BESEDE - Poglavlje LVIX
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Zadatak duhovnih radnika
 

Budite Lučonoše Čovečanstva

Veoma sam srećan što ste se odazvali mom pozivu da čujete poruku koju imam za vas. Najvažniji uslov svakog duhovnog školovanja je spremnost da se izgara u duhovnom radu čiji je cilj približavanje čovečanstva spoznaji Boga. Neobično mi je zadovoljstvo da primetim kako ste se takvom poduhvatu iskrena srca odazvali, učestvujući sa ljubavlju i verom u mom univerzalnom delu produhovljavanja sveta. Uveren sam da nećete zadržati samo za sebe Istinu koju vam donosim, već ćete, s ushićenjem i odvažnošću, preneti svetlost ovom, u neznanje duboko ogrezlom, čovečanstvu.

Priroda duhovnog rada

Zbog svog vrhunskog značaja za istinsko i trajno blago stanje čovečanstva, duhovni rad je imperativ za sve one koji iskreno vole čovečanstvo. Stoga je bitno da budemo sasvim načisto u pogledu prirode duhovnog rada. Svet je čvrsto utemeljen na lažnoj ideji o zasebnom postojanju; i, budući da je uhvaćen u iluzornu mrežu dualnosti, on ne može da se izvuče iz njenih zamršenosti. Duhovni radnici moraju da izbave svet iz takvih muka, poteklih iz uobrazilje o dualnosti, tako što će mu predočiti Istinu o jedinstvenosti svekolikog života.

Izvor iluzije o mnoštvu

Iluzija mnoštva nastala je zbog toga što se duša, u svom neznanju, poistovećuje sa svojim telima. Grubo, suptilno i mentalno telo su posrednici kroz koje ego-um doživljava različita stanja sveta dualnosti. Ali tela ne mogu biti sredstvo kroz koje bi duša saznala svoju istinsku prirodu, jer je duša iznad njih. Poistovećujući se sa telima, duša se uhvatila u zamku iluzije o višestrukom postojanju. Duša je u svim telima i u ego-umu jedna i nepodeljena. Međutim, pogrešno poistovećujući sebe sa telima i ego-umom, koji su samo njeni nosači, ona je počela sebe da smatra ograničenom; i da smatra daje u kreaciji samo jedna medu mnogima - umesto da sagleda sebe kao jednu i jedinu Stvarnost u kojoj ne može da postoji drugo.

Stanja svesti

Svaka duša je jedno sa večnom i nedeljivom univerzalnom Dušom, koja je jedina Stvarnost. Međutim, obmanjujuće poistovećenje sa telima i ego-umom, stvara iluziju mnoštva i podeljenosti unutar nedeljive celine. Tela su, kao i ego-um, samo posrednici ili nosači svesti. Dok doživljava različite unutrašnje nivoe posredstvom različitih posrednika ili nosača, duša prolazi kroz različita stanja svesti.

Bogospoznaja

Većina duša je nesvesna svoje istinske prirode, Boga, koji je Jedinstvena Stvarnost svih duša. Pošto do tog iskustva još uvek nisu došle svesno, Bogospoznaja je u njima još uvek samo latentna. Oni koji su zbacili veo dualnosti, doživljavaju dušu kroz samu dušu, nezavisno od njenih posrednika ili nosača. To je iskustvo gde duša svesno doživljava svoju istovetnost sa Bogom, i gde Svetio Istine o Jedinstvu svih biča rasteruje mrak patnji i ograničenja. To je samopotvrđivanje Beskonačnog kao beskonačnog. U stanju duhovne Slobode i Savršenosti, dolazi do potpune predaje ego-života, da bi se, umesto njega, rascvetao oslobođeni, božanski život u Istini. Bog postaje jedina Stvarnost za koju vređi živeti.

Važnost vremena

Spoznati Boga znači boraviti u večnosti. To je bezvremeno iskustvo. Međutim, duhovni rad namenjen je dušama koje se još uvek nalaze u klopci kreacije, u kojoj vlada iluzija o vremenu. Duhovni radnici ne mogu sebi dopustiti da u kreaciji zanemare element vremena. Ignorisati vreme značilo bi ignorisati i sam duhovni rad. Za njih je od najvećeg značaja da strogo vode računa o protoku vremena u kreaciji i da ne izgube iz vida uzvišeni značaj budućeg trenutka u kome će se obelodaniti univerzalna duhovna Istina.

Zadatak duhovnih radnikaLjubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 50% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.meherbabasrbija.info/

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0007 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA