DAJBOG napisa:jasna napisa:Da, Šegrte, već sam gledala ove sajtove i ovu vrstu kuća. Vrlo su zanimljive, a pošto ti ovdje plasiraš i enterijere nekih od njih, da i ja jednu postavim, za one koji ipak vole malo veći komfor,![]()
quote]
NE RAZUMEM
KAKO NEKO MOZE VOLETI VECI KOMFOR?
ZAR TO NIJE PREPUSTANJE NECEMU STO UOPSTE NIJE BITNO?
STA DRUGI KAZU NA OVU TEMU?
Ma ne znam šta da ti kažem u vezi toga
Ja sam ranije razmišljao o brvnarama i bila mi je želja ukoliko dođem do neke veće kinte kupim ili napravim baš takvu kuću. Međutim u poslednje vrijeme sam počeo da osjećam da bi mnogo drveća moralo biti posječeno za tako nešto. Naravno padalo mi je na pamet da i ja posadim troduplo više pa da na neki način vratim prirodi njen dio.
Ipak, u ovom stanju gdje se planeta nalazi, ne vidim to kao dobro rješenje.Žao mi je čak i drveća koje moramo sjeći za ogrev svake godine...ipak je ono tu pedesetak godina i onda dođe čovjek sa pilom i sredi ga za par trenutaka.
OK ponekad je neophodno posjeći drvo ali opet ako može na neki drugi način ja sam za to. Zato mi se sviđa ta ideja sa džakama nabijenih zemljom, jer tu može da čak sve da se uradi bez trunke drvene građe.
Što se tiče podova , zidova i svega ostalog malo me nervira taj današnji način razmišljanja da moramo imati sve ravne u milimetar zidove.U slikama koje sam postavio moguća su mala odstupanja, konture, SLOBODa, pa nije ni u prirodi sve pod pravim uglom.
Tako da mi je ok neko kakvo bilo kupatilo, kuhinja, krevet može biti i od slame...možda najviši zahtijev ili želja bi bila dostupnost interneta, jer on može da posluži kao moćan resurs znanja i vještina.
Naravno može se sve prevazići, imao sam prilku da budem 2,5 godine bez struje pa su ljudi opet funkcionisali.