2. Jul 2006. godine
Veliki Bozanski Upravitelj
“Vas je stupanj svijesti odredjen onim Bozanskim kvalitetama koje nalazite na vasem Putu”
JA JESAM Veliki Bozanski Upravitelj, dolazim k vama na danasnji dan kroz nasega predstavnika. JA SAM dosao kako bih privukao vasu pozornost aktualnim informacijama u kombinaciji s upravo zavrsenim zasjedanjem Karmicke Vlade. Ovoga smo puta na ovome zasjedanju sudjelovali u uznesenom raspolozenju buduci su se pocele desavati promjene na koje smo cekali. Brzina je odvijanja ovih promjena cak nadmasila nasa ocekivanja. Ne svi, u stvari daleko od toga da su svi prihvatili nasega predstavnika i poruke koje kroz nju dajemo, ali su se zato promjene pocele zbivati u svijesti ljudi i cak se dovoljan broj pojedinaca pridruzio citanju nasih poruka i zapoceo rad na sebi, na svojim mislima i osjecanjima. Ali znadete da je sve u ovome svijetu odredjeno vasom svjesnoscu, stupnjem vase svijesti, a sto mozete postici i odrzati dnevnim marljivim radom.
Nas je zadatak, kao Uzvisenih Bica, usmjeriti vas razvoj i promovirati da ne prekoracite granice odredjenoga vam evolucijskog smjera. Sada sa zadovoljstvom utvrdjujemo da ste udaljili tu granicu evolutivnoga smjera nakon koje je mogla, uz nesto vece digresije od zadanoga evolucijskoga kursa, slijediti katastrofa. Postigli smo stabilno, uravnotezeno stanje. A u ovome stanju covjecanstvo je spremno nastaviti svoju evoluciju, a mi smo spremni usmjeriti covjecanstvo i koordinirati stvaralacke napore najnaprednijih pojedinaca. Na srecu, takvih je pojedinaca sve vise i vise. Vrlo je mnogo vas, koji su iznova otkrili Put i Ucenje, sposobno uciniti velike stvari. Ne shvacate taj rad i odgovornost koja lezi na vasim plecima. Iako se od vas ne ocekuje mnogo. Vi jednostavno morate svaki dan upamtiti da niste samo fizicko tijelo ciji odraz vidite u ogledalu. I vas zivot nije gotov smrcu fizickoga tijela, vec se nastavlja. A kada sebe konstantno ne identificirate s fizickim tijelom, vec s vasim besmrtnim dijelom, i stalno razmisljate o tome kako vasa djela u sadasnjosti utjecu na vasu buducnost i na okolnosti u vasem sljedecem zivotu, tada cete se moci sve uspjesnije i uspjesnije razvijati. Na zalost, vecina covjecanstva jos ne vjeruje u reinkarnaciju te zive kao da je pred njima samo smrt. Svaki puta kada razmisljate na ovaj nacin, ogranicavate svoje potenicijale i lomite jednu priliku vase veze s visim oktavama i s nama, Uzaslim Bicima. Vas svijet samo poslusno slijedi vasu svijest. Zbog toga vam je receno i govori vam se o sirenju svjesnosti, o sposobnosti da se sadrzi vise i da se nadvise uobicajeni limiti jedne religije, jedne zemlje.
Zato tezimo tome da nas Glasnik ima mogucnost povezati se s predstavnicima razlicitih religijskih uvjerenja i razlicitih zemalja. Jer od toga koliko je siroka njezina svijest, ovisi i ta informacija koju mozemo kroz nju dati. Vrlo rijetko mozemo sresti predstavnika, Glasnika koji je tako svestrano razvijen i pored toga bezuvjetno nam predan kako bismo kroz njega mogli dati taj opseg informacija koji covjecanstvo treba u sadasnjem trenutku. Ali uglavnom smo se navikli koristiti onoga predstavnika koji je na raspolaganju. Stoga vam pristupam sa zahtjevom i molim vas da pruzite svu pomoc nasem Glasniku jer drugoga takvog predstavnika, tako rijetko i na tako razboritoj razini suradjivanja s Bratstvom, ne mozemo naci u skoroj buducnosti. Dakle, sa zahvalnoscu prihvatite nase poruke. Vasa razina svijesti nije odredjena kolicinom mentalnih informacija koje ste sposobni primiti u svome umu. Vasa razina svjesnosti odredjena je onim Bozanskim kvalitetama koje nalazite na svome Putu. A medju njima je najbitnija predanost, iskrenost, da nema nikakvoga interesa te poniznost.
Bez ovih osobina nikakva mentalna postignuca ne dopustaju uzdizanje na novi stupanj svijesti.
Stoga ne umara nikada ponavljanje o razvijanju Bozanskih kvaliteta u vama. Vase vas stremljenje primorava da postignete ono sto je potrebno vasem razvoju. Dakle tendencija ce i stalnost biti sljedece kvalitete koje trebate.
Pazljivo razmislite o tome sto sam vam kazao. O onim zahtjevima koje postavljamo pred nase ucenike. Jesu li mnogi od vas spremni odrzavati u svojoj svijesti svakoga dana ispravne postavke? Ne skrecu li dnevno ispraznost i vasi ciljevi, koje ste pred sebe postavili u ovome svijetu, od sluzenja? Svatko od vas sam bira sirinu zrtve koju je sposoban podnijeti. Ali uvjeriti vas mogu da je krajnja pozrtvovnost, koju mozete podnijeti, nijekanje u cjelosti svega sto vas vezuje za fizicki svijet i postizanje onoga stanja slobode od karika materijalnosti koje ce vam dopustiti da se vise nikada ne utjelovite u fizickome tijelu.
Prema tome, evolucijski se put razvoja, kojem vas poducavamo kroz naseg predstavnika, krece upravo onako kako smo naucavali kroz mnoge druge predstavnike i proroke davnih, ali i ne tako davnih vremena. Uvijek mozete zgrabiti zajednicko u mnogim Ucenjima koje smo vam dali. I uprkos ovim iskrivljenostima, koje su bile stvorene od strane mnogih sljedbenika, nisu zahvatile u potpunosti glavnu srz Ucenja ili su slobodno iskrivile Ucenje iako je bit moguce razlikovati u mnogim religijama, vjerama i ucenjima za one koji su otvoreni svojim razumom i koji su radoznaloga uma. Nema proturjecnosti izmedju Ucenja koje smo dali kroz nasega predstavnika sada i izmedju onih temelja koji su dani od strane svih utemeljitelja svih svjetskih religija. Pokusajte u svojoj svijesti naci zajednicko i razumijeti cete da je iza mnogih dogmi i pravila isto Ucenje koje vam mi sada dajemo. Nema u svijetu drugoga Ucenja koje bismo vam mogli dati. Ali ima mnogo ljudi koji pokusavaju privuci pozornost mnostva te radije provode neobicne prakse i ucenja i sto je najsablaznjivije pronalaze svoje sljedbenike. Zbog toga je za vas vrlo vazno podici svoju svijest na onu razinu kada s vasih ociju pada iluzija te vidite bit svakoga laznog gurua te razlikovati mozete gdje je u tome ucenju istina, a gdje lezi drskost. Stoga se ne sramimo stalno iznova ponavljati da je vas glavni instrument, kojim se trebate rukovoditi kada djelujete u svome svijetu, vase srce i iskrenost vasih motiva. Ako ste casni, nesebicni i radoznaloga uma, tada ce vam se otvoriti pristup istinitim izvorima i moci cete utaziti zedj za znanjem pritiscuci svoje usnice kugli rashladjenosti zivuce tekucine nasega Ucenja sto ga uvijek dajemo vama, ljudima Zemlje.
Slozenost postojanja u vasem vremenu uzokovana je time sto je tok informacija toliko zasicen i zastrt razlicitim supstitutima da se od vas zahtijeva sva vasa paznja i intuicija kako biste se uhvatili i snasli u ovim tokovima. Nikada ne tezite probati sve. Tako moze doci do zasicenja i zastoja. “Progutajte” samo iskusanu, kvalitetnu duhovnu hranu sto vam je mi dajemo kroz nase predstavnike i proroke. Sada kada ste upozoreni, sva odgovornost izbora literature, koju citate, i izvora, koje koristite, lezi na vama. Rijec je o vasem odabiranju i vasoj karmi zbog krivoga izbora, a za sto ste sami odgovorni.
Jedna je od zadaca, koja se ostvaruje od strane Karmicke Vlade, olaksati teret karme losega odabiranja ucenja koje ste odlucili slijediti. Kako bi vam se olaksala karma zbog kretanja pogresnim putem, mozete se obratiti Karmickome Odboru i meni osobno i zatraziti takve okolnosti u vasim zivotima koje ce vam omoguciti razumijevanje i spoznavanje svih svojih pogresaka te kako biste slobodno nadisli karmu krivoga izbora u vasim zivotima.
Danas smo razgovarali o mnogo cemu i nadam se ta ce vam to koristiti.
JA JESAM Veliki Bozanski Upravitelj, uvijek s vama!
© Tatiana Micuscina, 2006
http://sirius-ru.net/