Noćas me u snu tače neka ruka, Ne znam koja, Sasvim kratko, Samo večnost do tri dok izbroja. I od tog dodira dođe do spoja Mene i nekog zvezdanog sveta Ne znam sa kojom od bezbroja Maglina, zvezda i planeta, Sa kojom od duga. Samo nijednoga nebeskog sloja, Nijednog kruga, Ne mogoh se setiti kad se prenuh
Volela bih da mogu da te prelijem osmehom... Da ti u oko pretocim ovaj moj iskricav sjaj koji kroz osmeh zazivi kad ti se spomene ime... Da ti stocim jos smelije pogled sa jasnim podstrekom koji vidi pocetke i ne priznaje kraj...
Kako da ti ga predam? Ne postoje te rime... Kako sve da prenesem kad putevi ne postoje...? Nazirem samo drhtaj, kao dah, treperav, sneni u ono nemusto vreme kad noc smenjuje dan...
I vec mi sve nade streme put tog tananog zracka koji se niotkud razli u niti zute boje... I osmeh puce u meni poput zrelog maslacka i ode nosen necim da ti oblije san...
2.
Volela bih da mogu svu ljubav da ti prenesem, taj oblak beskrajne ceznje i neznosti i topline... Da se duz zlatnih niti sva moja ljubav raznese i raspline po tebi i nastavi da tece... Da obavijem ti sve bi' najculnije dubine...
Prizivam bledo vece protkano zutim sjajem. Da li je ovo vec bilo ili ce sve tek da bude? Svejedno. Ljubav mi tece i ja bih samo da dajem dok se juce kroz danas u isto trajanje slilo.
Da li ce stici do tebe? Ne sumnjam vise ni trena. U meni ceznje ima da porusi sve planine. U meni neznost snena jaca od svih morskih plima uz nebo ljubavi greje i gazi sve daljine.
Samo se pitam tiho dok niti saraju sne: hoce li zaista moci da ti prenesu sve...?
3.
Volela bih da mogu da ti dotaknem lice... Da te usnama svojim toplo osetim zudim... Da talasava vatra u dubinama mojim kroz dodir izroni negde gde skupa s tobom postojim... I da svojom toplinom i tvoju vatru budim...
Negde u odbljesku zlata moj dah se mesa s tvojim. Kroz neke zuckaste niti osecam tvoju kosu. Dok modro, kasno vece tvoje mi telo krije, pocinjem da postojim kroz zlato koje se prosu.
I nije sve ovo varka. Ja sam ti dala sebe, svu plam sto iz mene lije, vrelinu svakog mog kutka... I nije mi vise bitno da li sam ja jos ja ili postojim kroz tebe dok je tog vecnog trenutka...
Moj pozar obojen zutim... Znam da do tebe stize... jer s tvojim plamenom sluti, zasto mi nisi blize...?
4.
Odraz Sunca u meni, toplina koja me greje, i zudnja i dah sneni dok strujimo u jedno... I meki odbljesak snova sto se treperi i smeje, i cini od zajednistva sve drugo manje vredno... I sve drugo sto saljem kroz ove zlatne niti, sve ono sto imam do cega mi je stalo... Nisu dovoljni u biti... Ne dopiru istim sjajem...
Jer: koliko god da ti dam, jos toga u meni ima... koliko god da dajem, u meni je jos scvalo... koliki god bio zuti sjaj, jos veca postoji plima...
I znam da ti nisam dala dovoljno, da je sve to malo...
Zbog svega sto smo najlepse hteli, hocu uz mene nocas da krenes Ma bili svetovi crni ili beli, ma bili putevi hladni ili vreli, nemoj da zalis ako svenes. Hocu da drzis moju ruku, da se ne bojis vetra I mraka, uspravna I kad kise tuku, jednako krhka, jednako jaka. Hocu uz mene da se svijes korake moje da uhvatis, pa sa mnom bol I smeh da pijes I da ne zelis da se vratis: da sa mnom ispod crnog neba pronadjes hleba komadic beli, pronadjes sunca komadic vreli, pronadjes zivota komadic zreli. Ili crknes, ako crci treba, zbog svega sto smo najlepse hteli..