Po mom skromnom mišljenju cijeli ovaj forum je i zasnovan na toj paradigmi da je naša misao daleko moćnija nego što smo to u stanju i zamisliti,no sam trvorac nas kroz mnoge ljude ,o kojima je mnogo rečeno na ovom forumu,te kroz razne događaje u našoj životnoj sredini, nas neprestano podsječa na "čuda".Ustvari sve to što smatramo čudom je dio naših duša ali okolnosti u kojama se razvijamo su takve da te naše sposobnosti ne spoznamo ili ih smatramo samo zanimljivim aktivnostima nekih fanatika i šarlatana.
U nekoliko dokumentarnih filmo ,koje možete pogletadi ,se sa naučne tačke gledišta posmatraju razni fenomeni izazavani snagom naše misli kao i sama potreba čovjeka da što dublje i jasnije shvati priodu svojih misli .
Зов бездны - Zov bezdana (2009)
Režija Aleksandar Meržanov
"Ako gledate dugo u bezdan, bezdan počinje zuriti u vas." Fridrih Niče.
Bezdan - tajanstvena i zlokobna, zastrašujuća i atraktivna. Šta je to? Kolektivno svjesno ili nesvjesno, informaciono polje ili mnogo više, nada za spasenje ili novo oružje, strašnije od svih do sada? Ko je nastanjuje i upravlja njome? Ko su ljudi koji su se usudili da dodirnu njene tajne i da koriste njene bezgranične mogućnosti?
Ovaj film je priča o ratu vojnih specijalnih službi. Oružje nije ni vatreno, ni hladno, čak ni nuklearno, nego ljudski mozak. Negdje u tajnim laboratorijama ljudi su otvorili Pandorinu kutiju i niko ne može reći kakve će biti posledice. Iako se samo malo podiže zavjesa sa ovih dešavanja. Film otkriva bezgranične mogućnosti u svakom od nas.
Gdje je linija između stvarnosti i fikcije i ima li je, sami procijenite.
Ogledala - prodor u budućnost (2011) ( "Зеркала прорыв в будущее")
Scenario i režija: Vitalij Pravdivcev
Zvaničan naziv filma je "Upozornje, ogledala svevideća!" (Осторожно, зеркала всевидящие!) ja sam ga nazvala "Ogledala prodor u budućnost " ("Зеркала прорыв в будущее") poštujući autora. Evo šta je on o tome rekao prije premijere :
" Premijera mog novog filma "Ogledala prodor u budućnost." o istraživanjima interakcije ljudske svijesti sa informacionim poljem planete pomoću ogledalnih uređaja, planira se u noći 6/7 aprila 2011.g, u 00.10 po moskovskom vremenu na TV kanalu "Rusija 1". Ukolko naziv filma, bez mog odobrenja bude promijenjen u "Upozornje, ogledala svevideća! " nijesam siguran da će film ostati u prvobitnom obliku. Nažalost, nije sve u našoj moći ...
Pogledajte, Zanima me vaše mišljenje. Želim vam uspjeh, sreću i zdravlje.
Vaš Vitalij Pravdivcev "