Pretražujući "Galaksija forum" nađoh vema zanimljive tekstove koje preveo moderator foruma "Valjda",pa mu se ovom priliko i zahvaljujem na uloženom trudu.
Ličnost po imenu Jonathan nastoji objasniti svoje spoznaje koje dobija iz povezanosti sa Kreatorom,koju naravno svako od nas ima samo su je neki svijesni a neki ne.Jonathan koristi terminologiju koja njemu poznata i možda malo drugačija od uobičajene ali mislim da nikome neče biti problem shvatiti o čemu govori.Opisao je nka zaista zanimljiva možda i revolucionarna gledišta.
Ovdje je tekst u PDF-u pa ga možete preuzeti:
http://www.galaksija.com/literatura/isceljenje.pdf
Isceljenje počinje odmah
Pozdrav, ja sam Jonathan.
Ovo će biti sledeća faza izlaganja informacija koje moram izneti u ovom vremenu postojanja. Čemu služe ove informacije? Da li su to informacije koje treba da zapamtite? Ne. To ćete razumeti kasnije. Ono što treba da uradim je da suštinu stvaranja objasnim savršeno jasno. Nazvati to zakonima ili bilo čime drugim nije dobro - iz nekog razloga ne mogu naći pravu reč. Nazvati ih "zakonima Kreacije", "zakonima Života" - bi bio totalni promašaj. Jer ako ih vidite kao neka pravila ili regulacije kojima se morate povinovati, to automatski znači da ste odvojeni od same suštine kreacije. A to je stanje u kome se svet nalazi. Lično, nisam upoznao nikoga ko ovo razume u potpunosti. To ne znači da takvih nema, samo da ih nisam sreo unutar mog ličnog iskustva. Upravo zbog toga je ova sledeća faza potrebna.
Dakle, vi treba da razumete šta se dešava, kako bolje sagledati prirodu pojavne stvarnosti u kojoj se nalazite, a ja ću dati sve od sebe da prenesem vama ono što je bilo preneseno meni.
Ali na kraju, moraćete potražiti Kreatora lično. Naravno, vi ste kreacija. I ako to ne učinite, onda ste samo veštačka inteligencija. Tumor, deo raka. Ali reći ove stvari, bez ikakvog razumevanja o tome šta one zapravo jesu, ne znači ništa. Znači, ono što moram biti sposoban da učinim - ono što mogu - jeste da ih opišem. Mnogo ljudi će reći: "šta, ti kao pričaš sa Kreatorom? Zar se ne bi način na koji govoriš promenio, zar ne bi prestao psovati ...?" Razumite ... kada ste u interakciji sa Kreatorom, on koristi ono što vi već imate, unutar vašeg mozga, vaše svesti, vaše ličnosti, vašeg iskustva - i sve to sklopi, prevede u formu koja se može verbalno izraziti. Prema tome, ljudi pre hiljadu godina bi govorili u ime Kreatora na način na koji je njihova ličnost bila formulisana onda. Hoću da kažem, trebali bi ste shvatiti da je individualnost dar od života, od stvaranja, i upravo zato postoje pokušaji da se individualnost uništi! Ako se povežete sa Kreatorom, nećete odjednom postati ja, u čemu bi bila svrha toga? Kroz komunikaciju sa Kreatorom samo pojačavate sopstvenu individualnost. Kopirate sve manje i manje, jednostavno postanete. Ali, sve ovo će zvučati kao poruka iz kolačića sreće (fortune cookie) dok ne objasnim suštinske stvari koje bi trebali shvatiti, pa mi dozvolite da uradim upravo to.
I da, nešto o psovanju: Psovka nije reč koju koristiš, psovka je energija koju emituješ, Tako, i "tako" može biti psovka, u zavisnosti od toga kako to kažem i kakva je moja namera iza toga. Ali, ako se fokusirani na strukturu, što je zamka - to je ludilo. I daću sve od sebe da vam pomognem da razumete dovoljno da bi ste shvatili, da postoji kreativna sila, da postoji nešto što bi ste trebali tražiti.
Većina mog znanja ne dolazi ni iz jedne knjige, ni jednog predavanja, ni jednog videa, filma, mentora, to je direktna fuzija znanja sa mnom. Imao sam dve ideje koje su vredne nobelove nagrade, druga mi je sinula prošlo ili pretprošlo leto - reč je o tome da unutar atoma nema neutrona. Sad, ja to nigde nisam pročitao. Znao sam ... Bio sam sposoban da to zaključim, tu informaciju sam dobio od kreativne sile. I znam zašto nema neutrona, mogu to da objasnim. Vidite, pokušavati zapamtiti "ovu teoriju", ili "onu teoriju" - je sesti u pogrešan voz. Obrazovanje postoji čisto da vas razdvoji od onoga što zaista jeste. Tako su stvari podešene.
Kako dete odrasta, moglo bi učiti na takav način da ima veoma dobro razumevanje prirode univerzuma i to do 4., 5. ili 6. godine, zatim bi došlo do sledeće faze - koja je ono što čoveka dovodi do toga da to sam uvidi. Problem je u tome što ste lagani o Bogu, i vi to još uvek ne razumete. Mislim, možete razumeti rečenicu, i strukturu te rečenice ali tu je umešano toliko stvari da ih većina ljudi jednostavno ne može ni zamisliti. Tako da, ono u šta ću se upustiti su same osnove stvarnosti. Na način na koji je razumevanje dato mom biću od strane onoga što stvara sve, a to sam ja. Verovatno se pitate .."šta?!" Ali to ste takođe i vi! Sad, to će biti veoma teško razumljivo. Kad to tako kažem zvuči kao kolačić sreće (fortune cookie), zvuči kao ... da bih trebao sedeti na nekoj levitirajućoj pečurki. To je trenutno najveći ljudski domet. Sad je vreme da vam pokažem šta je zaista ljudski domet, i koliko je lako stići dotle. Počećemo sa prirodom stvarnosti.
Reći nekome da je stvarnost iluzija neće učiniti puno toga. Tako da bih vam prvo trebao to bolje objasniti. Pošto je sve takvo - nešto kao iluzija ne postoji, prema tome ono poništava samo sebe. Recimo to ovako, sve ćelije u vašem telu su potpuno svesne da su svesne (eng: consciously aware). Da li bi ste zaista želeli da samo sede tamo i budu svesne kako samo sede tamo i budu samo struktura vaše teksture? Da samo obavljaju metaboličke funkcije za vas, porobljene od strane vas, da čine vas? Znajući da su one svega toga svesne? Ili bi ste želeli da budu sposobne da sanjaju? I sanjanjem stvore holografsku stvarnost koja izgleda toliko stvarno da mogu ulaziti u interakciju jedna sa drugom, na nivou koji vas uopšte ne dotiče i vi ste sretni da one to mogu. Šta bi ste pre želeli?
Želite li da ćelije vašeg tela budu vaši robovi? Ili bi ste želeli da osete kako dok su žive, mogu imati život, izraziti sebe, raditi razne stvari i biti u interakciji jedna sa drugom, delovati kao individualni entiteti i sve to ... Pa naravno.
Ovo što ću vam sada objasniti će učiniti dosta ovoga prilično jasnim. Prvo, naučiti nešto novo ... ima mnogo razloga zbog kojih ljudi imaju problema sa tim, a pogotovo sa naukom, ako im je rečeno da nisu dovoljno "naučni" - to je samo zato što im je to rečeno. Sami sebe zaplaše pre nego što čuju nešto, tako da inhibiraju sopstvenu sposobnost za razumevanje! Tako da kad počnem govoriti o ovim stvarima, sve što želim je da ne zaplašite sami sebe! Znajte da ću to izložiti na način na koji ćete sigurno razumeti.
