Moderatori: Svi aktivni urednici, Jiva
zvoncica napisa:Vidi: nisam ja tu da glasno sudim je li nešto pametno ili nije.
Otvorio si zaključanu temu, na kojoj doista iznosiš SVOJA viđenja. I tu ti se nitko ne miješa.
Nakon toga otvorena je nova tema, ova na kojoj upravo sada raspravljamo, da bi mogli raspravljati o onome što si napisao na svojoj temi, a naravno, i šire što je sasvim prirodan tijek neke diskusije, ako ona postoji, štovše to je prvi dobar znak da jest to što jest - razmjena mišljenja.
Ja ti samo pokušavam objasniti da ljudi imaju pravo na slobodu iznošenja vlastitog mišljenja, ovdje.
Ukoliko bi se jednostrano zabranjivalo pravo na mišljenje, a dozvoljavalo pravo samo na određeni tip formiranja mišljenja to bi značilo nametanje forme mišljenja, a to je kontradiktorno samoj misli.
E, sad , ja znam da ti to jako dobro razumiješ. Ono što ti ne želiš je da se to dešava.
MIsao je slobodna...Pokušaj konstruktivno utjecati na tijek njezina formiranja, a ne "čizmom".
Ovo ti je najdobronamjerniji savjet, ja ne znam kako drugačije da to pokažem, nego da još i napišem "crno na belo" da je tako.
rade1969 napisa:Mislim da se ovim međusobnim raspravama udaljavete od osnovnog smisla postojanja ovog foruma-DUHOVNOSTI.
Nadmetanjem se samo hrani ego,ne ubjeđujte nikoga,pokažite vaš put i vaše spoznaje i ostavite ostalima da u okviru svoje slobodne volje odaberu šta im od toga odgovara. Nepotrebno gubite dragocjenu energiju,ovdje se osjeti previše negativnog naboja,to odbija ljude da se uključe i daju svoj doprinos.
Moje razumjevanje onoga šta se dešava oko mene se zasniva na razmišljanju,čitanju i radom na sebi.Na ovom forumu sam zaista u više navrata nalazio rješenja za moje nedoumice,ima vas mnogo čija razmišljanja su slična mojim ali takođe i onih koje ne razumijem ali mi ipak daju nekakav uvid u nešto što nepoznajem,bez obzira na nerazumjevanje ja sam tim saznanjem bogatiji .
Spominjali ste srce i ja vjerujem da je ono inteligentno,evo šta o tome kaže dr Rollin McCraty
Možemo li reći da srce ima vlastiti um?
ROLLIN: Mogu vam reći ono što naša i slična istraživanja potvrđuju. Ne bih mogao reći da srce ima vlastiti um jer smatram da se predodžba o umu u trodimenzionalnom svijetu veže uz mozak i svijest. No, srce je ulaz u drugačiji tip inteligencije. To bismo mogli nazvati umom. Ali ja o tome volim razmišljati drugačije. Zašto ljudi srce povezuju sa intuicijom? Aspekt intuicije, činjenica da su nam neke stvari poznate, a da ni ne znamo odakle ih znamo, sve to dolazi iz srca. I to mislim doslovno, jer je to pristupanje posve drugačijoj domeni obrade podataka. Ljudi to nazivaju intuicijom, višim stupnjem svijesti i slično.
Informacija se može inplementirati u čovjeka,tačnije sve tajne nosimo sa sobom i to treba shavatati bukvalno,nije li rečeno da tajnu treba sakriti u srce ljucko, jer ljudi tamo nikada neće tražiti.Po meni kljuć prenosa informacija nisu samo geni nego i misao,zvuk,frekvencija i naravno voda.Ona pamti i prenosi informacije jer jedina može doći u amam baš svaki dio tjela,dalje tu je svjetlost o kojoj malo znamo i još uvjek lutamo i bavimo se njenom prirodom tj.je li talasna ili čestičana a ona je i jedno i drugo po potrebi a takođe zavisi i od posmatraća(Anštajn se sa ovim patio puno uz veliku pomoć Mileve ).
Ovdje operišemo sa informacijama,dobijenim iz astrala ili od anđela,atlantiđana ,svejedno to su informacije.Potvrda tih informacije za sve druge koji te informacije primaju iz druge ruke uvjek može biti upitna,jer mi nemamo to iskustvo koje nam želite prenijeti.Pisani jezik je nedostatan i nemože u potpunosti prenijeti slike i emocije koje ste spoznali,i to je takođe jedan od izvora nesporazuma.Mi ostali imamo samo tekst na ekranu (informaciju).Možemo postaviti pitanja.Sa kim su se povezali ?,Zašto su izbrali baš njih ?.Ne vidim vam oči i teško mogu potpuno biti siguran kakvu energiju prenosite,ali tu je intuicija, ona reaguje jer smo povezani.Ovim samo želim ukazati da ne trošite energiju uludo,neke ljude netreba spasavati,možda je to njihov put.
Bit ću vrlo iskren,ja sam kršten veoma kasno prije par godina i religiju kao skalpelom odvajam od vjere, u mom poimanju to su dvije različite stvari.Religija ili (religio-veza na lat.) je po meni obmana jer između mene i tvorca nema nikoga.Religiski koncept se postavlja između mene i tvorca, i po momo skromnom mišljenju sa vrlo jasnom namjerom manipulisanja.To se zdravorazumskim razmišljanjem da brzo uvidjeti ako se želi misliti , na ovom forumu je više puta ponavljano "LJUDI MISLITE ,ZASUČITE RUKAVE I RADITE NA SEBI" ,ali avaj neki bi razna instant prosvjetljenja.Tkođe mislim da su jevanđelja izmjenjena i svedena na četiri a ima ih bar još 100 ,dodouše i tu ima svakavih budalaština.Zato je car Konstantin na prvom vaseljenskom saboru upravo to i uradio počeo prilagođavati učenje u cilju manipulacije.(POSTOJE DVIJE ISTORIJE JEDNA LAŽNA I DRUGA IZ KOJE SE VIDE UZROCI DOGAÐAJA-Balzak).
Treba biti vrlo mudar i pažljivo čitati i Bibliju i ostale knjige,jer neke istine od Tvorca nam dane nisu mogli izmjeniti a i laži se mogu otkriti.Religiozni fanatizam je najveći i ubjedljivo je najveći ubica u istoriji čovječanstva.Kakv apsurd ubijati za rad oca našega, braću i sestre naše.Otac moderne religije Tertulijan kaže "Vjera u apsolutno je vjera u apsurde"
I Anastazija kaže skinite Isusa sa krsta,ta kolektivna projekcija raspeća je toliko moćna da ljudi postaju stigmate tj.bolesni . Ja mislim da je to namjerno projektovana slika,jer snaga i energija ljucke misli je nezamisliva i tom energijom se upravlja starim znanjima o kojima vas nekolicina priča (Smaragdne tablice sveštenika Thota-Atlantida)
Zašto je raspeće najraširenija slika među hrišćanskim svjetom ?
Zašto vaskrnuće kao najveća tajna hrišćanstva ne zauzima to mjesto ?
Kome je to u interesu ?
Momenat kad sam shvati da zaista postoji nešto značajno i sveprisutno je jedan događaj u ratu.Naime sa mojim drugovima sam bio izložen žestokom granatiranju,jedna od granata je pogodila municiju,upalilo se barutna punjena od granata,sve gori.Nisam bio siguran jesmo li se svi sakrili i izašao sam da uzmem neke optičke uređaje koji su ostali napolju i da vidim ima li ranjenih.Prije toga je palo jedno 6-7 granata i u momentu mog izlaska jedna padne na 2-3 metra od mene i ne eksplodira.Vratim se u rov,sljedeća eksplodira i tako još najmanje 3-4 granate.Strah i drhtavica su me obuzeli tek kasnije kad je sve prošlo.
Od ovog momenta sam počeo značajnije proučavati Hrišćanstvo i druge religije,zajedno sa nekom duhovnom literaturom.
Neobično je da sam recimo ranije pokušavao čitati Bibliju i Sveto Pismo,biću slobodan i reči da nešto što nisam još spoznao u meni ,nije mi dalo da čitam tu literaturu niti bilo koju drugu koja je apsolutna u svojoj doktrini.Prošle su godine dok nisam mogao čitatai takve knjige,u međuvremenu sam se bavio nekim drugim stvarima ali vidim da mi to sada koristi u nastojanju da stvorim širu sliku o svijetu u kojem živim.
Bilo bi mi drago da nastavite sa vašim uvidima ali u jednom daleko mirnijem tonu u koje ćemo se fokusirati ZNANJE i tumaćenje onoga što meni a vjerujem i drugima koji zbog hendikepa ličnog iskustva kakvog vi imate nemožemo odmah razumjeti.
Zdravlja svijetlim mislima vašim.
Litlneks napisa:Rade 1969 odgovora onima koji žele da vladaju nama!!!
rade1969 napisa:Litlneks napisa:Rade 1969 odgovora onima koji žele da vladaju nama!!!
Vaša saznanja su meni dragocjena,ja vas čitam i nastojim razumjeti jer po mom mišljenju razumjevanje je osnov zdravih međuljuckih odnosa.Neke stvari nerazumijem i neznam ali koristim PM pa pitam,neke vaše navode pokušavam provjeriti,tražim potvrdu...itd.
Da brate Litlneks to se mora imati na umu,njihovo vrijeme prolazi i na svaki način će pokušavati kako bi produžili svoju vladavnu.Teorija ZAVJERE ne postoji,ZAVJERA je tu
"Pojedinac je hendikepiran kada se susreće sa teorijom zavere, jer je ona toliko monstruozna da ne može da poveruje da je istinita."EDGAR HUVER .Njima upravljaju negativni entiteti iz astrala,svjedočanstva za to se mogu naći na raznim mjestima.
Istina i Vera 072 iznose znanje koje su primili,Telerman ono što je vidio u astralu i svi drugi koji imaju takvu vrstu uvida,bez obzira razumijemo li ih ili ne oni treba da iznose svoje spoznaje jer su to sve dijelovi velikog znanja koje je za nas ostavljeno.Međutim ključevi kojima se ta znanja otvaraju su dati samo nekima,dozvolimo im da ih iznose i da ih argumentovano brane-znanjem.
Zdrave su svijetle misli vaše.
Povratak na RIZNICA NEAKTIVNIH TEMA
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost