Draga Starcy,
veruj mi, ozarim se potpuno kad sretnem ljude koji rade sa svojom kartom, i koriste astrologiju da bi se dalje razvijali u duhovnom i fizickom svetu. Nadam se da cemo jos cuti takvih iskustva na ovom forumu :)
U međuvremenu, evo jos malo o Hironu...
Hiron je relativno malo nebesko telo koje je otkriveno 1. novembra 1977. godine. Njegova orbita lezi izmedju Saturna i Urana, i potrebno mu je 50 godina da obidje oko Sunca. Njegova elipticna orbita je uzrok sto on boravi razlicito vreme u pojedinom znaku zodijaka. Kiron tako putuje znakom Vage svega 18 meseci, dok u Ovnu ostaje cak 8 godina. Neki astrolozi smatraju da on upravlja znakom Device, a druga opcija je Strelcem.
U mitologiji Hiron je bio kentaur, pola covek pola konj. Bio je izlecitelj, astrolog, ucitelj, muzicar i ratnik, sve zajedno.
Kako je gore spomenuto, Kiron orbitira izmedju Saturna i Urana, tj. izmedju poslednje unutrasnje i prve spoljasnje planete. Ovaj polozaj mu daje ulogu mosta izmedju unutrasnjih i spoljasnjih planeta. Pomocu Kirona misteriozne planete Uran, Neptun i Pluton bivaju pristupacnije. Kolektivna energija ovih planeta moze se osetiti i koristiti pomocu Hirona.
[b]
Legenda o Hironu[/b]
Legende su nosioci simbolike. Nema pravog shvatanja onoga sto u astrologiji donosi bilo koja planeta, aspekt ili polje, ako se ne shvati kakav znacaj toj simbolici osoba sama pridaje.
Neki, kada procitaju pricu o Hironu osete strah, neki osete ispunjenost, smisao. To je nasa prva reakcija, po kojoj se upravljamo nesvesno u zivotu kada se Hiron aktivira. I te reakcije i to ponasanje je najlakse predvideti u necijoj natalnoj karti. Ali, ravijajuci se duhovno, osvescavajuci i radeci na svojim nesvesnim reakcijama mi postizrmo da lekcije ucimo 'unutar sebe', da nije neophodno da ih uvek odigramo u fizickom svetu, da bi smo ih dostigli. Na taj nacin integrisemo sami svoje licnosti, svoje teznje, i u stanju smo da nepredujemo kao celovit deo necega viseg, a ne samo kao more iydvojenih reakcija koje nas bacaju kroz zivot terajuci nas da ucimo lekcije od kojih smo pokusavali da se sklonimo.
Oprostite mi na ovom skretanju od teme. Pretpostavila sam samo da je u redu reci par reci o tome zasto je legenda bitna, zasto simbolika nije uvek u pocetku univerzalna, i zasto je vazno da svako najde svoj put....
Evo sada: