ONTOLOŠKE PRIČE - Poglavlje LXV
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Seobe pod vođstvom Svetlonoša
 

Seobe pod vođstvom Svetlonoše Nove ljudske zajednice...

Predvođena velikim vođom a kasnije i osvajačem, grupa od dvanaest plemena je napustila životne prostore svojih predaka. Osam plemena bele rase - potomci čuvara znanja i četiri plemena crvene rase -mešavina starosedeoca i Divova sa Atlantide, krenulo je sa područja Srednje i Južne Evrope.

Putovanje je trajalo više generacija, a u dolinu četiri reke na Istoku stigoše najuporniji i najizdržljiviji potomci velih putnika. Predačko sećanje na rituale prinošenja žrtvi i čarobnjaštvo sveštenica iz starog kraja, služuli su im kao opomena - kako više ne treba da rade. Pisali su okrenuti Severu, pa im pismo beše suprotno od pisma crnih sveštenika koji su pod kultom meseca, tame i vode još uvek prinosili (ljudske) žrtve svojim božanstvima.

Veliki osvajač i učitelj, vođa čuvara znanja, radi ispunjenja zadatka i sopstvenog spasenja je pod znakom Ovna i sa kultom Vatre proveo narod kroz mnoga iskušenja - sa nekima je ratovao, a sa drugima je sklapao prijateljstava... Svoje ljude je odučio od prinošenja ljudskih žrtava Bogu, a naučio ih je zemljoradnji i zanatstvu, veri i molitvi. Veliki Vođa je uporno i strpljivo sprovodio svoj zadatak po uputstvima Nevidljivog koji mu se ukazao u starom kraju, dao mu zadatke i poslao ga na put. Pamtio je i poštovao ukazane simbole: u početku ih je pripisivao čoveku i vezivao za astrološki zapis sudbine, kasnije ih je kao zaštitni znak i sudbinski pečat dodelio plemenima koja je predvodio, da bi na kraju, posle mnogo godina, uživao u svetoj svetlosti Akaše, pre sunčevog izlaska, u vreme jesenje ravnodnevice... Ovi isti znaci Zodijaka su kasnije bili vezivani i za dvanaest stepeni duhovne inicijacije.

Potomci Lemurijanskih Divova koji su posle pada Atlantide krenuli u susret izlazećem Suncu, najčešće su izbegavali svaki kontakt sa Praljudima. Živeli su izolovano, sakupljali su i proučavali tajna znanja i komplikovanim psihofizičkim vežbama pokušavali da dostignu nekadašnju moć i slavu. Želeli su da ovladaju silama prirode, a posebnu važnost su pridavali kontroli i transformaciji seksualne energije. Simbol kosmičkog kretanja i razvoja koji su oni koristili, biče korišćen i mnogo hiljada godina kasnije: prvo kao simbol jednog duhovno -mističkog pokreta, a zatim jedne rasne ideologije.

Njihovi obredi, kultovi i svetilišta su bili tamni vilajeti, mesta na kojima su neupućeni osećali neprijatnost, a nepozvani strah. Na svoju Praljudsku braću su gledali kao na životinjski svet, a povremeno bi nekog od zalutalih nesrećnika Praljudskog roda žrtvovali, verujući da tako prisvajaju deo vitalne sile svoje žrtve. Pred nadolazećim plemenima napustiše dolinu i povukoše se u teško pristupačna područja. Svoja staništa su zaštitili tajnim prolazima, lavirintima, provalijama...

Kada bi se i približili domaćem stanovništvu, nisu to činili sa željom da im pomognu ili bolje upoznaju, već da im nametnu svoje kultove. Starosedeoci su se u strahu od odmazde povinovali njihovim željama, ali su potajno praktikovali i svoje verske obrede koji su odisali životnom radošću. Njihova Božanstva su bila dobronamerne sile kojima nije trebalo plaćati danak i sa kojima je svako mogao da bude u neposrednom kontaktu. Božansku moć su videli u svekolikoj prirodi, u brzini vetra i snazi groma, u kamenu, cvetu, ptici...Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 20% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?AutorID=5118

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0710 sek. Broj pronadjenih pojmova: 21;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA