Muzika može dovesti ljudsko biće u posebno stanje svesti u kome će iskreno preispitivati sebe i svet oko sebe. Ovde možete naći pregršt dobre muzike za download.
Godinama sam sakupljao sve i svašta...Kitaro, Andreas Wolenveider, Enija, Loreena mc Kenit, Okna tasan Zam, tibetanska, muzika inka, maja, peruanaca, ambijentalna, jazz, klasika...zaista imam puno toga, i svakome želim da presnimim POTPUNO besplatno...
Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
Gde je mrznja da donosim ljubav!
Gde je uvreda da donosim prastanje.
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
New Age je danas postala sintagma za mnoge stilove. Meni je to prije svega spoj ambijentalne, psihodelicne i elektronske glazbe, od kasnih 60-ih do sredine 80-ih godina. Danas vidim da mnoge world music i ambiental jazz izvodjace trpaju u new age.
"Tko zna i zna da zna - mudar je - slijedite ga! Tko zna, a ne zna da zna - spava - probudite ga! Tko ne zna, a zna da ne zna - dijete je - naučite ga! Tko ne zna, a ne zna da ne zna - opasan je - izbjegavajte ga! !" - Konfucije
Svaka čast za link muzike Inka, baš je čarobna pesma. :D
Ja preporučujem svakom ko voli da sluša tradicionalne muzike raznih naroda da nađe na YouTube-u pesme Arany Zoltána. Mene neke pesme u njegovom izvođenju znaju baš dobro opustiti i razveseliti.
http://www.youtube.com/watch?v=3iJ6bxrLVos&feature=related
[url=http://www.objaveforum.com/phpBB3/viewtopic.php?p=50877#p50877][img]http://www.objaveforum.com/phpBB3/images/quotebackarrow.gif[/img][/url][quote="Vakan Tanka"]Godinama sam sakupljao sve i svašta...Kitaro, Andreas Wolenveider, Enija, Loreena mc Kenit, Okna tasan Zam, tibetanska, muzika inka, maja, peruanaca, ambijentalna, jazz, klasika...zaista imam puno toga, i svakome želim da presnimim POTPUNO besplatno...[/quote]
Nexus br.57
Loša muzika za ljudsku svijest A=440Hz
Dobra muzika A=444Hz i A=432Hz
Današnja glazba ugođena na A=440Hz ne harmonizira niti na bilo kojoj razini korespondira s kozmičkim kretanjem, ritmom ili prirodnim vibracijama. I Mozartova i Verdijeva glazba temelje se na prirodnoj vibraciji A=432 Hz, popularno nazvanoj Verdijev tuning. Većina zapadne glazbe, uključujući i popularnu new age glazbu, još uvijek je ugođena na neprirodnih A=440Hz. Razlika između A=440Hz i A=432Hz iznosi tek osam vibracija u sekundi, no to je uočljiva razlika za svjesni ljudski doživljaj.
Prema brojnim istraživačima, detaljnim istraživanjem A=432Hz dade se utvrditi da isto vrijedi i za sve svjetske religije. Jedan od najstarijih oblika primjene zvuka je onaj za potrebe svjetovnih i vjerskih obreda. Nije važno radi li se pritom o hinduističkim mantrama, pjevanju židovskog kantora, kršćanskim crkvenim napjevima ili o pozivu muslimanskog mujezina na molitvu; sveti zvuk probio se u sve svjetske religije. Prema Robertu Lewisu, koji je proučavao Rozenkrojcere, "Glazba u vjerskim obredima služi tome da, kroz niz parcijalnih tonova, poveća stopu vibracija u pripadnika kongregacije i podigne ih na duhovnu razinu."
Arhaična glazbala (do sada) iskopana u Egiptu uglavnom su ugođena na A=432Hz. U drevnoj Grčkoj (koju se u udžbenicima naziva kolijevkom glazbe) velika većina glazbala bila je ugođena na 432Hz. U arhaičnim grčkim eleuzijskim misterijima Orfej je bog glazbe, smrti i ponovnog rođenja, čuvar ambrozije i glazbe transformacije (njegova su glazbala bila ugođena na 432Hz).
Najprirodnija, instiktivno privlačna frekvencija A=444Hz (C5=528Hz), najvidljivija u biljnome svijetu, potisnuta je. Drugim riječima,"dobre vibracije" koje biljni svijet odašilje svojom zelenkasto-žutom raskoši, a koje liječe emocionalnu tjeskobu, društvenu agresiju i slično, izložene su glazbenoj cenzuri.
Između Prvog i Drugog svjetskog rata (ubrzano tijekom 1930-tih), Rotchildi i Rockfelleri (preko Rockfellerove fondacije i Američke mornarice) zajednički su financirali znanstvene studije o glazbenim frekvencijama najprimjerenijim ratovanju. Glavni cilj tog istraživanja namijenjenog ratu i profitabilnoj kontroli stanovništva bio je utvrditi čimbenike glazbe pogodne za poticanje psihopatologije, emocionalne tjeskobe i "masovne histerije".
Nametnuta frekvencija cijele narode "zbija u stada" i tjera u povećanu agresiju, psihosocijalni nemir i emocionalnu tjeskobu te ih tako čini prijemčivijima za fizičke bolesti i financijske namete na kojima zarađuju menadžeri, agencije i kompanije uključeni u spomenuti monopol.
Dakle, za poboljšanje zdravlja i mira u svijetu nužna je glazbena revolucija koju su već započeli glazbenici koji svoja glazbala iznova ugađaju na optimalne frekvencije, frekvencije koje imaju koristan učinak po njihovu publiku i tako vraćaju integritet izvedbenim umjetnostima i znanosti.