Nadam se da većina vas zna šta je atom. Atom bi bio ... određena vrsta energije ograničena onime što bi ste vi nazvali centralnim delom, nukleusom sa komplementarnom energijom oko sebe, koja ga zapljuskuje, okružuje. Tako da, kada se spoje, njihov efekat na bilo šta unutar njihove skale postojanja je neutralan. Rečeno vam je na hemiji da postoje protoni, i brojite protone. Zatim da postoje neutroni, pored njih i elektroni koji kruže oko nukleusa. Ako vas je interesovala hemija možda ste se upustili u organsku hemiju. Organska hemija je odlična pomoć za razumevanje života. Ne pamćenje organske hemije, samo njeno razumevaje, iz perspektive svesnosti atoma - jer atom jeste svestan. Oni govore da postoje različite orbite, kojima su dali različita imena po slojevima: S, P, D F, pokušavaju slagati elektrone, crtaju dijagrame po kojima se elektroni okreću u jednom pravcu a zatim se upare sa još jednim elektronom koji se okreće u suprotnom ravcu. Gornji i donji spin - što se uopšte ne događa. Sada ću objasniti šta se zapravo dešava. U atomu, postoji energija u centru, koja ima određenu "masu", ako želite da to nazovemo tako. Ona postoji kao kombinacija drugih energija, i njihovog mešanja (eng: interference). Zatim, postoji druga vrsta energije kojoj su dali "pozitivno" punjenje, etiketirali je, kao što etiketiraju sve ovde - "dobro, loše, da, ne". Nukleusu su dali pozitivno punjenje, a elektronskom oblaku negativno. Elektronski oblak je tip energije unutar kojeg nukleus atoma, proton, uvek teži da se nalazi.To je zato što su protoni ono što se naziva pozitivnom, energijom usmerenoj ka spolja, ili simbolički - "muška" energija, koja teži da se nađe unutar "ženske" energije, koja ga okružuje i apsorbuje. Isto kao kod seksualnog odnosa, muški polni organ ulazi unutar ženskog polnog organa. Na tome su bazirali električna kola, to su nazvali muškim i ženskim kvačicama, muškim i ženskim delovima. Vidite, elektronski oblak je dinamičnija, složenija vrsta energije.
Nisu u pitanju čestice koje lete oko nukleusa, to je tečna energija svesti!
Pitaćete: "šta je onda elektron?", kako je moguće da elektroni "zrače" van atoma? To "zračenje" znači samo da je određena količina energije dislocirana van oblaka, i zauzima oblik koji najbolje iskorišćava prostor: sferu. Ali kada se vrati u omotač atoma elektron se ponovo delokalizuje i postane deo, kao kap vode koja padne u okean. Orbite unutar atoma su veoma slične čakrama, njihovom odnosu - o tome ću govoriti kasnije. Ali vi nemate nikakve čestice koje se vrte oko vas, one postoje samo kad za njima ima potrebe. Na primer, svako ko zna kako da upravlja sopstvenim Chi, da ga fokusira - kao neki majstori borilačkih veština - oni fokusiraju veliku količinu te energije na jednu tačku, što je slično materijalizaciji elektrona. Nije to čak ni materija, slično je, već samo zgrušnjavanje te energije. To nisu čestice koje se vrte, nego tečna svesnost, a znamo da postoje različite vrste te energije unutar toga - ono sa čim mi zaista ovde imamo posla je Faza. I pre nego što nastavim, stvarno želim da ovo razumete. Ovo nije lekcija iz hemije, objašnjavam vam ono što morate znati da bi ste postali ono što jeste. Ovo nije nešto što možete otpisati i reći: "Ma, meni hemija nije potrebna" - ovo nije hemija, ima hemičara koji su ovo videli i pokušali ga odrediti količinski, ali to nije svrha ovoga što govorim.
Kada koristim termin "faza", ono na šta mislim je...recimo, sklopite pesnice na obe šake i udarate vazduh ispred vas sa obe ruke istovremeno, to jest - obe pesnice gurnete napred, povučete nazad a zatim vratiti, i recimo posmatramo sa 3 metra daljine koliko je vazduha pomereno sa te tačke gledišta, kao posledica delovanja obe pesnice koje guramo napred istovremeno, odgurujući njima vazduh, a zatim koliko vazduha uvlače dok se vraćaju prema vašim grudima. Ako bi smo smenjivali udare, tako da leva ruka ide napred dok se desna vraća nazad, zatim desna ide napred dok se leva vraća - koliko vazduha bi se pomerilo na 3 metra od vas, u poređenju sa prethodnim slučajem u kojem smo ruke pomerali paralelno? Vidite, ako obe ruke idu napred istovremeno, amplituda je udvostručena, sila je udvostručena, količina vazduha koju guramo napred je udvostručena, zatim ga uvlači nazad i stvara puls talasa u vazduhu. Ali, ako smenjujete udare, dok jedan izbacuje vazduh, drugi ga uvlači, i njihovi efekti se poništavaju. Ovo je veoma dobar način za posmatranje faze. I to bi se zvalo "180 stepeni izvan faze" ili "suprotna faza". Jedna stvara silu a druga je povlači ... Kako jedna gura, druga vuče nazad, zamislite to tako. Ista stvar se događa sa svetlom, zvukom, elektromagnetnim talasima, mislima, neuronskim impulsima.
Dakle, ako pustim ton od 500 herca, recimo direktno ispred vas, 3 metra daleko - to se zove "azimut od 0 stepeni" - oni uvek razmišljaju o 360 stepeni kad kvantifikuju stvari. Recimo da na zvučniku pustim ton od 500 herca, ono što se u stvari dešava je to da nešto gura, zatim uvlači vazduh, baš kao što je vaša pesnica radila idući napred i nazad. Izmešta vazduh otprilike 500 puta po sekundi. Jasno vam je da ako bih stavio još jedan zvučnik pored, i pustio ton iste frekvencije - 500 hz - on i dalje izmešta vazduh 500 puta po sekundi. Ali, zamislite ih sad kao pesnice koje se na smenu idu napred nazad, napred nazad, tako da kad jedan deo membrane zvučnika ide napred i kao pesnica izbacuje vazduh, drugi se vraća i uvlači vazduh unazad - kad je zvuk u pitanju to su kompresija i dekompresija ( "compression and rarefaction" - sabijanje i razređivanje)Dekompresija znači stvaranje praznina, kompresija - tesno sabijanje. Isto što i pesnica kada se pomera napred. Ali šta bi se dogodilo kada bi jedna membrana gurala vazduh dok ga druga vuče, obe su na 500 hz, obe rade istovremeno, imaju isti broj ciklusa po sekundi ali tačno suprotnih jedan drugom, iliti 180 stepeni izvan faze? Poništiće međusobno delovanje na vazduh, i nećete čuti baš ništa. Ovo zovu poništavanje faza.
Ista stvar se događa sa svesnošću elektrona, ona je vibratorne prirode. I tako, ne mora biti u pitanju ništa što gura ili vuče bilo šta, frekvencija može biti samo broj puta u kojem nešto uradi nešto unutar jedinice vremena. To su sve promenjivi faktori - jer vreme je rezultat toga. Ali jednostavno je, tako imamo deo svesnosti elektrona koji vibrira na jedan način i zatim drugi elektron koji je "par" prvom, isti broj puta po sekundi, isti broj ciklusa po sekundi, isto "herca", ista frekvencija, koja je koliko puta on radi ono što radi. Može biti pomeranje napred nazad, oscilacija, gore, dole - nebitno. Treptanje oka može biti frekvencija, koliko puta trepnete po sekundi, disanje, koliko puta udahnete po sekundi, koliko puta pomislite na svoja stopala po sekundi - to je količina, kvantifikovanje. Kada radite sa "kvantovima", količinom, to je pokušaj da se život uhapsi, to je rad sa "koliko". Zato mi je smešno kada čujem ljude koji tvrde da su duhovni, i koliko vole kvantnu fiziku, to je obična matematika, obične formule - oni možda čuju nekoga kao recimo Deepak Chopra kako diskutuje o kvantnoj mehanici stvarnosti, a zatim pomisle da razumeju kvantnu fiziku. Ali nije kvantna fizika ono što vam se tu sviđa, nego kvalitativna priroda života. Fizika se bavi fizičkim, i onim što utiče na fizičko, sa fizičke tačke gledišta. Ali bilo kako bilo, u svesti elektronove ...svesnosti... Čak ni ne volim da ga zovem Elektronom, više mi se sviđa naziv "Tamna energija". Nije da prihvatam dobro i loše, svetlo i tamu, a doćićemo i do toga, tek uzećemo ovo kao bolji primer. Dok jedan deo vibrira, drugi će se "upariti" sa njim, deo te svesnosti, ista frekvencija ali 180 stepeni izvan njegove faze, prema tome čineći ga neutralnim. Ovo je razlog zbog kojeg naučnici misle da je atom 99.9% prazan prostor, ali nije ... energija je tamo, jedino što fazno poništava samu sebe, drugim rečima: ne stvara talase koje mi možemo očitati. Ali nije nigde nestala.
Posmatrajući ovo možemo uvideti i zašto iluminati rade ovo što rade. Pokušavaju da se igraju Boga, uvek balansirajući jednačinu da bi pronašli neutralnost. Zato pokušavaju kontrolisati i dobro i loše, balansirajući matematičku jednačinu. Kasnije ćete razumeti šta nije u redu sa tim. Ovo što oni rade ... matematika nije život. A to je upravo ono što su prigrlili: numerologija, struktura, geometrija, matematika, brojevi, kvantitativni elementi. Zato što je njihova tačka gledišta takva, ovo što se dešava sada je kao u crtanom Duška Dugouška, kada voda počne da curi iz neke posude a on je začepi prstom, iskoči druga, on je pokrije šapom, odmah izbije na sledećem mestu a on je začepi nosem - voda probije na drugom mestu. Kad god pokušaju začepiti rupu - izbiće nova. Pokušavaju zarobiti prirodu života unutar matematike ... to je ovo što se sad dešava, i ono što se i pre dešavalo. Ali vratićemo se atomu jer je to veoma važno. Dakle, da li vam govorim da postoje samo 2 energije u elektronskom omotaču i da se međusobno fazno poništavaju? Ne. Samo to da će se elektron, uparen sa još jednim - međusobno fazno poništiti. Onda, kako se svesnost manifestuje? Pomeranjem faze da bi se udvostručila amplituda u jednom trenutku, materijalizacija, a zatim vraćanjem nazad na poništavanje faze - može se manifestovati bilo gde. I mnogo ljudi to propušta. Odgledaće film tipa "What The Bleep Do We Know", i samo reći da elektron može biti bilo gde u bilo koje vreme. Ne! To je tečna svest koja se može manifestovati bilo gde, u bilo koje vreme, i ne mora se manifestovati uvek na istom, može biti 45 stepeni izvan faze, može stvoriti tačno pravu jačinu amplitude koja je potrebna da bi stvorila interferenciju, između dve energije unutar sebe.
Onda, šta se događa jednom kada izađemo van prve orbite - oni kažu da mora biti 8 elektrona, 8 bytova unutar bita u kompjuteru, hajde posmatrajmo to ovako - uzmimo za primer NLOe, svi NLOi izgledaju kao svetlosti koje formiraju organizovane strukturalne šablone, zatim počnu treptati i svi se oduševe : "uuuu, kakav light show". To što oni tad rade je komunikacija na isti način na koji atomi unutar molekula komuniciraju jedan sa drugim. Promenu fazu, naglo udvostruče amplitudu tako da se ono što je bilo neutralno odjednom pojavi - i kada bi bili na istoj frekvenciji i vremenskoj skali na kojoj su atomi, kada atom komunicira sa sobom bi videli identičan prizor NLO svetlima i njihovo svetlosnom plesu. Da ste na istoj vremenskoj skali i iste veličine, da imate nervni sistem sposoban da pokupi emisije zračenja to bi ste videli tako. To je demonstracija svesnosti molekula i atome. Vaš um radi na isti način. Interferencijske strukture određenog broja uključivanja i isključivanja faza.
U čemu je stvar? Ako uzmemo polovinu ove svesti koja poprima jednu od karakteristika bez obzira na varijacije koje može imati, sve one su par drugim varijacijama u svesnosti elektrona, i njihovom odnosu sa nukleusom. Polovina te svesti donosi odluku i menja ono što jeste da bi ušla u interakciju sa drugim delom sebe, a drugi deo elektrona/svesti služi kao objekat interakcije. Prema tome, polovina svesnosti atoma služi da bi atom video sebe kao "Ja, Atom". Druga polovina se koristi za nešto drugo. Za spajanje atoma - kovalentna veza je uparivanje komplementarnih energija unutar elektronskog oblaka, koje poprimaju drugačije dimenzije i drugačije karakteristike. Zbog ovoga, ako dovoljno dugo učite hemiju odjednom shvatite da to nije samo linearno. Prvo povezivanje je nešto potpuno osnovno, dok se nakon drugog povezivanja dobiju potpuno drugačije dimenzionalne karakteristike, koje se ne mogu objasniti iz perspektive treće dimenzije. Uzmimo za primer grupu molekula koji se spajaju da bi oformili molekul. Njihovi delovi koji su korišteni u spajanju se spajaju - jer su svesni. Komplementarni su jedni drugima, mešaju se jedni sa drugima praveći ono što se zove "skalarni skok". I druga polovina atomove svesnosti je iskorišćena od strane molekula da bi video sebe kao "Ja, molekul", dok svaki atom i dalje ima deo sopstvene svesti i vidi sebe kao "Ja, atom".