Knjiga „Paralelni svetovi-kod znanja“, od 2008 me je povela i počela upoznavati sa ljudima ko su sebe nazivali duhovnjacima. Isto znanje koje sam u knjizi opisala brzo mi je otkrivalo suštinu. Videla sam da razlike između materijalnog i duhovnog sveta nema i da su zasnovani na istim principima.
Postojala je hijerarhija na veće i manje duhovne ljue. Veči su sebe ispostavljali kao vođe i trudili se da oko sebe okupe mase. Zavirila sam im u srce i videla da oni na taj način vezuju za sebe duše sledbenika. To znači da im ne dopuštaju da se iznad materijalnoga uzdignu. Hijerarhija je delo ega. Videla sam da se oni u stvari žele moć da vladaju ljudima. Za ostvarenje im je nedostajala bezuslovna ljubav ženskoga principa iz dva dela, koju nikada ne dobiju.
„Treba zavesti disciplinu“ rečeno mi je, a ja sam odgovorila da je zavođenje discipline posao policije Zatim mi je zamereno široko viđenje i da kod mene sve može da bude. Ovo mi je posebno bilo interesantno jer kritika je takođe izraz ega. Naravno da sve može jer u stvarnosti sve i postoji a bitno je znati cilj ka kojem se ide.
Još jednom ču ponoviti zakon Tvorca na kojem je sve nastalo i postoji. Slobodna volja je zakon svih zakona. Ona stvara svetove, ona je pravda, ona je i znanje da sve što se čini čini se samo sebi. Oko za oko, zub za zub, ali sopstveno oko i sopstveni zub. Pitam se kakvi su to zakoni potrebni kada treba živeti i raditi samo sa znanjem da sve sebi radiš.
Svi "veliki" duhovnjaci su se listom na mene naljutili, nisam ispunila zahteve njihovog ega.