Sta reci (vise na ovu temu)?....

Moderatori: Svi aktivni urednici, Vera Bojičić
3.1415926535... napisa:MarVel, nemoj da te uzbuđuju kritike... kod foruma i jest čar suprostavljenih pogleda i relativnih istina, da bi dobio još koji fragment koji možda tvom sistemu nedostaje, pomoću kojeg možda možeš doći bliže objektivnoj istini... Svi komentari davani su u dobroj namjeri... Na ovom forumu ne prolaze baš najbolje teme o vanzemaljcima i sl., jer većina smatra da su irelevantni kod prosvjetljenja/spasenja/oslobođenja/buđenja/kraja patnje/kako tko hoće, pa bih ti preporučio da se dodatno uključiš na forum Galaksija gdje se uglavnom bavi eksternim manipulacijama nad ljudima i sl., gdje se možeš razmahati 100 na sat; ima čak i zaseban dio foruma, koji se bavi samo Castanedom... Međutim, preporuka je da ostaneš, naravno, i ovdje, jer ćeš teško dalje naći ljude poput Talermana, Zosima, Petra, Plamenka, Raleta i drugih, koji imaju ogromno praktično iskustvo i dijametralno suprotnim pristupima često dođu do istih zaključaka.
Pozdrav svim učesnicima teme! Možda ovo bude tema gdje će se konačno ujediniti kršćanstvo, zapadni misticizam, gnostika, new age (ma što to bilo), istočna mudrost, te drugi oblici institucionalne i vanistitucionalne duhovnosti… ipak dolazi doba vodenjaka....a i ovaj mjesec je mjesec vodenjaka, a vodenjak na kvadrat ne može zakazati
RatnicaSvetlosti napisa:Ratnice,Genesis je prorekao mnoge stvari.
Da.
Svaki put kada cujem pesmu "Jesus he knows me",setim se svestenika koji za svoje usluge imaju tarifu i koji su to sto jesu samo kada nose mantiju,samozvanih gurua i kvazi-intelektualaca koji vode pojedine forume koji sebi daju tu privilegiju da drugima sude i uce ih sta je dobro a sta nije,pri tom ne primecujuci koliko su oni sami zaglibili u svojim kontradiktornim pricama i sopstvenoj deluziji.... "Just do as i say,dont do as i do"..ha ha ha!
3.1415926535... napisa:kosmička_beba napisa:Sve ste lepo napisali, samo niste napisali smisao broja 888.
Ima li veze s ovim?
Petar iz Podgorice napisa:Marvel, sine moj, ja te tako sada dobro razumijem.
Prikupio si infiormacije, obradio jedan dio, počelo je da ti se uklapa, jasan trag se pojavio.
Pomalo si vjerovatno ushićen, radoznao gdje će te to dalje odvesti.
Inteligencija ti je živa, traži dalje hranu, i sve je to u redu...
Ali...doći će trenutak kada će sve te informacije da počnu da blijede, gube snagu.
Postaće ti dosadno jer taj trag vodi iznova i iznova u krug.
Niko još nije riješio sa ovoga mjesta, a svojim umom, to što tražimo i što nam nedostaje u srcu,
od postanka do danas...
Ali ako ti pomogne sve to što se uklapa, povezuje u ogromnu cjelinu, i raduje te,
ako sve to ojača tvoju vjeru, da to što mi ne vidimo cijelu sliku, da to ne znači da ona nema smisao,
onda će biti to dobar korak.
Ali tako može i da se zaluta naravno i razočara.
Kažeš da si vedar i normalan momak. To je ohrabrujuće, ne kopaš znači za utjehom već za znanjem.
Kopaj i dalje, zanimljivo je to putovanje.
Ono što sam ja do sada shvatio je da znanje ne može da nam da konačni odgovor.
Ali svo znanje koje upotrebimo za ljubav u najširem smislu značenja, naravno da je jednako važno, u to vjerujem.
Samo je teže, tako komplikovane sadržajne misli, znanja, pretvoriti u jednostavno življenje u ljubavi, dobru...
Teret je to...
Ali shavtićeš kada se umoriš...
...
...
talerman napisa:Sta da radimo sa toliko velikom kolicinom znanja koje smo prikupili?
Jedino sto mozemo sa njom da uradimo je da je nekako primenimo u praksi.
Ako čovek može da zamisli sam kraj univerzuma, tamo gde je prvobitni raj, tamo gde se nalazi najuzvišenije moguće mesto...gde nema dualnosti...gde nema ničega osim jednog, a to jedno je istina...a to jedno sto je istina ima i nemerljiv broj drugih manifestacija koje su isto tako jedno, bez dualiteta i istina...to bi bio najvisi moguci raj manifestovanog svemira....
Tamo se nalaze i dve ruze....Isprepletene jedna o drugu. Ne zna se koja je lepsa. Dve su, ali su, ipak, jedna...
Jedna ruza je bela, a druga je crna.
Strahovito su i neizmerljivo obe privlacne...
Obe su Bozanske.....
Dalje, kada bi nastavio da pojasnjavam, kuda nanize vode njihovi koreni,
bilo bi zaista glupo...
Covek moze samo da se zapita kako je to sve moguce?
Povratak na POTRAGA ZA SVEZNANJEM
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju