SEME KOSMIČKOG ZNANJA 2 - Poglavlje LI
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Život i smrt
 

Rođenje i smrt su kapije života kroz koje svi vi nebrojeno puta prolazite.

Strah od smrti je najjači strah, koji se javlja u vašem životu. Svi ostali strahovi se mogu svesti na ovaj strah, na strah od propadanja, nestajanja.

Strah od zatvorenog prostora se svodi na strah od gušenja, prestanka disanja, dakle smrt. Strah od otvorenog prostora predstavlja strah od utapanja u širinu, od nestajanja.

Čak i strah od seksualnog čina, mraka ili sna, predstavljaju strah od smrti, jer je svako potpuno predavanje jedna mala smrt ličnosti.

Slično ovome, pohlepa i sebičnost svake vrste se javljaju kao reakcija i odgovor na strah.

Kao što je rođenje plima životnog talasa, tako je smrt njegova oseka; sam talas života ostaje neoštećen strujom bilo plime, bilo oseke.

Smrt je jednako deo života, kao što je to rođenje. Umiranje u jednom trenutku, znači novo rođenje u novoj ravni postojanja. Rađate se da bi umrli, kao što umirete da bi ste se rodili. U zavisnosti od kvaliteta vašeg života sada, varira i kvalitet ambijenta u koji ćete ući posle života na Zemlji. Šta više, vi kvalitetom sadašnjeg života, svojim mislima, osećanjima, ubeđenjima i verovanjima, kreirate ambijent u kome ćete razrešiti sve konflikte i sve dileme koje ne uspete da rešite ovde i sada i u kome će te proživeti one istine koje su rezultat vaših sadašnjih ubeđenja.

Upamtite da ste besmrtni i da se samo smenjuju forme i nivoi vašeg života, pri čemu je smrt samo prolaz od jednog, ka drugom nivou.

Vi ste, na svom nivou postojanja, idealni spoj duha i tela i ovo treba imati stalno u vidu. Za vaše telo protiče vreme, telo je smrtno, prah vašeg tela je deo istorije materije.

Duh i svest (nost) su, međutim, večni, i oni ne umiru, ne nestaju. Oni se na svom hodočašću kroz materiju nastanjuju i spajaju sa njom. Svaka žudnja za novim iskustvom, svaka potreba da se oproba još neka istina i želja da se popravi nešto čime neko nije bio zadovoljan, stvara novu mogućnost za život, novu inkarnaciju u potrebnom ambijentu.Ljubaznošću nosica autorskih prava za ovaj naslov, u mogućnosti smo da prezentujemo 20% ovog poglavlja. Knjiga se inače može nabaviti u maloprodaji ili poručiti direktno kod izdavača.

Korisna adresa: http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?AutorID=5118

STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0510 sek. Broj pronadjenih pojmova: 11;   [ Isključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA