ASTRALNA PROJEKCIJA - praktični priručnik - Poglavlje V
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Praktični metodi astralne projekcije
 

Kada ste se dobro pripremili, možete da pređete na same tehnike astralne projekcije. Od navedenih metoda izaberite onaj za koji ustanovite da imate najviše sklonosti, odnosno koji vam najviše odgovara. Naravno, ako posle izvesnog vremena utvrdite da vam metod koji ste odabrali ne odgovara, možete da pređete na neki drugi, ali nemojte posle nekoliko neuspešnih pokušaja odmah da odbacujete odabrani metod. Morate da imate strpljenja i istrajnosti. Metod koji vam ne odgovara odbacite tek onda kada se zaista uverite da vam ne odgovara, dakle ako posle dužeg vremena upornih pokušaja ne da zadovoljavajuće rezultate. Razume se da možete da koristite i više metoda, naizmenično. Ali nemojte ih baš mešati - jedan dan jedan, drugi dan drugi. To neće valjati. Nađite razumnu meru i raspored praktikovanja pojedinih metoda. Ipak, najbolje je da, za početak, odaberete jedan i da ga se držite neko vreme. Naravno, ako ste postigli uspeh sa jednim metodom, možete da okušate sreću sa drugim... U svakom slučaju, neka vam, uz poštovanje principa iznetih u ovoj knjizi, glavni vodič kroz vaše astralne avanture bude vaše sopstveno iskustvo.

Za sve navedene metode važi generalna preporuka da se, prilikom prvih uspešnih astralnih projekcija, ne udaljavate previše od svog fizičkog tela, sve dok ne postanete dovoljno iskusni i sigurni u svoje sposobnosti kontrole na astralnom planu. Setite se da smo, pre nego što smo naučili da hodamo, skoro svi najpre puzali. Nismo odmah trčali. I bez obzira na sve padove, nismo odustali od novih pokušaja, već smo bili istrajni i uporni, sve dok nismo postali sasvim stabilni na sopstvenim nogama. Isti princip važi i ovde. Uporno i istrajno, korak po korak, padajući i ustajući, ali ne odustajući, idemo od prvih nesigurnih ˝puzanja˝, po astralnom svetu ka uzbudljivim astralnim avanturama.

Pokušaj da izvedete astralnu projekciju uvek možete da počnete vežbom energizacije astralnog tela. To sigurno neće da vam škodi, a može itekako da vam pomogne.

Pored toga, treba da znate da je eksperimentalno utvrđeno da određene okolnosti povoljno utiču na izvođenje astralne projekcije i značajno doprinose uspešnosti vaših pokušaja. Stoga se držite sledećih saveta:

1. Suva i čista atmosfera i visok vazdušni pritisak povoljno utiču na astralnu projekciju. Nemojte da pokušavate da se projektujete kada je atmosfera naelektrisana, a nikako ne pokušavajte astralnu projekciju za vreme grmljavine.

2. Temperatura u prostoriji, u kojoj izvodite astralnu projekciju, treba da bude umerena - normalna sobna temperatura. Nije preporučljivo da temperatura bude za više od 20 celzijusovih stepeni niža od normalne telesne temperature, dakle ne niža od 16 do 17 celzijusovih stepeni.

3. Kada pokušavate da izvedete astralnu projekciju, budite u komotnoj, udobnoj odeći. Tesna odeća može da omete vaše pokušaje. Najbolje je ako ste sasvim bez odeće.

4. Pokušaje izvodite u mraku ili pri sasvim prigušenom svetlu.

5. Pokušavajte da izvedete astralnu projekciju samo kada ste sasvim sami u prostoriji.

6. Pre no što počnete eksperimenat, osigurajte potpunu tišinu. Bilo kakva iznenadna buka odvući će vam pažnju i upropastiti vam koncentraciju. Takođe, vodite računa da vas u toku projektovanja niko ne uznemirava.

7. Izvodite svoje pokušaje kasno uveče ili noću, kada je najverovatnije da će, posle pokušaja astralne projekcije, spontano da vas uhvati san.

8. Najbolje je da, tokom pokušaja da izvedete astralnu projekciju, udobno sedite ili ležite. Za optimalne rezultate preporučuje se ležanje i to ležanje na desnoj strani ili na leđima. Nemojte, prilikom pokušaja da se projektujete, da ležite na levoj strani.

Veoma je dobro da, pre no što pređete na samu astralnu projekciju, date sebi sledeće autosugestije (u sebi ili glasno, svejedno):

- Dok u toku spavanja budem astralno putovao, imaću potpunu kontrolu nad svime što se dešava sa mnom i oko mene.

- Kada budem bez odeće, odenuću se u astralnu odeću (u toku astralne projekcije dovoljno je da zamislite da imate odeću kakva vam odgovara).

- Dok budem leteo, ja ću da odredim pravac letenja i mesto na koje ću da sletim.

- Ako budem sreo druge osobe, pomoći ću i podučavaću one kojima je to potrebno, a učiću od onih koji su mudriji od mene.

Ako ustanovite da neki od snova koje ste imali ukazuju na mogućnost astralne projekcije u snu, ove autosugestije biće vam tim korisnije. Osim toga, što više pred spavanje razmišljate o astralnoj projekciji, to je verovatnije da ćete s vremena na vreme u snu imati iskustva koja ukazuju na astralnu projekciju.

Posle ovih opštih uputstava, pređimo na praktične metode astralne projekcije.1. Metod kroz kontrolu sna

Pre nego što zaspite, dajte sebi instrukciju (autosugestiju) da ćete sanjati da se nalazite na određenom mestu. Mesto koje odaberete ne bi trebalo da u realnosti bude daleko od mesta na kome spavate. To može da bude, recimo, neka druga prostorija u vašem stanu ili neko drugo obližnje mesto. Ovu instrukciju treba da ponovite više puta, pre no što zaspite. Najbolje je da, dok dajete sebi autosugestiju, utonete u san, kako bi ona potonula pravo u podsvest, neometana drugim sadržajima svesti, koje imate dok ste budni. Ovaj postupak ponavljajte svako veče, sve dok zaista ne sanjate da ste se našli na odabranom mestu. Radi bržeg postizanja ovog cilja, to treba da bude uvek isto mesto. Dakle, ne treba da menjate instrukciju, sve dok ne postignete cilj - da sanjate da se nalazite na odabranom mestu.

Kada ste postigli ovaj prvi korak, odnosno da sanjate da se nalazite na određenom mestu, prvobitnoj instrukciji dodajte autosugestiju da ćete se, kada se u snu nađete na tom mestu, automatski probuditi i biti svesni svega što se dešava sa vama i oko vas. Ovu proširenu instrukciju (samu frazu sastavite onako kako vam odgovara), takođe ponavljajte svako veče pred spavanje i trudite se da zaspite sa njom, odnosno da vam to bude poslednja stvar koju ćete imati u svesti, pre no što utonete u san.

Efekti će biti znatno bolji ako koristite metod trostruke autosugestije, dakle ako autosugestiju dajete sebi u tri serije - najpre u prvom, zatim u drugom i najzad u trećem licu (ovaj postupak opisan je na 28. strani ovog priručnika).

Takođe, bolje rezultate ćete postići ako, istovremeno sa davanjem autosugestije, vizualizirate kako se budite na izabranom mestu. Zamislite, dakle, da ste se probudili i da se nalazite na željenom mestu. Razgledajte ga. Trudite se da zapazite što više detalja. Osetite da ste stvarno tu.

Posle izvesnog vremena, može da se desi da se probudite i ustanovite da se nalazite iznad svog fizičkog tela i da odozgo gledate svoje sopstveno telo u krevetu. Kada se to dogodi, postigli ste svesnu astralnu projekciju. Pun uspeh, međutim, biće ostvaren kada se zaista probudite na željenom mestu, recimo u drugoj prostoriji u vašem stanu, ostavljajući svoje uspavano fizičko telo u kreveta.

Kada ustanovite da se nalazite izvan fizičkog tela i da ste pri tom svesni svega što se dešava, pokušajte da razgledate okolinu. Veoma je dobro ako kasnije možete da proverite da li je vaše iskustvo bilo autentično. To možete da izvedete tako što ćete, recimo, da zadužite nekoga od ukućana da u prostoriji, u kojoj želite da se nađete kada se projektujete, postavi određene predmete, koji ranije nisu bili tu, ili na određen način ispremešta stvari koje se tu nalaze. Vi, naravno, ne treba da znate šta će ta osoba tačno da uradi. To vam daje mogućnost da kasnije, u budnom stanju, proverite autentičnost utisaka o toj prostoriji, koje ste imali tokom astralne projekcije. Ovo se odnosi na slučaj kada se projektujete u drugu prostoriju u vašem stanu. Ako se projektujete na neko drugo mesto, ostavite sebi mogućnost da kasnije možete da zaista, fizički odete na to mesto i tamo proverite da li njegov izgled odgovara utiscima koje ste imali tokom spavanja. Uostalom, smislite sami kako ćete proveriti svoje utiske. U svakom slučaju dobro je da to uradite, jer ćete time lako utvrditi da li ste se zaista astralno projektovali, a sa druge strane pozitivan ishod provere znatno će ojačati vašu motivaciju za dalje pokušaje.

Ako vam je teško da se prisetite šta ste sanjali (što je u ovom metodu od prevashodne važnosti), postoji jedan efikasan postupak, koji će vam omogućiti da se bolje prisećate svojih snova. Postupak je jednostavan i sastoji se u tome da svako jutro, odmah po buđenju, zapišete šta ste sanjali. Važno je, međutim, da zapisivanju pristupite pre nego što se sasvim probudite, dakle dok se još nalazite u onom graničnom stanju polusna ili sanjivosti. Takođe je važno da nikakvim naglim pokretima ili nasilnim forsiranjem da se setite sna ne poremetite to granično stanje. Treba da jednostavno, dok ste još u polusnu, bez upinjanja, jer će vas to razbuditi, pustite slike sna da vam ulaze u svest i da ih potom zapišete. Postupajući na ovaj način, posle nekog vremena počećete da se sve bolje sećate svojih snova.2. Metod sa ogledalom

Postupak sa ogledalom omogućuje vam da stupite u kontakt sa sopstvenim nesvesnim. Pri tom, ogledalo možete da koristite na dva načina. Jedan je da, pomoću ogledala, dajete sebi autosugestije, a drugi je korišćenje ogledala za prebacivanje svesti. I jedan i drugi način koristićete prilikom astralne projekcije metodom ogledala.

Ogledalo postavite na otprilike pola metra ispred sebe. To treba da bude veće ogledalo, kao što su, recimo, ogledala za kupatilo, a ne malo ručno ogledalo. Sedite na stolicu ispred ogledala. Pri tom nemojte da prekrštate ruke ili noge, kako ne biste ometali slobodnu cirkulaciju energije. Najbolje je da sednete u, ranije opisanu, ˝faraonsku pozu˝. Opustite se i uradite nekoliko ciklusa ritmičkog disanja. Posmatrajte svoj lik u ogledalu. Kao što već znate, taj lik predstavlja vaše ˝drugo Ja˝. Naglas ili u sebi (bolje naglas) ponovite desetak puta sledeće afirmacije (ili neke slične, koje vam možda više odgovaraju, pod uslovom da im je smisao približno isti):

- Savršeno sam miran i opušten. Ja sam voljen i zaštićen ma šta da radim.

- Ja uvek radim pravu stvar u pravo vreme i na pravom mestu.

- Ja sam veoma uspešan u svim svojim poduhvatima. Ja sa lakoćom uradim sve ono što volim.

- Ja imam svu podršku i pomoć koja mi je potrebna za projektovanje moje svesti, jer mi to donosi nova iskustva, koja su za dobrobit svih.

- Od mene zrači samo ljubav i ja privlačim samo ljubav. Ja potpuno opraštam sebi i drugima za sve postupke iz prošlosti i sadašnjosti, svestan da smo kako ja tako i drugi postupali najbolje što smo mogli u datom trenutku. Ja sam slobodan i oni su slobodni.

- Ja se radujem svojim iskustvima astralne projekcije. Ja sa lakoćom izvodim astralnu projekciju. Zahvalan sam za svu pomoć i podršku, koja mi stiže sa fizičkog, astralnog, mentalnog i spiritualnog plana.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 50% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: gaon/

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0056 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA