vidiš Baba, vozić ne počinje od tebe i ne završava se na meni... tj .. "inicijacija" za moj post - odu babi - koji sam umorila, nema hveze s tobom lično , a nema veze ni samnom... popiz... sam zbog nečeg drugog... isto tako slučajnog dešavanja...
Kupovala sam jabuke. I stojim tako i biram nešto , a sve su iste neka manja neka veća.. i zovu ih ajdara iako se zovu ajdared .. ko te pita... i prilazi jedna bakica i pita nešto prodavca ... nisam obratila pažnju ..šta bi pitala - pošto jabuke ..i ponovo je nešto pitala jer su bile tri cene..i onda je pitala jel su prskane i onda je prodavac poludeo , počeo je da se dere na nju - Šta me bre maltretiraš za trijes dinara, oćeš kući da ti nosim, ne nisu prskane, rasle su na ekološkoj Tari za trijes dinara sam išo tamo da ih rukom berem ... šta bre oćete , ako oćeš kupi ako nećeš sklanjaj se .. bakica se pobunila , a ovaj je još jače počeo da se dere.. ostali su samo posmatrali dok je prodavac sve više padao u vatru i na kraju joj se uneo u lice i prodrao se - kravo jedna gubi se odavde, sve vi znate a zemlju ste upropastili , sad ću da ti pokažem kakve su jabuke kad dobiješ jednu u glavu !!... jadna žena nije mogla da dođe sebi od šoka i jedva se unatraške udaljila... Ja nisam mogla da verujem šta se desilo odjednom .. Onda je drugi prodavac prišo i reko ovom što je imao napad... - Šta se bre dereš toliko, jel znaš ti ko je ovo bio ?
- Baš me briga ko je bio, krava jedna matora , ona će mene da ...
- Lola Novaković. Jel znaš ti ko je Lola Novaković? - pita ga stariji prodavac...
- Oćeš sad ti da probaš kakve su jabuke...
Nekako sam se , čini mi se na prstima sklonila sa tog mesta ... ništa mi nije bilo jasno .. da nije bila Lola Novaković nego neka anonimna bakica..šta onda??? Odeš da kupiš jabuke i neko ti upropasti dan..i sebi i tebi , a nema pojma šta ga je izazvalo . Prolupao je ko zna iz kog razloga i istreso sav svoj čemer na jadnu ženu... to mi zvoni u ušima - to divljačko - kravo jedna ... a razlika između njih dvoje je nebo i zemlja i on će za dvajes kratkobrzih godina da bude ko zna kakvo matoro džangrizalo, ako dočeka uopšte te godine od ludila u kome živi ...
Bezveze,,ne vredi mi da se isčuđavam ... šta to beše dostojanstvo i poštovanje prema starijim ljudima...