Evo bas bi bilo lepo da neko napise raport-ic,kako je bilo u Ritopeku ,na casu ishrane u prirodi,za nas koji smo daleeeko i nazalost nismo bili u mogucnosti da licno prisustvujemo dogadjaju.
Cula sam da je dozivljaj u Ritopeku preci skelom preko Dunava...
u subotu, 29. maja, idemo na čas ishrane u pirirodi u Slance. Okupljanje je u 9.30 h na poslednjoj stanici autobusa 27E u Mirjevu. Početna stanica je na Trgu Republike, zatim dolazi stanica u 29.novembra kod Slatke kuće Swiss Lion, pa na Partizanskom putu... to su mesta gde bus 27E možete da uhvatite.
Od poslednje stanice 27E u Mirjevu, spuštamo se kroz šumu u Slane i pročešljavamo livade, voćnjake i šume ovog dela beogradskog atara.
U slučaju kiše i lošeg vremena, izlet se otkazuje i pomera za kraj juna!
Vodič: Mirjana Petrović
Participacija: 100 din
Dela i jedino dela su ona koja dele bica ...
Na ona koja imaju znanje i ona koja ga jos uvek nemaju...
U vedama se spominje da su mudraci koji su isli ziveti odvojenim zivotom u sumi jeli suvo lisce.. mislim da se ovde krije bitna informacija.. mada pise i da su neki jeli pepeo i oblacili se u koru drveca, od toga su pravili odecu..
~~ "Smatram svoje delovanje prema drugima kao moje delovanje prema Bogu; i delovanje svake osobe prema meni prihvatam kao delovanje Boga." ~~
Ne znam koliko im je pepeo bio ukusan i koristan.. Znam da smo ga mi ovde koristili npr za ispiranje zira od hrasta.. Sto se tice oblacenja u koru mora da je divan energetski osecaj nositi to na sebi.. A jos stimulise svojom gruboscu akupunkturne tacke.. Zanimljivo, zanimljivo.. Mogli bismo d a napravimo neku radionicuy u Planinici narednoig leta...
Dela i jedino dela su ona koja dele bica ...
Na ona koja imaju znanje i ona koja ga jos uvek nemaju...
Posto nemam pepela mogu samo da spekulisem ali zasigurno dobro prociscava, poput kurkume a ti asketici i tako nisu isli u sumu da bi uzivali u ukusima vec u odvojenosti.. postili bi danima a kad bi jeli to bi bilo samo neko lisce, korenje i voda.. znam da pepeo ima minerale mada ne znam koliko ljudsko telo moze da ih apsorbuje, zasigurno je da se telo menja drugacijim nacinom zivota.. suvo lisce sam bio malo jeo ali nisam hteo vece kolicine jer ne znam koje je otrovno a koje jestivo..