Stavise nadam se da ce se raspasti pre nego mi udjemo.....a sigurno ce se raspasti ako udjemo,,,,mi smo jednostavno remetilacki elemenat za njih....ili ce nas eliminisati....trece nema
[url=http://www.objaveforum.com/phpBB3/viewtopic.php?p=69659#p69659][img]http://www.objaveforum.com/phpBB3/images/quotebackarrow.gif[/img][/url][quote="majstor"]Moja zelja je da nikad ne udjemo u EU.......[/quote]
I moja. Ali, sasvim je svejedno šta mi želimo, nas se ne pita; pozicije u kojima jesmo jesu takve zato što njima odgovara upravo ova i ovakva konstelacija, bit ćemo izvan EU ne zato što se to nama sviđa, već zato što se to sviđa nekome drugome. Ne ulazak u EU, nažalost, samo je Pirova pobjeda ovakvih luzera poput tebe i mene koji će se uljuljkivati u lažnoj slici da su u nečemu uspjeli "jeeee, nismo u EU" zato što je to formalni status koji nema nikakve veze s realnim, sadržajnim statusom. Bili mi ili ne dio EU-j...smo stranka. S time što nm sad još mogu izvozit prljavu indsutriju i proizvodnju jer mi nismo obveznici poštivanja strogih ekozakona, što zemlje EU-a jesu. 5 godina pa i 3 rada, sasvim je dovoljno za isisavanje pristojnog profita. Onda sele dalje proizvodnju; negdje blizu.
Znam sve o ekonoskim zaj...cijama...kao i strateskim politickim ciljevima......nikad mi cilj nije bio novac...niti me nesto zanima...ionako sam dolazi i odlazi....ali mesto gde mogu imati apsolutni mir me jako zanima...hranu koju sam uzgajam, svoj izvor vode i struje...e to je ono sto me zanima.....sve ostalo mi je nebitno....a EU ce to otezati svima..porezi...pravila...zakoni...sila
Iskreno, mislim da neće. Ključne stvari već su nam izjednačene s EU (porezi, cijene jedino nam je kupovna moć onakva kakva im treba, to reguliraju preko kredita pa utječu i na politiku monetarnih vlasti...) Ne mare oni za pojedince, jedino ako ne odlučiš imat farmu, inače za po par istih životinja različite vrste-to mislim da ne spada pod regulaciju.
Ima jedno zanimljivo imanje u Sloveniji (vidiš, to ću fakat pitat kad odem drugi put): ogromno je, pod jedan, ali ipak omeđeno drvenom ogradom, kao ranč. Ali stvarno govorimo o ogromnom prostranstvu:šuma, proplanci, grmovi, žbunje....onda su na vrhu izgradili tri četiri kuće. Restoran, pansioni i mali prodajni dio (suveniri i eko porizvodi).
Ono što je fascinantno da su tu nastavili živjeti srne i jeleni (ne znam jesu li lopatari, ali imali su ogrmne rogove) lanad...svi oni u stadu mirno su ležali ili se igrali malo dalje od kuća...Trče po porstranstvu. Druge smo vidjeli malo dalje u hladu...onda krenu pa mrtvi hladni prešetavaju između pansiona preko u šumu...
Ono što me zanima- očito su divlje životinje. Međutim, taj restoran nudi divljač, prodaje se i mast od jelenjeg loja pomiješana sa pčlinjim voskom..Kako ih tretiraju u odnosu na zakon?
Svejedno , to je nekoliko miliona eura vrednosti, a to bas ne mogu obicni ljudi, i cudno mi je da imas jelene koji se slobodno setaju...a divljac u meniju....proveri ako te ne mrzi...mozda se iznenadis
2015. U EU ulaze i Makedonija, BiH, Turska, Albanija, Kosovo, Srbija i Crna Gora.
2017. Zaposljava se prvi nas covjek u administraciji EU-a.
2018. Prvi nas covjek u administraciji EU-a zaposljava svoju, zeninu i kumovu rodbinu, kao i clanove porodica najblizih komsija, a i neke ljude iz svog rodnog kraja.
2019. Nasi vec cine 10% administracije EU.
2022. Udio nasih u administraciji je 60%. EU administracija povecava plate tri puta, uvodi fleksibilno radno vrijeme i juznoslovenske jezike kao sluzbene.
2024. Zbog stresa, 90% clanova EU administracije je na bolovanju. Najvise bolovanja biljezi se u periodu od 15.6. do 15.10 . i od 15.12. do 15.1.Bolesnici su vidjeni po Mediteranu, na Baliju i Alpama, gdje se o trosku EU lijece od stresa. Zakonom se uredjuje da EU snosi najveci dio troskova lijecenja bolesnih. Do njihovog povratka na posao zaposljavajuse novi radnici.
2025. Broj Zapadnih Balkanaca u EU administraciji je 90%. Makedonci na referendumu ponovo odbacuju euro.
2026. Dolazi do rezanja troskova i otpustaju se stazisti, kuvari, vozaci - svi do jednog belgijski drzavljani. Udio Balkanaca u EU administraciji doseze 99.3%.
2027. Hrvatska dobija nove kredite EU-a, medju kojima i onaj za uzgoj dudovog svica i eubastog gnjurca. Hrvatsko predsjednistvo okoncava sestomjesecni mandat. Crna Gora uspjesno okoncava proces privatizacije. Od januara 2028. presjedavanje Unijom preuzima Beograd.
2028. Njemacka u februaru istupa iz Evropske unije. Mjesec dana kasnije to cine Francuska i Finska, a do kraja godine, za vrijeme albanskog presjedavanja, i Velika Britanija, Belgija, Danska, Svedska, Holandija,Luksemburg, Italija, Spanija, Portugal, Austrija, Ceska, Litvanija,Letonija, Estonija, Grcka i Slovenija. Sve ove zemlje uvode rigorozne vize za drzavljane zemalja EU-a.
Od svega sto moze da se desi najgore je da se nista ne desi
Jeeeeee...napokon!!!
Bravo, Meduzo - imaš taj mail. ja sam ga dobila prije pet godina i kopala sam po svim mail arhivama, ali izgleda da sam ga bacila...
ovo je realnost EU, samo što je zapelo na prvom koraku: Hrv. neće ući u EU 2010.! Možda u paketu s ostalima 2015, hehehe...
Potrudicu se da predjem na samo sokove, kombuhu a "tvrdu hranu" jednom nedeljno..
Ipak vec sam na 37 minuta solarne yoge.. nebih trebao da jedem perece..
~~ "Smatram svoje delovanje prema drugima kao moje delovanje prema Bogu; i delovanje svake osobe prema meni prihvatam kao delovanje Boga." ~~
Alaemyrus,SVAKA CAST,divim ti se ! :bdance:
Ja ne radim jos uvek sungazing (na zalost ),ali mi je prirodno doslo da se sve vise hranim tecnostima,a sve manje cvrstom hranom.
Sasvim je logicno,ljudski organizam je oko 70-80% voda i mi nemamo u stvari cvrsta vec tecna tela i logicno je da nam hrana bude
pretezno tecna.
A tu imam i jednu svoju teoriju : evolucija ide od cvrstog-materijalnog tela , preko tecnog-vodenog tela,pa stize do gasovitog-etericnog tela.
Jesam li u pravu ? :blazenstvo:
Reci Tagore-a su BOZANSTVENE ,najezila sam se :bravo3:
Od svega sto moze da se desi najgore je da se nista ne desi
[url=http://www.objaveforum.com/phpBB3/viewtopic.php?p=69721#p69721][img]http://www.objaveforum.com/phpBB3/images/quotebackarrow.gif[/img][/url][quote="MEDUZA"]Alaemyrus,SVAKA CAST,divim ti se ! :bdance:
Ja ne radim jos uvek sungazing (na zalost ),ali mi je prirodno doslo da se sve vise hranim tecnostima,a sve manje cvrstom hranom.
Sasvim je logicno,ljudski organizam je oko 70-80% voda i mi nemamo u stvari cvrsta vec tecna tela i logicno je da nam hrana bude
pretezno tecna.
A tu imam i jednu svoju teoriju : evolucija ide od cvrstog-materijalnog tela , preko tecnog-vodenog tela,pa stize do gasovitog-etericnog tela.
Jesam li u pravu ? :blazenstvo:
Reci Tagore-a su BOZANSTVENE ,najezila sam se :bravo3:[/quote]
Gledanje u Sunce je besplatno :) pocni malo.. ako je oblacno nema veze gledaj 30sekundi
u najsvetliji deo neba..
sigurno mozes izdvojiti 30 sekundi od svog dana za svoje zdravlje..
Danas sam gledao oko sat i nesto vremena u sunce.. bila je lepa meditacija
Sto se tice etericnog tela, duhovnog tela.. pa necu o tome jos da pricam.
Sve je vec zapisano ali licno ne volim da pricam o stvarima koje licno nisam doziveo i koje sam ne praktikujem..
Dakle kada se budem hranio samo Suncevom svetloscu, pranom i vodom e onda.. onda cu da pricam nesto o menjanju tela.. a sada necu jos..
Sluzenje drugima.. davanje.. zahvalnost.. davanje znacaja zivotima drugih zivih bica..
Preuzimanje odgovornosti.. samilost i duhovnost..
Ovo su sve osobine koje trebamo razvijati.. sto je dobro to je i lepo
Puno zdravlja i zahvalnosti (sreca je uvek kod zahvalnog srca) i pozdrav iz Panceva
~~ "Smatram svoje delovanje prema drugima kao moje delovanje prema Bogu; i delovanje svake osobe prema meni prihvatam kao delovanje Boga." ~~