Znam da će za ljubitelje "svetih mjesta" i sličnih lokacija ovo da bude u neku ruku razočarenje, ali osjećam se dužnom da ovdje iznesem neke podatke koje sam dobila prije par mjeseci u vezi s ovom temom.
Nakon jedne prilično neobične (da ne kažem šokantne) vizije jednog od pravoslavnih svetaca i njegovog "stalnog prebivališta", saopšteno mi je sljedeće:
Sveta mjesta koja su vijekovima služila kao utočišta za brojne ljude željne okrepe Duha, utjehe, nade i iscjeljenja tijela i duše, polako se urušavaju i odlaze u prošlost. Njihova energija se gubi i polako prestaje da ima značaj te zasluženo odlazi "u istoriju". Ta sveta mjesta, bilo da se radi o crkvama, hramovima, ili prosto mjestima koja su zračila nekim božanskim i/ili iscjeliteljskim energijama, "odradila" su svoje i stoga sve manji broj ljudi ih posjećuje.
Kada sam pitala: a šta će se onda desiti kao posljedica "odumiranja" tih vijekovima poznatih svetih mjesta? dobila sam sljedeći odgovor:
Novi ljudi, oni koji su se izgradili do te mjere da su stekli određenu mudrost, i stopili svoje tijelo većim dijelom sa Sveprisutnim Duhom/Bogom/Životom - postat će NOVI CENTRI OKUPLJANJA LJUDI. Naime, vibracija koju su postigli (čitaj dosegnuti nivo Svjesnosti) privlačit će kao magnet ostale ljude koji će, po Božijoj promisli, biti upravo poslani do njih.
Tako će se oko određenih ljudi koji svoju moćnu energiju disperziraju u sav okolni prostor, okupljati svi oni koji to budu osjetili i koji budu privučeni takvom vrstom vibracije. Ovdje se ne radi o nekolicini ljudi, već o većem broju osoba jer ih dosta sazrijeva i stiže na onaj potrebni nivo koji, kad se jednom pređe, počne isijavati iz sebe kompletnu teksturu onog što zovemo "Božanski privlačnim osobama ili mjestima". Neće to biti nikakvi novi sveci niti će te ljude trebati posmatrati kao neke idole ili vođe. Naprotiv, ti ljudi će svojom poniznošću i dubokim SHVATANJEM SVOJE SVRHE, biti na usluzi svima i Duh/Bog/Apsolut/Život će kroz njih djelovati i "raditi svoj posao".
Iako zvuči prilično nevjerovatno, jasno mi je i zorno pokazano kako će se to odvijati. No, i meni samoj još uvijek nije potpuno jasno ZAŠTO će se to baš tako dešavati i zašto stara sveta - energetski jaka mjesta polako odumiru. Ali, vjerujem da će u pravo vrijeme i odgovor na to pitanje izroniti na površinu. Da budem iskrena, već su kockice pomalo počele da dolaze, ali za cjelokupan mozaik vjerovatno treba da shvatim još neke stvari i da prije svega meni budu jasne, pa da onda mogu to da podjelim i sa drugima.
To je ujedno i dodatna informacija za Dajboga i sve one koji traže energetski jaka mjesta na kojima bi osnovali nova eko naselja ili duhovne ritrite.
I na kraju, da kažem samo da je jedan član ovog foruma (nije Dajbog,za promjenu, hehehe) potpuno isto vidio i osjetio i to u istom danu kada i ja. Tako da već imam jednu neovisnu potvrdu onog što sam čula/vidjela.
.