SEME KOSMIČKOG ZNANJA 2 - Poglavlje XL
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Planetarno biće i Drevni
 

Vaša istorija, vaši pisani spisi i spomenici su okamenjeni trenutci vaših strahova, vaših misli i osećanja. Prošlost se najveličanstvenije slavi kroz sadašnjost i sve oblike života i mišljenja u sada.

Vaše crkve i hramovi, predstavljaju laboratorije u kojima se energija vere pobuđuje, transformiše i lansira ka višim putanjama spirale vremensko-prostorne ravni postojanja. Njihov način građenja nije slučajan. Kupole hramova, položaj ikonostasa, raspored slika u njemu, oblik i položaj zvonika... imaju svoj značaj i kosmičku simboliku. Vremenom i razvojem novih pravaca kako u arhitekturi, tako i u estetici uopšte, ova simbolika, nije bila dovoljno shvaćena, pa se povlačila pred novo ponuđenim, čisto estetskim rešenjima. Ipak. deo nebeske simbolike se i danas očuvao na mnogo načina.

Tako je i u načinu vaše molitve ili držanju prstiju prilikom krštenja, zadržana i osmišljena određena simbolika obraćanja i kontakta sa pojedinim aspektima Kosmičkog Razuma.

Mnoga "Uzvišena mesta" na Zemlji (ili u njoj) imaju jake energetske uticaje. To mogu biti brda, kuće, izvori, stabla, mostovi ili prosto - mesta iznad zemlje.

Ovi uticaji mogu biti različite vrste ili intenziteta. Zatim, mogu biti stalni, povremeni, opšti, selektivni ili pojedinačni uticaji.

Rituali koje sveštenstvo obavlja, takođe nije puka forma. Oni su potekli iz drevnih vremena i od drevnih civilizacija, ali su takođe gubili i menjali svoje izvorno značenje i smisao.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 20% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?AutorID=5118

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0525 sek. Broj pronadjenih pojmova: 11;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA