SEME KOSMIČKOG ZNANJA 2 - Poglavlje L
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Vaši prijatelji
 

Sve vaše projekcije straha ili ljubavi, mogu da se sagledaju u životinjama koje smatrate prijateljima.

Sa urbanizacijom i povlačenjem čoveka iz prirode, jača njegova želja za druženjem sa životinjama. Životinje čoveku predstavljaju, pored ostalog, simbol prirode i povezanosti sa njom.

Kao što je drevni (ne primitivni, već drevni) čovek bio okružen životinjama i imao potrebu za njima, tako i deca imaju potrebu za životinjama i to traje sve do njihovog odrastanja i utapanja u model otuđenosti i samodovoljnosti, koji odrasle osobe često imaju. Naravno, postoje i mnogi odrasli ljudi koji svoj život provode u društvu neke životinje.

Čovek nekada želi da realizuje svoju dominaciju, ali nekada i svoju ljubav, koje se često stidi i ne ume da je uputi ljudima. Životinje služe čoveku i za jedno i za drugo.

Život sa životinjama i briga o njima je nekim ljudima deo zadatka. To su obično ljudi, čije su se duše po dolasku na Zemlju, obavezale da vode računa o životinjskim vrstama. Neki drugi ljudi, koji su se u ranijim životima ogrešili o životinjski rod, u ovom životu imaju prilike da se oduže. Na kraju, postoje i oni, koji nose duboko sećanje na povezanost svega u prirodi, a samim tim i čoveka i životinje, pa tu svoju potrebu za druženjem sa životinjama, zadovoljavaju tako što su okruženi pripadnicima ovog roda.

Najčešće su ovi razlozi pomešani, pa je i vaše sećanje i ponašanje u skladu sa tim.

Životinje blagotvorno utiču na zdravlje ukućana. Kao što u prirodi postoji za svaku bolest po neka biljka (travka), koja u sebi krije lek, tako postoji i životinja čije prisustvo deluje blagotvorno na čoveka. Životinje primaju i emituju energiju u zavisnosti od svog vibracijskog koda, pa utiču na energetske tokove čoveka, koji živi u njihovoj blizini.

Životinja ne poseduje dušu već poseduje svest. Svest životinje je mali deo ukupne svesti prirode. Ovaj deo svesti se može posmatrati i kao prozor (kanal) u opštu svest prirode, koji omogućava životinji da od mnoštva podataka "iščita" i koristi one, koji su joj potrebni za njen opstanak.

Međustanica u ovoj komunikaciji je struktura svesti koja pripada vrsti pojedine životinje. Dakle, svaka životinja je u kontaktu sa strukturom svesti svoje vrste, a dalje, ova struktura je u kontaktu sa višom strukturom, strukturom svesti životinjskog roda, pa sve do svesti same prirode i celine.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 20% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?AutorID=5118

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0507 sek. Broj pronadjenih pojmova: 10;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA