SAVRŠENI UČITELJI - Poglavlje II
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Suze naseg doba
 

U onom trenutku naše epohe kada se 19. vek bliži svom kraju, tama je vodeća snaga koja ukida svako svetio. Individualni um je postao kruto ograničen, a njegov uobražen ego, nepovratno tašt. Um čoveka je budan - u svojoj ekstremnoj aktivnosti - i u tom probuđenju intelekta, srce je izgleda usnulo svoj večni san.

Kakva strašna propast se desila! Kako je žalosno ovo naše Doba! Kakav bes i kakvu patnju je samo stvorila ova tama! Evolucija svesti je zaustavljena. Sada je njen dalji napredak nemoguć bez pojave Avatara.

U takvom stanju, naše Doba jadikuje nad svojim tragičnim položajem. Tuga i pometnja su preplavili naše Doba. Neprekidno prizivajući Boga, ono oplakuje svoju nesreću. Njegove suze preklinju Boga da spasi svet. Svetlost naših očiju se gubi u nadolazećoj tami sudnjeg dana. Tumarajući po mraku ljudskog neznanja, naše Doba jadikuje bespomoćno i iscrpljeno.

Zarobljeno u sopstvenom očajanju, naše Doba je zaboravilo da su njegove suze, kad god bi se pojavile, uvek bile obrisane. Slepi su uvek imali vođstvo Drevnog, a bogalji oslonac na Njegovom ramenu. Zar nije svakom Dobu obećao taj Drevni da će On, kada god tama preplavi svetio, ponovo uzeti neku formu kako bi obrisao suze čoveku?

Ali kako se naše Doba može seliti toga, kada je ono zaslepljeno oblacima tame, oslabljeno i neutešno? Kada bi se setilo obećanja Drevnog, smoglo bi snage da podnese vlastiti teret. Ali za sada je njegova patnja isuviše velika, a beda i nevolja nepodnošljiva. Naše Doba više ne može ništa da podnese.

Pa ipak, pometnja ovog Doba nije skrivena od Boga. To je Njegova igra! U večnoj borbi između svetla i tame, za sada izgleda da pobeđuje tama. Međutim, njen prividni trijumf zapravo predstavlja njen sopstveni poraz. Ostade uvek misterija zbog čega svetlost dopušta (uz puno znanje) tami (u njenom neznanju) da veruje u pobedu. Šta je ova tama kada znamo da je i najmanji zrak svetlosti dovoljan da ukloni čak i najdublju tamu?

Ali mi smo zbunjeni i obeshrabreni; naše strpljenje je na izmaku. Naše Doba gorko jeca u svojoj patnji. Kako da umolimo Boga da nam pomogne? Glas našeg Doba jedva da je čujan. Naš um je ograničen i nema predstavu o tome šta se zbiva u beskonačnom univerzumu. Božanskost pripada samo Savršenim Učiteljima našeg Doba. Jedino oni mogu pomoći. Jedino oni mogu spustiti Samog Boga u ljudsku formu!Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 50% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.esotheria.com/

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0493 sek. Broj pronadjenih pojmova: 15;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA