5. И Админ видећи да је неваљалство људско велико на форуму, и да су све мисли срца њихова свагда само зле,
6. Покаја се Админ што је створио форум, и би му жао у срцу.
7. И рече Админ: хоћу да банујем са форума све људе, које сам пријавио, од човјека до стоке и до ситне животиње и до птица небеских; јер се кајем што сам их пријавио.
8. Али Тале нађе милост пред Админом.
9. Ово су догађаји Талетови: Тале бјеше човјек праведан и безазлен својега вијека; по вољи Админа свагда писаше Тале.
11. А форум се поквари пред Админом, и напуни се форум безакоња.
12. И погледа Админ на форум, а он бјеше покварен; јер сваки форумаш поквари пут свој на форуму.
13. И рече Админ Талету: бан сваком форумашу дође преда ме, јер напунише форум безакоња; и ево хоћу да их затрем са форума.
17. Јер ево пустићу бан на форум, да избанујем сваког форумаша, што је год на форуму све ћу избановати.
18. Али ћу с тобом Тале учинити завјет свој: остаћеш у форуму ти и синови твоји и жена твоја и жене синова твојих с тобом.
21. И узми са собом свега што се једе, и чувај код себе, да буде хране теби и њима.
22. И Тале учини, како му заповједи Админ, све онако учини.
--------------------------------------------------------------------------
1. И рече Админ Талету: остани ти у форуму ти и сав дом твој; јер те нађох праведна пред собом овога вијека.
4. Јер ћу до седам дана пустити бан на форум за четрдесет дана и четрдесет ноћи, и бановати са форума свако тијело живо, које сам пријавио.
5. И Тале учини све што му заповједи Админ.
6. А бјеше Тале шест месеци на Објавама кад дође бан на форум.
7. И остаде Тале на форуму и синови његови и жена његова и жене синова његових.
10. А у седми дан дође бан на форум.
12. И удари бан на форум за четрдесет дана и четрдесет ноћи.
23. И банује се свако тијело живо на форуму, и људи и стока и што год гамиже и птице небеске, све, велим, банује се са форума; само Тале оста и што с њим бјеше у ковчегу.