ONTOLOŠKE PRIČE - Poglavlje LXIV
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
O Svetlonošama
 

Mnoge vaše priče, legende i svete knjige o Svetlonošama, sadrže tvrdnju ili ukazuju na to - da oni nisu od ovog sveta, niti od ljudskog roda. Nepreciznost ovakvih tvrdnji ostavlja mogućnost za višeznačna i površna tumačenja koja se najčešće svode na priču o bezgrešnom začeću. Ako je svesno, dobrovoljno i iz ljubavi proisteklo, začeće je sveti čin, oživotvorenje Božjih ideja, poljubac duha i materije. Uostalom, to je jedini način vašeg dolaska u fizički svet.

Osnovna namera ovih direktnih ili skrivenih poruka nije bila samo bacanje anatema na čin začeća, već i ukazivanje na ukupan proces i posebne zadatke koji prate pojavu Svetlonoša. Usled vaše želje za upoređivanjem i prestižom, ove poruke su izražavale i veru da je sopstveni vođa ili Mesija veći, značajniji i bliži Bogu od svih drugih koji bi, eventualno, mogli sa njim da se mere.

Veo zaborava odeljuje fizički svet od nadređenih, viših svetova, a povremeno ga podižu posvećenici Svetlosti - Svetlonoše.

Svetlonoša - to je nosilac i(li) donosilac duhovnog svetla. Ovaj naziv nije i ne treba da bude vezan za jednog čoveka, jednog anđela, jednu ličnost, jedno vreme niti jednu pojavu...

Naziv - Svetlonoša (Lučonoša) se nekada i negde upotrebljava(o) da označi Lucifera, dakle sa konotacijom lošeg, sebičnog, jakog, a suprotstavljenog ljubavi i Božjem planu. Treba da znate da je taj naziv za Božjeg otpadnika samo oznaka jednog Principa suprotnosti. To nije ime nekog Svetlosnog, a kasnije tamnog bića, već oznaka pojave, procesa i uravnoteženja. Dakle, Lucifer nije biće, niti ličnost, več nebiće koje ste hranili strahom i napajali preko svojih misli, osećanja i ubeđenja.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 20% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?AutorID=5118

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0346 sek. Broj pronadjenih pojmova: 11;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
Moje knjige
 
Dodaj novu knjigu
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA