KAKO KANALIZIRATI ?
Idi na stranu
1, 2, 3, 4  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » MOLITVE, MEDITACIJE, MANTRE I SNOVI
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 10 Avg, 2008 00:42 am    Naslov: KAKO KANALIZIRATI ?
Odgovoriti sa citatom

DJWHAL KHUL: "Stvaranje jasne Božanske komunikacije sa Uzašlim Majstorima"

(Prevod ovog teksta uslovljen je činjenicom što se ovdje radilo o direktnom kanaliziranju i usmenom saopćavanju poruke Djwhala Khula pred publikom, a to drugačije izgleda kada se čita kao pismeni zapis.)


Djwhal Khul ovdje. Tashi delek.

Prvo što želim da učinim jeste da vas ohrabrim da počnete koristiti energije za kanaliziranje, da otvorite svoje vlastito tijelo kao kanal. I uvijek pozovite TRI puta, uvijek. Dakle, zamislite da (ta energija) stiže dole kroz vašu krunsku čakru, a krunska čakra je sedma, što znači da ovo kanaliziranje stiže iz 12.-te čakre ili čak sa još višeg mjesta. Možete ići čak i do 22. čakre, ako želite. Odatle, spušta se spiralna energija koja silazi dole, pa to izgleda kao bušilica, ali koja ide spiralno dole, i povezuje se sa vrhom vaše glave. Znači, kad udahnete, vi dovodite tu spiralu u vrh vaše glave odozgo, i kad izdišete, vodite tu energiju spiralno pravo dole kroz vaše tijelo. A prije toga, morate i bukvalno očistiti vaš sistem čakri, te osloboditi se bilo kakvih negativnih emocija koje vas možda muče.

Dakle, udišete kroz krunsku čakru i onda izdišete spiralno dole kroz vaše tijelo. Morali biste u ovom trenutku osjetiti zaista snažno vrćenje (obrtanje). I opet, uvijek tri puta! I odakle god započnete s vašom spiralom ka dole (iz 22. ili 12. čakre) samo vidite to otvaranje, kao vrtlog koji se otvara ka DUHOVNIM PLANOVIMA /RAVNIMA/ JEDINO! I to kažem veoma pažljivo. Mi ne želimo da dobijemo ništa sa astralnih planova/ravni/ ili iz nižih dimenzija, ili čak sa mentalnog plana jer iako tamo postoje neki divni učitelji i vodiči na višem mentalnom planu, ipak tu postoje i neki "obješenjaci" na nižim nivoima mentalnog plana.

Stoga, veoma je važno da pazite gdje i prema čemu otvarate svoj kanal. I zato mi sada ovo potvrđujemo - SAMO SE OTVARAJTE ZA KANALISANJE PREMA DUHOVNIM PLANOVIMA. Ako želite, da se fokusirate na pod-nivo duhovnog plana, ako ste zaista tako dobro verzirani u ezoteričnim učenjima, vi to možete učiniti, ali jedino za opće svrhe. Ja ipak glasam za Duhovni plan(ravan)! Sad, vi biste mogli otići i na Budički plan ili na Atmičku ravan. I onda opet, vrijedi pravilo, ako ne znate tačno kako oni izgledaju,ali ako se vi osjećate dobro, onda idite dalje. Ponavljam, to je stvar osjećaja, i vaše tijelo će vam reći najbolje. To nije ono što vaš um želi, ali je to ono što vam vaše tijelo putem ćelija govori:" Oh, tako mi je dobro". I onda vi idite u to, uvijek. To je najbolji alat razlučivanja. I naravno, da biste to koristili., morate ipak biti u vašem tijelu do određenog procenta. A ako niste još u svom tijelu, možda biste prvo to trebali tražiti!

Da se vratimo na glavnu temu naše priče: stvaranje vaše čiste veze sa Duhovnim planom. Sa ovim postignućem, vi na neki način proširujete tu tubu svjetlosti. Mi želimo da vam ta tuba bude široka koliko je i vaša glava široka, i da se onda ta ista širina nastavi dole kroz cijelo vaše tijelo; da imate konzistentan, čist kanal, jasnu Božansku konekciju. Jedan od načina da se to i kaže jeste: "Posveti (učini svetim) ovo tijelo." ili "Neka je sveto Tvoje ime". Time vi posvećujete i tražite od svog Božanskog tijela da dopusti božanskosti da se spusti direktno kroz vas i vaše tijelo. Od ovog mjesta nadalje, vi onda i stvarno možete specificirati tačno ono što želite - možete zaželiti Uzašle Majstore, ili vođe duhovne hijerarhije, ili možete odabrati nekog arhanđela, ili bilo koga drugoga koga želite.

Ja bih se na primjer, uzdržao od nekog većeg povezivanja sa kosmičkom braćom i sestrama(misli se na vanzemaljske civilizacije), osim ukoliko je vaša lična frekvencija već odranije podešena ka njima i vi se osjećate veoma, veoma ugodno sa njima. Na primjer, vi imate veoma veliki afinitet prema energiji Plejađana i vi želite Vijeće Plejađana, ili primjerice Vijeće Arkturijanaca. Ako je tako (dakle imate veliki afinitet prema njima, volite ih) onda bih rekao da je to ispravno učiniti (povezati se s njima). Ali ako ta konekcija postane mučna za vaše tijelo ili vas čini suviše umornim, ili čini da se vaše tijelo trese ili previše znoji, to onda nije dobra konekcija za vas. Tada sjedite uspravno i recite: "Hvala vam mnogo. Odlazite sad". I pošaljite ih ravno nazad. Bukvalno ih ispljunite (iz vašeg tijela). Izbacite ih kroz svoju krunsku čakru. Ako niste sasvim sigurni, onda je bolje otpustiti ih. Uzašli Majstori se neće uvrijediti ovim postupkom, da znate. Mi ćemo odmah ispoštovati vašu želju i zahtjev.

Sad, da biste se povezali sa Uzašlim Majstorom, to uključuje i činjenicu da ste se do određene mjere u ovom životu posvetili služenju svijetu. Drugim riječima, Uzašli Majstori rade sa onima koji služe svijetu. Uz ovo, moram reći da je bilo nekih pogrešnih interpretacija u vezi sa Uzašlim Majstorima koje su govorile da su Uzašli Majstori previše zaposleni da bi bili u komunikaciji sa niskim ljudskim bićima. Ja zaista nisam želio da moje poruke koje sam slao kroz Alis Bejli (Alice Bailey) budu na taj način protumačene. Mi smo ovdje zbog konkretnog razloga - služenja čovječanstvu, pa zašto bismo onda bili previše okupirani da bismo bili s vama? Naprotiv, kad god trebate pomoć, zovite nas! Možete zatražiti Uzašlog Majstora, ili nekog drugog, zovnite ih po imenu, npr. Uzašlog Majstora El Moriju (El Morya) ili Uzašlog Majstora Kutumija (Kuthumi) ili Uzašlog Majstora Sen Žermena (Saint Germain) ili nekog koga vi volite. Ako ste novi u svemu ovome, preporučio bih da prvo stavite titulu ispred ili npr. kažete prvo Uzašli Majstor, pa onda njegovo ime, da biste bili sigurni da dobijate stvarnu energiju, a ne misaonu formu.

Preći ćemo uskoro i na to šta je misaona forma jer je novacima teško da razlikuju i primjete raliku između istinskog Uzašlog Majstora i misaone forme tog majstora. Na primjer, spomenuću pogrešnu koncepciju Boga. Ako imate sistem vjerovanja koji je konstruiran oko jarosnog Boga koji vas kažnjava za grijeh ili možda vas kažnjava jer ste učinili nešto što se smatra pogrešnim u vašoj religiji, onda ono što vi činite kad uspostavljate Božansku komunikaciju, jeste da vi ulijećete u tu misaonu formu. Drugim riječima, to nije stvarni majstor niti duhovno biće. To je konglomerat vjerovanja koje imaju neki drugi ljudi koji vjeruju u tu istu stvar, tako da to stvara ono što mi zovemo misaonom formom. I ta misaona forma onda sama za sebe postaje entitet, "biće", kao Bog ili ličnost sa snagom i moći. I tako onda taj vaš jarosni Bog, može vas pogoditi munjom ili nečim drugim. To je primjer "strogog Boga". I stoga ćete vi onda primiti i neku adekvatnu kaznu za to. A sve to ne potiče od izvora Kreacije. Izvor Kreacije ne kažnjava. To kažnjavanje dolazi od misaone forme u koju vi ulijećete. Ali ako vi snažno vjerujete da ste uspostavili vezu sa Bogom ili nekim Uzašlim majstorom, onda je to ono što ćete dobiti.

Isto je i sa Uzašlim Majstorima. Ako ste istrenirani da osjetite određene energije, ako ste proučavali neke knjige na primjer ili učenja, ili neke kanale, ili mističnu školu i ako vam je kroz to učenje rečeno: "Ako izgovoriš laž, stići ćete karmička posljedica u naredna 24 sata", to je dakle ono što vi vjerujete. I što god vi vjerujete, to ćete i dobiti. ZATO, dio istinskog rada sa Uzašlim Majstorima, ako zaista želite služiti na višem nivou, traži od vas da očistite svoj religijski sistem vjerovanja.

Iz tog razloga mi tražimo od osoba koje kanaliziraju poruke kao i od drugih koji namjeravaju uticati na ostatak čovječanstva u širokom obimu, da prije toga očiste svoje sisteme vjerovanja kako bi istina i direktna Božanska veza bila ostvarena. Radije to, nego da Majstor mora ići zaobilaznim putem do kanala ili presjeći kroz religijski sistem osobe koja kanalizira pa to prilagoditi tom sistemu, kako bi se barem jedan dio istine prenio preko tog kanala. U tom cilju (čišćenja tvoje ranije religije) trebate redovno praksirati razlikovanje time što ćete se povezivati sa različitim izvorima.

Redovno prakticirajte razlikovanje da uočite gdje postoji zaista jasna, čista božanska konekcija što je više moguće, a gdje je ta konekcija teška i zamućena. Ako vi lično imate predrasuda (prouzrokovanih vašom donedavnom religijom koja vas je to i naučila) morate ih očistiti, ili im ne dozvoliti da se umiješaju u proces kanaliziranja. Evo specifičnog primjera: homoseksualni odnosi. Počet ću s time. Homoseksualci i lezbijke - o njima Uzašli Majstori nemaju nikakvog suda. Njima sudi - postojeći religijski i društveni sistem. To nije duhovni sistem. Kreacija nema sudova i presuđivanja bilo kome. Ovaj odnos se ne smatra ni dobrim ni lošim. On je to što jeste. Evo i drugog primjera: abortus. U sistemu današnjih religija neke ga zabranjuju, druge obeshrabruju, a treće ga osuđuju. Opet ponavljam, duhovno govoreći, životne forme se posmatraju kao životne forme i svačiji pojedinačni izbor se poštuje. On se ne smatra lošim djelom koje će imati karmičke posljedice. On se smatra izborom slobodne volje. I to su samo dva primjera koje sam naveo, ali oni su itekako "vruće teme". Tako, kad radite sa Uzašlim Majstorima, oni vas ne sude ni na koji način. Kad primjetite presuđivanje onda se obično radi o iskrivljenju koje potiče od same osobe koja kanališe poruku.
Sistem vjerovanja kanala iskrivljuje poruku Majstora. Zato, praksirajte svaki dan - praksa, praksa, praksa! Jedna od prednosti stvaranja čiste, jasne božanske komunikacije sa uzašlim majstorima jeste da ćete imati jasnu i čistu vlastitu svjesnost. A da biste bili u stanju da je takvom i održavate, neophodno je čišćenje.

Najčešće se ljudi obraćaju uzašlim majstorima kad kod njih žele da se raspitaju o nekoj konrektnoj stvari. Primjerice, imate tri prilike za posao i vi istinski tražite božansku inspiraciju koji od tih poslova da preuzmete. Ili čisto želite da ostvarite privremenu povezanost sa uzašlim majstorom. To činite tako što (opet, ponavljam) TRI PUTA spustite energiju spiralno odozgo, otvorite svoj kanal ka duhovnom planu, vjerujete ili glasno kažete da ste potpuno zaštićeni i da neće biti nikakvih smetnji tokom kanalisanja od strane nižih ravni. To je onda kao kodirana energija ili energija zaštite koja stiže izvan vrha vaše glave. I ona je otvorena za duhovni plan. I onda vi odaberete koga vi želite. Poželjno je odabrati jednog Uzašlog Majstora.

Ja ovdje ne bih igrao ruleta: "Oh, ko god je prisutan tamo gore, siđi dole". Dakle, tačno odredite koga želite i onda možete naučiti da se uskladite sa tom osobom vibracijski. Kad ste zatražili Uzašlog Majstora Serapis Beja, kojeg možda poznate, možda ćete dobiti mali bljesak žute boje. Ili, možda samo osjećate žuti zrak ili se u vašem tijelu proizvodi određeni efekat koji možete "izmjeriti". Na primjer, možete reći: "Uzašli Majstore Djwhal Khul - kad Ti dolaziš, učini da mi dlanovi žare". Ili "Uzašli Majstore Hilarione, ako si ti - zagolicaj moje lijevo koljeno", ili šta god već smislite. Time onda imate i fizičke "mjere" (po kojima možete znati ko je u vašem prisustvu).

Sada bih želio da vježbate konekciju sa trećim okom. Naime, taj "rog izobilja", dovest će spiralnu energiju dole u vaše tijelo kroz treće oko. Zadnja strana trećeg oka je u bazi (podnožju) lubanje. Pošto sve stvari u životu imaju ulaz i izlaz, tako i vaše tijelo uzima u sebe stvari i izbacuje ih iz sebe. To je princip i kad radite s energijom. Kad uvodite pozitivnu energiju u vaše tijelo, onda negativna energija mora otići kroz neki dio vašeg tijela, npr. kroz dno vaših stopala ili kroz zadnju stranu čakre ili kroz neko drugo mjesto u tijelu. Toksini, naime, moraju izaći. Zato mi dovodimo tu spiralnu energiju kroz vašu krunsku čakru i onda u treće oko, a vi onda nju izdišete kroz zadnji dio vaše glave (stražnja strana 6. čakre). I to učinite opet TRI PUTA. Možda ćete osjetiti kad budete izbacivali energiju kroz stražnju stranu trećeg oka kao da je neko stavio čistač cijevi kroz to mjesto. Važno je zapamtiti da će vaš mozak dehidrirati tokom ovog procesa. Zato, PIJTE VELIKE KOLIČINE VODE. Komunikacija sa visokim energijama mijenja drastično potrebu vašeg tijela za vodom.

Sada ćemo kroz primjer uvježbati uspostavljanje komunikacije sa Uzašlim Majstorom kroz treće oko. Na primjer, zamolite Lorda Maitreju da dođe kroz vaše treće oko i sjedne unutar vašeg čela. Naime, najlakše mjesto za "smjestiti" Uzašlog Majstora je u krunsku čakru ili u treće oko. I opet zapamtite da će vaš mozak dehidrirati tokom ovog procesa. I sad kad ste smjestili Lorda Maitreju u vaše treće oko, vidite možete li osjetiti njegovu energiju u glavi. Možda ćete osjetiti na stranama glave tačno iznad ušiju tu energiju ili ćete osjetiti mali nježan pritisak na čelu. Možda ćete osjetiti da je cijeli vaš mozak osvjetljen. Kako god da se osjećate, ostanite sa tim osjećajem par trenutaka.

E, sad slijedi vježba diskonektovanja (isključivanja veze). To je vaš posao. Nikad, za nikad nemojte stalno (neprekidno) ostati otvoreni kao kanal. Nećete moći stabilizirati se ni mentalno ni fizički. To se ne preporučuje. Dakle, postavljanje ove granice je vaš posao. To možete učiniti tako što ćete reći: "Lorde Maitreja, hvala ti. Sada, molim te, idi i izađi na nježan način i daj mi ponovno pristup mom fizičkom tijelu." I mi onda tako zatvorimo vrata prema Duhovnom Planu /Ravni/. To je onda kao pokretni poklopac (otvoriš - zatvoriš).

Ista je stvar i sa krunskom čakrom. Za vježbu, možete evo pozvati i mene - Djvala Kula da dođem kroz krunsku čakru. Opet udahnite spiralno energiju tri puta i pozovite: Uzašli Majstore, Djvale Kule , molim te dođi dole kroz moj stub u krunskoj čakri i poveži se sa krunskom čakrom. Ako želite, možete me dovesti kroz cijelo vaše lice, dole do grlene čakre osim ako vas to ne tjera da kašljete, i dole dalje do srčane čakre. To bi vam trebalo biti ugodno. Ako ste dovoljno čisti, jasni, Ja dolazim sa cijelim tijelom (ne samo glavom). I onda držite tu energiju. Samo držite tu vezu. Sad, dok sam ja tu, možete me pitati bilo koje pitanje koje želite. Samo mentalno postavite pitanje. I onda obično, ja natjeram vaše tijelo da vam da odgovor. Naime, to se dešava ako ste naučili vaše tijelo da kaže "DA" i "NE". na primjer, "DA" može označavati da se vaše desno stopalo trza a "NE" - vaše lijevo stopalo se trza. Ili osjećate u vašem srčanom centru pozitivno i negativno. I onda vježbajte: Postavite mi neko obično pitanje (na koje možete dobiti odgovor Da ili Ne): Hoću li dobiti novi posao? , naprimjer. I održavajte tu senzaciju u vašem tijelu, na primjer ako se vaš srčani centar osjeća punim (ispunjenim), vi morate održati to osjećanje punoće srca dok dobijate inbformaciju. Ako postoji pritisak u trećem oku, održavajte taj osjećaj konstantno - kao neko ko lagano dodiruje vaše čelo. To neće bitri snažan pritisak, i ne bi trebao biti bolan, iako vas možda rasteže i jedino ćete osjetiti to rastezanje čela. Održavajte taj fizički osjećaj. Možda vam zuji u rukama ili šta god već.

Također, uvijek je dobro pitati: "Uzašli Majstore, hoćeš li nastaviti da me inspirišeš?" ili, "Hoćeš li me povremeno nadgledati i provjeravati?" To ne znači da ćemo vam mi govoriti šta vi trebate da radite. Tu postoje nesuglasice jer mi ne zapovjedamo, nego dajemo sugestije, i ne vičemo na vas. Ponekad ćemo vam reći: Skreni ovdje lijevo. To će biti nježno vođstvo da biste možda izbjegli nesreću. Ili ćemo vas suptilno voditi. Samo ćete dobiti osjećaj da je možda tog trenutka dobro da stanete i uzmete tu namirnicu koju ste zaboravili kupiti u prodavnici. Ili neko vam se samo osmjehne, a to proizvede skok u vašoj svjesnosti. Vođstvo od strane Uzašlog Majstora uvijek treba biti suptilno. To nije glasno bombardovanje nekim glasovima koji viču na vas. (To je obično znak mentalne poremećenosti, iskreno rečeno!) Ili, to može značiti da ste bili tvrdoglavi i niste slušali pa mi moramo učiniti nešto drastično da bismo privukli vašu pažnju. Ali obično, komandujući glasovi nisu potrebni. Normalno, ja bih samo čekao dok vi odlučite da me pitate o nečemu i onda bih vam dao svoje mišljenje. Morate postavljati koncizna pitanja i onda pročistiti vlastiti kanal tako da ne odbijate zamućene odgovore ili odgovore - trikove koji dolaze od vašeg ega koji iskrivljuje moje riječi u nešto drugo. Ja mogu na primjer reći: Izbjegavaj kolače. A tvoj ego čuje: Jedi kolače. Znači, ponekad je poruka veoma slična, ali je to iskrivljena poruka. Zato, uvijek prvo TRI puta udahnite spiralnu energiju odozgo i započnite ponovno proces ako vam se desi ovo prethodno (sa egom).

Pitanja učenika: Šta je sa automatskim pisanjem, posebno kad si Ti u pitanju? Je li to prihvatljiv metod traženja i dobijanja odgovora?

D. KHUL: Da, jeste. Automatsko pisanje je forma kanalisanja. Ako kanališeš, tri puta udahni energiju i otvori svoj kanal i ako imaš onaj signal u tijelu da sam to ja, ili neko drugi koga zoveš, onda pokreni ruku. Umjesto usmenog kanalisanja, imaš pisano kanalisanje. I ja mogu da ti radim automatsko pisanje na papiru ili na tastaturi kompjutera. I, da, znam i druge jezike, osim Tibetanskog, Kineskog i Engleskog.

Učenik: Je li moguće da tebe kanaliziram kad želim ići na ravan 9. dimenzije sa svojim svjetlosnim tijelom?

D. KHUL: Da, možeš pozvati bilo kog Uzašlog Majstora da te odvede u 5. ili 9. dimenziju ili u Šambalu, ili na primjer na Sirius zbog učenja na višim unutarnjim planovima ili na Arkturijansku komoru za iscjeljivanje, ili u neki unutrašnji grad unutar planete Zemlje. Možeš tražiti da ti se to pokaže. Mi volimo da budemo turistički vodiči, pa ako postoji neko posebno mjesto na koje želiš ići, mi ćemo te otpratiti do tamo. No, potrebne su godine meditacije, godine praksiranja kanaliziranja da biste tokom ovih posjeta imali istovremenu svijest o oba svijeta u kojima se nalazite. Obično dobijete samo bljesak na trenutak od tog drugog svijeta koji posjećujete simultano dok ste još u ovom prvom. Nemojte pokušavati u snu doći na ova mjesta jer noću obično duša ide na oporavak. Zato veoma je važno da tijelo i duša dobiju dovoljno sna i hrane i pića i svega onog što je i inače potrebno za normalan život. Stoga, majstori nisu ti koji će vam reći gdje su vaše granice. Umjesto toga vi možete reći: "Kutumi, znaš šta, nešto mi se ne piše automatski jutros. Zašto ne pokušaš nešto drugo sa mnom?" ili "Nisam dobro spavala već nekoliko noći i želim večeras imati slobodno. Nema nikakve škole na unutrašnjim planovima noćas! ili "Imam prehladu i nemoj mi sad nikakve puno škole ili psihičkih aktivnosti jer sad mi samo treba vitamin C i san dok ne budem bolje." Ti si taj koji je odgovoran za postavljanje vlastitih granica, i to je nešto što morate naučiti. Možda vaše tijelo najbolje funkcioniše ako ste vegetarijanac ili nešto drugo. Ali vi morate poznavati sebe i održavati svoje ravnotežu i svoje granice. I one će biti poštovane od strane Uzašlih Mjastora.

Pitanje: Mogu li koristiti Uzašlog Majstora kad podučavam druge?

KHUL: Možeš, ali da li želiš direktno kanalizirati Uzašlog Majstora ili da ti samo daje tihu podršku dok držiš predavanja?
Učenik: Dobro, želim kanalizirati Majstora.
KHUL: Onda počni sa vježbanjem glasovnog kanaliziranja.
Pitanje: A koga mogu upotrebaljavati za kanaliziranje kad želim raditi sa životinjama?
KHUL: Najbolje je Kutumija zvati, ali i Svetog Franju i Sen Žermena, koji su također dobri sa životinjama. I Pana koji je povezivač između ljudskog i kraljevstva životinja. A možeš raditi i sa Devama - zaštitnicima životinja.

Pitanje: Želim kanalizirati Hrista, Sanandu, Lorda Maitreju, ili Majku Mariju, zbog knjiga.

KHUL: Ti si već dobrano na tom putu. Iza tebe su mnogi životi vježbanja kanaliziranja. Uglavnom je sve u praksiranju (čestom). No, u tvom slučaju ponekad si previše u tome, radi više na svakodnevnim aktiovnostima.

A sad u vezi sa meditacijom - dovoljno je 5 do 20 minuta, (a ne čitavi sati.) i uz to još i malo mantranja ili nečeg drugog. Sigurno ne više od jednog sata sveukupno. Trebaš, naime, ići i baviti se normalnimh, svakodnevnim aktivnostima: ići u susjedstvo, ili biti volonter u nekoj dobrotvornoj aktivnosti. Dakle, govorim o ravnoteži , koja je potrebna. Pronađite i radite ono što vas čini sretnim, uspostavite ravnotežu između duhovnog i materijalnog dijela života jer to je veoma, veoma važno.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 11 Nov, 2008 13:48 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Čitajući postove nekih učesnika foruma, koji dobijaju informacije iz onostranog ili kako ga god mi nazvali svijeta, učinilo mi se dobrim podcrtati ponovno ovaj tekst o kanaliziranju, a posebno ovaj dio:

"Da, možeš pozvati bilo kog Uzašlog Majstora da te odvede u 5. ili 9. dimenziju ili u Šambalu, ili na primjer na Sirius zbog učenja na višim unutarnjim planovima ili na Arkturijansku komoru za iscjeljivanje, ili u neki unutrašnji grad unutar planete Zemlje. Možeš tražiti da ti se to pokaže. Mi volimo da budemo turistički vodiči, pa ako postoji neko posebno mjesto na koje želiš ići, mi ćemo te otpratiti do tamo. No, potrebne su godine meditacije, godine praksiranja kanaliziranja da biste tokom ovih posjeta imali istovremenu svijest o oba svijeta u kojima se nalazite. Obično dobijete samo bljesak na trenutak od tog drugog svijeta koji posjećujete simultano dok ste još u ovom prvom. Nemojte pokušavati u snu doći na ova mjesta jer noću obično duša ide na oporavak. Zato veoma je važno da tijelo i duša dobiju dovoljno sna i hrane i pića i svega onog što je i inače potrebno za normalan život. Stoga, majstori nisu ti koji će vam reći gdje su vaše granice."
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
IIpotoMajctop
Urednik


Pridružio: 30 Avg 2008
Poruke: 1296
Lokacija: Podunavlje

 Poruka Poslao: 12 Nov, 2008 23:59 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mogla si dati bar malo uvoda iz svoje lubanje. Very Happy

Mene recimo ova tema zanima, ali ne mogu da se nakanim da čitam. Pogotovo što ti kao ekspert citiraš tu kilometrima nekog DJWHAL KHUL-a. Kako očekuješ da ja čitam nekoga sa takvim imenom? Gde je slika?
Ko je lik? Čak mi se ni ne gugluje.

I promeni ime toj tehnici, kanalizacija je neozbiljno...
Very Happy
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 09:29 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Proto, Majstore, zadade ti meni puno posla. Sad moram objašnjavati dotičnog gospodina koji dolazi iz Duhovne hijerarhije, te moram tražiti njegove sličice, kojih je inače vrlo malo, te pisati njegov CV...
S druge strane, moje umijeće kanaliziranja ništavno je u odnosu na ovo što D. Khul saopštava preko svog medijuma.

I, na žalost, moram te razočarati - ovaj proces i dalje se svugdje u svijetu zove "kanaliziranjem" ili "kanalisanjem", a ne kanalizacijom...tako da ga ja ne mogu promjeniti mada je i meni rogobatan. Ne mogu ga nazvati ni meditacijom, kad poruke ne primam samo u meditaciji, već i dok hodam, perem suđe, spavam, pričam s ljudima itd...Dakle, poruke uvijek stižu, samo je pitanje da li smo baš u svakom trenutku i otvoreni za njih da ih čujemo. One stižu i tebi - zato obrati pažnju i uskoro nakon malog vježbanja neće ti trebati više niko da ti ovaj proces objašnjava, a benefit je dvostruk: imat ćeš svoj vlastiti "kanal" na toj univerzalnoj radio -stanici i dobijat ćeš informacije "iz prve ruke", a ne iz druge....

Dakle, odoh na posao. I, još jedna stvar: postavit ću ovdje neke tekstove koje sam ranije napisala za jedan drugi forum, kad su me pitali istu stvar. Čisto da se ne patim dva puta pišući...je l može?

Pusa.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 11:33 am    Naslov: MOJE VLASTITO ISKUSTVO
Odgovoriti sa citatom

Dakle, napominjem da su pred vama tekstovi koje sam napisala za jedan reiki forum želeći odgovoriti na neka pitanja o kanaliziranju tokom davanja tretmana reikija. Međutim, svi tekstovi obiluju konkretnim uputstvima za vježbanje u primanju poruka općenito, a ne samo tokom iscjeliteljskog tretmana. Možda će ovo iskustvo pomoći i nekim bioenergetičarima i drugim energo-terapeutima u oblasti primanja poruka, pa u toj nadi i postavljam ovo jer bih željela čuti tuđa iskustva o ovoj temi. Nadam se da će se takvi iscjelitelji javiti ovdje i saopštiti kako oni primaju poruke i na koji način ih primjenjuju u svakodnevnoj praksi. Tako bih i ja imala uvid i sliku o tome kako to drugi rade i bila bih bogatija za ta iskustva.

No, prije nego plasiram tekstove, ima par uvodnih stvari koje želim reći. ovdje će vam biti plasiran proces dobijanja poruka tokom tretmana i/ili meditacije. Ali, poruke nam stižu svaki dan, dok radimo, hodamo, dišemo...
I tu bih odmah rekla da postoji podjela na poruke koje doslovce čujemo, dakle čujemo neki glas koji nam govori određene stvari i poruke koje nam dolaze u obliku misli.

Ovaj prvi slučaj - kad čujemo glasno i jasno da nam se nešto govori, za mene je dosta diskutabilan. Evo zašto: brojni šizofreničari također čuju glasove kao i armija mentalno poremećenih ljudi koji su užasna djela počinili "slušajući te glasove". S druge strane, postoje zaista ljudi-kanali.prenosioci duhovnih poruka koji zbog nekih svojih ličnih osobina, dobijaju poruke GLASOVNO. Dakle, zdravi su,normalni, ali ČUJU GLAS. Oni su puno rjeđi nego ova druga grupa - koja poruke dobija uobličene u misli. O tome kako izgledaju te misli napisala sam u tekstovima koji slijede odnosno dala objašnjenje kako prepoznati da li su to naše misli ili nam to zaista stižu poruke od Duha. Kad kažem Duh ja tu mislim na kompletnu Duhovnu hijerarhiju u koju svrstavam: proroke, avatare, arhanđele, anđele, naše čuvare-vodiče i duhovnu grupu za podršku, duhovne učitelje raznih tradicija, tj. prosvjetljene i oslobođene osobe koje ili su žive na ovozemaljskoj ravni ili su već odavno u eteričnoj, u nekoj od visokih dimenzija Duha i odatle djeluju.

O astralnim entitetima, te o onima koji djeluju sa područja "tamne strane" ovdje nisam mnogo pisala. A i tu temu trebalo bi dobrano pokriti. Ovdje, u uvodnom dijelu dat ću samo jedan primjer: kad sam jednom bila u meditaciji i kad je spontano krenula poruka odozgo, odmah nakon toga imala sam miješanje "druge strane". I kako sam osjetila promjenu energije upitala sam se šta bi to moglo biti. Nisam ni dovršila svoju misao, kad odjednom čujem veoma razgovjetno: Nosi se u p...m..., kučko jedna, je...m ti mater...itd....bujica psovki salila se na mene.,..bio je to nevjerovatan doživljaj koji pamtim dan danas. Da, dragi moji, "druga strana" zna i na taj način razgovarati. E, sad je li se tu radilo o nekom duhu osobe, koja se još uvijek vuče po zemaljskoj ravni, ili se radi o negativnim entitetima, tj. džinima kako ih zovu u islamu, a đavolovim slugama u kršćanstvu, nisam nikad saznala. Naime, bilo me u tom trenutku strah da pitam o kome se radi.

I naravno čim smo sve ovo pomenuli o entitetima s druge strane, onda moramo razraditi i to kako se od njih zaštititi i kako ih ukloniti iz svog svijeta jednom za svagda. A to je oooooogromna tema...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 11:37 am    Naslov: PORUKE OPĆENITO
Odgovoriti sa citatom

PORUKE OPĆENITO


Poruke sam od svojih duhovnih učitelja i vodiča počela primati 3-4 godine prije inicijacije u prvi stupanj reikija (znači, negdje 1992.godine). Time sam imala sreću da se "izvježbam" koliko toliko prije nego su poruke počele stizati tokom ili nakon tretmana koje sam davala drugim ljudima. Dakle, pitanja o tome kako prepoznati poruke u reikiju, imaju slične odgovore kao i pitanja o tome kako raspoznati - razlučiti poruke općenito, (a koje primamo tokom svog duhovnog razvoja)od poruka koje nam šalje naš um/ego. Tema izuzetno široka i kompleksna. Zato ću je razdvojiti na više postova jer se nadam da će vam biti lakše za čitanje.

Inače, u osnovnom sistemu upražnjavanja reikija, "nismo obavezni" ni primati poruke niti ih saopćavati ljudima kojima radimo tretman. To nije sastavni dio reikija, po Usui metodi (tako me je bar naučio moj učitelj). S druge strane, osobnim razvojem iscjelitelja, ali i njegovih duhovnih, ne samo iscjeliteljskih sposobnosti, javlja se i pojava koju označavamo kao "kanaliziranje poruka".

Dakle, na samom početku kanaliziranja, počela sam primati poruke od svojih duhovnih vodiča i pojedinih majstora - učitelja sa kojima sam tada bila u intenzivnom duhovnom kontaktu(Isus, Kuthumi, Arh. Mihajlo, Babaji). Međutim, odmah su počele da stižu i blago rečeno, neobične poruke. Npr. sjećam se da je jedna govorila o tome da će za par mjeseci da se pomaknu tektonske ploče koje se nalaze oko kontinenta Australije, i sve informacije oko toga.

KAKO SAM PREPOZNALA DA SU LAŽNE? Tako što sam u prvom redu:
1. osjetila strah nakon što sam primila poruku
2. munjevito mi je u mozak doskočilo pitanje: a zašto baš tebi saopćavaju da će se pomaći tektonske ploče oko Australije . Naime: KOJU KORIST i za koju dobrobit meni služi takva jedna informacija? Jesam li ja stanovnica Australije, jesam li geolog ili meteorolog, pa mi moji duhovni vodiči šalju poruku da je mogu iskoristiti u svom svakodnevnom poslu ili da se jednostavno mogu odseliti iz Australije? Dakle, ZAŠTO bi meni, osobi koja živi u Bosni bila saopćena takva jedna poruka?

Šta želim ovim reći? Duh, poglavito, nikada ne saopćava poruke koje nisu u skladu sa vašim trenutnim duhovnim razvojem, a pogotovu poruke koje ne možete korisno upotrebiti za proširenje svog aktuelnog nivoa znanja niti za svoj svakodnevni život. Također, duh uvijek saopćava poruke koje imaju cilj da vas potaknu da sami razmislite o nekim stvarima, nikada vam ne daje gotova rješenja, a pogotovu ne ovako prizemne informacije osim ako ste po struci vidovnjak i isključivo se time bavite i od toga živite (mada i u ovom imam par znakova pitanja).

Poruke koje vam samo podignu ego, a s kojima nemate apsolutno nikakvih dodirnih tačaka obično imaju porijeklo "sa druge strane". Jer, time želi vam se reći: evo je - nova vidovnjakinja i to ona koja prima poruke o događanjima u cijelom svijetu! Wau, beautiful!

Prošlo je par mjeseci tokom kojih se, /nazvaću je tako/ druga strana pokušala opetovano umiješati u moj dotad prilično miran i harmoničan duhovni rast. Pitala sam se zašto je tako? Odgovor nisam znala iz prostog razloga što tada nisam vjerovala ono što su mi kasnije objasnili ljudi mnogo iskusniji u ovom od mene. Naime, kada duhovni učenik bilo koje discipline, svjetonazora ili religije dosegne određenu tačku razvoja da počne nešto šire emitirati svjetlo oko sebe, tada nastupa - druga strana. S obzirom da ja nikad u životu nisam tražila razloge svojim problemima u nekom drugom ili opravdanja u vanjskim faktorima, pa tako ni u ovim napadima tamne strane, ja nisam ni mogla pomisliti da je to "eto, zbog mog svjetla", pa vidi me što sam napredovala, ma sve 5! Bljak! Nisam o sebi ni izdaleka mislila tako u tom periodu. Naprotiv, smatrala sam da blagog pojma nemam ni o čemu i pored silnih godina provedenih u učenju...jer desilo mi se ono što i mnogima od vas: što ste više učili, i proširivali svoje znanje to ste počinjali sve više shvatati koliko je ogromna (nepregledna) šuma znanja koja preostaje i da se, ustvari, njen kraj ni ne nazire...
No, nakon ove male digresije, vratit ću se na poruke, ali u narednom postu.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 11:38 am    Naslov: RAZLIKOVANJE PRAVIH OD LAŽNIH PORUKA
Odgovoriti sa citatom

Kako sam se uspjela, barem u osnovi, izvježbati da raspoznam lažne od pravih poruka?

Doza zdravog razuma JEST potrebna ma šta netko mislio o porukama koje nam stižu putem Duha. Zdrav razum nam koristi sve dok se dovoljno ne izvježbamo da osjetimo odmah da je neka misao koju smo dobili prava poruka. Netko je također spomenuo da je odjednom ZNAO sa svim svojim bićem da to JEST istinita poruka. Taj osjećaj kad jednostavno ZNAŠ ne može se baš lako riječima opisati, ali kad ga prvi put steknete, znat ćete zašto je tako teško opisiv. No, neke natuknice ipak mogu se dati. Mene obično preplavi mnogo jača energija u trenutku kad poruka počne"silaziti" ili prikladnije rečeno, oblikovati se u mom umu.

Drugo, par sekundi prije poruke, moj um se na čudan način drastično umiri,u odnosu na proces razmišljanja koji je prethodio tome i kao posljedica toga, misli prestanu skakutati tamo-amo. U slijedećoj fazi, (u razvijenom stupnju primanja poruka), meni se dešava to da mi se usta sama počinju otvarati i ja izgovaram riječi i rečenice osobi kojoj su namijenjene. Ako su poruke namijenjene meni, one ostaju u mom umu i nema potrebe da ih i glasno izgovaram. U početku, poruke sam naravno zapisivala i kasnije ih analizirala, čekala također i određeni protok vremena da se uvjerim jesu li tačne.

Dakle, posvetila sam dosta pažnje, vremena i truda da na jedan analitički način osvijestim tu svoju novostečenu sposobnost. Odmah da kažem da prvih nekoliko GODINA i dalje nisam vjerovala da ja zaista primam poruke, jer sam po prirodi veliki skeptik, veliki logičar i dosadni analitičar. Stoga, takvoj osobi je malo teže povjerovati u sve to što joj se događa, a spada u sferu nevidljivog, u početku nerazumljivog i naravno, fizički neopipljivog. Dakle, provjera poruka bi mogla biti četvrti element za utvrđivanje njihove autentičnosti. Pošto se one nižu, dan za danom, dobro ih je zapisivati jer ako su autentične (što znači da dolaze od pravog izvora) one će potrđivati jedna drugu posredno ili neposredno. Naravno, mogu biti i sasvim neovisne jedna od druge, u zavisnosti od teme o kojoj govore.

Peto - ton - sadržaj poruke je ono što vas najbolje opredjeli da shvatite da li to samo vaš ego divlja ili je poruka od Duha. O tome sam govorila u početku. Kakve su poruke ega? Prije svega - logične (gledaj paradoksa), počesto ponavljaju ono što već znaš i treće - jednostavno nemaš utisak one ljepote, mira i harmonije koju osjećaš kad to Duh razgovara s tobom. Napose, jedan od najbitnijih elemenata za razlučivanje poruke ega od poruke Duha jeste - poznavanje sebe samoga. To znači da moramo poznavati svoje vlastite misli, šta mi mislimo o nekoj temi ili pojavi, šta smo od knjiškog znanja stekli dosad o tome (jer ego voli izvlačiti te podatke iz podsvijesti) itd...Kada je misao nova, kada ti saopćava ono što dosad nisi znao/la, kada je temeljita i kada pomisliš : Ja ovo nikad ne bih mogla smisliti ili logički dokučiti, e tad je već nastao temelj da pomislimo: ovo je zaista poruka od Duha.

Da napravim još jednu malu digresiju: svime što sam gore kazala, ni najmanje ne pretendujem da sam potpuno kvalificirana osoba za razgovor o porukama, niti smatram da sam zaokružila znanje o ovoj temi, naprotiv, samo sam ga načela. Također, sva moja iskustva ostaju samo to - moja lična iskustva i niko drugi na svijetu ne mora ih ovako doživjeti jer će svatko razviti svoj vlastiti sistem rada na sebi i na primanju poruka. Znam da postoje ljudi koji neuporedivo više znaju o svemu ovome i zato i dalje učim o ovom procesu i rado čujem sve što mi je novo i nepoznato. Ako ovdje ima takvih, na forumu, bit će mi jako drago ako se priključe ovoj diskusiji.
Toliko zasada.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 11:43 am    Naslov: PORUKE ZA VRIJEME TRETMANA
Odgovoriti sa citatom

PORUKE PRIJE, TOKOM I NAKON TRETMANA

Svoje iskustvo o primanju poruka vezanih za reiki tretmane počet ću pitanjem: zašto uopće primamo poruke dok iscjeljujemo neku osobu (ili same sebe)? Ako je to zaista poruka od Duha, onda nam to govori da smo se kao osoba dovoljno duhovno i iscjeliteljski razvili da smo prešli onaj "prag" u kome duhovni svijet počinje komunicirati s nama. Pod duhovnim svijetom, dakako, mislim prije svega na naše stalne duhovne vodiče, bili mi njih svjesni dotad u svom životu ili ne, zatim na duhovne učitelje koji su nam "opredjeljeni" kao učitelji u toj fazi života i naravno na one učitelje koji pripadaju Usui sistemu iscjeljivanja.

Opet mala digresija:
Od samog početka, kad sam god bila u nekoj dilemi, duboko bih se umirila, ušla u sebe i zatražila pomoć Majstora Usuia. Zazvala bih ga u mislima više puta, otvorila svoju srčanu čakru i sa emocijom radosti i ljubavi zamolila da mi pomogne svojim savjetom. Najbolji znak da sam dozvala ili Usuia ili nekog iz te linije bio bi onaj kada bi se ruke počele same kretati u određenim pravcima, stavljati se same na tijelo osobe koju radim i znala bih završiti cjelokupan tretman, a da uopće nisam izlazila iz te predivne energije učitelja koji bi u tom trenutku bio sa mnom. Bila sam uvijek zahvalna za takvu pomoć jer sam po rezultatu vidjela da to jeste bila originalna pomoć "odozgo".

Dakle, poruke mogu doći prije tretmana, ako trebamo saopćiti osobi nešto što mora znati prije nego je počnemo raditi a od toga možda zavisi hoće li osoba nastaviti sa tretmanom ili će možda željeti da ih prekine. Mi se u to ne možemo miješati i kao i u slučaju kanaliziranja energije tokom reikija, tako i u ovom slučaju, mi smo samo kanal za protok, ali ovog puta informacija. I toga se trebamo i držati.

Ako poruka dolazi tokom tretmana, kao prvo, to je dobar znak za vas same, kao iscjelitelje jer znači da ste u tom trenutku potpuno u harmoniji sa sobom, svojim vodičima i sa osobom koju iscjeljujete. Sve što vam dođe u energiji koju sam opisala u prvom dijelu ove priče, možete polako saopćiti osobi koju radite. Najveća ZAMKA pri tom jeste: uključenje uma. Čim um počne analizirati i eventualno panično signalizirati da prestanete govoriti, to je znak da se uključio vaš ego kojeg je strah kako će osoba reagovati nakon primanja poruke. Ega je strah za svoj vlastiti imidž, počev od imidža vas kao osobe u vanjskom svijetu, preko imidža koji stvarate kao iscjelitelj do imidža vas kao duhovne osobe koja ima određeni nivo znanja o svijetu duhovnosti. Dakle, to je puno više od samo jedne zamke. Stoga, čim krene napad našeg dragog egića, odmah zaustavimo protok takvih misli, udaljimo ih, udahnimo nekoliko puta, i maksimalno nastojmo ostati samo u toj energiji mira, sklada i protoka reikija.

Ako osoba kojoj saopćavate poruku nije zadovoljna onim što čuje, ne morate se bojati: ovakve poruke zaista su skoro savršene, jer nikada neće saopćiti osobi nešto zbog čega ćete se vi osjećati krivi ili će osobi koju tretirate proizvesti neke negativne posljedice, bilo po njeno zdravlje ili po vaš uzajamni odnos iscjelitelja - pacijenta. Slobodno pričekajte par dana, i vidjet ćete da će osoba vas kontaktirati i reći da je nakon razmišljanja o suštini poruke to ipak bilo dobro za nju i da je sve uredu. Šta vam pokušavam ovim reći? Duh je, naime,zaista i uvijek, stoprocentno savršen kada daje poruke, i nikada nema nijedne negativne struje u tome, nijednog nepoželjnog događaja niti neželjenih reakcija nakon saopćenja poruke. I upravo po tome, mada na to trebate sačekati par sati ili dana, najbolje će te znati da ste prenijeli poruku od Duha, a ne od svog uma ili ega.

Poruke nakon tretmana - imaju istu svrhu kao i prethodno opisane situacije, s tim da tu postoji još jedna oblast vezana za ovu temu, a to je dobijanje poruka tokom inicijacija.

Samo ću kratko reći par stvari o tome: meni je moja učiteljica prvog stupnja,koja je inače iz Zagreba, i tokom rata je dolazila u Bosnu da inicira ljude u reiki, (na čemu sam joj i danas beskrajno zahvalna), kazala neke stvari o jednom od mojih prethodnih života. Tada sam prvi put u životu, vidjela djelovanje poruke u praksi, jer sam posmatrala učiteljicu dok je to govorila. Taj prizor nisam nikad zaboravila, ne znajući zašto mi se baš on usjekao u memoriju. Danas znam da je to bio jedan sićušni poticaj da, kada dođe slična situacija i kod mene, ne budem uplašena i da imam povjerenja u proces.

Preskačem do današnjeg vremena (jer ovaj prizor zbio se prije više od 13 godina) i sjećam se da sam prije par mjeseci, dok sam davala inciijaciju u prvi stupanj jednom bračnom paru dobila i par poruka za njih. Bile su vezane za neposrednu ali i dalju budućnost ovih dviju osoba, a rečeno im je da će oni, ma kako im to sada nevjerovatno zvučalo, u bliskoj budućnosti početi se baviti reikijem mnogo više nego što sada planiraju i da će uvijek raditi u paru, zajedno i da će kroz to zajedno rasti, itd...Bilo je tu još i poruka lične prirode vezanih za svakog od njih.

Zašto spominjem ovaj slučaj? Da bih vam iznijela još jednu malu tajnu: i nakon silnih godina predavanja poruka drugim ljudima koje stižu kroz mene, još uvijek pomalo imam bojažljivosti u tome kako će ljudi reagirati na to. Nije to strah za svoj vlastiti "imidž" već je to strah da li sam dobro razumjela i prenijela poruku jer od toga možda zavisi budućnost ovih dragih ljudi. Dakle, i dalje sam oprezna, što s jedne strane jest loše, a s druge i nije.

I da zaključim: ako vam ruke tokom tretmana počnu ići na mjesta koja "nisu planirana"u vašem načinu iscjeljivanja, nemojte brinuti već ih pustite da same rade svoj posao. Ako radite osobu na daljinu i odjednom ruke počnu prvo da rade auru osobi, a neće da se umire u klasičnom položaju držanja ruku pri tretmanu na daljinu, pustite ih da rade svoj posao i vjerujte mi, rezultat će sigurno biti maksimalan. Moramo imati povjerenja u sebe, u proces predavanja energije drugome i povjerenje u Univerzum/Život/Boga kako god vi to zvali ili imenovali. Bez povjerenja i vjere u ono što činimo, nema napretka ni u jednoj oblasti, a pogotovu ne u ovoj.
Nadam se da nisam previše oduljila, a ako sam par stvari i zaboravila (a sigurno jesam) onda ima i drugi dan za to. Sve iznešeno ponavljam samo je moje skromno iskustvo i ne predstavlja nikakav kriterij ni za dobijanje poruka niti komuniciranje sa svijetom Duha. Iskustava je onoliko koliko i ljudi.

Želim vam ugodan i radošću ispunjen dan.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Giba
Mesija


Pridružio: 20 Sep 2008
Poruke: 4650

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 12:04 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Da, Jasna, sa tobom je lako rezonovati. Very Happy

Smatram da "poruke" dolaze stalno i u svim mogucim oblicima i nacinima. U radu, dokolici, spavanju, razgovoru, spontano na sve nacine...

Prvo ih treba primetiti, a onda "se praviti" da ih neprimecujes vec da im jednostavno dopustis da budu tu. Sve ostalo je pitanje koliko je tezak "nas um" i sve to jedno vuce drugo u jasnocu i razumevanje...

Ahhh...-"cudni su putevi Boziji" Mnogo puta je ova izjava daleko korisnija od bilo kakvog objasnjenja.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 12:08 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pošto sam počela "naopako", prvo predstavivši svoje vlastito viđenje primanja poruka i to uglavnom tokom tretmana, red je da se kaže nešto više i o kanaliziranju općenito. Evo, prenosim nečije tuđe mudre riječi sa jednog drugog foruma:

"Naci cemo ga u religijama (primj. Mojsije i 10 zapovijedi), filozofskim skolama, zatim razna osobna iskustva (sveci, mistici, pustinjaci, ufolozi..). Pojavu susrecemo kod spiritistickih medija koji "posreduju" izmedju mrtvih i zivih na taj nacin da se pokojni utjelovljuje u mediju i sl. Crkva ne pobija postojanje ovog fenomena, te smatra da se radi o andjeoskim i demonskim porukama, ali je strogo protiv uspostavljanja kontakata s njima, jer Crkva nije za individualan odnos, nego se sama postavlja kao sluzbeni Bozji glasnogovornik. Dakle, pojava nije novog vijeka. Eventualno je novi naziv za tu pojavu, a to je Channeling (kanaliziranje) koji se u ufoloskim krugovima veze uz kanalizirane poruke iz buducnosti ili od drugih inteligentih rasa iz Svemira (primj. Kasiopejske skripte). Dakle ono sto vecina gleda u negativnom kontekstu, vjerojatno je ipak dio njihovog svjetonazora u nekom obliku. Od uvijek su ljudi komunicirali s "duhovima", ali su to u razlicitim povijesnim razdobljima, svjetonazorima ili teologijama razlicito zvali i drugacije gledali na to. "

E, sad idemo dalje.

Poenta je u tome da sad treba sistematizirati KO sve šalje poruke nama ljudima: ja ću to pokušati iako nisam sigurna da ću uspjeti. Kako se u gornjem tekstu reče, mogu to biti vanzemaljske civilizacije i njihovi duhovni učitelji i predvodnici. U toj grupi postoji podjela na vanzemaljce koji nam žele dobro i one koji nam ne žele dobro.

Zatim, mogu to biti naši duhovni učitelji, i vodiči koji su nam dodijeljeni za ovaj naš život, i naravno, naše Ja Jesam Prisustvo ili Božansko Ja koje nam ionako cijelo vrijeme šalje usmjerenja i jedan vid poruka i kroz koje, da napomenem, prolaze sve naše molitve Bogu ka gore...

Nadalje, tu su Duhovni Učitelji koji imaju zadatak i s kojima je naša duša dogovorila prije dolaska u ovaj život da ćemo imati poseban odnos u kome će taj Učitelj saopštavati preko nas poruke za našu okolinu ili možda čak za cijeli svijet.

Poruke možemo dobijati kako već rekosmo i od "druge strane" a one već imaju svoj sasvim jasan cilj koji je u totalnoj suprotnosti sa našim životnim ciljevima, hehehe...I u toj grupaciji postoji podjela na podgrupe: vrste duhovnih bića koje razgovaraju s nama i stupanj njihovog duhovnog razvoja. Da, i negativni entiteti mogu imati visok stupanj Svjesnosti.
Zatim, "neumrle duše", kako ih ja imam običaj zvati,a to su duše onih ljudi koje su se zadržale na zemaljskoj ravni, i obitavaju odmah iznad, u astralnom području. One su iz nekih razloga vezane za nas (porodično ili na drugi način), a mogu to biti i nama nepoznate duše, koje se na nas nakače prosto iz razloga što vide da smo "propusni" i otvoreni za poruke. I onda obično ide - belaj! Krajnji oblik agresivnosti takvih neumrlih duša jest pokušaj da se nastane u našem tijelu i onda to postaje dijelom klasičnog zaposjedanja tijela, a koji više "koriste" i inače negativni entiteti kad divljaju po ovoj našoj zemaljskoj ravni.
Po mnogim teorijama, kanalizirati možemo i same sebe - iz budućnosti, ili iz neke paralelne ravni ili dimenzije, odnosno neki svoj dio od naših ukupnih 12 dijelova. Znam, znam, nekima se već manta i nesvijesti, ali šta ću, oblast je široka...Ima čak i nekih ozbiljnih poznavaoca ove teme koji tvrde da mi cijelo vrijeme kanaliziramo - sebe, ili sebe iz budućnosti ili sebe - svoje Božansko ja, koje je naravno u višim sferama ostalo i koje po prirodi - jest sveznajuće.

Mojsije, Isus, Muhammed - primali su poruke ali i bili puno više od toga, dakako. Avatari svoga doba, oni su donosili nove religije i s njima cijeli novi sistem poimanja Boga, svijeta i života. Dugo vijekova smatralo se da samo Bogom dani Proroci koji su sišli na Zemlju da daju novi oblik religije, mogu primati poruke i da sve ostale poruke za koje obični ljudi tvrde da ih primaju - predstavljaju čistu laž i djelo "đavola".

No, zadnjih 30-40 godina u svijetu dešava se masovni fenomen kanaliziranja. Kako se velovi sve više stanjuju između svjetova, tako sve veći broj ljudi postaje otvoren za te druge, nevidljive svjetove i uspostavljanje komunikacije s njima. Tako se dešava i "nemoguće" - da "obični" ljudi (ne volim ovaj izraz,jer niko nije običan -svi smo mi "jedinstveni" i poštovanja vrijedni) počinju kanalizirati. To se naročito dešava onima koji rade na sebi i posvećuju se svom duhovnom uzdizanju.

Tako je danas u svijetu postalo poznato dosta ljudi koji kanaliziraju određene duhovne učitelje ili visokosvjesne entitete iz viših dimenzija i ravni postojanja. Poznati su, počev još od Helene Blavatske, i Charlesa Leadbethera i mnogi drugi, poput Edgara Kejsa, i da ne nabrajam one poznate ovdje, znate svi za njih. Pomenut ću one koji se zadnjih par godina dosta čitaju na internetu i na čija predavanja i seanse se dosta ljudi upućuje. To su Kryon kojeg kanalizira Lee Carol, zatim The Group (Grupa), potom Učitelj Kuthumi, Uzašli Majstor Hilarion, Djhwal Khul, Uzašli Majstor St. Žermen, Arhanđel Mihajlo, koga kanalizira više medija, Arhanđel Uriel, Arh. Zadkiel, Arh. Arijel, i brojni drugi iz "serijala o arhanđelima"; zatim Kasiopejci, Arkturijanci, Sirijusanci, Plejađani, Zeta Retikuli, Orionci, itd...itd...Dakako, postoje osobe koje kanaliziraju duhovne učitelje koji nisu više u tijelu poput:Isusa, Babajija i drugih. A da ne spominjemo poruke koje stižu od "Sivih", "gušterolikih" i ostalih, hehehe...Naravno, ogromna je svita onih koji sa gornjih ravni daju poruke, upute, savjete, usmjeravaju i pomažu. Istovremeno, ogromna je i svita onih koji također sve to isto rade ali iz svog centra i izvora .- tame. Paleta je ogromna, stoga, vrlo je lako izgubiti se u moru svakidašnjih poruka.

I na kraju, naravno, da sam ih masu ovdje zaboravila napomenuti, ali pošto nemam baš puno vremena trenutno pišem onako kako mi dolaze u sjećanje određeni podaci o ovome...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Giba
Mesija


Pridružio: 20 Sep 2008
Poruke: 4650

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 12:24 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ja bih dodao jedan izvor http://www.eliasforum.org/index.html.

U moru raznih iskrivljenih informacija ovo je nesto sa cim mogu da rezonujem... A bas ima svega...

I da nista nemoze da zameni licno iskustvo, ma koliko rezonovali sa necim...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 12:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomE, ovako ti sjedneš, a ovi na slici dole krenu pričati:Inače, za Protomajstora: drugi red, prvi s lijeva ti je Djhwal Khul. A ostalu raju poznaješ, vjerujem: Mujo, Suljo, Haso, itd...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 12:38 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

I, kad smo kod sličica ove mi se posebno dopadaju:

MERLINNije da navijam mlin na svoju vodu, ali isto da sjedi na vrh Rtnja, poznajem travu oko njega, majke mi!

A evo i jedne prekrasne dame među Uzašlima, a što je najvažnije "naše gore list", hehehe Lady NADAI evo još jednom, neki dan, kraj Šapca okupili se svi na zajedničko slikanje, zamolio ih jedan paparazzo:

 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 12:48 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomA ovo je Djhwal Khul, samo za Protomajstora!

Zatim, Lord Kuthumi:Međutim, ovi gore prikazani i pobrojani nisu više tako prisutni u mom životu. "Nekad bili, sad se spominjali..."
Zadnjih godina, više se radi o Ari bićima (Sirijus A), tj. ljudima-lavovima, Plejađanima, Orioncima, Rtanjcima i nekim drugima... Wink

A, to što se ja nekad šegačim s njima jest što time želim i sebi i drugima reći da svo ovo kanaliziranje i ne mora biti tako ozbiljna stvar, i da u biti ne treba puno obraćati pažnju na to. Ono što dođe kao poruka, dobro je, ali ako i ne dođe ništa, opet je dobro. SVE JE UVIJEK U REDU!

I u poplavi onih koji "kanaliziraju", "prenose svijetu bogomdane važne poruke" nastao je također čitav jedan biznis i od nekih "kanala" stvara se čak kult zadnjih godina. I upravo takvi su krivci što je dosta osoba još opreznije kad treba govoriti o vlastitoj sposobnosti za primanje poruka, jer ćete vrlo lako doći u poziciju da vas trpaju sa onim izvikanima, a kod kojih se čistoća kanala i kanaliziranja, upravo zbog prevelike komrecijalizacije, već odavno izgubila. I onda kanaliziraju samo svoj podsvjesni um i naravno, svoj ego...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
jasna
Majstor


Pridružio: 26 Mar 2008
Poruke: 844

 Poruka Poslao: 13 Nov, 2008 12:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Eto, dragi moj Proto, ja za danas završih! I nemoj mi više molim te ostavljati ovdje radnih zadataka, smorih se živa dok sam sve ovo napisala, copy-pastirala sličice, i sve ostalo...Odoh sad malo da odmorim...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » MOLITVE, MEDITACIJE, MANTRE I SNOVI
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2, 3, 4  Sledeci
Strana 1 od 4

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE KRITIKE 42 adminfob 36001 01 Maj, 2011 08:43 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 95700 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 31844 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 43471 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 31812 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 43800 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26348 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom