Dokumentarni film o energiji nulte tačke sa osvrtom na Tsline ideje i kvantnu prirodu univerzuma.
[GVideo]http://video.google.com/videoplay?docid=-7365305906535911834#[/GVideo]
Moderatori: Svi aktivni urednici, Olivera
MarkoJakšić napisa:
Ova masina sagoreva plastiku u tecnost koja isparava te gas ide kroz cev u vodu i postaje ulje (gorivo) Koje se moze koristiti kao i normalan benzin za auto, motor i sve ostalo sto koristi ulje.
MarkoJakšić napisa:MarkoJakšić napisa:
Ova masina sagoreva plastiku u tecnost koja isparava te gas ide kroz cev u vodu i postaje ulje (gorivo) Koje se moze koristiti kao i normalan benzin za auto, motor i sve ostalo sto koristi ulje.
Ovde samo da ispravim moju stamparsku gresku, ova masina pravi naftu od plastike.
zvoncica napisa:to se isplati jedino kupit "na veliko". Deset mašina pa radi. Vjerojatno je manja cijena u startu. to je za velike igrače. Opet. kojima j eu interesu da se nastavi korištenje nafte.
Nego, ja se raspitala o sunčevoj energiji: dakle, otprilike za 100m2 stambenog prostora treba oko 1700 eura ulaganja u solarne panele koji su dovoljni da zagriju taj prostor, omoguće toplu vodu i sve što inače treba energiju u kući bilo od struje, bilo drva ili nafte za grijanje. Dobiš i etažno centralno plus posebnu peć jer standardne ne podržavaju rastok solarne energije korz cijevi. višak proizvedene struje odlazi u HEP koji tebi kao distributeru onda još i plati tu struju koju si isporučio u sustav.
Sve je to u onim djelovima zemlje gdje se subvencionira korištenje ove alternativne energije.
Jedino nisma sigurna je li točno 12000 kn za 100m2, jer ovisi i o nekim cakama, ali tu je negdje ulaganje. I jednokratno je. A imaš struju, grijanje sve for free - još ti HEP plati ako proizvedeš više od potrebne struje
Ja bi to ugradila samo zbog hepa....ako već moja savjest nije dovoljno dobar motivator.
Povratak na KONKRETNE STVARI U VEZI ŽIVOTA U ZAJEDNICI
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost