PRENOSI ZVEZDANOG SEMENA - Poglavlje VII
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Ples Života
 

Pošto si dete, tvoj konceptualni zatvor nije još potpuno definisan. Još uvek si zadržao sposobnost da uđeš u zemlje večnog bića. Kao probuđeno božije dete, ponovo ćeš moći da ubrzaš ili usporiš proticanje vremena, da zaustaviš kišne kapi na prozoru ili rat na Srednjem Istoku. Svestan večnosti u svakom trenutku, sa svojim nevoljnim analitičkim sistemima za analizu podataka koji ti daju nepogrešive izveštaje hiljadama puta u sekundi, imaćeš mnogo vremena da ispravno proceniš sve činioce koji su prisutni u trenutku kad se nađeš u bilo kakvim okolnostima i situacijama.

Odredićeš najbolji smer akcije lakoćom i gracioznošću plesača. Uvek ćeš odabrati put najboljeg odgovora, ne zbog toga što ne poseduješ slobodnu volju, već zato što će takav put za tebe predstavljati istovremeno i put najmanjeg otpora i put najvećeg ispunjenja. Nećeš se više koristiti slobodnom voljom da bi pravio nepotrebne greške, već da pronađeš koju ulogu možeš sa najvećom kreativnošću da igraš u okviru celine. Izabravši da izvršavaš Božiju volju, otkrićeš jedinu istinsku slobodu. Tvoja sposobnost da funkcionišeš doći će do savršenstva svojih mogućnosti i neće ti biti mnogo teško da ispraviš nesklad svoje istorijske situacije.

Živeći u ovom stanju milosti, funkcionisaćeš slično kompjuteru, nadgledajući promenljive bilo koje date situacije, određujući optimum modela ponašanja, pomno ispitujući, prilagođavajući se novim podacima, stalno iznova, mnogo puta u jednoj sekundi. Svi podaci koji se odnose na datu situaciju biće automatski obrađeni na nesvesnom nivou. Na svesnom nivou, uvek će ti biti jasan smer akcije koja najbolje koristi potencijal dostupan svim činiocima u toj situaciji. Tvoj unutrašnji kontrolni mehanizam, konačno vraćen pod komandu Životnog impulsa, vodice računa o svemu ovom na nesvesnom nivou. Sve će to biti jednostavno i prirodno kao što je prirodno samo disanje. čvrsto verovanje u plan koji je Bog već ugradio u tvoje fizičko telo, ključ je za ovaj novi tip funkcionisanja.

Možeš li da zamisliš kako bi bio nespretan kad bi se od tebe tražilo da preuzmeš svesnu odgovornost za sve autonomne sisteme u svom telu? A u izvesnom smislu se upravo to i događa, i ti zapravo to i radiš kada se ne obazireš na svoje autonomne informativne sisteme za obradu podataka, popuštajući svom racionalnom misaonom procesu. Istorijski gledano, tvoj um je bio preokupiran prevelikim teretom čulnih podataka za koje nikada nije bilo planirano da budu svesno obrađeni. Vaša svesna funkcija je u drugom području, u području spontanog stvaranja, plesu, muzici i uživanju. To je upravo ono što počinjete da radite kada ponovo obnovite svoju čvrstu veru u Životni Impuls. Počinjete da plešete — da plešete po taktu muzike sopstvene duše.

Postoji sedam primarnih vibracionih kanala koji se održavaju unutar sveukupnog vibracionog tela Planetarnog Bića. Unutar svakog od ovih sedam primarnih kanala postoji i sedam sub-kanala. Svesno izvršenje vaših stvaralačkih odgovornosti u okviru sveukupnog plana javiće se u jednom od ovih primarnih kanala. Otkriće na kom nivou unutar Planetarnog Bića ste predviđeni da funkcionišete, neće vam doći kroz racionalno razmišljanja. Doći će vam kroz unutarnju osetljivost, kroz vibracije, kroz planetarne ritmove. Jednom kad se podesite na ove ritmove, ustanovićete da su funkcionalne dužnosti za koje ste pozvani da ih izvršavate upravo one stvari koje najviše i želite da radite. Pošto više ne budete vezani lažnim odgovornostima rođenim iz straha i zavisnosti od modela iz prošlosti, uzećete u ruke alat svog zanata i uživaćete u stvaralačkoj primeni Božije volje.

U ovom stanju milosti, neće vas više prisiljavati uski diktati vaših racionalnih tumačenja. Nećete više biti zatočenik unutar strukture sopstvenih koncepcija. Moći ćete da slobodno plovite u radosnoj, ritmičkoj oscilaciji između svoje stvarnosti kao neispoljenog totaliteta Boga i svoje stvarnosti kao Njegove specifične funkcionalne projekcije u obliku. Otvarajući se direktno u informacione sisteme večnog Bića, vaša vrsta će uvesti Zemlju u doba nezamislivog blagoslova i prosperiteta.

Radeći na ovaj novi način, svaki od vas će čuti različite note svoje funkcionalne dužnosti i otplesaće ispunjenje te posebne obaveze. Na svakom od primarnih kanala, sve će melodije imati isti ritam i osnovne note, a svaki će kanal biti u skladnom odnosu sa ostalim. Svuda oko vas, svuda duž planete, odjekivaće radosne melodije, sinhronizovane jedna s drugom, sve će zajedno svirati savršenu simfoniju u krajnje uravnoteženoj orkestraciji. To je Tvorčeva ljubavna pesma planeti Zemlji.

Unutar vas samih već postoji plan za vaš istinski rad ovde na Zemlji. Ništa izvan vas samih ne mora da vam daje uputstva u vezi sa ovim radom, pa ni ova knjiga, ni stare knjige, ni bilo koja osoba, objekat, ili događaj. Te stvari ponekad mogu biti korisne, ali vaš primarni zadatak jeste da probudite živog Krista u svom srcu. To je vaš istinski identitet. Izrazite Boga u svemu što jeste i odbacite štake koje su vam pomagale da posrćući koračate istorijom.

Vi ste sredstvo pomoću koga Bog voli Stvaranje. Vi ste sredstvo za pojavu katalitičkih energija u završnom stadijumu procesa stvaranja. Vi ste prvosveštenici i prvosveštenice, zaodenuti autoritetom da izvedete jedinu stvarnu Misu, Kosmičku Misu Sveta, u kojoj se s ljubavlju Materija podiže u Božije Prisustvo, gde joj se uliva moć i život Duha. Prema tome, dete svetlosti, budi svesno svoje sopstvene važnosti, ne kao pojedinačnog ego-identiteta, već kao krajnje važnog sastavnog dela u strukturi svog Stvaranja. Stvari koje danas radiš, stvari koje ćeš sutra učiniti, stvari koje ćeš učiniti sledeće sedmice, daleko su važnije nego što misliš. Budi svestan svega što radiš jer ti si seme, začetak mnogo toga što će tek doći. Kroz tvoje današnje akcije, mnogi će svetovi biti i stvoreni i razoreni. Isto onako kao što teleskop, usmeren prema dalekoj zvezdi, treba pokrenuti samo za milimetar u svom uporištu da bi se na drugom kraju pokrenuo za mnoge svetlosne godine, tako si i ti takođe na mestu početka sa mogućnošću izazivanja mnogih posledica na buduće svetove koji se još nisu rodili.

Budi svestan ovog. Budi svestan sebe. Budi svestan svoje odgovornosti. Postojanje u ovim svetovima oblika je čudesna privilegija, isuviše radosna za reči, ali ono je takođe i odgovornost. Moraš početi da prihvataš ovu odgovornost ili će sloboda nastaviti da ti se smanjuje kao što je slučaj u ovo sadašnje vreme.

Oslobodi se strukture prošlog identiteta. Predaj čuvarima ulaza u Raj sve svoje definicije sadašnjeg trenutka. Odreci se svoje smešne vlasti nad stvarnošću i pridruži nam se u zvezdanoj slobodi. Kapija je otvorena. Umri za sve ono što tako budalasto misliš da znaš. Odloži u stranu svoja verovanja kao činioce odvajanja, što ona zaista i jesu. Ne nadaj se ničemu, osim onoga što već jeste i u svakom trenutku vidi punoću onoga što jeste. Novo je vreme pred vašom vrstom, vreme ostvarenja, ispunjenja i avanture. Prihvati ovo vreme. Uđi u njega. Pleši u zamahu njegove neizbežnosti. To je dah Života i Božija pesma od koje ste toliko dugo bili odsečeni.

Život postoji samo u sadašnjem trenutku u Božijem Prisustvu. Misli koje su usmerene prema prošlosti i budućnosti služe samo da ograniče količinu životvorne struje koja je dostupna za vitalizaciju vašeg izraza. Ne možete ni da zamislite koliko će energije kroz vas proticati kad budete dokazali svoju pouzdanost i kada budete očistili ove prepreke iz svog cirkulatornog sistema.

Možete li se osloboditi konceptualnih struktura koje su usmerene na prošlost i budućnost i koje sprečavaju da se sve ovo dogodi? Da li ste voljni da pođete sa mnom, da mi se pridružite na putovanju koje znači nezamislivu avanturu? Dođi, prijatelju moj, vrata su otvorena. Odloži svoj strah. Odloži svoj razum. Ostavi prošlost iza sebe. I pripremi se za preobražaj.

Postoje pripremni koraci dok se pojedinici približavaju tačci na kojoj se otvaraju za preobražaj. Ali stvarni preobražaj nije neki uzastopni proces. To nije komplikovani ritual. Do preobražaja može doći dok okom trepneš. Preobražaj obuhvata samo jedan korak, jednu odluku, jedan događaj. Kad se dogodi, to je lagano kao disanje, jednostavno kao osmeh. Iznenada, ti jednostavno sigurno znaš. Taj nivo sigurnosti unapred uključuje svo znanje. Oči su ti jasne i ti prvi put vidiš ono što se nalazi s one strane zatvorskog zida, i ti skačeš. Skačeš u nepoznato, živ, budan, svestan po prvi put ko si stvarno ti. Kad budeš spreman da napraviš taj skok, ti ćeš to znati. Neće biti drugog izbora. Iznenada ćeš shvatiti sve svoje strahove, sve svoje probleme, sve svoje racionalne dileme. Shvatićeš daje sve to bilo samo deo sna, fikcija koju si sam održavao sopstvenim tvrdoglavim naporom.

Identifikujući se s Bićem koje je iza svog Života, ti istovremeno shvataš da posebni oblik koga si svestan i kog projektuješ u ovom trenutku nije tvoj istinski identitet. Počinjući da svoje telo vidiš kao izvanredan instrument za ispitivanje, planiran da bude izraz tvog duha, počinješ da se opuštaš. Počinje da otpada tvoja preokupacija preživljavanjem. To ne znači da je telo postalo nevažno, već pre da je došlo do temeljnog pomaka u identifikaciji. Ti nisi tvoje telo. Ti nisi tvoje misli. Ti nisi ono što osećaš, niti si ti uloga koju igraš, a nisi ni tvoje iskustvo. Ti si sam Duh Života, koji pleše u ilovači, koji uživa u sjajnoj mogućnosti inkarnacije, istražujući područja materije, blagosiljajući Zemlju i sve što je na njoj.

Psihološki proces koji otkočuje ovu svesnost dešava se u sadašnjem trenutku. Ti moraš biti tu, potpuno prisutan, da bi ga doživeo. To nije teško. Jednostavno budi svestan svega što radiš. Ako sečeš hleb u kriške, tad ne misli o svojoj žeđi. Ako slušaš šta ti prijatelj govori, ne razmišljaj šta ćeš na to da odgovoriš. Ako jedeš svoj obrok, ne razmišljaj šta ćeš raditi posle toga, već odaj priznanje Zemlji svojom potpunom pažnjom.

Bilo čime da se baviš, neka u tome bude potpuno prisutna i tvoja svest. To će te dovesti u Božije Prisustvo i brzo će ti pokazati koja područja tvog života traže prilagođavanje. Pitanje ne glasi koliko ćeš Božijeg Prisustva uneti u svoj život, već koliko ćeš svog života dovesti u sadašnji trenutak. Božije Prisustvo je svuda. Ti samo moraš da ga svesno obuhvatiš svojom pažnjom.

Jednom kad naučiš da svoju pažnju usmeriš na sadašnji trenutak, možeš početi da se prepuštaš svojim intuitivnim sposobnostima kako bi te one usmeravale. Ovi intuitivni izvori su tvoja direktna veza sa totalitetom tvog bića. čvrsto im veruj. One te neće razočarati. Oni se nevoljno dižu iz dubina tvog bića, slično dahu kojim dišeš. Ove te intuitivne sposobnosti trenutno informišu o svemu što treba da znaš u bilo kojoj situaciji. One te snabdevaju kazivanjem zasnovanom na nepogrešivoj mudrosti tvog Tvorca, koja ti kaže kako je najbolje da se ponašaš u svim okolnostima. Ove ti sposobnosti ne mogu pomoći u budućnosti. Ne mogu ti pomoći ni u prošlosti. Ali ti one mogu biti vodič od neprocenjive vrednosti u sadašnjem trenutku.

Može da se desi da ti predavanje ovim intuitivnim impulsima slomi mnoge ranije modele ponašanja. Ne kolebaj se, pusti da se ti modeli slome. Nastavi da ideš dalje s detinjom verom. Daleko je bolje da sam razbiješ svoje modele ponašanja koji nisu u skladu sa sadašnjošću, nego da čekaš da ti te modele razbiju sve jače vibracije koje okružuju Zemljinu atmosferu. Informacija koja ti je potrebna ukodirana je u strukturu svake pojedinačne ćelije tvog tela. Stupi tu s njom u kontakt.

Interval kolebanja koji postoji između tvog početnog Životnog Impulsa i njegove primene ili odbacivanja može da izgleda kao mala stvar. Ali kada razmotriš koliko takvih intervala postoji tokom jednog prosečnog dana, i koliko je samo kolektivne ljudske energije uloženo u te intervale, uhvati te nesvestica. To je rupa kroz koju je oticala sama životna supstanca čitave tvoje vrste. Da bi mogao da obaviš posao koji stoji pred tobom, ne možeš sebi da dozvoliš luksuz takvog rasipanja energije.

Tvoje kulturno uslovljavanje te je ubedilo da će te povlačenje pažnje od racionalnog razmatranja prošlih izuzetaka i budućih mogućnosti obogaljiti u tvojoj sposobnosti da ispuniš svoje odgovornosti. U stvarnosti, ono će te osloboditi i omogućiti da ispuniš svoje stvarne odgovornosti.

Tvoja odgovornost je da budeš ono što zaista i jesi, da izraziš suštinu svog najintimnijeg duha, da izraziš Boga u obliku na Zemlji. Da bi to učinio moraš da budeš u Njegovoj Prisutnosti. Razmotri sve razne teme iz svog života u blistanju žive svetlosti koja izvire iz Njegovog Bića. Ostaće sve što je stvarno u tvojoj životnoj situaciji, a sve što je nestvarno neće više ni postojati - tako lak način da se reše problemi! U ovom vremenu, tvoj je razum suviše nepodesan, suviše prožet ego-vrednostima, suviše spor i otvoren za manipulaciju da bi mogao da zadovoljavajuće reši sve tvoje složenije probleme, bilo da su lični ili globalni. Pogledaj u Svetlost svoje duše, u prosvetljenje sopstvenog duha i potraži odgovore. Dozvoli da se sve rastopi i vrati u mrak odakle je i došlo sve ono što ne može da izdrži ovu svetlost.

Ako se jednog dana iznenada probudiš kao da si doživeo psihološki proces, ali osećaš da se još nisi čvrsto stabilizovao u novoj stvarnosti, drži se u pozadini u ovom vremenu stabilizacije. Ne koristi se moćima koje si stekao na načine koji bi privukli pažnju. Vreme za delovanje doći će dovoljno brzo. Sigurno ćeš znati kad ono bude došlo. U međuvremenu, nemoj da namerno ograničavaš svoj duh, već lagano obavljaj svoj posao, s minimumom ličnog učešća, koncentrišući se na živi duh u svojoj unutrašnjosti. Što budeš sigurniji i čvršći u svojoj sposobnosti da se održiš u Božijem Prisustvu, naći ćeš najviše ispunjenje u jednostavnom činjenu onoga što je potrebno u datom trenutku.

U stanju milosti, otpašće tvoji stari identiteti, a ostaće, tokom ovog vremena tvog uobličavanja, jedan pojedinačni identitet koji je mnogo elastičniji i mnogo funkcionalniji od bilo koga kog sada obuhvataš. Ovaj identitet neće biti isključiv i neće se osećati odvojenim od ostatka svoje vrste. To će biti identitet koji sarađuje i koji shvata svoju jedinstvenost u tome da bude mehanizam kroz koji će moći da služi većoj celini.

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0010 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA