Kublai Khan:
Anastasija sama kaze za sebe da ni ona nije potpuno cista
Brate,

Moderatori: Svi aktivni urednici, Vera Bojičić
anais-anais napisa:Ja shvatam. to je valjda dovoljno...? Ili nije?
anais-anais napisa:Nedavno sam ,jednom coveku dala procita Anastsiju. Covek je inace celokupnim svojim bicem uronjen u "blagodeti" tehnokratske epohe. Jako me je zanimao taj susret-sudar svetova. Na moje iznenadjenje,procitao je celu prvu knjigu,i kratko je okarakterisao kao BAJKU. Lepa bajka...kaze. Ipak "Lepa bajka" je bila cesta tema nasih razgovora, i njegovih razmisljanja , komentarisanja,uporedjivanja,citiranja Anstasije...ali dalje nije trazio da sazna.Jedan dan se pojavio sa unapred spremljenim tekstom. Kaze: Puno sam razmisljao o tebi..Ti si veoma inteligentna i obrazovana zena...ipak...nesto je cudno...(iz njegove aure pljusti ka mojoj omalovazavazavanje ,filovano balgim gdjenjem i sazaljenjem ...cekam nastavak i u sebi se smeskam). Nastavak sledi.- Delujes mocno,a zapravo si inferiorna, i imas neki golem nedostatak. U cemu se on ocitava-pitam ja.- Privlace te samo inferiorne stvari,pojave i ljudi.Ne volis nista sto je mocno! Kao na primer?-opet pitam ja. -Pa,volis zivotinje,biljke,prirodne elemente, nezne ljude, bespomocne i inferiorne...sve ono sto je neosvesceno i ne moze da ti se suprotstavi i parira.Potpuno si negirala elemenat ratnika.
Da-smeskam se ja- ja izbegavam i reci koje u sebi sadrze glas rrrr-kazem. On me sazaljivo i zbunjeno gleda, ne shvatajuci zasto u tom trenutku, -nekako jace sijam-kaze.
Ja shvatam. to je valjda dovoljno...? Ili nije?
pozz
svima
anais-anais napisa:Nedavno sam ,jednom coveku dala procita Anastsiju. Covek je inace celokupnim svojim bicem uronjen u "blagodeti" tehnokratske epohe. Jako me je zanimao taj susret-sudar svetova. Na moje iznenadjenje,procitao je celu prvu knjigu,i kratko je okarakterisao kao BAJKU. Lepa bajka...kaze. Ipak "Lepa bajka" je bila cesta tema nasih razgovora, i njegovih razmisljanja , komentarisanja,uporedjivanja,citiranja Anstasije...ali dalje nije trazio da sazna.Jedan dan se pojavio sa unapred spremljenim tekstom. Kaze: Puno sam razmisljao o tebi..Ti si veoma inteligentna i obrazovana zena...ipak...nesto je cudno...(iz njegove aure pljusti ka mojoj omalovazavazavanje ,filovano balgim gdjenjem i sazaljenjem ...cekam nastavak i u sebi se smeskam). Nastavak sledi.- Delujes mocno,a zapravo si inferiorna, i imas neki golem nedostatak. U cemu se on ocitava-pitam ja.- Privlace te samo inferiorne stvari,pojave i ljudi.Ne volis nista sto je mocno! Kao na primer?-opet pitam ja. -Pa,volis zivotinje,biljke,prirodne elemente, nezne ljude, bespomocne i inferiorne...sve ono sto je neosvesceno i ne moze da ti se suprotstavi i parira.Potpuno si negirala elemenat ratnika.
Da-smeskam se ja- ja izbegavam i reci koje u sebi sadrze glas rrrr-kazem. On me sazaljivo i zbunjeno gleda, ne shvatajuci zasto u tom trenutku, -nekako jace sijam-kaze.
pozz
svima
pozz
svima
Na sličan način kao i ti anais-anais i ja sam se malo igrao istražitelja preporučujući ljudima različitih senzibiliteta knjige o Anastaziji.Reakcije su takođe bile različite ,i kao što Vesana reče shodno njihovom razvoju svijesti i povezanosti sa prirodom, te rakcije su bile : potpuno oduševljenje,zanimljivo do apsolutno hladne rekcije i negiranja kao propagandnog i sektaškog materijala.
Mogu slobodno reći da stepen orazovanja ne igra nikakvu ulogu u povezivanju sa ovim materijalom, čak šta više primjetio sam da "navodno obrazovani sa sertikafikatima da to jesu" uglavnom hladnije primaju ovakvu literaturu.Takvu reakciju mogu da razumijem jer je program kojim su programirani,uticaj okoline i religija utisnut na dubljem nivou svijeti i blokira sve što nije u rezonanasi sa njim stvarajući emotivnu reakciju i uglavnom blokirajući logično i racionalno razmišljanje ,slično reakciji kao kod tvog poznanika.
Zanimljivo je, da je recimo daleko veći broj običnih ljudi našao u knjigama za njih neka objašnjenja kojih se i danas pridržavaju ,par njih je čak kupilo komadić zemlje i tamo siju bašte ,baš kao Anastazijini vikendaši.
Samo još mala napomena da je većina ovih koji su kritikovali nisu pročtali više od jedne knjige.
Grishka napisa:Eto nestižem zbog obaveza da se javim na ovoj temi, ali evo sad moram, pod broj jedan da pozdravim dragu našu urednicu Vesnu a pod dva da kažem , jedno važno saopštenje , 27 maja se održava promocija, u bitef art cafe, prve četiri knjige Vladimira Megre.
Znači Zvoneći Kedri Rusije se štampaju kod nas i to je lepa vest. Dodjite.
Pozdrav
Povratak na POTRAGA ZA SVEZNANJEM
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost