PRENOSI ZVEZDANOG SEMENA - Poglavlje VIII
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Planetarna sinfonija
 

U palom stanju svesti, svako ljudsko biće funkcionše s prezirom u odnosu na pesmu Života koja se odvija u drugima. Nema harmonije, nema usmerenja, nema reda. Vi ličite na slučajne tonove jednog orkestra pre nego što njegov vođa složi sve instrumente u simfoniju. Veliki Vođa poziva svakoga da obrati pažnju na ovo što mu se govori, poziva sada da se setite svoje jedinstvenosti i svrhe zbog koje ste na Zemlji, podsećajući sve daje došlo vreme da se zaustavi odvojeno štimanje instrumenata i da počne da se prihvata usmerenje Jednoga koji razume celinu.

Počinjući da obraćate pažnju na usmerenje koje vam daje vaš unutarnji Vodič, istovremeno ćete početi i da svirate u ritmu Planetarne Simfonije, usklađujući se s drugim pripadnicima svoje vrste i sa celokupnim životom. Nećete više o sebi misliti kao o nekome ko je više ili manje važan od bilo kog drugog. Prestaćete da se poistovećujete sa pojedinačnim oblikom i počećete da se identifikujete s kolektivitetom svog bića, sa Hristovim Duhom. Hrist je ime koje je dato čoveku koji se probudio iz senke Materije. Hrist je ime jednog ujedinjenog bića koje je totalitet kolektivne ljudske svesti. Poistovećenje sa Hristom je ključ za vreme koje leži pred vama.

U danima koji dolaze, sve što vas je držalo odvojenim eksplodiraće pri oslobađanju vašeg punog potencijala. Nećete više nikada imati potrebe da se nadimate u zamišljenoj važnosti, zato što ćete shvatiti da ste daleko važniji nego što ste to ikada i sanjali. Nećete više praviti grešku i brkati svoj identitet u obliku sa bilo čim što je od njega veće. Dok ste u obliku, videćete sebe kao biće svetlosti u svemiru jednakih bića, koja su sva podjednako bitna za celinu. Izvan područja oblika, u Drugoj stvarnosti, doživećete totalitet samih sebe u punoj svesnosti ko ste.

Vi ste Božije Prisustvo. Bog je prisutan na Zemlji zahvaljući vama. Jednom kada budete mogli da se potpuno otvorite za značenje ove istine, to će postati najvažnija stvarnost vašeg iskustva. Počećete da igrate svoju ulogu u Planetarnoj Simfoniji lako i jasno. čim počnete da gledate izvan sebe, u svet oko sebe, kao individualni određeni, da vidite kako biste mogli da budete korisni, čim počnete da se služite sposobnošću zbog koje ste i bili stvoreni da je ispoljite, počećete da sudelujete u miru i sreći svoga Tvorca. Doživećete stanje svesti toliko više od bilo kog ste ranije dozi veli da će vam se vaš raniji život činiti samo kao san.

Sad je vreme da sebe učinite korisnim za Gospoda. Uskladite svoju svesnost s Božijom. Naučite da svet vidite novim očima. Gledajte na svoje mesto u vremenu i kulturi sa svesnošću u svemu što smo vam rekli. Ovo će samo po sebi izmeniti način na koji funkcionišete. Vaše opažanje više stvarnosti omogućiće vam da vidite mnoge stvari koje su i ranije bile pred vama, ali koje nikad ranije niste primećivali, stvari koje drugi oko vas možda još uvek ne primećuju.

Nemoj se koncentrisati na svet koji se polarizuje ka sebičnosti i strahu. Ne obraćaj pažnju na staro koje se mrvi oko tebe. Ono stoje bilo uskoro više neće biti. Neka mrtvi pokapaju svoje mrtve, a ti se koncentriši na izgradnju novog. Ako budeš mogao da u savremenoj kulturi vidiš više dobra nego zla, nastavi da radiš u okviru te kulture u bilo kom svojstvu za koje smatraš da ti odgovara. Širi svetlost svima koje budeš sreo. Dobro je da se osećaš ovako. Tvoj uticaj će ubrzati dolazak novoga. S druge strane, ako ne budeš mogao da vidiš mnogo vrednosti u kvalitetu života koji se izražava u svetu oko tebe, onda tiho gradi novo u svom srcu. Doći će vreme tvog delovanja i znaćeš kada dođe trenutak za to.

Koristi se bilo kakvim konceptualnim slikama koje ti trebaju u tvom radu, svesno i sažeto, kao što bi hirurg koristio svoj skalpel. Viziju novoga uvek čuvaj u svom gledanju i bezuslovno voli one koji ti se suprotstavljaju. Milostivo poseci svoje zmajeve. Moguće je da će stari aspekti opaziti da na ovo bolje deluje i da će početi da se sami svrstavaju dobrovoljno sa dolazećim životnim modelima. Drugi aspekti starog, koji ne mogu da prihvate neophodne promene, mogu jednostavno da otpadnu bez mnogo reči. Na kraju, neće trijumfovati oni koji najglasnije viču. Trijumfovaće one jednostavne duše koje, u čvrstoj veri, prihvataju neizbežno i tiho i pošteno rade da bi svoje živote ukorenili u Božiju ljubav.

Pošto počnete da vidite ove stvari, jedan od sporednih efekata biće i taj da ćete sto puta povećati svoju sposobnost preživljavanja. Kad stvarno budete videli Carstvo Nebesko kako deluje na Zemlju, sve što vam bude trebalo za preživljavanje biće privučeno k vama, kao da ste magnet. Život će biti jednostavan i lak. Problemi će otpasti kao prašina s vaših očiju i slava Nove Stvarnosti počeće da osvetljava sve što budete radili. S velikom jasnoćom i mirom, uradićete ono što treba da se uradi. Život će početi da se odvija izvanredno dobro. Takav će biti plod obnove, plod vašeg povratka. Već i sada reke teku u skladu sa Životom, a gradovi svetlucaju slično dijamantima za one koji imaju oči da vide. Vidite Božijim očima. Neka Njegov vid bude i vaš vid. Vidite kako se pred vama razotkriva novi svet, dok stari otpada kao što lišće pada s drveta u jesen. Vrati svoj identitet u Hristu i naseli novi svet još dok se uobličava pred tvojim očima.

Povuci svoje energije iz informacionih sistema za razmenu koji služe samo za to da privuku pažnju na razaranje starog. Povuci energiju svoje pažnje od bilo kog oblika masovnih medija koji te uvek drže svesnim samrtnih krikova eksploatatorskih i manipulatorskih sistema. Ne bavi se globalnom negativnošću, već se brini za sebe, svoju decu, svoju porodicu i zajednicu. Tu ćeš naći najbolje od svih vesti - da je došlo vreme i da se konačno počelo buditi Planetarno Biće, čiji si i ti deo, i da je odbacilo od sebe naslage istorije.

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0010 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA