Dajboze,
ja mislim da te tigar napada iz istog razloga sto je mene i Vesnu napao crni pas, a nedavno Ilju lesinar. To su nasi unutrasni demoni koji se obicno pojavljuju u obliku neke zivotinje. Jedan moj prijatelj ima unutrašnjeg demona u obliku ajkule. Ta životinja predstavlja niže odlike naše ljudskosti i izazivaju na primer nekontrolsane emocije, gnev, bes, strah, mrznju i slično. Kada ih ukrotimo, to znači da smo ukrotili te niže odlike ljudskosti i stavili ih pod kontrolu uma. Drugim rečima, to znači da smo naše astralno telo doveli pod kontrolu mentalnog tela. Taj dogadjaj sa tigrom se možda odigrao u području koje neki hermetisti nazivaju BAG. To je najniži deo astralne sfere koja se nalazi nešto iznad eterične ravni. Pretpostavljam da taj tigar, kada se pripitomi, postaje tvoj verni prijatelj. Ja svog psa, od kada sam ga pripitomio, čuvam u posebnoj astralnoj kućici, gde se nalaze i neke druge životinje koje sam upoznao ili dobio na poklon tokom mojih astralnih putovanja. Obično kada krećem u meditaciju, ja odem i do te kućice da pozdravim i nahranim sve te životinje.
Možda tvoji susreti sa tigrom predstavljaju i nešto sasvim drugo. U svakom slučaju, meni je nekako očigledno da taj tigar i ti imate neku jako čvrstu zajedničku vezu.