Moderatori: Svi aktivni urednici, Dejjan
charleston napisa:Mislim da "dublje principe" objašnjava i tumači tijekom studija jyotisha koji traje 4 godine ....
charleston napisa:Ha?!
Parampara... jel to oće reć cijena za godinu studija?
charleston napisa:Znaš šta, mislim da je Adrian negdje pisao o tome tko ga je učio jyotishu ... Nažalost nisam to zapamtila.
A što se tiče remedija, ti tu misliš na upaje? Na tehnike sprečavanja/ublažavanja negativnih tendencija tj na prevenciju?
Ako na to misliš, onda ti mogu reći da se Adrianov jyotish sastoji upravo i većinom od toga...
Ako sam te dobro razumila, ti bi da jyotish danas izgleda jednako kao u svojim počecima, npr kao u BPHS?
charleston napisa:Da, ali jyotish se mijenja jednako kao i sve ostalo .... mislim, ništa ne može zauvijek ostati onakvo kakvo je u jednom određenom trenutku (vremena i prostora) ?
charleston napisa:A mene jyotish osvojio baš zato što mi se učinilo da tu ne može biti money makinga ni ego "trippinga" ....
Jer je jyotish EGZAKTAN.
U jyotishu npr Mars i Saturn nikako ne mogu biti dobri, dočim im zapadnjačka astrology pridaje svakojake divne osobine i tumači ih pozitivno ako su u odnosu s ovom ili onom planetom, na ovom ili onom stupnju, itd... U zapadnjačkoj astrologiji se odvija veliki money making samo tako što pričaš ljudima o njima samima (nikad dosta priče o sebi.. ) - pa ako negdje i pogriješiš, možeš se snaći tako što ćeš otkriti novi faktor u natalu koji tumači to nešto što si pogriješio ili previdio, i time sve objasniti, bla bla bla .... E, toga u jyotishu ne može biti. Tu je na raspolaganju manje elemenata i stoga je potrebno istinsko poznavanje materije da bi se čovjek mogao i usudio time profesionalno baviti. Nije dovoljno biti samo uvjerljivi i/ili šarmantni pripovjedač, poznavati arhetipove, povezati ih s planetama i ajde. Osim toga, jyotish se bavi predviđanjem tendencija, negativnih i pozitivnih razdoblja, predviđa što se kada može očekivati (Adrian uvijek točno predvidi u svojim godišnjim prognozama) a to oduvijek i jest bila svrha astrologije....
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost