre. Čisti se pod vodom, a puni energijom na suncu.

Narandžasti topaz i vatreni opal su dosta skupi, ali ih zato odlično zamenjuje karneol - narandžasti kalcedon. Kao i svi kalcedoni, po hemijskom sastavu je silicijum dioksid sa vodom. On ima ahatnu strukturu, svetle i tamne koncentrične pruge, mutno je providan. Simboliše toplu i okrepljujuću energiju zemlje, povezuje nas sa našim korenima, psihi daje vitalnost i životnu radost, smiruje preterane emocije (ljutnju i agresiju), a podstiče hrabrost. Reguliše krvni pritisak, snižava šećer i regeneriše krv, poboljšava cirkulaciju, zaustavlja krvarenja. Čisti se pod tekućom vodom, a puni na suncu.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 07 Dec, 2008 19:35 pm    Naslov: Re: KRISTALI
Odgovoriti sa citatom

Sunčev kamen
je narandžasto smedje boje, sa zlatnim iskricama, porculanskog sjaja. Unosi svetlost sunca u svoju okolinu, pruža radost i vatrenu snagu onima koji ga nose. Pomaže kod visokog krvnog pritiska, ateroskleroze, astme, oboljenja zglobova, kostiju i reume. Ublažava depresiju i nervnu iscrpljenost. Obavezno se čisti pod mlazom vode, a energetski se puni nekoliko sati na suncu.

Mesečev kamen
je dobar saveznik ženama, ali i muškarcima može pomoći da probude žensku, nežnu i intuitivnu, stranu svoje prirode. Samo ime mu kaže da ima mesečev sjaj, mlečno sivkasto beli, neki put krem nijanse, providno je sjajan. Reguliše rad hormona, metabolizam, šećer u krvi, pomaže začeće. Podržava nas u spiritualnom napredovanju, u psihu unosi harmoniju. Nakon svake upotrebe čisti se pod tekućom vodom. Ogrlice i priveske noću stavite u posudu sa hematitom. Energetski se puni noću na mesečini.

Rodonit
je ružičasti do tamno crveni sa tamnim, crnim mrljama, stakleno sjajan. On dobro utiče i na polne organe i na srce, disajne puteve i centralni nervni sistem. Psihi daje snagu da se prilagodi svakodnevnim promenama. Zovu ga i Kamen putnika i strpljenja, on unosi ljubav u sve naše aktivnosti. Postavlja se i na seksualnu i srčanu čakru, čisto se vodom, a puni na suncu.

Karneol, sunčev kamen, mesečev kamen i rodonit se postavljaju na drugu čakru.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 07 Dec, 2008 19:46 pm    Naslov: Re: KRISTALI
Odgovoriti sa citatom

Trećoj čakri odgovara žuto i zlatno kamenje. U samoisceljivanju možemo upotrebiti sledeće kristale: citrin, tigrovo oko, pirit, opal, kalcit, ćilibar, topaz.

Citrin
je zlatno žuti kvarc, jako moćan, jer nosi u sebi mudrost i mir. Tamnije nijanse su bolje za treću čakru, dok su svetlije bolje za šestu. On pomaže u otvaranju mosta izmedju viših mentalnih i intuitivnih nivoa uma. Stimuliše kosmičku svest, podstiče volju i istrajnost. Jača naš imunosistem i poboljšava metabolizam. Ublažava šećernu bolest, snaži bubrege i creva. Od otrov čisti sistem za varenje i žlezde. Otklanja podsvesne strahove, smiruje i deluje antidepresivno. Najbolje ga je čistiti pod vodom, a puniti na suncu ili pored ametista ili hematita.

Tigrovo oko
je braon žute boje, sa koncentričnim prugama, svetlijim i tamnijim, svileno sjajan. Pojačava životnu energiju, smiruje i otklanja depresiju. Pomaže kod problema sa jetrom, astmom i bronhitisom. Ublažava nervna i psihička oboljenja, unosi sigurnost u psihu, ravnotežu u emocije, povećava hrabrost. Čisti se pod vodom, a puni na suncu ili pored goskog kristala.

Pirit
je po boji sličan belom zlatu, sadrži gvoždje i zato je tvrdji od zlata. Gradi kockaste kristale, metalnog sjaja, neprovidne. Reguliše krv i žuč, rad žlezda, probavu, disanje. Psihu oslobadja blokada i strahova, unosi snagu i postojanost. Ne treba ga kvasiti, jer će izgubiti sjaj i snagu. Čisti se mentalno ili uz pomoć hematita, puni se na suncu ili pored gorskog kristala.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 07 Dec, 2008 20:05 pm    Naslov: Re: KRISTALI
Odgovoriti sa citatom

Opal
je kamen mlečnog sjaja i najčešće prelama svetlost u svim bojama. Ako je žuti, utiče na želudac i probavu, pomaže kod anemije. Deluje antidepresivno, pomaže kod stresa, jača optimizam i podstiče duhovni razvoj. Izuzetno je važno, ako nosite opal da transformišete svoju negativnu energiju u pozitivnu, jer on apsorbuje negativno i posle to vraća onome ko ga nosi, suočava ga sa tamnom stranom vlastite ličnosti. Za one koji na taj način uče, pravi je izbor. Opal često čistite pod tekućom vodom, noću ga držite u vodi. Punite ga pored goskog kristala.

Kalcit
je proziran, voštano sjajan, može se javiti u svim duginim bojama. Žuti jača kosti, pomaže zaceljivanju rana, unosi kalcijum u organizam i zato dobro deluje na zube, kosu i nokte. Smiruje psihu, olakšava san. Čisti se pod vodom, a puni preko noći pored gorskog kristala.

Ćilibar
je okamenjena smola četinara, boje od svetlo žute, providne, do tamno braon, neki put sa inkluzijama cvetova, lišća ili insekata. On zagreva, daje snagu sunca solarnom pleksusu, koji je naš rezervoar energije i svim okolnim organima: probavnom sistemu, žlezdama, plućima. Ublažava kožne bolesti i koštana oboljenja. Jača mentalni nivo, pomaže vidovitost. Čisti se pod vodom, a puni na blagom suncu.

Topaz
je vredan poludragi kamen, može biti providni, svetlo plavi, ružičasti, žuti i narandžasto mrki. Žuti ili carski topaz nas svojim sjajem uči o nestvarnosti materije i večnosti duha. Pomaže kod nervnih trauma, iscrpljenosti i mentalnog sloma. Jača ceo organizam, krvotok, žlezde, srce, nervni sistem. Ispunjava nas višom energetskom vibracijom, kreativnošću, jasnoćom uvida. Čisti se pod vodom, a puni pored gorskog kristala, ne na suncu.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 08 Dec, 2008 03:33 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...
Pozdrav Analeta,
mislim da se na ovu tvoju priču o kristalima,
logično nadovezuje i tema Kristaloterapija,
koju je Jasna postavila ovde -

http://www.objave.com/phpBB2/viewtopic.php?t=585
.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 08 Dec, 2008 11:19 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Analeta, kristali su vrlo značajni u budućnosti.
Imaš li možda i hemijsku strukturu kristala, ona je jako bitna.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 08 Dec, 2008 12:03 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Nemam hemijsku strukturu, imam samo ovo i poduži tekst koji sad nemam vremena da kucam, pa kucam samo ovo ako nekome nešto znači...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 08 Dec, 2008 12:10 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Hemijska struktura određuje šta koji kristal leči, ako se baviš njima, potraži je. Ako budeš zainteresovana za taj deo znanja, opisaću ti postupak.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 08 Dec, 2008 12:23 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zeleno i ružičasto kamenje odgovara srčanom energetskom centru. Zelena boja nam donosi unutrašnju ravnotežu i delovanje, ispoljavanje ljubavi na najkreativniji način, za dobrobit svih i cele prirode. Zelenu svetlost nose u sebi: smaragd, malahit, žad, hrizopaz, aventurin, epidot, prazem, zeleni kalcit i turmalin. Ružičasta boja predstavlja nežnost, srdačnost i blagonaklonost, sposobnost davanja drugima. Roze zrače: ružičasti kvarc, rodohrozit, kuncit.

Smaragd (emerald)
je providni zeleni beril, sjajni dragi kamen, izuzetno cenjen i u materijalnom i u ezoterijskom smislu, jer je simbol izobilja i bogatstva, regeneracije života i sjajen kreativnosti. On emituje balansirajuće vibracije, donosi isceljenje i beskonačno strpljenje svima kojima je potreban psihomentalni sklad. Budi moćnu stvaralačku ljubav. Bistri oblici smaragda su dobri za meditaciju, inspiraciju i isceljivanje. Pomažu kod epilepsije, šizofrenije, paranoje i psihoze. Tamniji i neprozirni ili neobradjeni više se koriste za fizičke slabosti, kao što su srčane smetnje, anemija, zapaljenski procesi, problemi sa kostima i mišićima. Zlato pojačava njihovo delovanje, ali ga nosite samog, jer drugo kamenje može da mu umanji snagu. Čistite ga pod tekućom vodom, a napunite preko noći na mesečini.

Malahit
je neproziran kamen u svim nijansama zelene boje koja potiče od bakra i javlja se u koncentričnim slojevima, svilenog je sjaja. Unosi ravnotežu, isceljujuću energiju ljubavi u naše telo, srce, psihu, dušu i celo biće. Na fizičkom planu čisti organe od negativne energije. Posebno je delotvoran kod reume, skleroze mišića, disajnih problema i metabolizma, srčanih smetnji i pritiska. Pošto preuzima na sebe negativne vibracije, treba što češće da ga čistimo, na deset minuta, naročito ako ga koristimo za ublažavanje reumatskih bolova. Promenom boje i gubitkom sjaja pokazuje koliko je negative preuzeo na sebe, zato mu pomozite i stavite ga pod vodu, pa ga i mentalno očistite. Hematit ga čisti, pa ga stavite u istu posudu, a punite pored gorskog kristala.

Žad
je najčešće zeleni kamen, mada ga ima i u drugim bojama, stakleno sjajan, neprovidan. Simbolizuje mir i spokojstvo, nežan je i snažan i suptilno uzdiže svest. Konstanto emituje isceljujuću vibraciju harmonije. Deluje pozitivno kod problema sa jetrom, bubrezima i mokraćnim kanalima, kod reume, srčanih smetnji i pritiska, reguliše metabolizam. Ako se zamuti ili dosta zagreje dok je na telu, treba ga odmah očistiti pod tekućom vodom. Napunite ga u posudi sa kristalčićima ametista. Ne izlažite ga direktno suncu.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Zockey
Gost

 Poruka Poslao: 08 Dec, 2008 13:49 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Nosio sam neke kristale duže vreme kao Gorski,Malahit,Hematit,Lapis Lazuli i nijedan mi nije prijao, gušilo me,vrtoglavice itd...
A lepo sam ih čistio i programirao.
Kupljeni od Srdjane Kalajdžić,odabrani po osećaju, čak se i ona složila.
 Nazad na vrh »
lazicmaja
Gost

 Poruka Poslao: 08 Dec, 2008 14:28 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zockey, kaži mi, jesi li se prijavio za seminar rekonekcije?
 Nazad na vrh »
Zockey
Gost

 Poruka Poslao: 08 Dec, 2008 14:39 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Nisam i ne znam šta da radim, mnogo para, a ti?
 Nazad na vrh »
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » LJEKOVITO BILJE, KRISTALI, ULJA...
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2, 3  Sledeci
Strana 1 od 3

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka ŠAUMBRA SIMPTOMI 73 Vakan Tanka 52301 13 Jul, 2011 00:09 am
one Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Biti ili ne biti... 23 5.element 15668 09 Feb, 2010 16:43 pm
Šomika Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 37443 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Biti JEDNO? 5 u_sredini 4518 03 Nov, 2009 01:20 am
u_sredini Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Spiritualno buđenje ili ludilo ? 31 easy 16457 17 Nov, 2008 22:16 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ČISTILIŠTE ILI SVETIŠTE ! 0 biblijski-hriscanin 4820 20 Avg, 2008 20:23 pm
biblijski-hriscanin Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MAMOGRAFIJA - DA ILI NE 0 Vesna 5062 02 Jul, 2008 12:15 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom