SEME KOSMIČKOG ZNANJA 2 - Poglavlje XLVII
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Blizanci
 

Ko svojom voljom traži, taj nalazi. Ko se zadatka seti, taj ga ispunjava.

Proroci su ga najavljivali više hiljada godina. Narod neosvešćen i buntovan, surov ali i nežan, hrabar ali iznuren, čekao ga je sa nestrpljenjem.

O njemu su se ispredale priče uz večernje vatre i svi, čak i oni sa najmanje vere, očekivali su njegov dolazak. Tako oni, od proroka do bebe u kolevci, svojim rečima i nadom u izbavljenje, stvoriše na nebu biće mesije. To biće je bilo satkano od najsitnijih nadanja onih, kojima je spasenje bilo potrebno. Proroci su postavili potku za tkanicu ovog bića. Svaka šara je bila po jedna priča o čudima koja će on činiti u ime Božje, kao i o spasenju njihova roda.

Duša svojom željom i svesnom odlukom dolazi na zemlju da izvrši božansku misiju. Za ovo je potreban i zov zemaljske majke, koja će čistotom svoje duše, snagom svojih misli, dubinom svojih osećanja i nevinom žudnjom čitavog bića, moći da privuče i prihvati izabranu dušu.

Ovo biće ožive najpre na nebu, a bi satkano od očekivanja i suza naroda, naroda koji je sve teže podnosio teret svoje izabranosti i predodređenosti. Mesija se inicira mislima i željama drugih, ali se postaje svojom svesnom odlukom. Na nebu nije imalo imena, ali kasnije, kada utroba Marijina bi puna novog života, i kada se na njenim grudima nahrani tek rođeno dete, obojica dobiše ime Isus. Tako je jedan živeo na nebu i bio stvaran hiljadama godina, dok je drugi hodao po zemlji. Obojica se Isusom zvaše, samo je jedan bio nebeski, a drugi Isus iz Nazareta.

Bili su oni takoreći blizanci, ali je jedan bio znatno stariji, pa je mlađeg pohodio i o Nebu mu govorio. Nebeski Isus je imao velike zadatke i odgovornost u odnosu na sve tkače svoga bića. Isus iz Nazareta je rastao, a svoje zadatke, odgovornost i puteve tek je trebalo da pronađe.

Kako nad svakim nebom postoji još jedno, šire i obuhvatnije i tako u nedogled, sve do Boga Jednoga, tako nad svakim bićem bdi po jedan njegov blizanac i tako u nedogled, do Boga Jednoga.

Nebeski Isus usmeri pogled ka nebu iznad sebe, tražeći na njemu svoga duhovnog brata. I ta gornja nebesa se otvoriše, pa Nebeski Isus začu reči Hrista:Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 20% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?AutorID=5118

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0490 sek. Broj pronadjenih pojmova: 14;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA