Ljudi, jel netko zna je li sinoć možda kroz našu orbitu prolazio neki satelit ili slično prometalo, koje je otpustilo kapsulu prije izlaska u svemir?
Nesto mi se cini da sam ovih dana procitala na netu da ce biti vidljiva neka letjelica...
Sinoc sam bila u Istri u jednom selu i neki klinci su poceli vristat ( ja sam izasla iz kafane van popusit cigaru) i gledat u nebo...nisam nista vidjela, ali me zanimalo sta to gledaju, bjeze iza skole preko puta, u mrak..
Onda su mi kasnije pokazali, ali na nebu je ostao samo trag jakog svjetla do jedne tocke, kao kad se skarije iza oblaka neko jako svjetlo.
Ispricali su mi da onda kad su vristali prije par minuta, da su vidjeli neki uzareni trokut kako brzo prolazi, leti, nebom, da se onda "raspolovio na pola" tj. kao da se od tog trokuta odvojila jedna kugla svjetleća koja je letila iza njega neko vrijeme i da je onda taj trokut i kugla valda jako ubrzala putanju i nestala desno od nas, na horizontu, pretovirla se samo u taj svjetleći okrugli trag...
To smo gledali na nebu jos neko vrijeme, islo je i dalj eprema desno, ali kao jaka disperzirana svjetlost.
Pitala sam ih ako su snimili mobitelom, rekli su mi da su probali, ali da se nista nije vidjelo na ekranu.
video snimak? pitam.
Kažu, niti to. Nista se nije vidjelo na zaslonu, probali su....Imali su oko deset dvanaest godina, njih pet šest...
Bilo je to u selu Livade Pored Motovuna), sinoc oko deset navecer...dok su oni vristali i gledali, meni je smetala lampadina iznad na trijemu, a i bila je neka streha od loze iznad...a malo mi je bilo neugodno da i ja izletim preko puta do njih, jer je pored mene bio neki tip koji je isto pušio pa sam se držala kao kul...
Sad mi je baš žao da nisam odmah otišla...