SEME KOSMIČKOG ZNANJA 2 - Poglavlje XLIII
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Odgovori na pitanja I
 

1. Kako da se postavimo prema onima, koji ovu knjigu kao i učenje koje proističe iz naših zapisa ne shvataju, ili ne prihvataju?

To je test i nauk i vama i njima. Neka vam da podstrek vaša vera i zadovoljstvo zbog svih onih koji su knjigu doživeli kao nešto poznato, kao deo sebe, kao deo istine... Srećom, takvih je mnogo, a biće ih sve više i više.

Ako bi čak i svi govorili suprotno od vaših ubeđenja i onoga što ste radili i uradili, ako ste vi uvereni u ono što radite, treba to da radite i dalje. One koji suprotno misle, nemojte osuđivati zbog njihovog shvatanja ili odnosa prema vama i vašem radu.

Mnogi su iskreno ubeđeni u ispravnost svojih stavova, ali će im ove knjige poljuljati ubeđenja, pa mogu postati nestrpljivi i agresivni.

Na sreću, takvih je vrlo malo, a biće ih sve manje i manje.

Morate biti dosledni onome što je zapisano za one "... koji drugim putem pođoše i svoje istine imaju".

Neki bivaju privučeni svetlošću zbog zova svoje duše i srca svoga. Drugi jednostavno, hoće da vide šta se to dešava i nemaju lični stav ni izgrađen odnos niti prema porukama knjige, niti prema grupi i duhovnosti uopšte. Treba im pomoći, uputiti i pružiti im šta ima i šta treba, ali bez pritiska na njihovu dušu ili svest.

Ako odu, poželite im,sreću i recite da je svaka njihova odluka ispravna.

Ako neko dođe samo da vidi i čuje, da uporedi ili kritikuje, ne treba se zbog toga uznemiravati, jer je to uvek obostrano korisno.

Ako ostanu... recite im da voleti znači zaboraviti na sebe, naučite ih veri i strpljenju i kažite im da istini nije potrebna propaganda ili reklama.

Svoje zapise pokažite samo onima koji to žele ili prihvataju. Neka sve bude sa ljubavlju i zahvalnošću, bez sujete, gordosti ili nadmenosti. Nemojte im davati konkretna uputstva za duhovni razvoj. Govorite im samo o principima, o svom iskustvu i naročito o svojim greškama. Ne opisujte ih i ne upoređujte ih. Jednima od vas to malo koristi, a drugima dosta šteti.

2. Da li je prijem u transu najčistiji, a odgovori dobijeni na taj način najtačniji?

Prijem u transu eliminiše mnoge svesne uticaje na sadržaj poruka, ali sve ono što se nalazi u nesvesnom delu, utiče na vaš prijem i na tačnost vaših poruka u transu.

Smisao poruka u transu ima, pored ostalog, tu svrhu - da pripremi put kontaktu i komuniciranju u kome informacije neće biti obojene kroz ličnu prizmu svesnog dela psihe.

U transu su blokirani centri svesnosti, pa tada mogu doći do izražaja svi strahovi, želje, a sve što je potisnuto može da "pokulja" u trenutku transa.

Još jedna loša strana komuniciranja u transu je ta, što se trans može postići i putem spoljašnjih dejstava, drogom ili hipnozom.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 20% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?AutorID=5118

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.1733 sek. Broj pronadjenih pojmova: 11;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA