SEME KOSMIČKOG ZNANJA - Poglavlje XXXV
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Razgovor o bogu
 

Sve dok ne budete sposobni da u jednoj varijanti, pravoj istini, sagledavate sve ideje i mogućnosti svih varijanata iz prošlosti i budućnosti, niste spremni da saznate samo jednu varijantu istine.

- Molim te. reci mi nešto više o Bogu, jer ma koliko sam tragao za ovim odgovorom kroz razne aspekte života, ni jedna definicija opis ili spoznaja, nisu zadovoljili ovo moje traženje.

- Što se tiče Boga i Njegove suštine, pisano je o tome u mnogim knjigama i na razne načine, prenošeno i usmenim predanjima, od najstarijih dana do dana današnjeg. Naravno, nikada i nigde nije dat celovit od/govor, jer se suština Njegova ne može opisati niti razumeti. Njegova suština se vašim rečima najbolje može izraziti sa - Bog je Ljubav.

Da li Bog igde počinje, i da li se završava? Može li se sagledati i razumeti ono što nema kraja i što je van prostora i vremena? Zar ne definišete i ne opisujete samo ono što mislite da ste razumeli, ili bar delimično sagledali?

Ipak, ti želiš da nešto više znaš o tome. To je dobro.

Može se reći da je Bog oduvek postojao, da je Velika i Neograničena Ljubav i Milost, da je neopisive moći i znanja, da je Stvoritelj, Izvor i Hranilac svega postojećeg, vidljivog i nevidljivog.

Bog je Bog: ceo Svemir i svi Svemiri, Sve Što Postoji i najmanji deo jezgra atoma koji još ne otkriste. Sve je Njegovo, jer sve je On, u prostoru i van njega, u kretanju i van njega, u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, u vremenu i van vremena.

Sve druge definicije i opisi su ograničenja, jer govore samo o nekom njegovom aspektu i zato ih ne treba posebno odvajati niti naglašavati.

Na primer, govoriti o obliku, boji ili veličini je besmisleno, jer On može biti istovremeno bilo šta, manifestovan ili ne, na bezbroj načina. Može se, uslovno, reći da se na određenom mestu u Kosmosu nalazi jedan deo Božje manifestacije, ali se ne može tvrditi niti znati da je to uvek na istom mestu i na isti način.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 20% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?AutorID=5118

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0037 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA