Molim admina da moje postove premjesti negdje ..ili ih baci u smeće a Alaemyrus molim za oprost ako sam nenamjerno skrenula temu..vratimo se kampu Tamiš..jos jednom :sorry: i puno smijeha i srece svim kamperima
..LJudsko srce nikad zadovoljno nije
( Stara narodna )
..I bolje da nije...
( 5.element )
Pozdrav 5element
U pravu si, malo smo odlutali od teme za kamp Tamiš, ali pošto je ideja o zajednici, koju si iznjela veoma interesantna, predlažem da otvorimo novu temu- možemo je nazvati Zajednica Žumberak- ideje i sugestije, ili nešto sl. pošto sam ja urednik mogu da prebacim tvoje postove i druge vezane za ovu temu.
Takođe hvala na pozivu, ja duboko vjerujem da ćemo se sigurno svi vremenom upoznati, kao što reče Vesna: u Žumberku, na Rtnju, Kosmaju ili negde već drugo. Ili ćemo pre ili posle posjetiti sve navedeno.
A vjerujem da će biti i mnoštvo prilika da male zajednice sarađuju između sebe, biće to i jedan od načina za lakšu održivost
Postovanje svima,
Hvala Alaemyrusu sto je obavestio forum o nasem skupu,dobrodosli su svi koji prepoznaju lepotu takvog druzenja :D
evo par odgovora...
uopsteno kamp ima svrhu duhovnog usavrsavanja osoba i sve je sa tim ciljem,kamp ne ugadja niti meni,niti nekome pojedincu,on ugodjava stvaranje povoljnih uslova za spiritualni napredak... oni koji to prepoznaju srecni su jer mogu slediti direktno put... oni koji to jos ne mogu prepoznati,moraju jos malo da budu tu gde jesu... i to je u redu.
za JASNU
pa ovaj gore deo se odnosi na ono da se ugadja gostu... dakle mi ne pustamo goste da rade sta zele,jer osecamo i duznost i svrhu prema bozanskoj osobi,i misiji nase duse... tako da prvenstveno sluzimo taj aspekt... a iskreno,do sada je bila samo jedna osoba koja je bila poslata kuci sa kampa od ukupno nekih stotinak koji su kampovali sa nama,ta osoba je bila vise puta,stim sto je zadnji put bila agresivna prema drugom clanu (clanici) kampa... kada je bilo primeceno bilo je reseno udaljavanjem te osobe...) daljim uvidom u stvari pokazalo se vrlo ispravnim to sto je ucinjeno... meni jeste zao sto je decko imao problema kod kuce,al to nije razlog niti nacin da pravi probleme drugim ljudima.pravila su tu da zastite sve ucesnike kampa.
To je objasnjenje zasto nije sve dozvoljeno.
-------------------
drugo je jako interesatno sto si spomenula unutrasnje odlike osobe,na primer kakve unutrasnje osobine ima osoba koja pije,pusi i psuje... i na primer u vreme kada ljudi odu na pocinak prolije na primer pivo po vrecama i ljudima ljudi koji su legli da spavaju?, il da neko pusi ispred satora i da to udisu ljudi u satoru??? (lako bi se moglo desiti) i tako dalje,to bi bila cista agresija na ljude koji samo zele da budu pozitivni,mi smo protiv agresivnosti takve vrste i zato jednostavno u najavi kazemo kakvi ljudi ce biti na kampu,dakle ako neko zeli da se druzi sa ljudima koji piju sokove,cajeve,kombuhu,kavkaski kristal,kefir... koji jedu vegetarijansku hranu,koji ne psuju ,ne vicu, rade na svom unutrasnjem miru, treniraju nesto il se bave umetnoscu,il jednostavno traze svoj osmeh u ovom svetu,pa verujem da cete naci barem par takvih osoba na ovom kampu...
Dakle kamp je nesto kao punjene baterija pozitivnom energijom... i idemo na njega da bi se opustili... ne zelimo da bude ispada i cinimo sve sto je moguce da tako bude,...ne bude sve matematicki idealno al uvek budu vredne zivotne lekcije...nekada pada kisa,nekada oprema zakaze il mi ne odradimo sve idealno,al to je sve ljudski i tu smo da se snadjemo u pomognemo u svim situacijama...
U VEZI NETOLERANCIJE prema losim navikama,i stvarima...
dakle duhovnost se definise na mnogo nacina...
jedan od lakih i jednostavnih je i ovo
1 prihvati dobre stvari(navike,ponasanje,itd)
2 odbaci lose(navike,ponasanje itd)
3 imaj osmeh
recimo mozemo reci da je to sve u malom 123
ne znam da nekom moze biti nejasno da je unistavanje svog tela lose a unistavanje tudjeg(pusenjem u blizini drugih) da je to i agresivnost...
Nisam za to da pustam nekog da me svesno il nesvesno povredjuje...
Vaisnavizam uci da trebamo izbegavati nasilje kako prema drugima tako i prema sebi,trebamo zastiti osobe...
samim tim ako bi zastitili malu bebu ,da ljudi ne puse pored nje,zasto ne bi zastitili odraslu osobu da joj se to isto ne desi,jer ako je lose za bebu lose je i za odraslu osobu... pa cak i ako je ta osoba ja...ili ti?
zasto ne zastiti? nismo toliko losi da nas treba potrovati? Dakle to je ljubav prema zivotu :D
Dakle eto to je malo o pravilima... naravno da je lepo sto je Alaemyrus postavio...
izvinjavam se svima onima koji su citali temu uzalud i trosili vreme...
nadam se da ce naci neko ko bi dosao na kamp :D
jer osecaj slobode, i DOMA koji imamo tamo ostaje u srcu tokom cele godine...
DajBog ako bude ikakve sanse da svratite na neki dan bice to divno,a nadam se da cu vec nekako naci neke slobodne dane da svratim u BG,od kada sam ono pisao radim non stop :( to je dobro jer mi novac bas fali i za osnovni zivot ali... moracu da zrtvujem malo novca da bih dobio malo vremena za susret :) mislim da bi to bila mudra investicija nadam se da ce biti prilike :)
podrzavam ono sto radis,prema Alaemyrusovim recima,jako je lepo ono na Planinic :D
sve najbolje svima...
ocekujemo kamp na tamisu da bude 15 jula
cena za 7 dana bice oko 3500 dinara..
(precizniji proracun bice napravljen par nedelja pre kampa iskreno mislim da ce tu biti cena...)
to bi trebalo da ukljucuje i zajednicki rucak,... jedu oni koji saradjuju u spremanju :D
(obicno je dovoljno svaki drugi dan da osoba sudeluje)
koriscenje satora,anti komarne prostorije,prevoz na mesto kampa,dostava hrane,vode,gumenih camaca(ako mi ih leminzi nisu izgrizli) se podrazumeva...
ako neko ima neki kanu,sator,satorsko krilo il nesto od opreme sto bi doneo da se koristi na kampu neka mi javi kako bih to imao u vidu.
Istina je moj mac,istina je moj stit
u dobroti lezi snaga,sto je dobro to je lepo.